Babam ayrılacaksın diyor

Dogueven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
1
-13
1
24
Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …

Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …
20 yaş ve nişan mi..
Acele ediyorsunuz..

Babanız haklı. Adı konsa ne olur konmasa ne olur daha 20 yaşındasınız bu ne acele. Şimdiki kızlar ne meraklı hemen yüzük takmaya 🤦🏻‍♀️Beni 34 yaşında nikah masasına nerdeyse zorla oturttular 😄Yapmayın etmeyin en güzel yaşlarınızda nişanlanıp evlenip ne yapacaksınız. Sevgiliniz o kadar iyi biriyse bekler zaten okul bitince de bu işlere girişebilirsiniz. Babanız da o zamana kadar yumuşamış olur.

Bu kast sistemi bana doğru gelmiyor ancak 20 yaşında öğrenciyken nışanlanmak bir isim koymaya çalışmak da bana göre acelecilik. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan ailelerin müdahil olması, ilişkiye bir isim koyma çabasını doğru bulmuyorum

şu an ilişkini kestirip atamazsın aklında kalır, içinde kalır. ama zamana bırakmaktan baska caren yok. baban da zaman geçtikçe daha anlayışlı toleranslı biri olacaktır tabiki.
iş güç konusuna gelirsek, en önemlisi sevdiğin kişinin çalışkan ve azimli olması tembel biriyse üniversitede bitirse boş adamdır. çok gördüm öyle yatanı iş zor geleni. ben üniversitemi dereceyle bitirdim, eşim işçi ama elinden her iş geliyor taşı sıkıp suyunu cıkarır bunu biliyorum. okumuyor olmasına takılma sağlam ve geçerli mesleği varsa güzel.
önemli bi konuya değinicem sevgiline babanın ayrıl falan dediğini söyleyip babana düşman ettirme. ilerde olabilecek güzel şeylerin de önüne ket vurursun olacagı varsa da olmaz. babanı sakın oğlana kötüleme koz olarak kullanır

Bir arkadaşım sırf erkek arkadaşı üniversite okumadığı için arkadaşımın da üniversiteyi 2. Senesinde bırakmasına sebep oldu. Zar zor evlendiler adam arkadaşım sayesinde maddi durumunu düzeltti, ev dükkan sahibi oldu ilk iş arkadaşımı yanında çalışan kadınla aldattı. Şimdi arkadaşım 2 çocukla boşanıyor.

İlk önce okulunuzu okuyun evlilik kaçmıyor. Adını koymak çokta matah bir şey değil. İşin içine aileler girince işin tadı kaçıyor. 20 yaşında arkadaşlarınızla üniversite ortamının tadını çıkartmak var iken ne diye gelincilik oynamaya heves ediyorsunuz

Baban haklı bence tamam ayrilmk istemiyorsan ayrılma ama şimdi ne gerek var nisana,muhtemelen sevgilin baskı yapiyor ona da ailesi baskı yapıyordur,sen isini aldın çalışıyorsun artık evlen, adı konsun vs diyoardir, şimdi 2 3 yıl düşünmüyoruz olur nisnalaninca evlensinler derler...önce okulunu bitir evlilik kaçmıyor ki ! Eğer sevgilin de seni gerçekten seviyorsa okulu bitirmeni bekler...hem okulun bitip ise başlayınca babanın da düşünceleri değişir hala sevgilinle evlenmek istersen baban daha ciddi düşünür

Kendi hayatını örnek verir hep . Herkes alıştı buna. Zengin koca bulunca çalışmayada gerek yok onun için
Göreve başladığım senelerde o kadar yoğun ders programlarım olurdu ki. Bekar da olunca evli çocuklular daha az ders isterdi kalanları bize yüklerlerdi. Hem sabahçı hem öğleci ve 40 saate yakın ders hışırım çıkardı.

Derdim ki zengin koca bulsam da 15 saat maaş karşılığı derse girsem çıksam.

Vizyonsuzluğa bakar mısın zengin koca bulup hala çalışmayı ama az derse girmeyi hayal ederdim yazık banağğğğğğ :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Göreve başladığım senelerde o kadar yoğun ders programlarım olurdu ki. Bekar da olunca evli çocuklular daha az ders isterdi kalanları bize yüklerlerdi. Hem sabahçı hem öğleci ve 40 saate yakın ders hışırım çıkardı.

