• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Babalarıyla samimi olmayan kızlar, sosyal hayatta başarılı olamazlar"

Bu genellemeden nefret ederim.
Babasıyla ilişkisi olmayan kadınlar, arası kötü olan kadınlar vesaire vesaire.
Kendi adıma öyle olduğunu düşünmüyorum.
Ve bu genelleme bu durumda olan herkesin kalbini kırıyor gibi geliyor. Bunu duymaya çok alıştığım için duygusal/davranışsal bir yanımın eksik olduğunu hissedersem kanıksamış olduğum bu duyuma bağlıyorum içten içe.

Babasıyla çok iyi anlaşan ve babası olmadan durmayan bir çocuktum, annemden çok babamı severdim. Ancak 11 yaşımdan beri babam hariç herkesle iletişim kurabiliyorum, babamla sohbetimiz hal hatır sormaktan ileri gitmez çoğu zaman, ortak konu bulamayız hatta, tuhaf... Bunun sebepleri var tabi, onlara ve yaşananlara hiç girmeyeceğim.
Yani bu söze katılmıyorum. Babasına kalbi kırık olan kız çocukları sosyal hayatında da başarılı olabilir, evliliklerinde de. İkisi çok ayrı yollar..
hakılısınız ben anne babası vefat eden çocuklara da şöyle eziyet ve kodlama yapıldığına şait oluyorum hepp.ayyyy o öksüz yazıkkk ayy şu yetimm yazıkkk.hatta bu çocuklara vefat olayından yıllar sonrada aciz gibi ayrıcalıklı davrananlar var ve bilmeden çocuklara en büyük zararı onlar veriyor.tek ebeveynli olmanın da normal olduğunu o şekil dede mutlu olunabileceği anlatılmalı oyda acının büyük boyutu 6 ayda biter gerisi özlemdir anıları düşünmektir ve hayata tutunmaya çalışmaktan dört elle aynı ebeveynleri hayatta çocuklar gibi.

Bu genelleme yanlış bence. Ama psikologlar psikiyatristler cocuklugunuza dönelim diyorsa bir şekilde demek ki orada olan şeyler hayatımızı kişiliğimizi bir şekilde etkiliyordur diyorum. Bizi biz yapan dönemlerden biri sonuçta. Yani hiç etkilenmez gördüğüm çok güçlü insanlar var demek de yanlış bence. Belki çok güçlü olmasını sağlayan çocukluğundaki dönem, o dönemde içine öyle işledi belki cocuk ezilmemeliyim güçlü kalmaliyim ben ebeveynimin tam tersi olmalıyım dedi. Bilemeyiz. Bence bunu bu konuda eğitim almış insanlar çözer. Kim bilir bizim bile içimizde şu an fark etmediğimiz neler vardır, bazı davranışlarımızın sebebi çocukluğumuzda yatıyordur falan filan. Bence bunlar çok derin konular. Ben psikiyatristlerin yazdığı bazı kitapları okudum. Hiç ummadığın yerden hiç ummadığın şey çıkıyor ve aydınlanma yaşıyorsun falan. Çok uzattım ya:) Yani demem o ki genelleme yapmak yanlış ama hayır alakası yok çok güçlü bireyler var o durumu yaşamış olan demek de yanlış.

Bu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
Özgüven aşıladığı kesinlikle doğru, canım babam Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun çok çok iyi bir babaydı

Bu genelleme yanlış bence. Ama psikologlar psikiyatristler cocuklugunuza dönelim diyorsa bir şekilde demek ki orada olan şeyler hayatımızı kişiliğimizi bir şekilde etkiliyordur diyorum. Bizi biz yapan dönemlerden biri sonuçta. Yani hiç etkilenmez gördüğüm çok güçlü insanlar var demek de yanlış bence. Belki çok güçlü olmasını sağlayan çocukluğundaki dönem, o dönemde içine öyle işledi belki cocuk ezilmemeliyim güçlü kalmaliyim ben ebeveynimin tam tersi olmalıyım dedi. Bilemeyiz. Bence bunu bu konuda eğitim almış insanlar çözer. Kim bilir bizim bile içimizde şu an fark etmediğimiz neler vardır, bazı davranışlarımızın sebebi çocukluğumuzda yatıyordur falan filan. Bence bunlar çok derin konular. Ben psikiyatristlerin yazdığı bazı kitapları okudum. Hiç ummadığın yerden hiç ummadığın şey çıkıyor ve aydınlanma yaşıyorsun falan. Çok uzattım ya:) Yani demem o ki genelleme yapmak yanlış ama hayır alakası yok çok güçlü bireyler var o durumu yaşamış olan demek de yanlış.
bir çok farklı olay ve yaşantıyla şekilleniyor kişiliğimiz hatta 80 yıl yaşadık diyelim yıllar içinde de değişim gösteriyoruz aynı kalmıyoruz genellemeler yanlış aile tabiki etkili iyi ya da kötü .şöyle genelemelere de gıcığımdır:annesinin kaderi kızına_po...su yere yakın olandan kork :kızgın: bunlar da annesi kötü hayat yaşamış ya da kısa boylu insanlara hakarettir ve saçmadır:duduk:

