Babam avukatla anlaştık diyor. Ödemeleri doğrudan avukatın hesabına yapıyor

Evet öyle tabii ihlal durumu olur ödenmezse, dediğim gibi indirim yapacak olabilirler ki öyle olduğunu düşünüyorum, ya da yeni bir taahhüt.

Evet ben de öyle biliyorum. İcra çok külfetli. Fakat son taksit kafa karıştırıcı. Son taksite kadar takibe düşen para ödenmiş oluyor geri kalan tüm masraflar son taksite yüklenmiş. Yani o ödenmezse, ki taksit tamamen ödenemeyecek boyutta. Acaba sonradan tekrar bir anlaşma mı yapılacak, parça parça mı alınacak, dosya kapatılacak mı yoksa taahhüdü ihlalden suç duyurusu mu yapılacak?

Evet öyle tabii ihlal durumu olur ödenmezse, dediğim gibi indirim yapacak olabilirler ki öyle olduğunu düşünüyorum, ya da yeni bir taahhüt.
Umarım dediğiniz gibi olur. Benim gördüğüm dosyalarda ödeme planlarında taksitler genelde eşit oluyordu, son taksit bu kadar astronomik büyüklükte olmuyordu. Ya kalan cüzi miktar son taksit oluyordu ya da 2-3 taksidin birleşimi oluyordu. Bu olayda ise normal taksidin neredeyse 13 katı son taksit. Çok anormal geldi bana. Büyük ihtimalle sizin dediğiniz gibi ikinci bir anlaşmaya zorlamak için yapılmış olabilir. Çünkü ben taahhüdü yeni gördüm ve gördüğüm an bunda farklı bir niyet var diye hissettim, dolandırıcılık kapsamında değil. Garantici anlamında.

Rakam cok yuksek. Icradaki dosyalara "tahsil edilemez" gozuyle bakilir aslinda. Avukat arkadaslar tabii daha iyi bilgi verir. Yani icraya dusen borc icin ne alabilirsek kardir diye ilerler tahsilat sirketleri. Bu rakamda neden hic kolaylik saglanmamis anlayamadim

Evet ben de o konuda çok şaşırdım. Çok anormal bir ödeme planı. Normal taksitin 13 katı neredeyse ve tamamen masrafları (faiz, vekalet, dosya ücreti vs.) içeren bir ödeme. Böyle bir durum yaşayan var mı varsa nasıl sonuçlanıyor diye merak ediyorum.

İcra dosyasından dosya kapak hesabı alabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…