• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam aralarında hiç bir sorun olmamasina rağmen eşimi istemiyor

Bir çoğumuzda ben olsam gitmezdim dedi,konu sahibine zaten hak verdik sıkıntılı bir durum sonuçta zaten eşindede söylememiş duysa üzülür dedi.
Burada ki tepki ne o ne ben bir yere ayrı gitmeyiz dedi bizde neden diye sorduk sorun büyüdü sonra.

Napyım doktorum boşayım ben bu adamı demi :KK53:
Hemen abla hemen

Merhaba arkadaşlar, 7 aylık evliyim. Esimle 4 yıl birliktelikten sonra severek evlendik aileler gayet iyi anlaştı. Babam sinirli asabi huysuz bir adam olmasına rağmen hatta başka bir şehre gelin gitmeme rağmen eşimle, eşimin ailesiyle anlaştı sorunsuz bir şekilde evlendik elhamdülillah. Eşimin ailesi temiz düzgün kendi halinde insanlar. Eşim benden daha yumuşak huylu, saygılı, efendi, düzgün biri. Hiçbir şekilde bir sorun yaşamadı benim ailemle, anneme babama karşı hiçbir zaman bi saygısızlığı olmadı. Ailem nişan düğün sürecinde neyi nasıl istediyse eşim ona uygun davrandı. Evlendikten sonra başka bir şehire gelin gittim. Aradan 7 ay geçti ve ailemi ziyarete gitmek istiyorum. Eşimle birbirimize çok bağlıyız. Birbirimiz olmadan başka bir eve misafirliği gitmedik gitmeyizde. Bunu ne o ne ben istiyorum. Şimdide eşimle birlikte memleketime anne babami görmeye gitmek istiyorum. Babam izin vermiyor aralarında hiçbir sorun olmamasına rağmen eşimi istemiyor. Anneme kızın tek gelsin kocasını getirmesin demiş. Sebebide namahremmis ayipmis icap etmiyormus uygun doğru değilmiş. Allah aşkına böyle bir şeyin dinde yeri var mıdır ? Nikahlı eşim olduktan sonra nasıl namahrem oluyor. Orası benim babamin evi eşiminde babası annesi olmuyor mu ? Ne esim beni tek göndermek istiyor ne de ben onu birakip bir yere gidemem. Ayrı kalmak istemiyoruz. Babamın yaptığı söylediği doğru mudur ? Ne yapmam gerekiyor ? Babamin yüzünden annemle kardeşlerimle görüşemiyoruz onları çok özlüyorum. Eşimi burda tek bırakıp gidersem içim rahat etmiyor. O da yazık kimseye zararı yok zaten yaşımızda genç. Ben ne yapmalıyım bu durumda. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Bence kardeşim sabah gidin akşam dönün günü birlik gidin ne kadar uzak olursa olsun yada bir gece kalın dönün bu babanızın düşüncesinide eşinize söylemeyin ilerde büyük sorunlara sebeb olur aile nasıl olursa olsun insana en iyi gelen ortamdır bir kaç saat bile görsen aileni çok iyi gelir

Bir çoğumuzda ben olsam gitmezdim dedi,konu sahibine zaten hak verdik sıkıntılı bir durum sonuçta zaten eşindede söylememiş duysa üzülür dedi.
Burada ki tepki ne o ne ben bir yere ayrı gitmeyiz dedi bizde neden diye sorduk sorun büyüdü sonra.

Burdaki bazilari cidden tuhaf geliyor bana.. kadin kadina neden normal konusulamiyor.. bundan sonra yorum yaparken bizzat uygun mu diye soralim madem. Manipule bilmem ne, ne alaka? Oyle olsa bastan oyle yorum yapardik.

Neyse zaten konuyu uzatmaya gerek yok artik banlandi gitti.
Henuz yeni evli daha ogrenecegi cok sey var. İlerde bu dediklerine kendi bile guler belki. Ama isi cok zor Babasi da ciddi sikintili biri belli. Olayin yardim etmekten cikmasina uzuluyorum ben sadece.

