• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ayrılacaksın dedi, ölmek istiyorum artık=(

Bende Aleviyim :) Ve cok karsilastim bu durumla malesef Aleviligi tanimaya calismiyor insanlar en büyük sonurun bu..!! Sanirim cevrenizde de Aleviler yok aile dostlariniz fln olsa daha kolay olurdu ama arkadaslarin dedigi gibi zamana birak olmadi onun büyükleri gelir birazda olsa kendilerini tanitmaya calisirlar ve Alevilerin kimseyi yemiyeceklerini gösterirler Babana :)

Allah yardimcin olsun umarim hersey gönlünüzce olur...

cok tesekkur ederim canım. aynen dediğin gibi tanımaya calısmıyor aleviliği babam. ordan burdan duydugu yanlıs bilgileri bana savunuyor. sonra ben oyle değil deyincede bana değil ona mı inanıyorsun diyor. malesef yakınımızda yok alevi hiç. bana diyorki hiç gordun mu alevi ile sunninin evlendiğini diyor. halbuki cok fazla olabilir bişey bu ama nasıl anlatcam bilmiyorum. :2:

Aileler bir evliliğe karşı tatrafın işini, aile yapısını, sorumluluk sahibi olmamasını ya da herhangi bir huyunu neden göstererek karşı çıkıyorsa mutlaka kulak verilmesi taraftarıyımdır.
Ama insanların inancı ile ilgili cümleler kurulduğunda tahammül edemiyorum. Alevi, Hristiyan, Budist, Atesit.... Sana ne? Kimin neye inandığından bize ne?
Hele Alevilik özelinde bakarsak durum iyice saçmalaşıyor. Tanıdığım bütün Aleviler hayatımdaki en iyi dostlarım arasındadır. Felsefesinin temelinde "eline, beline, diline sahip ol" sözü olan bir inanca sahip insanlar eğer inançlarına sıkı bağlıysa nasıl kötü olabilir?
Kaldı ki babanız sözde sünni damadın daha iyi ve daha inançlı olacağından nasıl emin olacak? Sünni ailede doğmuştur, nüfus cüzdanında Müslüman yazıyordur ama içte onun ateist olmadığını nasıl bilebilir? Kaldı ki atesitim dese bile kimi ne ilgilendirir?
Şimdi konumuza dönersek, sabredeceksin. Fazla inatlaşmayacaksın, bekleyeceksin, zaman içinde yumuşayacaktır. Ama bir süre kapat bu konuyu. Ama vazgeçmediğini de annen en azından bilsin. Benim iki yakın arkadaşım, daha doğrusu dostum evlenmek isteyince sünni olan kızın abisi kıyameti koparmıştı. Beklediler birkaç ay. Yumuşadı abi de. Şimdi alevi damattan kıymetlisi yok.

su alevilik sünnilik canimi cok sıkıyor..ya önemli olan insan olmasi degilmi ya hepimiz kardes degilmiyiz...ben kendimde aleviyim bizde böyle bir durum yok cok gelinimiz var sünni olan mutlularda...ya bazende sorunlarda cikiyor aile yüzünden benim esimin kuzenide bir kizla evliydi erkek alevi kiz sünni kizin ailesi ne yapti ne etti kizi kocasindan bosadilar bizim icin hic bir konuda sorun yok ama karsi taraf baska bakiyor bu konuya bence biraz bekle ailenle arani sakin acma bizleri bilmedikler icin hep alevilere karsilar ama sen bir sekilde aileni ikna etmeye bak ama onlari kirmadan olmasa aileler görüssün belki ailesini tanidiktan sonra babanin fikri degisir

dediğin gibi onemli olan insan olması canım. sevgilim bana en basta soyledi alevi oldugunu benim dediğimde buydu ne farkeder onemli olan insanlıgın sevgimiz bana verdiğin deger dedim. ama babam cıldırmıs gibi artık. diyorum annesi aradı uzulme kızım biz oyle kotu degiliz ne yapabilirz diye ona bile kızdı. bak cok evlilik var boyle babamca hiç yok hiç gordun mu diyor bana:59: cok seviyoruz.umarım ikna edecek bişey bulabilirim:2:

