Canım benim Keşke versin hep yazıyorum en rahat edeceği şekil neyse miktar neyse versin ama adam sevgilisyle yemeyi tercih ediyor kizada 10 bini vermeyi tercih ediyordur bunu verdiğine şükretmek gerekiyor ya hiç vermeseTamam işte pare o aynı evde olan ana babalara sor bakalım 10 bin lira ile tüm bunların hepsini yapabiliyorlar mı?
Harçlık deyip duruyorsunda ,konudaki baba tüm bunları karşılayıp üzerine 10 bin lira harçlık vermiyor ki hepsi bunun içinde zaten.
Henüz boşanma aşamasındaymışlar , kuru nafaka verip kenara mı çekilecek bu babalar hep , sevgilisi ile iki akşam yemeğine ödüyordur o parayı.
Sonuçta evde ne demek annenin aldığı asgari ücretle , oelektrik su giyim kuşam yeme içme , üniversite okuyan diğer çocuğa nasıl yetsin de bu kız 10 bin lirayı keyfine harçlık yapsın Allah aşkına.
18 yaş üstüne nafaka zorunluluğu olmadığını kim söyledi? Eğitimi devam eden çocuk masrafları için nafaka davası açıp maddi destek talep edebiliyor.begenmedigin on bin lirayi kazanmak için annen ayin 13 günü ise gidiyor. parttime garsonluk yapsan hosteslik yapsan 7 gunluk calismanin sonunda alırdın o parayi.
arti kurs parani da oduyormus.
adam verse de yaranamiyor. bu atarini giderini gizli tut da verdigi parayi da kesmesin. sonucta 18 yas ustu ve okumayan cocuklara nafaka zorunlulugu da yok. sandigin kadar serefsiz olsaydi mahkemenin emrettigi rakamin disinda zirnik vermezdi.
bence kendi iyiligin icin taraf olma, adamin kocaligini da elestirme. elin ekmegi tuttugunda - artik ona ihtiyacın olmadığında gerekeni en icinden gelecek sekilde söyler bagini kesersin. ama su an ona muhtacsin. o yuzden boyle kotu kelimelerle bosu bosuna aklini bulandirma
egitime devam eden cocuklar icin sadece.18 yaş üstüne nafaka zorunluluğu olmadığını kim söyledi? Eğitimi devam eden çocuk masrafları için nafaka davası açıp maddi destek talep edebiliyor.
Ayrıca şu an asgari ücret alanlara bile çocuk için ortalama 5 bin lira nafaka hükmediliyor. 100 bin lira alan birinin çocuğa 10 bin lira vermesi çok komik bir rakam.
Hala ön yargılısınız ve yazdıklarımı evirip çevirip çok farklı bir noktaya çekmeye çalışıyorsunuz.İlginç olan kısım şu: adam çocuklarına para yolladıktan sonra elinde 80 bin lira kalıyor. Bu tutarın adamın geçinmesi için yeterli olmadığını düşünüyosunuz. O yeni hayat kurmuş diyosunuz. Diğer tarafta daha hayat bile kurmamış olan ikisi öğrenci üç kişi var ve aylık gelirler toplam 40 bin lira. Bu kişilere babanızın size verdiği para gayet yeterli, yetmiyorsa çalış diyosunuz. Çalış dediğiniz kişi de lise öğrencisi. Üzgünüm ama söylediğiniz çok çelişkili.
18 yaşında olduğunu yazmış. 18 yaşında birinin senelerce mezuna kalması teknik olarak mümkün değil. Ya ilk kez üniversite sınavına girecektir ya ikinci kez girecektir.egitime devam eden cocuklar icin sadece.
konu sahibi mezun senesinde diye anladim ben. birkac sene once hocalari "sinav senesi kalsin" demisler. e ustunden birkac sene geçmiş hala sinav senesinde
eger lise ogrencisiyse - üniversite ogrencisiyse nafaka ittir kaktir devam eder ama mezun senesindeki cocugun nafakasi yoktur.
ayrica 10 bin cok degil ama az mi? herkesi kendi gelir grubunuzla gormeyin cevrenizde daha orta - alt grupta zaten eve 20-30 bin giren insanlar var . hatta simdi guncel rakamlara baktim aciklanana gore ulkenin yuzde 43ü aylik 22bin lirayla gecinmeye calisiyor. karisi da calissin 44 bin giren evler var. Devletin "gecinirler ya" diye uni öğrencilerine odedigi geri odemeli krediler burslar 3bin lira
boyle bir ulkede serefsiz bir baban oldugunu dusunuyorsan ve bu adam hem kurs ucretini karşılıyor hem 10bin para veriyorsa o kadar da serefsiz bir baba degildir.
hala ona muhtaçken de boyle atar giderler yapamazsin. diyecegin agir laflar varsa tut birkac sene elin ekmek tutunca en agirini soylersin.
kimse aferin demiyor ama ayiya dayi diyecek18 yaşında olduğunu yazmış. 18 yaşında birinin senelerce mezuna kalması teknik olarak mümkün değil. Ya ilk kez üniversite sınavına girecektir ya ikinci kez girecektir.
Konu sahibinin babası dar gelirli değil. Dünyada dar gelirliler de var diye düşünüp ana-kızı 30 bin lirayla geçinmeye mecbur bırakan adama aferin diyecek değil ya (üstelik annesinin asgari ücret aldığı maaşından abisinin masraflarını da ödediğini yazmış) Maaşının onda birini çocuğuna harcasın bir zahmet büyük bir fedakarlık yapmıyor. Bu mantıkla düşünürsek çocuğunu sokağa atanlar da var. Sokağa atmayanlara en azından ailen seni sokağa atmamış mı dememiz lazım?
Babanın şimdilik huyuna git yazdım ben de zaten ama bu adamın şerefsiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor işte. Zaten atar gider falan da yapmamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?