• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Babalarıyla samimi olmayan kızlar, sosyal hayatta başarılı olamazlar"

rahatsiz eden sey neden kiz cocuklari sadece sanki biz gucsuz varliklarizda baba olunca bir guc geliyor
hic te oyle degil erkek cocuklari daha cok yenik basliyorlar bana gore abimden biliyorum
en basit ornegini vereyim kucuk cocukken herkesin babasi traş olmaya goturuyor abimi annem yada babaannem goturuyor diye yillarca tras olmaya gitmedi sac trasi yani
hep evde annem kesti mesela
baba eksikligi kiz cocuktan cok erkek cocuguna dokunuyor bence.
ama bizim toplum kiz cocuklariyla kafayi bozdugu icin bibisi olmiyinca kiz cocuklari bidi bidi bidi
Bende bana cevap attığınız gozukuyor ama baktigimda bu msjnizi goruyorum sadece anlamadim.:KK64:

Babamla belkide hic güzel anim yoktur ama katılmıyorum başarılı olmak bişeyleri başarmak senin elinde beni babam okutmadi ortaokulda çıktım babam alkolikti anne babam ayrıldı hiç sevinilirmi sevindim sonra liseye açıktan yazilmıştım çokta başarılıydım okul hayatımda o yüzden hakkımı hiç helal etmem azim ettim üniversitede okuyorum duzgun yerlerde çalıştım kendimi geliştirdim okumuş mesleği olan babamın tam zıttı çok iyi biriyle evlendim mutluyum guzel yerlerde çalıştım kurslara gittim ben hayatımda babama rağmen zoru başardım

Babamla çok küçük yaşta ayrıldık ölene kadar hiç görmedim. Sevgilimin sürekli babam gibi gideceğini düşünüyorum veya ilerde kocamın. Sonuçta beni babam sevmemiş o el oğlu gibi bir algı var. E tabi sosyal hayat yönetimi de buna bağlı şekilleniyor. Sad story. Acı ama gerçek ben kabullendim.

Yav tüm sosyal hayatı kötü olur anlamı yok bu cümlede yanlıs erkek seçimi yanlış arkadas seçimi vs ki yüzde 1000 doğru

Bu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
Bence öyle.
Babam yok küçükken kaybettim ve yaptığım hataları buna bağlıyorum araştırmıştımda bi ara.
Sevgiyi aşkı şevkati ayırt edemiyorsun.
İçinde ki baba sevgisi eksikliğini biri sana şevkat gösterdiğinde aşk sevgi sanıyosun daha toleranslı oluyosun biyerde farklı bir noktaya koyuyorsun.
Sonuç ne hüsran tabi..

Ben bu söze tepki olabilirim. Babamla hiç iyi bir ilişkim yok ama sosyal, iş ve aile hayatım gayet yolunda. Tabii ki benim babamla ilişkimin iyi olmamasının sebebi sorumsuz bir insan olması, annemi aldatması yüzünden filan. Baskıcı, şiddet gösteren bir psikopat vs. değildi hatta gayet eğitimli ve görgülü bir insandı. Annemle bağırarak 3-4 kere kavga ettiklerini hatırlıyorum sadece, evde kavga şiddet filan yoktu. Belki bu yüzden çok etkilenmedim.

Öyle. Bugüne kadar az buçuk eşime bahsetmistim babamdan (6sene içerisinde) ama tam anlatmamistim. Babamda çok iyi rol oynar anlamazsın şiddet gösterdiğini dışarıdan. Sonra babam annemi aldatti arabayla falan derken eşimde iyice çözdü. Ilk defa birine babami anlattım ve neden bilmiyorum çok utandım. Beni anladı yanımda olmak istedi ama izin veremedim görmemişim. Üzüleyim geçerim bi odaya düşünürüm ben tek gelmişim buralara. Eşim sesini yükselsin bir şeye panik olurdum sanki o evdeydim ben yine babam da oradaydı. Eşim ne derse o an yapardım daha kızmasın düşüncesiyle aslında öyle biri değil eşim bende pasif bi insan değilim erkek kız farketmez veririm ağzının payını öyle olmazsan ezerler çok küçükken öğrenmiştim. Tam unuttum diyosun geçen eşim tamir yapıyordu kızacak diye koşturuyorum olmazsa işi suçlu hissedicem gibi babamda öyleydi beceremesin bizi doverdi. Eşimde garibim sakindir bende psikolojiyi araştıran biriyim senelerdir şiddetin her turlurusunu eşime anlattım hep çok dikkat ederiz. Ama şiddet girdiyse hayatına çook zor bitmesi. En ufak şey hatırlatıyor bir bakıyorsun o küçük kız çocuğuna donusuyirdun babasinin gozlerinin içine bakan beni sevsin diye.

