Ben doğrudan bankayla görüşemiyorum. Bilgi vermiyorlar. UYAP'tan babamın hesabından dosyaya bakıyorum. Sadece ilk taksit hesaptan düşülmüş ondan sonra hesapta hiç hareket olmamış. Babam dekontları gösterdi bana. Doğrudan avukatın hesabına atıyor. Babam avukatla anlaştıklarını söyledi. Acaba harici tahsilat yapıp dosya hesabını tamamen almadan sadece kredi borcunu mu alacaklar diye düşündüm. Ben her şeyi kuralına göre değerlendiriyorum. Konuşmaları bilmediğim için ve babama da pek güvenmediğim için mantığım almıyor.Banka ile görüştünüz mü? Sanki bu bir dolandırıcılık hikayesine benziyor.
Banka bilgi vermiyor maalesef. Taksitlerin orantısızlığı çok saçma geldi bana. Hiç taahhüt ödeme planı görmediğim için usul nasıl oluyor bilmiyorum.direk bankayla görüşün . Eğer dolandırılmıyorsa ? ,
Belki babanız size yalan söylüyor olabilir
Görüşmüş, taahhüt imzalarken. Yaptığı işlemler harici tahsilat işlemleri. Tamamen dosyadan bağımsız hareket ediyor iki tarafta. O yüzden son taksit göstermelik mi ya da alıcı için bir sigorta mı diye düşünüyorum. Son taksite kadar almak istediği miktarı alıp sonradan kapatacaklar mı dosyayı?Babanız acaba gerçekten avukatla görüşmüş mu.yoksa sizin agzinizi kapatmak için mi öyle konuşuyor.
Siz banka ile görüşün başınızı daha çok agritmayin.
Ben de böyle biliyorum. İcraya bir dosya düştüyse doğrudan dosyaya ödeme yapılır. Fakat bazen harici tahsilat yapılabiliyormuş. Babam taksitleri düzenli ödüyor. Dekontlarını gösterdi bana. Avukat da dosyada hiçbir hareketlilik yapmamış taksitler ödendiğinden beri. Ne babamın mal varlıklarına bakmış ne haciz koymuş ne de ihtar da bulunmuş. İşler sanki tamamen icra dairesinden bağımsız yürütülüyor. Sanki bir gizli anlaşma var gibi. Fakat yine de mantığım almadı. Acaba gerçek hayatta böyle bir şey yaşayan var mı diye merak ediyorum.Babanız taahhüt imzaladıysa direk icra dosyasına ödeme yapmak daha doğru olur. Avukata istediği kadar ödesin taahhüdü ihlal davası açarlarsa taahhüdü ihlal suçundan tazyik hapsi cezası bile alır. Ayrıca borç ne zamanın borcu çok faiz işlemiş. Siz bence icra müdürlüğüne gidip direk ordan sorun. Ana borç ne kadar, nr kadar faiz işlemiş. Dosya kapatma bedeli ne kadar. Ayrıca Avukattan ödeme yaptığına dair makbuz alıyordur inşallah
Taahhüt icra dairesinden verilmiş ve orada imzalandı. Belirlenmiş bir ödeme planı var. 10 ay boyunca 7500 lira, son ay 100 bin liradan fazla ödeme. İlk on ay 75 bin lira ödenecek, kalan son ayda borcun geri kalanını ödenecek o da 100 binden fazla ediyor. Acaba bu son taksit göstermelik mi asıl hedef 75 bin lira mı, son taksit bir nevi alacaklının sigortası gibi bir şey mi?Bankalar avukatlara genelde ahzu kabz yani borçludan parayı kendi hesaplarına alma yetkisi vermez, ödemeler ya direkt bankaya ya da icra dosyasına yapılır. Taahhüdü resmi olarak icra dairesinden mi vermiş? Avukat ödeme planı mı yapmış?