ya canim benim ablamda bir sünniyle evli cokta mutlu..dedigin gibi aileden aileye degisiyorda bizim aleviler biraz artik kendini tamamen tanitsalarda bu durumdan kurtulsak...benim aleviden cok sünni arkadaslarim var ve hepsi beni tanidiklari icin cok memnunlar onlarda beni tanimadan önce alevileri kötü biliyorlarmis aileleri hep aleviler söyle böyle demis bense onlara kendimi tanidiktan sonra fikirleri degisti...aslinda herseyin ilaci zaman...umarim biran önce cözülürde arkadasimiz büyük askina kavusur

aynen canım ah bi anlasalar... herseyi yanlıs biliyorlar. benim buyukbabam arabistanda calıstı bir muddet. orda gordugu alevileri anlatıyor bana aynı olurmu sanki babam da onu dinliyor. artık iyice yıprandım. bekliycem napıyım. umarım gercekleri gorur. gorse bile adı varmıs delirtcekler beni napcam bilmiyorum umarım kavusuruz. ben onu hep beklerim.:2:

aynen canım ah bi anlasalar... herseyi yanlıs biliyorlar. benim buyukbabam arabistanda calıstı bir muddet. orda gordugu alevileri anlatıyor bana aynı olurmu sanki babam da onu dinliyor. artık iyice yıprandım. bekliycem napıyım. umarım gercekleri gorur. gorse bile adı varmıs delirtcekler beni napcam bilmiyorum umarım kavusuruz. ben onu hep beklerim.:2:

Arabistanda Alevi mi varmış? Hakkaten insanlar çok az ve hatta yanlış bilgiyle çok fazla fikre sahip. Nur içinde yat Uğur Mumcu. Alevilik Anadolu'ya özgüdür. Arabistan'da Alevi yoktur. Orada olsa olsa Şii vardır ki tek ortak noktaları Hz. Ali tarafında olmalarıdır.

benimde erkek arkadasım alevi ama babamın ileride sorun cıkaraağını düşünmüyorum çünkü hep en samimi görüştüğümüz arkadaslarımız alevi ve ben bu ayrımdan nefret ediyorum alevi diye dinsiz imansız zannediyolar hep kötü saçma hikayleri akıllarına getiriyolar gerçek nasılmıs okumadan araştırmadan ön yargıyla yaklasıyolar

ne guzel canım. benim de keske olsaydı. hiç bi tanıdıgımız yok alevi. aynen cok yanlıs biliyorlar herseyi. ve bu sacma dusunceleri bana savunuyorlar.sonra ben dogruları savununca bana guvenmyorsun oluyor. umarım mutlu olursunuz.babama gore alevi sunni evliliği hiç yokmus. sevgi yetmezmiş bu iş olmazmıs. cok uzuluyorum nasıl cozcem bilmiyorum duzelir umarım=(

Bu sorunu aşmanın tek yolu insanların farklı inançlara saygı göstermesinden geçiyor. Dinlerin mehzeplerin tartışılmasını hala aklım almıyor. Herkes benim inancımdan olacak diye bir kural mı var. Din bireyseldir. Herkesin inancı kendine. Eşin, sevgilin yada herkimse neye inanıyorsa inanır. Yok o böyle bu böyle diyip insanları ayırıp din ırkçılığı yapmak kadar çirkin birşey olamaz. Canım Allah yardımcın olsun. İnşallah baban en kısa zamanda hatasından döner.

