- 7 Kasım 2023
- 2.601
- 4.587
- 53
- 41
Babandan para bekliyorsun derken babası ya hani mecbur maddi destekte bulunmaya okurken çalış diye akıl veren insanları da asla anlamıyorum burayı amerika falan mı zannediyorsunuz kimse iyi paraya belirli saatlerde çalışan eleman istemiyor. Hem babandan para bekliyorsun hem sövüyorsun iki yüzlüsün demeye getiriyorsunuz 18 yaşında çocuğa. Adam olsaydı da saygıyı hak etseydi o zaman eşini aldatan çocuğunu yüz üstü bırakan adama bunlar az bile Aile bireylerimiz diye yapılan haksızlıklara göz yummak zorunda değiliz şu kutsal aile kavramından kurtulun bence.Şimdi babam anneni aldatıyormuş ve boşanıyorlar akılı davranmış annen geç olsada
Hem babana küfürler yagdırıyorsun hemde babandan para bekliyorsun
Baban kötü olabilir dediğin gibi biride olabilir
Annen asgari ücretle çalışıyor sende parttime çalışabilirsin
Anneni sırtından vuran saygi olmayan size bakmayan yeterince maddi destek vermeyen birinden bu baban dahi olsa kendin de bir şeyler yapabilirsin kendine destek olabilirsin
Maddi ihtiyaç karşılayan biri gibi görüyorsun ve babana da sert davranıyorsun oda bu yüzden beklentinize karşılık vermeye bilir
babanı sevmiyorsun şerefsiz bile diyorsun ama şerefsiz dediğin adamın da bir yandan parasini bekliyorsun
Biraz sakin davran daha ılımlı ol ne olursa olsun o senin baban belki sen nasıl adım atıyorsan oda karşılık veriyordur
Pare bu kız daha reşit bile değil, lise öğrencisi küçük bir kız. Daha 2026de yeni üniversite sınavına girecek. Ne fabrikası, ne garsonluğu? Ciddi mi yazıyorsun bu yorumları? Fabrikada çocuk işçi mi olucak?
Ayrıca üniversite sınavı senesinde öğretmenler öğrencilerine ödev bile vermez sadece sınava çalışsınlar, vaktini almayayım diye. Ne çalışması yahu sınav senesinde. üstelik bacak kadar kız.
Ayrıca annesiyle babası arasında olanı içselleştirmesinden daha doğal ne olabilir? Biz burda hiç tanımadığımız kadınların konularını okuyunca bile üzülüyoruz. Kızın gözü önünde babası annesini aldatıyor, annesi insani olmayan şartlarda çalışıyor. Gözü önünde annesinin eziyet çektiğini gören ergenlik çağında bir çocuğun bunu içselleştirip babasına bilenmesinden daha normal ne olabilir?
Ne hayatlar var aynen dediginiz gibi yasayan anneler çocuklarTabii canım liseye giden sen çalış ,üniversite okuyan abin çalışsın, annen gece yarılarına kadar iki işte birden çalışsın ki baba müsveddesi de sevgilileriyle rahat rahat yesin parasını siz yiyeceğiniz yerde.
Benimde o yaşlarda çocuğum var, hayır hiç bir zaman 10 bin vermedim. Yemek, barınma, kıyafet vs ihtiyaçlarını ailesi karşılayan öğrenci ne yapacak o kadar parayı? Anne babası boşanmasaydı, bu şartlarda 100 bin belki yine yetmeyecekti. Ama şunu unutuyorlar, babası ayrı bir hayat kurmuş onunda faturası, ödemeleri var. 100 bin öyle çok bir para değil ki şu an o 100binle iki ev geçiniyor.Çok ama çok uzun aradan sonra bdv ye yazayım dedim
100 k nedir diye sordum ona bile beğenmedim yapıldı bdv hep ayni
Neyse
Ben ilk yorumumda kızın unide sanarak yazdım değilmiş sonradan fark ettim ...bunu düzleyim sonrası alıntılar yapıp hakaretler ve polemikler yapıldığı için bende yazdım...