Bu 15.000 TL kaç yıl önce çekilmiş peki ve hangi yılda icra takibi açılmış, rakam bana çok yüksek geldi o yüzden soruyorum.Taahhüt icra dairesinden verilmiş ve orada imzalandı. Belirlenmiş bir ödeme planı var. 10 ay boyunca 7500 lira, son ay 100 bin liradan fazla ödeme. İlk on ay 75 bin lira ödenecek, kalan son ayda borcun geri kalanını ödenecek o da 100 binden fazla ediyor. Acaba bu son taksit göstermelik mi asıl hedef 75 bin lira mı, son taksit bir nevi alacaklının sigortası gibi bir şey mi?
Bu arada bu mümkün değil, borç neyse o rakam üzerinden taksitlendirme yapılır, taksit sayısı ve tutarları tamamen avukatla borçlunun anlaşmasına bağlıdır.Acaba bu son taksit göstermelik mi asıl hedef 75 bin lira mı, son taksit bir nevi alacaklının sigortası gibi bir şey mi?
Babanızla giderseniz bilgi vereceklerdir. Avukattan isteyin ödeme planınıBanka bilgi vermiyor maalesef. Taksitlerin orantısızlığı çok saçma geldi bana. Hiç taahhüt ödeme planı görmediğim için usul nasıl oluyor bilmiyorum.
2022'i sonu ya da 2023. 36 ay vadeli, geri ödemesi 50 bin küsur. Kredi hiç ödenmemiş ve 100 bin lira icra açıldı. Vekalet, faiz vs. derken 180 bine çıkmış. Rakam ve taksitlendirmeler de bana çok mantıksız geldi. Özellikle taksitlerin orantısızlığı. İlk 10 ay düzgün bir oran var fakat son ay kalan bütün dosya masrafları tek seferde alınıyor. Yani taksitlendirmede sınır yok diye biliyorum.Bu 15.000 TL kaç yıl önce çekilmiş peki ve hangi yılda icra takibi açılmış, rakam bana çok yüksek geldi o yüzden soruyorum.
o zaman bu rakam olabilir doğrudur, bu şekilde taksitlendirmeler bizde yapıyoruz olağan dışı bir şey görünmüyor tamamen avukatla borçlunun anlaşmasına bağlı son aydaki yüklü rakam aralarda da olabilirdi, ki oluyor da, onun dışında icra taahhüdü resmi bir işlem olduğundan taksitlerin icra dairesine yatırılması gerekiyor, kesinlikle avukatın hesabına yatırmamanızı tavsiye ederim, avukatla alakalı bir kaygınız varsa uyaptan ismini öğrenip bürosunu arayabilirsiniz, banka bilgi vermez ama avukatlar genelde verir.2022'i sonu ya da 2023. 36 ay vadeli, geri ödemesi 50 bin küsur. Kredi hiç ödenmemiş ve 100 bin lira icra açıldı. Vekalet, faiz vs. derken 180 bine çıkmış. Rakam ve taksitlendirmeler de bana çok mantıksız geldi. Özellikle taksitlerin orantısızlığı. İlk 10 ay düzgün bir oran var fakat son ay kalan bütün dosya masrafları tek seferde alınıyor. Yani taksitlendirmede sınır yok diye biliyorum.
Avukatı araştırdık, bankayla çalışan bir avukat. Şu an avukata yapılan harici tahsilat durumu. Ben de birkaç tane harici olarak tahsil edilmiş dosyalar görmüştüm. Ödenmiş miktar 0 yazıyordu fakat dosya haricen ödenmiş diye kapatılmıştı. Fakat ilk defa bu kadar astronomik bir ödeme gördüm. Bu normal mi? Yoksa bir nevi prosedür veya garanti gibi bir şey mi? Yani asıl amaç anaparayı almak, anaparayı taksite bölüp kalan masrafları tek taksitle toplayıp onlar ödenmeden dosyayı kapatmak.o zaman bu rakam olabilir doğrudur, bu şekilde taksitlendirmeler bizde yapıyoruz olağan dışı bir şey görünmüyor tamamen avukatla borçlunun anlaşmasına bağlı son aydaki yüklü rakam aralarda da olabilirdi, ki oluyor da, onun dışında icra taahhüdü resmi bir işlem olduğundan taksitlerin icra dairesine yatırılması gerekiyor, kesinlikle avukatın hesabına yatırmamanızı tavsiye ederim, avukatla alakalı bir kaygınız varsa uyaptan ismini öğrenip bürosunu arayabilirsiniz, banka bilgi vermez ama avukatlar genelde verir.
