Babam ayrılacaksın diyor

Dogueven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
1
-13
1
24
Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …

Adını koyunca daha rahat edeceğinizi zannediyorsunuz sanırım. İnşallah babanızı dinlersiniz. Üniversite okuyacak kapasitede birinin daha mantıklı kararlar vermesini beklerdim. Ayrıca nişanlı olmak emin olun çok sancılı bir dönem. Üstelik siz yıllarca nişanlı kalacaksınız. Erkek ailesinin saçmasapan istekleri, tripleri bitmez. Hep beklenti içinde olurlar. Sevgiliniz kıskançlıktan nişanlanalım diye baskı yapıyor gibide hissettim ben

LAnnem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor..
Bence anneniz de çok aklı başında biri değil ki gitmiş çocuğu değerlendirmiş. Zaten aklı başında biri olsaydı okuyan kızı şimdiden gelin,kaynana,bilmemne telaşına düşünce ona güzelce bu işlerin heveslisi olmamasını , 3 sene nişanlıgin ikinizi de yipratacagini falan söylerdi.
Ayrıca şu da var.
Sence annen iyi erkekten ne kadar anlıyor? Anlasa sence babanla evlenir miydi? Yani babanın öz kızına bağırıp çağırdığı, "dediğimi yapmazsan defol evden" dediği bir kocası var. Madem iyi erkekten anlıyor neden bu adamı almış ki? Eminim o da küçük yaşta evlenmistir,devamı bildik senaryo işte..
Babana gelince. Küçücük cocuğunu evlendirmek istememe konusunda çok haklı, ama belli ki uslupsuz bir adam. Yani derdini bağırıp çağırıp hakaretler edip seni evden kovmadan da anlatabilirdi. Daha erken diyebilirdi, kendi ayaklarin üstünde durmadan bu eve kimse gelmesin diyebilirdi. Ama babanızın cümlelerinden anladığım kadarıyla bence onun derdi sizi mezun edip kredi çektirip biraz etinden kemiğinden yararlanmak (inan bana ülke böyle babalardan geçilmiyor malesef. O kadar çok arkadaşım var ki işe girip/atanıp ailesine kredi çekmek zorunda kalmış)
Zengin bir aday getirseydiniz belki daha farklı bir tepki vermezdi.
Neyse, sonuç olarak koca kaçmıyor. Nişanlılık demek beklenti demek. Bayramda niye gitmedin, annesinin eltisinin ninesi ölmüş niye aramadın, milletin gönül koyup duracağı - masraflarla insanları yıpratan bir süreç. Elbet bir gün evleneceksin,neden erken olsun ki bu kadar.
Öğrencisin, gönlünce gez, hatta para kazan yurtdışına çik, ilginç deneyimler kazan,kizkiza tatil yap,paranı evLilik masraflari için kısmak yerine dolabını yenile,kurslara git ... Sonra elbet evlenirsin

Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …
2-3 sene bile erken evlilik için. Babanızın verdiği tepki çok normal. Ben annemi dinlemedim ilk evliliğimi 24 yaşında yaptım. 4 sene sonra boşandım. Şimdi 2 aylık evliyim. İnsan yaş almadan anlamıyor bazı şeyleri. Büyüklerimize kızıyoruz ama çoğu konuda haklılar. İnsan kendisine dışardan bi göz olarak bakamıyor. Daha çok gençsin. Nişanlanmak için acele etme bence. Seni seven insan gerekirse 10 sene bekler. Belki işler istediğin gibi gitmeyecek neden nişanlanıp kısmetini kapatıyorsun ki? Seni garantiye almak gibi bişi oluyor. Uzun süre nişanlılık çok özür dilerim ama boka sarar. Çok gençsin bence ideallerinle ilgilen. Okulunu oku. Kimseye muhtaç olma baban da dahil… sonra kimle istiyosan evlen. İnsanı kendisinden başka koşulsuz seven tek kişi anne ve babadır… ailenize sırtınızı dönmeyin. Burda bi sürü örnek görüyorsunuz.

Doğru diyor layık değil
Davul bile dengi dengine
Sefil bı hayat mi sürmek istiyosun çocuğuma para yetmiyor
Ay su tatile kaç yıldır gidemedim
Filanca arabayı da alamadık ya neyse mi demek istiyosun.
Komik olmayın ya
Herşey tatil yada lüks araba mı iki kiş bir olursa herşeyde alınır güzelde yaşanılır bence nickom hiç beğenmedim yorumunu

Merhaba arkadaşlar
benim babamda sert tepki vermişti ama ikna edildi belki babanızda hazır değildi sizler okulunuzu bitirin şansınızı tekrar deneyi

Merhaba arkadaşlar

okulun bitmeden evlenecek değilsin ne gerek var şimdiden nişanlanmaya?
baban aklı başında adammış.