Kızımız 18 yaşında olduğunu yazdığı için 15 değil her hangi bir yerde çalışabilir çocuk işçi değil yani
Keşke çalışmasın dersine odaklansin istediği bölüme girsin bunu diler duada ederim ...fakat 10 bin tl yetmiyor deyip şikayet edip babasına hakaretler yağdırdığı için dedim ki çalışabilirsin annen size yetmiyorsa babanın verdiği parada yeterli değilse ne yapılabilir başka? Yanı soruyorum
Abisi varmış üniversite de o çalışıp destek olabilir yani illaki bu para yetmiyor deniyorsa ki diyor ...ya kendi ya abisi çalışılacak başka varmı çaresi
Ve ayrıca burda bir dünya konu açıldı boşandıktan sonra çocuğuyla hiç görüşmeyen ilgilenmeyen anne baba konuları
Bu baba parasını veriyor tabiki de verecek dedim ki babana davranisindan dolayı böyle de yapabilir baban çok kötü davranmış annene ama araya girme ofkeliysen bile sınırın olsada tavrın bu denli olmasin babasına şerefsiz deyip para vermiyor demesi daha fazlasını beklemesi garibime gitti
Annesinden dolayı bileniyor olabilir haklı da hemde çok haklı ama bileneyim derken de gelen paranın önünü de kesmesin ya baba senin davranışlarından dolayı para yok derse biraz düşünüp kontrollü olmalı akıllı olmalı annesine sonuna kadar destek olup yanında olmalı bir yandan da babasıyla iyi bir yolda çizmeli kendi için çünkü maddiyatini karşılayacak tek kişi baba...Maalesef her ne kadar zulüm etmiş biri de olsa babaya muhtaçlar
Adam 2 çocuğa her ay 20 bin tl veriyor liseye giden birine yeter bence evet arada ekstra durumlar olabilir paraya ihtiyaç olabilir bu kadar para geliyor sa birazda dikkatli harcamak gerekiyor...yukarda yazdığım gibi abi çalışabilir
Her ay 10 bin tl lise öğrenci olan çocuklarınıza bu parayı veriyormusunuz bilemiyorum bunu soruyorum bilmedigim için hemen bundan algı yaratıp vay efendim demeyin ... ha maddi durumu çok çok iyidir verir harca harca bitmez ...ben klasik ay sonunu yetiştirme hesabı yapan ailelere diyorum
baba anne boşanma surecindeler evet adam aldatmis anne de geç kalmış hem çalışmak hemde ayrılmak için Keşke birikim yapsaydı yada daha önce işe girseydi aldatma olayları yeni değilmiş önceden geleceği görseydiBenimde o yaşlarda çocuğum var, hayır hiç bir zaman 10 bin vermedim. Yemek, barınma, kıyafet vs ihtiyaçlarını ailesi karşılayan öğrenci ne yapacak o kadar parayı? Anne babası boşanmasaydı, bu şartlarda 100 bin belki yine yetmeyecekti. Ama şunu unutuyorlar, babası ayrı bir hayat kurmuş onunda faturası, ödemeleri var. 100 bin öyle çok bir para değil ki şu an o 100binle iki ev geçiniyor.
Ben size hak verdim, eğer mevcut durumdan memnun değillerse part time da olsa bir işe girip harçlıklarını çıkartmaları lazım, özellikle üniversite öğrencisi kardeşi çalışabilir. Çok var hem çalışıp hem okuyan. Yada elindekiyle yetinip, babaya küfür etmeyecekler.