Evet tabi ki haricen kapanma durumu oluyor hatta genelde öyle oluyor ama resmi icra taahhüdü olduğu için icra dairesine yapmak daha mantıklı bu arada evet bu taksitlendirme normal, prosedür veya garanti değil, dosya bir avukat tarafından takip ediliyorsa anaparayı alıp dosyayı kapatamaz, çünkü dosyanın faizi de bankanın alacağı, o dediğiniz belki 15 20 sene sonra mümkün olur varlık şirketlerine gittiğinde, çünkü banka anaparayı ve bir miktar faizi alıp dosyayı satmış olur, haliyle sonrası bankayı bağlamaz ama şu an dosyanızın gidişatında bir sorun yok.Avukatı araştırdık, bankayla çalışan bir avukat. Şu an avukata yapılan harici tahsilat durumu. Ben de birkaç tane harici olarak tahsil edilmiş dosyalar görmüştüm. Ödenmiş miktar 0 yazıyordu fakat dosya haricen ödenmiş diye kapatılmıştı. Fakat ilk defa bu kadar astronomik bir ödeme gördüm. Bu normal mi? Yoksa bir nevi prosedür veya garanti gibi bir şey mi? Yani asıl amaç anaparayı almak, anaparayı taksite bölüp kalan masrafları tek taksitle toplayıp onlar ödenmeden dosyayı kapatmak.
Çoğu icra borçlarında haricen kapanma durumuna çok rastladım. İcra dairesinden bağımsız borcu tahsil etmeye çalışıyor çoğu avukat. İcra dairesi ancak maaş haczi durumunda aracı olarak kullanılıyor.Evet tabi ki haricen kapanma durumu oluyor hatta genelde öyle oluyor ama resmi icra taahhüdü olduğu için icra dairesine yapmak daha mantıklı bu arada evet bu taksitlendirme normal, prosedür veya garanti değil, dosya bir avukat tarafından takip ediliyorsa anaparayı alıp dosyayı kapatamaz, çünkü dosyanın faizi de bankanın alacağı, o dediğiniz belki 15 20 sene sonra mümkün olur varlık şirketlerine gittiğinde, çünkü banka anaparayı ve bir miktar faizi alıp dosyayı satmış olur, haliyle sonrası bankayı bağlamaz ama şu an dosyanızın gidişatında bir sorun yok.
Şöyle düşünülmüş olabilir; banka dosyalarında faiz indirimleri yapıyoruz, anaparayı taksitle tahsil edelim faiz kısmına gelince indirim yapıp faizin bir kısmını alarak haricen kapatalım demiş olabilirler, çünkü faizi bazen yarı yarıya bile düşürebiliyoruz.
Düzenli ödendiği için dosyada bişey yapmamıştır avukat. Normal bi durum. Çoğu zaman haricen yürür zaten bu işler. Avukatın icraya vermesi çoğu zaman göz korkutma nedenli ve hiç ödeme yapmayanlar için. Çünkü icrada işlem yaptırmak avukata hep masraf. Şuan düzenli ödeniyor, karşılığında dekont da veriliyor. Borç tamamen bitince icrayı kaldıracak dosyayı kapatacakBen de böyle biliyorum. İcraya bir dosya düştüyse doğrudan dosyaya ödeme yapılır. Fakat bazen harici tahsilat yapılabiliyormuş. Babam taksitleri düzenli ödüyor. Dekontlarını gösterdi bana. Avukat da dosyada hiçbir hareketlilik yapmamış taksitler ödendiğinden beri. Ne babamın mal varlıklarına bakmış ne haciz koymuş ne de ihtar da bulunmuş. İşler sanki tamamen icra dairesinden bağımsız yürütülüyor. Sanki bir gizli anlaşma var gibi. Fakat yine de mantığım almadı. Acaba gerçek hayatta böyle bir şey yaşayan var mı diye merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?