bir çok farklı olay ve yaşantıyla şekilleniyor kişiliğimiz hatta 80 yıl yaşadık diyelim yıllar içinde de değişim gösteriyoruz aynı kalmıyoruz genellemeler yanlış aile tabiki etkili iyi ya da kötü .şöyle genelemelere de gıcığımdır:annesinin kaderi kızına_po...su yere yakın olandan kork :kızgın: bunlar da annesi kötü hayat yaşamış ya da kısa boylu insanlara hakarettir ve saçmadır:duduk:
Aynen ben de sevmem. Kimin şiiri bilmiyorum ama iclal aydın 'ın annenin kaderi diye bir şiiri var. Yine de duygulanırım onu dinlerken. Aslında basbayağı genelleme ama şiirini bile yapmışlar. Yine de aile çok etkili kişiliğimizin oluşumunda. Ister iki kadınlı aile olsun ister iki erkekli ister bir erkek bir kadınlı. Artık Türkiye de yaygın olmasa da aile kavramı değişiyor. Herkes anne babayla büyümüyor iki ebeveyni olmasa da. Derin konular işte

Aynen ben de sevmem. Kimin şiiri bilmiyorum ama iclal aydın 'ın annenin kaderi diye bir şiiri var. Yine de duygulanırım onu dinlerken. Aslında basbayağı genelleme ama şiirini bile yapmışlar. Yine de aile çok etkili kişiliğimizin oluşumunda. Ister iki kadınlı aile olsun ister iki erkekli ister bir erkek bir kadınlı. Artık Türkiye de yaygın olmasa da aile kavramı değişiyor. Herkes anne babayla büyümüyor iki ebeveyni olmasa da. Derin konular işte
Iki ebeveyni olsa da diyecektim.

Bu muhteşem düz mantığa göre babasını kaybetmiş kızlar hayat falan kuramaz.
Genellemeler, genellemeler... Ömrümüzü yediler kategoriye sokacağız, etiketleyeceğiz, ahkam keseceğiz diye.
Ay elinize sağlik...insan ruhu bir tek degiskenle beslenip bir tek degiskenle yara almıyor ki...en başta genetik faktörler var...cevresel faktörler var ..ailede anne baba kardesler...ölüm ani...dünya fani..12 yasimdaydim babam kalp krizinden hemen yanımda yığıldı öldü...travmalar travmalar...kaygı bozukluğu stres gibi nedenlerden eğitim hayatım etkilenmis ideallerine ulasamamis olsam da ben içimdeki yaralara rağmen esprili özgüvenli insan ilişkileri kuvvetli bir insan oldum.bir baltaya sap da oldum:)

iki erkek ya da iki kadında artık sevgili ve eş olup çocuk sahibi de oluyorlar :KK70: kızım tv de bü.....t ers.....y u görünce anneeee bu adam kız mı erkek mi diye soruyorduuu:kızgın:
Evet yurt dışında bolca var. O zaman o çocuklar da ebeveyn karmaşası mı yaşıyor. Bir 10-15 sene sonra da öyle büyüyen çocuklar ile ilgili genelleme çıkabilir. Aile kavramı da gelişen teknoloji ve insan hakları ile değişiyor. Ya da üvey baba ya da anne ile büyüyenler var. Üvey babasını kendi babası gibi görenler var ya da tam tersi üvey annesini. Ya da çok kötü üvey ebeveyni olan. Neler var neler. Yani genelleme yapılamayacak kadar çok tür var. Az önce bir haber gördüm bir kursta dayak yiyen çocukların videosu perde açık kalmış akşam vakti çocukları yere yapistiracak kadar dayak atılıyor. Içim burkuldu nerden izledim dedim. Yani yatılı kalan çocuklar da var. Bazıları daha güçlü çıkıyor yaşadığı şeylerden bazıları kayboluyor. Bazıları da şanslı doğuyor. Sevmem dizileri ama bir dizi var doğduğun ev kaderindir diye. Biraz doğru sanırım. Dedigim haberi görürseniz de izlemeyin videoyu.ben izledim pişman oldum.