Boyle derler ama degil eger arkanizda guclu bir anne varsa o baba eksikligini gideriyor , tanidigim pek cok kadin var berbat babalarin kizlari ama sahane evlilik hayatlari var ve gayet de basarili ve mutlular sosyal hayatlarinda
Bu anne destegi ve kisinin kendi icindeki gucle alakali bir konu

Bu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
değil ben canlı kanlı kanıtıyım
ben özbabamla büyümedim öz babamla 18 yasından sora ayni evde bi kac sene kaldıktan sora evlendim ve cok sükür cok mutluyum evliliğimde... ama baba eksikligi varmi derseniz o oluyo işte o taarifi olmayan bi yara gibi kabuk baglasa da kanamaya cok müsait😊

Boyle derler ama degil eger arkanizda guclu bir anne varsa o baba eksikligini gideriyor , tanidigim pek cok kadin var berbat babalarin kizlari ama sahane evlilik hayatlari var ve gayet de basarili ve mutlular sosyal hayatlarinda
Bu anne destegi ve kisinin kendi icindeki gucle alakali bir konu
İşte olay güçlü olmak ya. Kendimi bildim bileli hep güçlü oldum hiç kimsenin kızı olmadım çocuk olmadım babam eve geldiğinde hiç mutlu olamadim. Hic sevilmedim. Sonra esim çıktı karşıma el kol kanat ne dersen olmaya hazır geldi. Ama tek aglamaya alismissin güçlü olman gerekli. Hee olmuyomuyum eşime oluyorum simariyorum. Ama işte öyle oluyosun. Ama kaldirman için hep güçlü olman lazim. Hayat sana unutma seni ailen bile sevmedi diyor. Kendine sarılarak aglayan bir çocuk o gücü bulunca bidaha kimseye çocuk falan olamıyor olmuş gibi yapıyor. Çünkü sana guvenmeyi değil savasmayi ogretmisler yapamiyorsun kabuğun var. Bir psikiyatristime cook rahat anlatirim o

rahatsiz eden sey neden kiz cocuklari sadece sanki biz gucsuz varliklarizda baba olunca bir guc geliyor
hic te oyle degil erkek cocuklari daha cok yenik basliyorlar bana gore abimden biliyorum
en basit ornegini vereyim kucuk cocukken herkesin babasi traş olmaya goturuyor abimi annem yada babaannem goturuyor diye yillarca tras olmaya gitmedi sac trasi yani
hep evde annem kesti mesela
baba eksikligi kiz cocuktan cok erkek cocuguna dokunuyor bence.
ama bizim toplum kiz cocuklariyla kafayi bozdugu icin bibisi olmiyinca kiz cocuklari bidi bidi bidi
katılıyorum örneklere bakarsak bir evde baba ölürse yada terkederse anne yüzde doksan bakıyor kendine ve evladına mutlu da oluyorlar.Ama anne olmazsa asıl o zaman aile dağılıyor baba başka limanlara demir atıyor anında.çocuk da eski değerini göremiyor artık maalesef

katılıyorum örneklere bakarsak bir evde baba ölürse yada terkederse anne yüzde doksan bakıyor kendine ve evladına mutlu da oluyorlar.Ama anne olmazsa asıl o zaman aile dağılıyor baba başka limanlara demir atıyor anında.çocuk da eski değerini göremiyor artık maalesef
ana ölünce baba üvey olur derler bizde (olmayanda vardir tabi herkesi ayni kefeye koyamam)
erkekler gidince kadinlar cocuklarimla nasil duzen kurabilirim diye dusunurken
erkekler cocuklarla kalinca nasi bakacam ben ya moduna giriyorlar