:KK11:
Nasıl tek gönderdin ?
Sevilseydin, kocana bagımlı ay pardon baglı olsaydın göndermezdin, o da gitmezdi :63:
O yorumları yazan üye tayin bekleyip eşiyle ayrı kalmamak için memuriyetten istifa etmiş. Hayalimdeki meslek değildi zaten demiş birde. Kafalar değişik 🤷‍♀️ konu sahibinden bahsetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın

Yanlış biliyorsun tatlım önemli olan (!) tdk nin ne dediği, halk arasında nasıl anlaşıldığının, yaygın anlamının ne önemi var. Tükçe lastik gibi de değil zaten çektiğin yere gitmiyor, cümle alem tdknin dediğini baz alarak konuşuyor. Sen fesatsın. 🤣
evet önemli olan tabiiki tdk nın ne dediği
etrafımızdaki insanlar lafın ne anlama geldiğini bilmiyorsa bu bizim sorunumuz değil bir zahmet açıp okusunlar :)

etrafımızdaki insanların lafı anlamasına göre konuşmalarımız değişecekse haneden mahalleye mahalleden şehire ağzımızı değiştirmemiz gerekir bu mümkün mü?
tdk da bu yüzden var

önyargılı olmayıp duyduğumuz ve bilmediğimiz şeye celallenmeden önce araştırırsak kendimizi ve karşımızdakini boşuna germemiş oluruz

Neyse zaten konuyu uzatmaya gerek yok artik banlandi gitti.
Henuz yeni evli daha ogrenecegi cok sey var. İlerde bu dediklerine kendi bile guler belki. Ama isi cok zor Babasi da ciddi sikintili biri belli. Olayin yardim etmekten cikmasina uzuluyorum ben sadece.
Bzde zamanında yeni evliydik en gurbetteydim üstelik,ilk ziyarete atladı uçağa kendi gittim.
Zamanla alışacak buna evet daha çok yeni ma bu kadar birbirlerine bağlı olmaları tek gitmemeleri konuyu buna çevirdi.
Çok arkadaş zaten düşüncelerini aktardı gitme dedi yada otelde görüşün bile dendi,sıkıntılı bir durumda aslında eşininde haberi yok.

Şimdiii boyle durumlarda ciftlerden biri durumdan mutsuzsa, biri otekini darliyorsa oraya gidemezsin buraya gidemezsin kurali koyup birbirlerini darliyorlarsa izin vermiyorsa orada sıkıntı var. Ama ikisi de boyle yapmak istiyorsa gercekten ortada bir olay goremiyorum.
Yeni evliyken eşim de beni heryere kuyruk gibi goturuyordu arac muayenesine bile illa birlikte gidelim istiyordu. 😂
7 bucuk yil oldu evleneli tabi ki aileme tek gittigim de oldu, eşimin iş icin sehir disina yalniz gittigi de oldu, arada arkadasim veya kuzenimle tek gorustugumde oldu oluyor ama genele vurursak biz de tercihen birlikteyizdir heryerde hani ASLA ayri duramayiz olamazlik bir şey yok.

Daha 7 aylik evli boyle konuşmasi normal şimdi boyle soyluyor belki bikac ay sonra veya 2 sene sonra kendileri karar verip tercihen ayri da gezeceklerdir insan degisir. Laflara o kadar takilmamak lazimdi bence ya. Omur boyu yapisikta kalabilirlar o da onlarin bilecegi iş.

evet önemli olan tabiiki tdk nın ne dediği
etrafımızdaki insanlar lafın ne anlama geldiğini bilmiyorsa bu bizim sorunumuz değil bir zahmet açıp okusunlar :)

etrafımızdaki insanların lafı anlamasına göre konuşmalarımız değişecekse haneden mahalleye mahalleden şehire ağzımızı değiştirmemiz gerekir bu mümkün mü?
tdk da bu yüzden var

