İlginç olan kısım şu: adam çocuklarına para yolladıktan sonra elinde 80 bin lira kalıyor. Bu tutarın adamın geçinmesi için yeterli olmadığını düşünüyosunuz. O yeni hayat kurmuş diyosunuz. Diğer tarafta daha hayat bile kurmamış olan ikisi öğrenci üç kişi var ve aylık gelirler toplam 40 bin lira. Bu kişilere babanızın size verdiği para gayet yeterli, yetmiyorsa çalış diyosunuz. Çalış dediğiniz kişi de lise öğrencisi. Üzgünüm ama söylediğiniz çok çelişkili.
Hala ön yargılısınız ve yazdıklarımı evirip çevirip çok farklı bir noktaya çekmeye çalışıyorsunuz.
Önce şunu yazıp yanlış anlamaların önüne geçmek istiyorum; ben babayı savunmuyorum, olanı, konu sahibinin yaşadıklarını göz önüne alarak yazıyorum.
Babanın çocuklara ve eşine verdiği net miktarı biliyor musunuz siz, ben bilmiyorum. Ama 10 binden olsa 2 çocuk ve eş için 30 bin yapar. Üniversite öğrencisi kardeşe 10 bin yetmez, ona daha fazla destek oluyordur. Babaya kalan net miktar belli değil. Babasınında kira, faturalar vs harcamaları vardır mutlaka. Bu durumda 100 bin iki aile için yeterli olmaz.
Diğer durum ise; evli olsalardı bir üniversite öğrencisi ve birde üniversiteye hazırlanan 2 çocuk varsa, giderler arttığı için 100 bin lira yine yetmeyebilir ( ki bence yetmez) ve annede çalışmak zorunda kalabilirdi.
Yaşadıkları şartları bilmiyoruz, ev kira mı, aile desteği var mı, konu sahibinin babasından istekleri lüks mü ihtiyaç mı bilemiyoruz. Babası nerede yaşıyor, kendine yeni bir hayat mı kuruyor yoksa kurulu bir düzeni zaten var mı, kalan parayı iddia edildiği gibi ona buna mı yediriyor, bilmiyoruz. Bunların hepsi bu 100 binin yetiyor mu yetmiyor mu cevabını verir. Ama bilmiyor ve tahmini yanıtlar veriyoruz.
Konu sahibi ise henüz lise öğrencisi, 10 bin sadece kendi şahsi harcaması içinse evet fazla bana göre. Eğer babası istediğinden fazla para vermiyorsa özel ders almamalı, bir dershaneye yazılabilir yada daha önce dediğim gibi internet ve kaynak kitaplardan faydalanabilir.
Ben çözüm odaklı biriyim. Konu sahibi çok küçük, olayları doğru analiz edemeyebilir. Ama biz belli bir yaşa gelmiş insanlar olarak kendimizce yöntemler sunabiliriz. Babasına karşı yeterince sinirli zaten, anne baba boşanınca yaşam kalitesi düşmüş, burada babaya atıp tutmak onun öfkesini harlamaktan başka bir şeye yaramaz.
Üniversite öğrencisi pekala çalışabilir. Ben 16 yaşımda çalışmaya başladım hem okudum hem çalıştım.
Umarım daha açıklayıcı yazmışımdır.