Aileler bir evliliğe karşı tatrafın işini, aile yapısını, sorumluluk sahibi olmamasını ya da herhangi bir huyunu neden göstererek karşı çıkıyorsa mutlaka kulak verilmesi taraftarıyımdır.
Ama insanların inancı ile ilgili cümleler kurulduğunda tahammül edemiyorum. Alevi, Hristiyan, Budist, Atesit.... Sana ne? Kimin neye inandığından bize ne?
Hele Alevilik özelinde bakarsak durum iyice saçmalaşıyor. Tanıdığım bütün Aleviler hayatımdaki en iyi dostlarım arasındadır. Felsefesinin temelinde "eline, beline, diline sahip ol" sözü olan bir inanca sahip insanlar eğer inançlarına sıkı bağlıysa nasıl kötü olabilir?
Kaldı ki babanız sözde sünni damadın daha iyi ve daha inançlı olacağından nasıl emin olacak? Sünni ailede doğmuştur, nüfus cüzdanında Müslüman yazıyordur ama içte onun ateist olmadığını nasıl bilebilir? Kaldı ki atesitim dese bile kimi ne ilgilendirir?
Şimdi konumuza dönersek, sabredeceksin. Fazla inatlaşmayacaksın, bekleyeceksin, zaman içinde yumuşayacaktır. Ama bir süre kapat bu konuyu. Ama vazgeçmediğini de annen en azından bilsin. Benim iki yakın arkadaşım, daha doğrusu dostum evlenmek isteyince sünni olan kızın abisi kıyameti koparmıştı. Beklediler birkaç ay. Yumuşadı abi de. Şimdi alevi damattan kıymetlisi yok.

kesinlikle aynı fikirdeyim canım tanısalar cok sevecekler zaten cok iyi bir insan. cok da mutlu olacagımı biliyorum. ama cevreden duydukları babamı etkiliyor ve nasıl olduklarını bilmek bile istemiyor olmaz diyor. nasıl yapıcam bilmiyorum. umarım hersey güzel olur:50:

Bu sorunu aşmanın tek yolu insanların farklı inançlara saygı göstermesinden geçiyor. Dinlerin mehzeplerin tartışılmasını hala aklım almıyor. Herkes benim inancımdan olacak diye bir kural mı var. Din bireyseldir. Herkesin inancı kendine. Eşin, sevgilin yada herkimse neye inanıyorsa inanır. Yok o böyle bu böyle diyip insanları ayırıp din ırkçılığı yapmak kadar çirkin birşey olamaz. Canım Allah yardımcın olsun. İnşallah baban en kısa zamanda hatasından döner.

inş canım bencede cok yanlıs. umarım bi care bulabilirim. :50:

cok kotu durumdayım.:59: ne yapacagımı sasırdım lutfen yardım edin. benim bir sevdigi var 2 senedir beraberiz birbirimizi cok seviyoruz. askımız cok mucizevi bir sekilde basladı. film gibiydi. zor oldu ama kabustuk. 2 yıldır bir kere bile uzulmedim cok mutlu eti üzerime titredi hayatımda kimseye bu kadr deger vermedim ve bukadar sevmedim evlenmek istiyorduk. aileme konuyu actım annem sıcak baktı. fakat babam alevi oldugunu duydugu andan itibaren nuh diyo peygamber demiyor. bircok seyi yanlıs biliyor. bensevgilimden eminim sevgisinden beni mutlu edeceginden.suan aglıyorum cunku babam ayrılcaksın dedi ikinci defada imkansız olmaz dedi. cok kotuyum onu nasıl bırakırım yasıyamam onsuz ailemsizde ama napıcam. biriyle evlenceksem o olmalı ama ailemi nasıl ikna edicem lutfen yardım edin cok zor durumdayım:2:

bence ayrım yapılmamalı eğer seviyosan.babanın biraz daha olumlu bakması gerekiyor. ama senin açından sölyecek olursam çok zorluk çekersin sonuçta sadece onunla değil ailesiyle de evleniyosun

bence ayrım yapılmamalı eğer seviyosan.babanın biraz daha olumlu bakması gerekiyor. ama senin açından sölyecek olursam çok zorluk çekersin sonuçta sadece onunla değil ailesiyle de evleniyosun

biliyorum canım. ailesinden de sevgilimdende eminim zaten o benim yasadıgım sehire gelecek. cok zor bi durum allah kimseye göstermesin. cok seviyoruz umarım hayatım boyunca hep yanımda olur ve umarım ikna ederiz.:2:

bende önce müslüman sonra aleviyim. sorun tamamen yanlış anlamaktan ve kendini anlatamakmaktan kaynaklı bence
benim erkek arkadaşımda sünni yani sizin durumun tam tersi
eminim ki bende evleneceğim zaman bu sorun olacaktır
toplum ne yazıkki böyle bi ayrım yapmış bizden önce, keşke değiştirebilsek elimizden bişey gelse ama Allah arasında ayrım yok. keşke bunu ailelerde anlasada ortada mezhep farklılığı yüzünden yaşanan sorunlar kalmasa
biraz üzgün dur babanın yanında konuşma, rol yap yani. yumuşar belki. ama kesinlikle aileni ikna etmeye bak canım rızalarını al onların