Pare sizi severim o yüzden uzatmak istemiyorum ama ,o zaman madem böyle kız şerefsiz dedi diye vay efendim nasıl dersin vs. falan da deme , şerefsize şerefsiz denir çünkü, başta yazdığın mesajlarla şu an yazdığın arasında uçurum var çünkü.Ne hayatlar var aynen dediginiz gibi yasayan anneler çocuklar
Bdv bir dünya konu açıldı bu tarz yada hayatin içinde var ne yazık ki
Eğer böyle bir baba varsa ki çok var ve hayat başka sans vermiyorsa yapacak bir şeyde yoksa bir yandan çalışıp bir yandan okuyan didinen ayakta kalmak için savaşan çok hayat var
Herkes güllük gülistanlık yaşamıyor maalesef keşke böyle olmasa babalar anneler gerekli hem sevgiyi hem bakımı hem maddiyati verseler de bu tarz yaşam olmasa
Çocuklar huzurla evlerinde çalışsa maddi kaygı gelecek kaygısı yaşamasa anne babalarının her türlü desteğini hissederek yaşasalar
Babasına hakaret etmesi kısmına fazla takılmışsın. O baba (!) daha kötülerini bile hak ediyor. Bir insanın sırf baba olması saygıyı hak ettiği anlamına gelmiyor. Bu adam kötü birisi. 2 tane çocuğu olan adamın maaşının beşte birini çocuklarına harcaması küçük bir miktar.Çok ama çok uzun aradan sonra bdv ye yazayım dedim
100 k nedir diye sordum ona bile beğenmedim yapıldı bdv hep ayni
Neyse
Ben ilk yorumumda kızın unide sanarak yazdım değilmiş sonradan fark ettim ...bunu düzleyim sonrası alıntılar yapıp hakaretler ve polemikler yapıldığı için bende yazdım...
Kızımız 18 yaşında olduğunu yazdığı için 15 değil her hangi bir yerde çalışabilir çocuk işçi değil yani
Keşke çalışmasın dersine odaklansin istediği bölüme girsin bunu diler duada ederim ...fakat 10 bin tl yetmiyor deyip şikayet edip babasına hakaretler yağdırdığı için dedim ki çalışabilirsin annen size yetmiyorsa babanın verdiği parada yeterli değilse ne yapılabilir başka? Yanı soruyorum
Abisi varmış üniversite de o çalışıp destek olabilir yani illaki bu para yetmiyor deniyorsa ki diyor ...ya kendi ya abisi çalışılacak başka varmı çaresi
Ve ayrıca burda bir dünya konu açıldı boşandıktan sonra çocuğuyla hiç görüşmeyen ilgilenmeyen anne baba konuları
Bu baba parasını veriyor tabiki de verecek dedim ki babana davranisindan dolayı böyle de yapabilir baban çok kötü davranmış annene ama araya girme ofkeliysen bile sınırın olsada tavrın bu denli olmasin babasına şerefsiz deyip para vermiyor demesi daha fazlasını beklemesi garibime gitti
Annesinden dolayı bileniyor olabilir haklı da hemde çok haklı ama bileneyim derken de gelen paranın önünü de kesmesin ya baba senin davranışlarından dolayı para yok derse biraz düşünüp kontrollü olmalı akıllı olmalı annesine sonuna kadar destek olup yanında olmalı bir yandan da babasıyla iyi bir yolda çizmeli kendi için çünkü maddiyatini karşılayacak tek kişi baba...Maalesef her ne kadar zulüm etmiş biri de olsa babaya muhtaçlar
Adam 2 çocuğa her ay 20 bin tl veriyor liseye giden birine yeter bence evet arada ekstra durumlar olabilir paraya ihtiyaç olabilir bu kadar para geliyor sa birazda dikkatli harcamak gerekiyor...yukarda yazdığım gibi abi çalışabilir
Her ay 10 bin tl lise öğrenci olan çocuklarınıza bu parayı veriyormusunuz bilemiyorum bunu soruyorum bilmedigim için hemen bundan algı yaratıp vay efendim demeyin ... ha maddi durumu çok çok iyidir verir harca harca bitmez ...ben klasik ay sonunu yetiştirme hesabı yapan ailelere diyorum
Pare sizi severim o yüzden uzatmak istemiyorum ama ,o zaman madem böyle kız şerefsiz dedi diye vay efendim nasıl dersin vs. falan da deme , şerefsize şerefsiz denir çünkü, başta yazdığın mesajlarla şu an yazdığın arasında uçurum var çünkü.
100 bin lira öyle çok bir para değil, bir ev ancak geçinir.
Anne babası boşanmasaydı, bu şartlarda 100 bin belki yine yetmeyecekti.
Babasına hakaret etmesi kısmına fazla takılmışsın. O baba (!) daha kötülerini bile hak ediyor. Bir insanın sırf baba olması saygıyı hak ettiği anlamına gelmiyor. Bu adam kötü birisi. 2 tane çocuğu olan adamın maaşının beşte birini çocuklarına harcaması küçük bir miktar.