önyargılı olmayıp duyduğumuz ve bilmediğimiz şeye celallenmeden önce araştırırsak kendimizi ve karşımızdakini boşuna germemiş oluruz
Emme gomme olayi mi sorun😐😂 ne var bunda yaa valla bi acaipsiniz

Burdaki bazilari cidden tuhaf geliyor bana.. kadin kadina neden normal konusulamiyor.. bundan sonra yorum yaparken bizzat uygun mu diye soralim madem. Manipule bilmem ne, ne alaka? Oyle olsa bastan oyle yorum yapardik.
Bazı konu sahiplerinin işine gelmiyor demek ki verilen cevaplar.
Herkesla aynı düşüncede olmak ta mümkün değil ki.

Merhaba arkadaşlar, 7 aylık evliyim. Esimle 4 yıl birliktelikten sonra severek evlendik aileler gayet iyi anlaştı. Babam sinirli asabi huysuz bir adam olmasına rağmen hatta başka bir şehre gelin gitmeme rağmen eşimle, eşimin ailesiyle anlaştı sorunsuz bir şekilde evlendik elhamdülillah. Eşimin ailesi temiz düzgün kendi halinde insanlar. Eşim benden daha yumuşak huylu, saygılı, efendi, düzgün biri. Hiçbir şekilde bir sorun yaşamadı benim ailemle, anneme babama karşı hiçbir zaman bi saygısızlığı olmadı. Ailem nişan düğün sürecinde neyi nasıl istediyse eşim ona uygun davrandı. Evlendikten sonra başka bir şehire gelin gittim. Aradan 7 ay geçti ve ailemi ziyarete gitmek istiyorum. Eşimle birbirimize çok bağlıyız. Birbirimiz olmadan başka bir eve misafirliği gitmedik gitmeyizde. Bunu ne o ne ben istiyorum. Şimdide eşimle birlikte memleketime anne babami görmeye gitmek istiyorum. Babam izin vermiyor aralarında hiçbir sorun olmamasına rağmen eşimi istemiyor. Anneme kızın tek gelsin kocasını getirmesin demiş. Sebebide namahremmis ayipmis icap etmiyormus uygun doğru değilmiş. Allah aşkına böyle bir şeyin dinde yeri var mıdır ? Nikahlı eşim olduktan sonra nasıl namahrem oluyor. Orası benim babamin evi eşiminde babası annesi olmuyor mu ? Ne esim beni tek göndermek istiyor ne de ben onu birakip bir yere gidemem. Ayrı kalmak istemiyoruz. Babamın yaptığı söylediği doğru mudur ? Ne yapmam gerekiyor ? Babamin yüzünden annemle kardeşlerimle görüşemiyoruz onları çok özlüyorum. Eşimi burda tek bırakıp gidersem içim rahat etmiyor. O da yazık kimseye zararı yok zaten yaşımızda genç. Ben ne yapmalıyım bu durumda. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Babanızın düşüncesi çok yanlış.. O zaman namahrem diye sizde kayınvalidenize de gitmeyin sonuçta evde kayınpeder ve eşinizin erkek kardeşleri olabilir.

Ohff valla bana gore abartiyorsunuz..ne var bu sozde.. ne emmeye ne gommeye sanki ben uydurmusum bu lafi.. hic bir seye acik degil anlaminda bir soz bu. Basta ilimli yorum yaptim bende ama konu sahibinin agresifligi uzerine ve cirkin yorumlarindan dolayi agresif dedim. Evet agresif
Agresif demenizi eleştirmemiştim zaten :)
İki tavrı da desteklemiyorum ama;
İsteyen istediğini yazabilir gibi bir düşünceyi savunup konu sahibinin agresif yazma hakkını göz ardı etmeniz.
Oda öyle olmak istemiş olamaz mı?