Üniversite okurken derdiniz ne de nisanlanip erkenden kaynana ,görünce derdine duseceksiniz . Hiçbiri kaçmıyor emin olun . Hayatınızı yaşayin ,üniversite hayatının tadını çıkarın. Bu yaşınız ,bu zamanlariniz geri gelmiyor. Babanız şu an da haklı ,kimse daha üniversite okuyan kızını evlendirmek istemez

bu yorumun altına imza atıyorum ,
ve ekliyorum 31 yaşında evlendim halaa erkenmiydi acaba diyorum

Kendine ne garezin var bu yasta nisanlanacaksin? Nişanlan, nişanlı, kaynana, görümce uğraş dur. Üniversite hayatinin tadını çıkar, gez, toz. Şimdiki aklım olsa evlenmem.

6ED393BA-CD43-4367-BD4E-C39D05EC6CFF.webp
Bu kafadaki birinin üniversite kontenjanını boşuna işgal ettiğini düşünüyorum. Koskoca bir emek hem kendinin hemen ailenin emeği. Adı konmak nedir ya. Siz flört etmiyorsunuz demek ki. Evliliği ne sanıyorsanız o değil.

Babanız haklı.Cok erken,ileride düşünceleriniz çok değişir.Simdiden bir boyunduruk altına girmeye gerek yok.Bekleyin hayatınızı yaşayın ya 20 yaş ne evlenmek için.Ileri de de düşünceleriniz değişmezse evlenirsiniz.

20 yaşında neden adi konsun çabalarınız, ben 20 yaşında aileme desem kral olsa kabul etmezlerdi. 20 yaşında üniveriste okurken cok erken bu karar. Bitirip işinizi elinize alinca ailenize deseniz daha iyi olurdu. Sizin bu aldığınız kararı cocukca görüyorlar

Babanın ellerinden öperim.

Yavrum mis gibi üniversite okuyorsun acelen ne?

Söylüyorum hemen. O iş güç sahibi mükemmel sevgilin okul bitene kadar senin gözünün açılmasından korkuyor! Şimdi her şeyi toz pembe görürken seni rezerve etmek derdinde.

Yoksa gerçekten seni SEVEN insan okulunu bitirmeden mesleğini eline alıp ayakların üzerinde durmadan sana böyle bir teklifle gelmezdi.
İşte, gözü açılmadan kapatacak, yarın okula dönerse ayrı eve hayır, erkek arkadaşa hayır, gezilere turlara hayır, kız kıza da olsa tatillere hayır, kurslara hayır, hayır da hayır. Hem okumuş mesleği olan hem de el değmemiş gözü açılmamış kız beyle yapılır. Nişan da gerekmiyor ki bunun olması için. Benim bir arkadaşım vardı, sevgilisinden habersiz evin karşısındaki büfeye gidemezdi. Abileri de aşşırı kıskançtı ama onlar bile yapmıyordu bu kadarını, kızı okuttular, istediği yeri de gezer istediği gibi arkadaşları olurdu. Ama paşa beyden izin çıkmıyordu. Keşke duysalardı da ağız göz girselerdi dızoya. Kız okulu bitirip geldiğinde zaten abileri vermedi adama, kız da öte baktı beri baktı, olacak gibi değil, ayrıldı. Ama çok pişmandı, neden, çünkü okul yıllarını bir tane dızonun eziklik psikolojisini aşk sanıp sadece okula git gel şeklinde geçirdiği için.

Sahsen babaniza hak verdim.
- okulunuz daha bitmeye yakin bile degil
- ikinizin hedefleri farkli
- 1-2 sene sonra hakli sebeplerden dolayi bile ayrilsan, senin adin "iki sene nisanli kalan kiz" olacak (hani adi konulsun diyorsunuz ya), erkek 5 sene de nisanli kalsa kimsenin umrunda olmuyor #hayatingercekleri
- sahsen 20 yasinda sectigim adami 30 yasinda asla secmezdim. O yaslarda insan ilk kendini kesfetmeli, hayat tecrübesi kazanmali sonra evlenmmeli. Evlilik instagramda "kahve getirme" videolar gibi poncik poncik degil her zaman. Sorumluluklari da cok (mutlu bir evliligim var, bir cok seyin dengesini yinede kurmak zorundayim)
- Babaniz uslup konusunda hatali belki ama genel olarak hak verdim. Benim bir akrabagim sirf tanistigi kisi istemiyor diye okulunu birakti. Babasi o kadar üzüldü ki. Cok sevinmisti kizinin okuduguna, cünkü cocuklarindan tek okuyan oydu..

Back
X