babam benden destek bekleme dedi

Put a lit on it

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
423
113
23
32
Babam erkek arkadaşımı mesleginden dolayı istemiyor seneye mezun olucam bana 5 sene sonra evlen kariyer yap falan diyo zaten erkek arkadasimla konuştuk mezun olup işimi bulup oturtunca evlenicez diye konustuk. Babam karşına başka insanlar çıkar dedi. Eğer evlenceksen de bende destek bekleme dedi.
O kadar içime oturdu ki ben utandırcak bişey yaptım sanki, beni parayla korkutmaya çalışıyor. Napıyım ben şimdi?

Yahu baban o kadar doğru birşey söylüyor ki. Bak burada olanların hikayelerini okusana meslek sahibi olmadan koca bulan sonra aldatılıp yarıyolda kalıp bebekleri kucaklarında gidecek yer olmayan kadınları.
Yani baban adam gibi konuşmuş seninle.
Bence de evlenme bir iş sahibi ol bir ailene hayrın dokunsun.
Daha okurken evlilik muhabbeti nedir yani Türkiye şartlarında para kazanamazsan sokakta kalırsın bu net!

babanız kesinlikle haklı. zaten babadan beklentiye girmeden evlenin ki, boşandığınızda da babanıza muhtaç olmayın...

babanın tek görevi manevi destek. eğer babanızın desteği olmadan evlenemiyorsanız da bi zahmet evlenmeyin.

Yahu baban o kadar doğru birşey söylüyor ki. Bak burada olanların hikayelerini okusana meslek sahibi olmadan koca bulan sonra aldatılıp yarıyolda kalıp bebekleri kucaklarında gidecek yer olmayan kadınları.
Yani baban adam gibi konuşmuş seninle.
Bence de evlenme bir iş sahibi ol bir ailene hayrın dokunsun.
Daha okurken evlilik muhabbeti nedir yani Türkiye şartlarında para kazanamazsan sokakta kalırsın bu net!
Benim yazdığımı okudunuz mu?

Yeni mezun olduğuna göre 22-23 yaşındasın.

Baban gibi düşünüyorum ben de, aceleye gerek yok daha çok gençsin.

Önce güzel bir iş bul, kendini geliştir, kariyerini sağlam inşa et ki ilerleyen zamanlarda iş sıkıntısı çekme. Emek koymadan kariyer olmuyor maalesef.

Baban sizi birbirinize uygun görmemiş belli ki, sadece eğitim değil belki başka şeyler de gördü. Acele etme daha uygunu çıkar karşına demiş. Ben olsam babanı dinlerdim akıllı mantıklı bir insana benziyor. Babanın derdi sana vereceği düğün parası değil bence, senin güzel bir hayata sahip olman.

Babanın neden uygun görmediği önemli nokta bence. Ailelerin onaylamadığı evlilikler genelde çatırdıyor. Bir bildiği vardır babanın diyorum ama eğer senin şüphen yoksa dediğin gibi işe girersin, birikim yaparsınız ve öyle evlenirsiniz. Altından kalkamayacağınız borcun altına girmedikten sonra yuva kurulur merak etmeyin. Ama 22-23 yaş evlilik için çok erken. Beklemenizde yarar var.

bende olsam alınırdım o lafa. ağır bence.para beklentiisnden değil.
sanki karşısındaki düşmanı.parayla tehdit hoş değil.

Babam erkek arkadaşımı mesleginden dolayı istemiyor seneye mezun olucam bana 5 sene sonra evlen kariyer yap falan diyo zaten erkek arkadasimla konuştuk mezun olup işimi bulup oturtunca evlenicez diye konustuk. Babam karşına başka insanlar çıkar dedi. Eğer evlenceksen de bende destek bekleme dedi.
O kadar içime oturdu ki ben utandırcak bişey yaptım sanki, beni parayla korkutmaya çalışıyor. Napıyım ben şimdi?
baban hakli.
evlenmeyi katmadan bir sevgilim var. iliskimiz su an iyi ilerde ne olur bilmem. ama bunu bilmelisiz sizden birsey saklayamam der. ve siz de isterseniz tanismanizi isterim. gibi bir cumle super kurtaricir :)))
zaten dedigine gore yapilacak birsey yok. evlenme dusunmeden oku calis. o zamana kadar hala sevgili kalirsaniz evlenirsiniz.

Evet eğitim farkı ama o da üni mezunu

o üniversite mezunu sen öğrenci iken eğitim farkı nasıl oluyor

beğenmediği mesleği ne

babadan beklentiniz olmaması güzel ama ben sizin babanızın bu söylemine kırıldığınızı anlıyorum

"eğer evlenirsen benim senin gibi kızım yok" un bir tık altı modunda söylemiş

acele etmeye gerek yok

işiniz vs oturuncaya kadar hayata bakış açıları da değişir

henüz siz öğrencisiniz

kendi paranızı kazanın öğrenci havasından kurtulun

tekrar değerlendirin ilişkinizi devam derseniz zaten önünüzde kimse duramaz

mezun olup iş bulunca evlenecekseniz bunun en azından bi iki senesi var. neden şimdiden babaya duyurdunuz ki?

Benim babam da maddi destekte bulunmadi evlenirken. Çeyizimden çamaşır makineme yatak odama kadar kendim alıp ödedim. Bir baba olarak büyüttü okuttu. Ben de mesleğini eline alıp herseyini kendim aldim. Sen de önce işini rayina oturt evliligi sonra dusun.

Acele etmişsin. Evleneceğin zaman söylersin ona, tamam de geç şimdi.
Babalar öyle yapar.
Benimki de hep parayla tehdit etti küçüklüğümden beri.
Üniversitenin yarısından itibaren kendi paramı kazandım. Evlenirken de hatırları kırılmasın diye ufak birşeyler yapmalarına izin verdim sadece. Asıl masrafları hep eşimle ikimiz yaptık.

eğer statü farkınız varsa mesleğine kavuşunca senin adamı beğenmeyeceğinin farkında baban :)

bi soluklan sen de bikaç sene sonra belki adama sevgin değişecek acele etme.

Back
X