bende önce müslüman sonra aleviyim. sorun tamamen yanlış anlamaktan ve kendini anlatamakmaktan kaynaklı bence
benim erkek arkadaşımda sünni yani sizin durumun tam tersi
eminim ki bende evleneceğim zaman bu sorun olacaktır
toplum ne yazıkki böyle bi ayrım yapmış bizden önce, keşke değiştirebilsek elimizden bişey gelse ama Allah arasında ayrım yok. keşke bunu ailelerde anlasada ortada mezhep farklılığı yüzünden yaşanan sorunlar kalmasa
biraz üzgün dur babanın yanında konuşma, rol yap yani. yumuşar belki. ama kesinlikle aileni ikna etmeye bak canım rızalarını al onların

canım kesinlikle. cok yanlıs duusnuyorlar. dediğin gibi tamamen yanlıs biliniyorum bilmek de istemiyorlar. dediğin gibi sonucta muslamanız. bunu bi anlasalar. ya musluman olmasa bile herkesin dsuncesi kendinedir. biz bu sorunları cekiyoruz. ilerde cocuklarımıza yasatmayalım. bilinçleniyoruz.babam cok yanlıs biliyorum umarım biran once ikna olur dogruları gorur:50:

vazgeçme sevdiğinden ailendende tabii..güvendiğin hitabeti kuvvetli ikna yeteneği yüksek bir hoca konuşsun babanla,dini bilen bir ilim adamı bu işe bir çözüm bulur..bi düşünün derim..hocayı kovacak değil ya,eğer babanın eksik bildiği şeyler varsa hoca bir bir anlatır,sevdiğinde anlatır kendini..çok uç farkılıklar yoksa neden olmasın,hepimiz aynı Allaha inanmıyormuyuz..

biz hanefiyiz,ama babam ne namaz kılar ne cumaya gider ramazanda bi zoraki oruç işte,bi Allaha inanmakla oluyosa ibadet filan hak getireyse ona yahudide inanıyor hristiyanda,alevide..eğer senin babanda benim babam gibiyse aynen bu şekil söylersin..

madem o kadar mutlusun hiç üzmemiş seni vazgeçme sevdiğinden..ama kaçda demem yani,ikna etmenin yolunu bul aileni..

çok zor gerçekten ama eğer gerçekten eminseniz sevginizden nolursa olsun vazgeçme baban bir türlü kabul etmek zorunda eğer bu sebepten ayrılırsan ilerde çok pişmanlık yaşarsın.

vazgeçme sevdiğinden ailendende tabii..güvendiğin hitabeti kuvvetli ikna yeteneği yüksek bir hoca konuşsun babanla,dini bilen bir ilim adamı bu işe bir çözüm bulur..bi düşünün derim..hocayı kovacak değil ya,eğer babanın eksik bildiği şeyler varsa hoca bir bir anlatır,sevdiğinde anlatır kendini..çok uç farkılıklar yoksa neden olmasın,hepimiz aynı Allaha inanmıyormuyuz..

biz hanefiyiz,ama babam ne namaz kılar ne cumaya gider ramazanda bi zoraki oruç işte,bi Allaha inanmakla oluyosa ibadet filan hak getireyse ona yahudide inanıyor hristiyanda,alevide..eğer senin babanda benim babam gibiyse aynen bu şekil söylersin..

madem o kadar mutlusun hiç üzmemiş seni vazgeçme sevdiğinden..ama kaçda demem yani,ikna etmenin yolunu bul aileni..