Babamla belkide hic güzel anim yoktur ama katılmıyorum başarılı olmak bişeyleri başarmak senin elinde beni babam okutmadi ortaokulda çıktım babam alkolikti anne babam ayrıldı hiç sevinilirmi sevindim sonra liseye açıktan yazilmıştım çokta başarılıydım okul hayatımda o yüzden hakkımı hiç helal etmem azim ettim üniversitede okuyorum duzgun yerlerde çalıştım kendimi geliştirdim okumuş mesleği olan babamın tam zıttı çok iyi biriyle evlendim mutluyum guzel yerlerde çalıştım kurslara gittim ben hayatımda babama rağmen zoru başardım
eli ekmek tutmayinca kadinin da cocuklarinin da ne hallere dustuklerini bizzat yasasigimiz icin biz daha hirsli sariliyoruz bence biseylere.
birde eyvallahimiz olmuyor galiba kimseye

ana ölünce baba üvey olur derler bizde (olmayanda vardir tabi herkesi ayni kefeye koyamam)
erkekler gidince kadinlar cocuklarimla nasil duzen kurabilirim diye dusunurken
erkekler cocuklarla kalinca nasi bakacam ben ya moduna giriyorlar
ben de babasız büyüdüm şu an belki beni yolda görse tanımaz.Ama hiçç umrumda olmadı asla özlemedim yokluğunu hissetmedim kıızm da özlemiyor hiçç sormuyor dedesini.Ama hayatta her şeyi başardım başaracağım da.avrupai düşünürüm bu konuda ben.beni sevmeyeni ben hiçç sevmem aramam.bireysel yaşarım beni murlu eden kafa yapıma uyan insanlarla kan bağına da evladım annem hariçç hiççç inanmammmm.karekterli akrabalarımı severim diğerleri vızz gelirr tırıss gider önemsizdir benim için

ben de babasız büyüdüm şu an belki beni yolda görse tanımaz.Ama hiçç umrumda olmadı asla özlemedim yokluğunu hissetmedim kıızm da özlemiyor hiçç sormuyor dedesini.Ama hayatta her şeyi başardım başaracağım da.avrupai düşünürüm bu konuda ben.beni sevmeyeni ben hiçç sevmem aramam.bireysel yaşarım beni murlu eden kafa yapıma uyan insanlarla kan bağına da evladım annem hariçç hiççç inanmammmm.karekterli akrabalarımı severim diğerleri vızz gelirr tırıss gider önemsizdir benim için
hep soylerim bazen babasiz olmak babali olmaktan daha iyidir.
olmadi da buyumedik mi tutunmadik mi hayata.
simdi kizimi goren basliyor ay baban yaşasaydi buna deli olurdu bilmem ne.
kendi cocuguna deli olmamis adam benim kizimami deli olacakmiş.
kel öldü sirma sacli oldu hesabi.
3 5 akrabam var annem abim kizim
yeter çok bile.

hep soylerim bazen babasiz olmak babali olmaktan daha iyidir.
olmadi da buyumedik mi tutunmadik mi hayata.
simdi kizimi goren basliyor ay baban yaşasaydi buna deli olurdu bilmem ne.
kendi cocuguna deli olmamis adam benim kizimami deli olacakmiş.
kel öldü sirma sacli oldu hesabi.
3 5 akrabam var annem abim kizim
yeter çok bile.
az insan çok huzur

Babasıyla çok iyi anlaşan ve babası olmadan durmayan bir çocuktum, annemden çok babamı severdim. Ancak 11 yaşımdan beri babam hariç herkesle iletişim kurabiliyorum, babamla sohbetimiz hal hatır sormaktan ileri gitmez çoğu zaman, ortak konu bulamayız hatta, tuhaf... Bunun sebepleri var tabi, onlara ve yaşananlara hiç girmeyeceğim.
Yani bu söze katılmıyorum. Babasına kalbi kırık olan kız çocukları sosyal hayatında da başarılı olabilir, evliliklerinde de. İkisi çok ayrı yollar..

Back
X