Babam ayrılacaksın diyor

Dogueven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
1
-13
1
24
Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …

Okuyun ya yapmayan böyle bir hata lütfen işin içine nişan girince her şey değişir. Okulunu güzelce bitirin çok pişman olursunuz yoksa sonra buraya keşke diye post açarsınız elinizde ne güzel mesleğiniz olur bir öyle evlenmek var birde okulu yarım yamalak bitirip evlenmek var gerisini sen düşün kardeşim

Doğru diyor 20 yaşında üni. okuyan biri olsa sevgiliniz nişan düşünmezdi.Hem vizyon sahibi insanlar genellikle bu verimli çağları eğitimine harcıyor. İşte sebep bu.Şimdiden meraklanmayın kv, görümce, elti ye ileriki yaşlarınızda 'adını koyarsınız'.

Nisanlanmanin bir sürü angaryasi var. Nisanın 3 yıl sürmesini önermem su an tanıyın ve ünv hayatınızı dolu dolu geçirin derim.
Okumadı demissiniz,ne mezunu? Mesela liseyse sizi seviyorsa en azindan uzaktan ünv okuyabilir daha sizin 3 yılınız var. O da nişanlanma aşamasına gelene kadar ünv son sınıfta olur,babanızın da gönlü olur. Okul her şey değil ama kişiye bir vizyon kattığı da gerçek.

Yani 20 yaşında üniversite öğrencisi kız kardeşim gelip okumamış biriyle nişan yapacağız dese bende endişelenirim. Yanlış anlaşılmasın okumamış olması sosyal statü açısından değil, sizin eğitim hakkınıza saygı gösteremeyebileceği açısından önemli. Mutlaka okulu bitirmemi bekleriz dersiniz ama o iş öyle olmaz, 2 -3 senede öyle bir hadi evlenin baskısı görürsünüz ki dayanamayıp evlenirsiniz, eş zaten okumadığı için aşağılık kompleksine girebilir ,size okulu bıraktırmaya çalışabilir.Bunlar görülmedik şeyler değil. Bir arkadaşımın başına geldi. Yani adı konsun saçmalığını bir bırakın adı konulsa ne olacak? Ayrılırken dert, kavga olunca dert. Yani sizin gibi durduk yere başına iş açan kadınları hiç anlamıyorum, bi sakin olun bir yaşayın bakalım. 24 yaşındayım ve 20 yaşımdaki ben o kadar toy , iş bilmez ve başka biri gibi geliyor ki ; asla hayati kararlarımı ona bırakmam mesela.

Doğru diyor layık değil
Davul bile dengi dengine
Sefil bı hayat mi sürmek istiyosun çocuğuma para yetmiyor
Ay su tatile kaç yıldır gidemedim
Filanca arabayı da alamadık ya neyse mi demek istiyosun.
Komik olmayın ya
Ne alaka bacim? Sanki okuyan herkesin bir eli yagda bir eli balda😐

Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …
Açıkça yalan yok babanın yerinde olsam aynı tepkiyi verirdim. Davul dengi dengine, kaldı ki daha öğrencisin. Bu nişan merakı neden?

Zamanında bana da tepki gösterenler oldu yirmi yaşında nişanlandım uzatırım diye düşündüm bir baktım ki altı ay sonra düğünüm var . Ailesi ile hiçbir anlamda uymuyorduk çevremden emin misin laflarını çok duydum eminim dedim seviyorum onu. Noldu? Beni aldattığı kadınla düğünü olacak yakında çok pişmanım gözüm kör kulağım sağır olmuş. Sözün özü siz büyüklerimizi dinleyin vardır bir bildikleri. (Her konularda kendi konumu sıkıştırmama kaç puan 😁😁)

Zamanında bana da tepki gösterenler oldu yirmi yaşında nişanlandım uzatırım diye düşündüm bir baktım ki altı ay sonra düğünüm var . Ailesi ile hiçbir anlamda uymuyorduk çevremden emin misin laflarını çok duydum eminim dedim seviyorum onu. Noldu? Beni aldattığı kadınla düğünü olacak yakında çok pişmanım gözüm kör kulağım sağır olmuş. Sözün özü siz büyüklerimizi dinleyin vardır bir bildikleri. (Her konularda kendi konumu sıkıştırmama kaç puan 😁😁)
Sıkıştırmak demeyelim de deneyim diyelim 😉

kesınlıkle çalışmamı ıstemezdı, kesınlıkle hemde hatta unıversite de staj yapmama müsade etmeyeceğini söylemişti ışık hızıyla soğumuştum tovbe yarabbm. evet umarım dınler bızı, tecrubeler konusuyorrrr🙏🏻
Kim veriyor erkeklere bu haddi ya. Nasıl kurabiliyorlar böyle cümleleri aklım almıyor.

Birde 20 yaşında yeni ergenlikten çıkmış gençliğinin en güzel zamanlarında bir kızın 'adı konsun' olayına girmesi beni çok şaşırttı.Üniversite hayatında gezmeyip kv ile takılmak seni memnun mu edecek ?

Sakın yapma. Ben 21 yaşındayken üniversitemin bitmesine 2 yıl varken sözlendim. 9 yıllık erkek arkadaşımdı. Sonuç ayrıldık. Sakın okulun bitmeden söz, nişan düşünme. Sakın diyorum başka bişey demiyorum.
İyi ki de ayrılmışım bu arada. İyi ki onunla evlenmemişim. Şu an 23 yaşındayım ama dönüp baktığımda aradan 2 sene geçmiş olmasına rağmen fikirlerim, duygularım ve hayata bakış açım o kadar değişti ki. Hayattan beklentilerimiz o kadar farklıymış ki. Kesin boşanacaktık.

20 yaşında nişanlanacağımı söylesem annem babama söylemezdi. Beni dövmekle çok meşgul olurdu çünkü 🤣 20 yaşında nişanlanılır mı ya ,daha kafan yerinde değil. Yemin ederim 27 yaşında insanın bilinci açılıyor, ulan ben napıyordun bunca sene sersem sersem diyorsun. Bence en az 27 olmalı evlilik yaşı

Doğru diyor layık değil
Davul bile dengi dengine
Sefil bı hayat mi sürmek istiyosun çocuğuma para yetmiyor
Ay su tatile kaç yıldır gidemedim
Filanca arabayı da alamadık ya neyse mi demek istiyosun.
Komik olmayın ya
Arkadaş doğru demiş. Madem bu yaşta evlenmeyi göze aldın bırak kaşı gözü güzel olmasın bir süre sonra görmüyorsun zaten iyiliği şunu bunu sen tırnaklarını gösterene kadar sürer. Cebi dolu olsun bari en azından hunharca alışveriş yapıp gezer tozarsın bekarlarada özenmezsin. Çünkü senin bu yaşında düşünmen gereken şey gezme tozma festival kovalam gratis Zara mango gezmek olmalı.

Neden adı konsun istiyorsunuz ki? O ad konması ne kadar ağır bir sorumluluk farkında mısınız? Aileler girecek işin içine. 2-3 sene varsa evlenmeye şu an adının konması çok gereksiz. Daha yaşınız çok küçük en iyi ihtimal planladığınız gibi evlenseniz yine küçük. Önce bir okuyun, para kazanın, kendi hayatınızı idare etmeyi öğrenin sonra eğer hala bu insanla evlenmek istiyorsanız evlenirsiniz. Şu an babanız haklı

Back
X