evet cok mutluyum canım. kacmayı falan dusunmuyorum sadece ailemi nasıl ikna ederim suan surekli bunu düşünüyorum. dedigin olabilir aslında canım gercekten bir hoca bulabilirsem cok iyi olur. cok tesekkur ederim

cok kotu durumdayım.:59: ne yapacagımı sasırdım lutfen yardım edin. benim bir sevdigi var 2 senedir beraberiz birbirimizi cok seviyoruz. askımız cok mucizevi bir sekilde basladı. film gibiydi. zor oldu ama kabustuk. 2 yıldır bir kere bile uzulmedim cok mutlu eti üzerime titredi hayatımda kimseye bu kadr deger vermedim ve bukadar sevmedim evlenmek istiyorduk. aileme konuyu actım annem sıcak baktı. fakat babam alevi oldugunu duydugu andan itibaren nuh diyo peygamber demiyor. bircok seyi yanlıs biliyor. bensevgilimden eminim sevgisinden beni mutlu edeceginden.suan aglıyorum cunku babam ayrılcaksın dedi ikinci defada imkansız olmaz dedi. cok kotuyum onu nasıl bırakırım yasıyamam onsuz ailemsizde ama napıcam. biriyle evlenceksem o olmalı ama ailemi nasıl ikna edicem lutfen yardım edin cok zor durumdayım:2:

Canım Allah sana kolaylık versin, ben de alevi biriyle evliyim,önümüzdeki pazar 14.üncü yılımızı dolduruyoruz ve çok mutluyum Allahıma çok şükür :))
Ben de senin yaşadıklarının benzerini yaşadım zamanında, babam sorun çıkarmadı ilk başta, annem istemiyordu ve babamı da bir şekilde ikna etmişti sonunda ikisi de karşı çıkıyordu.Ben de senin gibi çok çaresiz kalmıştım ama yılmadım, sadece aileme tavır yaptım konuşmadım ilgilenmedim, evde ruh gibi dolaşıyordum.Onlar da üzülüyorlardı tabi bu ilgisizliğime, onlarla irtibatta olmamama..Çok zor oldu kabul etmeleri ama sonunda ben kazandım, ailem baktı ki böyle olmayacak, konu tekrar gündeme geldi,beni karşılarına aldılar konuştular, eminmisin dediler sorumluluk senin bak pişman olacağını bildiğin bir işe kalkışma dediler.Ben de konuştum emin olduğumu, doğru insanı bulduğumu onunla hayatımı birleştirmek istediğimden emin olduğumu söyledim.Siz de kendinize bir şans verin ailesini tanıyın görüşün dedim.
Onlar da en sonunda kabul ettiler ve hemen arkasından isteme işlemleri başladı..Evlendikten sonra da eşimi çok sevdiler, hiç alevilik konu bile olmadı, zamanla benimsediler eşimi.Çok şükür güzel bir evliliğim var, pırlanta gibi 2 de kızım var :)
Umarım sen de sonunda kazanırsın, biraz sabır lazım.Zamanla herşeyin düzeleceğine inanıyorum, sakın bunun için acele etme, sadece zamana bırak.Öyle kötü fikirleri aklından at olur mu, hayat yaşamaya değer her şeye rağmen:))
Hoşçakal
İnşallah iyi haberlerini de yazarsın en yakın zamanda :)

çok zor gerçekten ama eğer gerçekten eminseniz sevginizden nolursa olsun vazgeçme baban bir türlü kabul etmek zorunda eğer bu sebepten ayrılırsan ilerde çok pişmanlık yaşarsın.

kesinlikle aynı fikirdeyiz canım. ask kolay bulunmuyor. karsılıklı sevgi ve anlasma kolay kolay olmuyor. guven kolay kazanılmıyor. hayatımın hatasını yaparım vazgecmiycem. ikna etmeye calısacagım:2:

canım kesinlikle. cok yanlıs duusnuyorlar. dediğin gibi tamamen yanlıs biliniyorum bilmek de istemiyorlar. dediğin gibi sonucta muslamanız. bunu bi anlasalar. ya musluman olmasa bile herkesin dsuncesi kendinedir. biz bu sorunları cekiyoruz. ilerde cocuklarımıza yasatmayalım. bilinçleniyoruz.babam cok yanlıs biliyorum umarım biran once ikna olur dogruları gorur:50:

allah yardımcın olsun canım
kesinlikle yeni yetiştirilen çocuklar ayrım yapmadan her mezhebi eşit görerek yetişmeli
buda bizim elimizde
umarım ikna edebilirsin

Back
X