Neyse kimseyi değiştirmek gibi bir meziyet edinmedim kendime.
İsteyen istediği gibi konuşabilir, ona göre de tepki alır zaten çevresinden.

Gitmeyi istediği ev babasının evi ve kendi kızını damadı ile gelirse evinde istemiyor..annen ve kardeşlerin sana gelsinler yorumlarına " babam annemin burnundan getirir" cevabını vermiş..varsın buradaki konu sahiplerini kötü bilsin ama kimse de " istenmediğin yere neden zorla gitmeye çalışıyorsun?!" dememek için eşinsiz neden gitmiyorsun yorumunu yaptı.

konu sahibesinin çıkış noktası yanlış.
eşimsiz gitmek istemiyorum ayrı gitmek istemiyoruz misafirliğe gibi manasız bir gerekçe yerine babam eşimi istemiyor o yüzden bende tek gidip babamın kafasının doğru olduğunu onaylamak istemiyorum deseydi haklıydı.
insan eşinin gururunuda hesaba katmalı bence.
o eve tek başına kalmaya gitmek evet eşim sapık demektir bence.

Agresif demenizi eleştirmemiştim zaten :)
İki tavrı da desteklemiyorum ama;
İsteyen istediğini yazabilir gibi bir düşünceyi savunup konu sahibinin agresif yazma hakkını göz ardı etmeniz.
Oda öyle olmak istemiş olamaz mı?

Neyse kimseyi değiştirmek gibi bir meziyet edinmedim kendime.
İsteyen istediği gibi konuşabilir, ona göre de tepki alır zaten çevresinden.
Zaten eger forum kurallarina aykiriysa banlaniyoruz bi sekilde.. yani bana gore evet belli cerceve icerisinde isteyen istedigini yazar

Bzde zamanında yeni evliydik en gurbetteydim üstelik,ilk ziyarete atladı uçağa kendi gittim.
Zamanla alışacak buna evet daha çok yeni ma bu kadar birbirlerine bağlı olmaları tek gitmemeleri konuyu buna çevirdi.
Çok arkadaş zaten düşüncelerini aktardı gitme dedi yada otelde görüşün bile dendi,sıkıntılı bir durumda aslında eşininde haberi yok.

Bazi ciftler cidden boyle ve bu tuhafliktan da iki taraf memnun. Ben gelemem asla boyle seylere. Tek basima tatile de giderim kizlarla. Esim de gidebilir. Ben de yurtdisindayim biletimi aldim aileme gidecegim esim benden 2 hafta sonra gelecek.
Tabi burda aileye yapilacak ilk ziyaret var birlikte gitmek istemisler, heves etmisler.Bir de devami daha beter hep boyle mi olacak? Bu babayla zor. Allah yardimcisi olsun

Hanımefendi nereden biliyorsunuz evime evliliğime çok bağlı olup olmadığımı.
Uzaktan öylemi gözüküyoruz acaba..
Kimsede kendi deyiminiz ile ucube muamaelesi yapmıyor ..

Bugün benm kabul günüm herhalde ..
Bende buna ayar oldum ..
Biz de kendimize koca seviyor demeyelim. 😂

bence babana gitmemelisin diyerek konu sahibininde iyiliğine yazdık hee..
konu sahibi yokuşa sürdü
babası bu adam değişmez sonuçta
kocasını ezdirmemesi gerek öyle babadan da zaten uzak durmak gerek
kendisini düşündük yazdık
bir iki kişi konu sahibinin bir cümlesi yüzünden soru sordu diye konu nereye geldi
altı üstü soru soruldu
ördek ailesi gibi betimlemesini bende kullanırım bazen, ördekler heryere beraber gider ve sevimlidir
ördek nasıl hakaret oluşturur o kadar sevimli birşey nasıl hakaret olarak algılanır
orada vurgulanmak istenen sürekli yan yana olma durumu burada kimse konu sahibie ördek falan demedi yani
ayy
şaka gibi

Back
X