Babam çalışmamı istiyor

Saadet zinciri yasal mı ya? En son titancıların başını hapse yıkmışlardı doksanların sonu ya da ikibinlerin başında. Allah ıslah etsin babanı! Annen de baban da çalışıyor, ev var, araba var ama yaşamayı bilen yok. Çok üzüldüm cidden. Durum başka olsa gir bir işe çalış derim ama bu baba senin maaşına da el koyar kesin. Annanen ya da babannen yok mu bakmak bahanesiyle yanına yerleşebileceğin? Hani kafalarınız da uyuşuyorsa en azından ortamdan uzaklaşıp ders çalışma imkanın olur.

Babanızın gözünü öyle bir para hırsı bürümüş ki evinin rızkını götürüp hiç tanımadığı insanların zenginliğine zenginlik katmak için onlara akıtıyor.
İnşallah biran önce iyileşip hayatınıza yön verirsiniz zira başka kurtuluşunuz yok
Evet hep öyle bizim rızkımızdan kestikçe hep böyle dolandırıcılar buldu hep onlara verdi paraları hep başka yerlerden çıktı Allah yarına bırakıyor ama yanına bırakmıyor hiç bir zaman şükür

Saadet zinciri yasal mı ya? En son titancıların başını hapse yıkmışlardı doksanların sonu ya da ikibinlerin başında. Allah ıslah etsin babanı! Annen de baban da çalışıyor, ev var, araba var ama yaşamayı bilen yok. Çok üzüldüm cidden. Durum başka olsa gir bir işe çalış derim ama bu baba senin maaşına da el koyar kesin. Annanen ya da babannen yok mu bakmak bahanesiyle yanına yerleşebileceğin? Hani kafalarınız da uyuşuyorsa en azından ortamdan uzaklaşıp ders çalışma imkanın olur.
Yasal ama resmen dolandırıcılık işte görebilene öyle göremeyenler babam gibi en sonunda farkına varıyor. Çalışma imkanım olsa zaten bunu çekmem ama çalışma imkanım yok ki zaten parayı almak için sürekli baskı yapıyor çalış eve bi katkın yok diyip duruyor anca zararsın falan en son bursa başvurdum aldığım yeter eline bakmam dedim ama onuda öğrendi o alıyor parayı

İyi akşamlar. Artık kafaya yeme durumuna geldiğim için yazmaya bi çare bulmaya karar verdim. 4 seneye yakın rahatsızlığım var 2 kere ameliyat oldum ve sürekli tekrarlayan bir durum olduğu için kurtulamıyorum. Hastalık sorun değil ama babamın tavırları hastalıktan daha çok canımı yakıyor. Hastaneye gitmeme kızıyor, maaşından ilaç ve muayene parası kesiyorlar diye. Sürekli bana laf atıyor, işte hastalığıma laf ediyor. İşin kötü tarafı ise bu sene üniversiteye geçtim ama çalışamadım en fazla okuluma odaklanabiliyordum elimden geldiği kadar sürekli hastaneye gidip gelmeme rağmen teşekkürümü takdirimi alıyordum. İstediğim 4 bölümü seçtim sadece olduğum ilde çünkü 4 sene lise de nerdeyse her gün aç kalıyordum babam yol parasına yetecek kadar veriyordu evden götürdüğüm kadar tam gün okul oluyor saatlerce okulda oluyordum o yüzden cesaret edipte başka illere gidemedim ikinci öğretim de yazamadım tabi haliyle tutturamadım böyle olunca şimdi de öğrenir öğrenmez git çalış demeye başladı eğer durumumuzu sorsanız çok iyi 4 bin tl maaş alıyor ve 4 kişiyiz araba var ev kira değil. Anneme bile para vermediği için annem gidip çalışıyor, yetmiyor anneminde parasını da alıyor. İhtiyaçlarımızı yalvarmamızla karşılıyor. Çalışma durumum olsa zaten eline bakmam bende gider çalışırım, yük gibi hissetmek çok ağır geliyor zaten psikolojim bozuldu artık, saçma sapan iş diye saadet zinciri olayına gidip hemen 5 bin tl veriyor çöpe atıyor parayı amcamı da kredi çekip onuda bu işe kattı onunda parasını ödüyor ama biz isteyince yok diyor. Ne olcak böyle bir akıl verin konuşsan yüzüne vursan olmuyor anlamıyor gülüyor öylece. Gözü sadece para görüyor :KK43:
umarım yaptığı yanlışı görür ve size iyi davranmaya başlar artık bazı babalar böyle en yakını değil diğerlerini düşünür

Ben boyle anneyi anlamiyorum asıl. Adama sayin sovun eyvallah da adam kendini saklamiyor malzeme bu iste. Annen niye he diyip oturuyor niye bosamiyor boyle kocayi. Hadi buna da maddi yetersizlikten diyin. Adam basinizda olmasa daha rahat gecineceksiniz. Annen hasta kizini calistirmaya, okutmamaya kocasina kiyamadigindan mi goz yumuyor. Ne askmis be.