iki erkek ya da iki kadında artık sevgili ve eş olup çocuk sahibi de oluyorlar :KK70: kızım tv de bü.....t ers.....y u görünce anneeee bu adam kız mı erkek mi diye soruyorduuu:kızgın:
Öyle bir film de var ya. Dediginiz kişi deniz kenarında mı ne yürüyor. Bir çocuk annesine anne b..er.. kadın mı erkek mi diyor. B..er.. da üzülüyor gözüne yaş geliyor falan. Yani her çocuğun travması olabilir bu son 20 yılda.

İyi ilişkiler içerisinde olan ailelerde büyüyen çocuklar hayata bir adım önde başlar
Babası annesi ninesi yok bunun bu nir bütündür

Yorumların hepsini okuyamadım. Bende şunu duymuştum: Ben ailesiyle problemleri olan hiçbir insanın mutlu olduğu görmedim. Önüne dünyaları serin, istediği okulu, aşık olduğu sevgiliyi, fedakar dostu, istediği kadar mutluyum, ben eğleniyorum, ben duygusuzum desin. Ailesi kalbinde yara olan çocukların hiç bir zamanı hüzünsüz geçmez. Ailede tam anlamıyla sevgi görememiş biri olarak hep bir eksiğim. Evet evimizde çok şükür dayak yoktu (tek tük şeyleri saymazsak) bazı bazı ilgi görürdük ama tam anlamıyla aile olamadı benim ailem. Ne annemden görebildim ne babamdan. Evlendim bir yanım hala istemsizce bazen çocuk gibi hareketler yapar. Eşim başımı okşasa iki güzel söz söylese kendimi güvende hissederim hemen. Lütfen çocuklarınıza iyi anne, baba olun. Allah herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar versin...

Ben babayı geçtim aile ve çevre çok önemli büyürken eğer bunlardan eksik yetişmişsen ve sırtını dayayacak beni savunur beni kollar diyebileceğin bir ailen yoksa arkandan hissettirmiyorlarsa böyle hisleri işte o zaman anlıyorsun ne kadar yalnız olduğunu

Bu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
Babam soğuk biridir sessiz biri oyle gel sarılayım sana tipte değildir yapmadı bunu hic yani yaptı ama ben cok nadir küçüklüğümde hatırlıyorum ama 7 yaştan snra olmadi bunlar smdi bayramdan bayrama dokunabiliyorum sevmiyor ole seyleri gibi ama beni ve kardeşimi cok sever herseyini verir bende ölüp biterim için için bu sosyal hayatımı başlarda etkiledi ole atılgan biri değildim ama zamanla yendim evliliğe gelince keske samimi olsa babam bisey olduğunda ilk babam aklima geliyor göstermediği halde o sevgisini nasil hissettirdi bilmiyorum ama samimi labali biri olsa cok farkli olurdu hayatim

Arkanda ailen yoksa daha sert oluyorsun. İçindeki duygusallığı gömüp savaşçı tarafını ortaya çıkarıyorsun. Okumak, çalışmak, para kazanmak, muhtaç olmamak zorunda olduğunu biliyorsun.
Bir Allahım var deyip hiç kimseye güvenmemeyi öğreniyorsun. Düzgün bir adamla tanışınca önce bir afallama oluyor. Hemen güvenemiyorsun hatta biraz çektiriyorsun. Sonra alışıyorsun. Mutluluğu öğreniyorsun. Ama yanlış biriyse silip atmak daha kolay. Ben anamı babamı takmam, seni hiç tanımam diyorsun.
Allahım hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın inşallah.

babasiyla iliskisi iyi olan bi kiz cocugu tabi ki ilerde kendine daha fazla guven bir kadin olur, hayata belki bi adim onde baslar..ama babasiyla arasi kotu olan herkesin sosyal becerisi zayiftir diyemeyiz.
Benim babamla aram hep mesafeli olmustur ama sosyal hayatimda bu hic sIkinti yaratmadi, cogu tanidigimin da ayni sekilde..

Başarı ya da başarısızlığı tek faktöre bağlamak zor. Pek çok şeyden etkileniyor

Back
X