Derdim ki zengin koca bulsam da 15 saat maaş karşılığı derse girsem çıksam.

Vizyonsuzluğa bakar mısın zengin koca bulup hala çalışmayı ama az derse girmeyi hayal ederdim yazık banağğğğğğ :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:
Annem de öğretmendi o geçim için çalışıyordu ama okullarında zengin eşleri olan öğretmenlerde vardı. O da derdi zaman zaman 😀

Bir arkadaşımın liseden başlayan ilişkisi vardı. Çocuk çok zengindi babasının fabrikaları falan. Üniversiteyi kazandık sevgilisi de kıbrısta okumaya başladı. Çocuk bizimkine evlenince çalışmayacaksın şu an çocuklarımıza daha iyi bir anne olmak için okuyorsun falan derdi. Bizim kız da napsam netsem modundaydı. Hatta kıbrısta birini bulsa beni bıraksa derdi :KK45:

Sonra çocuğun babasının yurt dışında başka kadınla daha beraber olduğunu hatta çocukları falan olduğunu öğrendi. Ailem bu durumu kabul etmez diyip ayrıldı hemen.

Bir arkadaşımın liseden başlayan ilişkisi vardı. Çocuk çok zengindi babasının fabrikaları falan. Üniversiteyi kazandık sevgilisi de kıbrısta okumaya başladı. Çocuk bizimkine evlenince çalışmayacaksın şu an çocuklarımıza daha iyi bir anne olmak için okuyorsun falan derdi. Bizim kız da napsam netsem modundaydı. Hatta kıbrısta birini bulsa beni bıraksa derdi :KK45:

Sonra çocuğun babasının yurt dışında başka kadınla daha beraber olduğunu hatta çocukları falan olduğunu öğrendi. Ailem bu durumu kabul etmez diyip ayrıldı hemen.
Onurlu kızmış valla. Bu sitede imam nikahlı 2. Eş olup kocişşm de kocişim yazan kadınlar var bildiğim. Tek sebebi de zenginlik ve para😞

Herşey tatil yada lüks araba mı iki kiş bir olursa herşeyde alınır güzelde yaşanılır bence nickom hiç beğenmedim yorumunu
Kadını çalışmak zorunda bırakan sistemi sevmiyorum ben 🤷refah kızıyım sanirim bitanem

Evleneceğiniz adamı babanıza göre mi seçeceksiniz?
Yaşım küçük, henüz evliliğe hazır hissetmiyorum filan deseniz anlarım.
Bir de bu nişan olayı o kadar da önem teşkil eden bir şey değil. Nişanda en nihayetinde atılıyor.
Ben olsam ne zaman evlenmeyi düşünüyorsam 3 ay öncesinden filan ailelere söylerdim. Ailelerin bilmesi de çoğu zaman pozitif etkilemiyor, ortalığı karıştırıyorlar. Gereksiz bir stres.
Hayat benim hayatımsa seçimlerime kimsenin karışmasına izin vermedim.

Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecekti birine ihtiyacım var …
Büyük oglum altı yaşında. Üniversite okuyan kızım nisanlanmak istese bizde izin vermeyiz. Önce okulu bitir bakalım. Belki okul bitince seninde düşüncen degiscek. İnsan bı senede çok değişiyor. Okuyan insanlar evlenmesi nisanlanmasi mantıklı gelmiyor. Söz nişan işleri sitresli işler. Bı anda kaynana gelin çekişmesi içinde bulabilirsin kendini. Bunlarla mi ugrascaksin. Yoksa okul mu okucaksin.

20 yaş böyle şeyler için gerçekten erken bir yaş. En azından üniversite bitmeli. İlişkinin adı konmalı konusuna da katılmıyorum. Babanız siz öyle deyince sinirden deliye dönmüştür haliyle şok olmuştur. Kızmayın ama ben böyle şeyler konusunda ailelere hak veririm sonuçta onlar bizden daha tecrübeli. Tabi kızını kimseyle paylaşamayan ve evliliği kabullenemeyen ailelerden bahsetmiyorum. Sakinleşince babanızla konuşmalısınız bence.

Back
X