Babam annemi belki de sayısız kez aldatmıştır. Bunlar hep sanal aldatmalar. İnsanlarla yazışarak flört etmeye bayılıyor. Biri onu övsün, güzel şeyler söylesin. O da o birine karısını şikayet etsin. Bunlar sen sevdiği şeyler... Bir şekilde yakalanınca da bir daha yapmayacağını söyleyip bir süre rahat duruyor. Ama bir süre sonra yine bir şeyini yakalıyoruz. Bunları babamın nasıl bir adam olduğunu anlamanız için anlattım.
Şimdi gelelim yeni olaya... Bikaç ay önce babamın bilgisayarında bir kadının fotoğraflarını gördüm. Facebook’ta bu kadının kim olduğunu keşfettim. Kadın babamın memleketinden biriydi. Değil fotoğraflaşmak yan gözle bile bakmaması gereken biriydi. Annemin isteğiyle karıştırmıştım bilgisayarını. Bana bir şey görüp görmediğimi sorunca da olduğu gibi her şeyi söyledim. Yüzüne baka baka yalan söyleyemedim... Şimdi düşününce acaba yalan mı söylemeliydim diyorum. Çünkü olaylar çok karıştı. Şu an boşanmaktan söz ediliyor.
Babam bütün bu olanlara rağmen kadınla iletişim kurmaktan ve inkar etmekten vazgeçmiyor. Fotoğraflardan bazıları müstehcen şeylerdi bu arada. Yani duyulsa durum hayati tehlike de taşıyor. Annem sinirlenip durumu halama da anlattı. Halam da ağzında bakla ıslanmayan biridir. Başka birine söylediğini düşünmek bile istemiyorum. Babama çok kızgınım ama sonuçta babam. Hayatının tehlikeye girmesini istemem. Bütün bu olanlardan kendimi suçluyorum. Benim yüzümden boşanıyorlar. Babam benim yüzümden tehlikede diye düşünüyorum.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Belki de hiçbir şey yapmamalıydım. Vicdanım hiç rahat değil.