Hayır burda verilebilecek tavsiye lise öğrencisi kıza fabrikaya gir çalış, garsonluk yap demek değil. Babasının maddi durumu var. Baban şerefsiz biri ama sen ona numaradan iyi davran, huyuna git, sanki onun tarafını tutuyor gibi yap, okulun bitene kadar onu idare et. Yapılabilecek en mantıklı tavsiye bu.
10 bin tl tabiyki yeterli değil. 10 bin tl çerez parası şu an. Kızın özel derslerine anca gider o para. Üstelik annesi asgari ücret alıyor. Yani eve toplam 32 bin lira giriyor. Ay sonunu zor getiriyolardır ana kız.
Başka şehirde yaşayan üniversite öğrencisi abisine de 10 bin tl yolluyorsa çocuk aç geziyodur. Hele de kyk yurdunda kalmıyorsa geçmiş olsun o çocuğa. Benim kardeşim bu yaz mezun oldu. Kykda kalmıyordu. Bulunduğu şehirde en dandik özel yurt bile aylık 15 bin tlydi. Aylık 30 bin lira harcıyordu babam kardeşime.
Ayrıca aynı evde yaşayan babalar nasıl 10 bin lira harçlık versin, ev giderleri giyim kuşam tüm masrafa dahil oluyor zaten , bu adam on bin verip kenara çekiliyor aynı şey mi?
MssPARE
Neresi ilginç yazdıklarımın? Ön yargıyla okuduğunuz için öyle yorumlamışsınız.Yazdıklarınız gerçekten çok ilginç. 100 bin lirayla bir ev ancak geçinir diyosunuz. Boşanmasalardı da zor geçinirlerdi diyosunuz. Konu sahibinin yaşadığı eve şu an annesinin aldığı maaş ve kendi aldığı parayla beraber 32 bin tl giriyor. 100 bin tlye az diyip konu sahibinin bu tutarı kabullenmesini bekliyorsunuz. Abisi de 10 bin tl alıyormuş ki şehirdışında okuyan biri kyk yurdu çıkmamışsa bu parayı bir hafta 10 günde harcar. Adama 80 bin lira kalıyor aylık. Adam 80 bin lirayla tek başına geçinemeyecek ama kalan üç kişi 40 bin lirayla geçinecek. Mantıklı ve insaflı mı bu şimdi?
Ayrıca lise öğrencisi çalışamaz. Hem okuyup hem çalışan kişiler lise öğrencisi değil.
Tamam işte pare o aynı evde olan ana babalara sor bakalım 10 bin lira ile tüm bunların hepsini yapabiliyorlar mı?Aynı evde olan çocuklarında okul masrafi var özel dersi var giyim kuşam yurt var varda var
Aynı evde olsa belki haftalık yada günlük harçlık veriyordur toplam.ne kadar yapar bilemem
Bilemedigim için sordum zaten hanı ne kadar veriyorsunuz çocuklarınıza diye
Benim çocuk yok yigenlerim var o kadar veren yok
Baba ayrıysa nafaka gibi aylık veriyordur
Toplu
Bu kızımıza 10 bin tl veriyor buda yeterli bence sonuçta evde üniversite olsa belki farklı olabilir
Kendisi yetmiyor diyor yetmiyorsa akıllı olucak bir yolunu bulacak Allah yardımcısı olsun
İlginç olan kısım şu: adam çocuklarına para yolladıktan sonra elinde 80 bin lira kalıyor. Bu tutarın adamın geçinmesi için yeterli olmadığını düşünüyosunuz. O yeni hayat kurmuş diyosunuz. Diğer tarafta daha hayat bile kurmamış olan ikisi öğrenci üç kişi var ve aylık gelirler toplam 40 bin lira. Bu kişilere babanızın size verdiği para gayet yeterli, yetmiyorsa çalış diyosunuz. Çalış dediğiniz kişi de lise öğrencisi. Üzgünüm ama söylediğiniz çok çelişkili.Neresi ilginç yazdıklarımın? Ön yargıyla okuduğunuz için öyle yorumlamışsınız.
Neyse yorumumu yazdım , tekrar açıklamakla uğraşmak istemiyorum, ön yargıyla okumayan herkes ne demek istediğimi anlamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?