Diğer yorumlarda babanız yeterince kınanmış, anneniz de öyle ben de başka bir konuda fikir vermek istiyorum.
Bence de çalışmalısınız, o evden uzak kalmak, bu psikolojiden uzak olmak ve çalışmak size de hastalığınıza da iyi gelecektir ben inanıyorum. Çünkü çalışmak, bedeni yormak insanı acayip rahatlatacak bir şey. Çok yorulmak istemiyorsanız hastalığınızdan dolayı, açık adres vereceğim size, tediye ya da gratise başvurun. Tüm gün geziniyorlar ama biri kıyafetle biri makyaj ürünleriyle iç içe tüm gün hem sıkılmazsınız, hem psikolojiniz düzelir, hem de hastalığınız ne bilmiyorum ama eminim ona da iyi gelir.

Çalışmak bence bir nevi ruhsal ve bedensel tedavi, iyiki çalış dedin baba ya gerçekten çok zevkli deyin gülün geçin :) Takmayın yani.. Ama bir kuruş da vermeyin orası ayrı. Parayı biriktirin, evle alakalı en ufak bir şeye bile harcama yapmayın, babanıza da param yok deyin okula saklayın paranızı kazanınca gönlünüzce yer içer arkadaşlarınızla gezer öğrenciliğin tadını çıkarırsınız.

Bu dramatik havadan da bir an önce çık anne babalar ama bu kadar da önemseyip takma, psikolojini etkileyecek kadar

geçmiş olsun umarın kısa zamanda iyileşirsin bu sene kulaklarını tıkayıp üniversite için çalışmalısın maddi sıkıntının olduğu ortamda konsantre olman zor ama bir yeri kazanıp gitmen kalıcı kurtuluşun olur nasıl okurum diye düşünme öğrenciyken açlışırsın burs ararsın bir şekilde olur gider

Üniversiteyi dışarda yazsaydin keşke gelirdi belki.
Burs alırdin, annende o zaman mutlaka gonderirdi sana anne yüreği bırakmaz öyle çocuğunu..

Diyeceğim bence bir sene daha dersine çalış. Babana kulaklarını tika annende konussun ikna etsin şimdi onun parasina ihtiyacı var dinler sözünü.
Seneye de istediğin bölümü yaz devlet yurdu burs azcikta anneden okumana yeter kurtulursun o evden

Burs ve geri ödemeli kredilere başvur. Bir de sigortan karşılığında part time bir işe girebilir misin hastalığın ne durumda bilemediğim için. Okulunu bitirene kadar idare et. Sonra elbet onun da sana ihtiyacı olduğu günler gelecek.

Sehir disinda okusaydin okudugun yerde hocalrinla konusaydin onlar sana yardim eder burs baglarlar gittigin yerlerde bi kac siirketle baglanti kursaydin is adamlari burs verenler cok oluyor snei idare eder di hem kafe falan bulup calisirdin bende kafelerde calistm ogrenciyken par bile biriktiriyordum

İyi akşamlar. Artık kafaya yeme durumuna geldiğim için yazmaya bi çare bulmaya karar verdim. 4 seneye yakın rahatsızlığım var 2 kere ameliyat oldum ve sürekli tekrarlayan bir durum olduğu için kurtulamıyorum. Hastalık sorun değil ama babamın tavırları hastalıktan daha çok canımı yakıyor. Hastaneye gitmeme kızıyor, maaşından ilaç ve muayene parası kesiyorlar diye. Sürekli bana laf atıyor, işte hastalığıma laf ediyor. İşin kötü tarafı ise bu sene üniversiteye geçtim ama çalışamadım en fazla okuluma odaklanabiliyordum elimden geldiği kadar sürekli hastaneye gidip gelmeme rağmen teşekkürümü takdirimi alıyordum. İstediğim 4 bölümü seçtim sadece olduğum ilde çünkü 4 sene lise de nerdeyse her gün aç kalıyordum babam yol parasına yetecek kadar veriyordu evden götürdüğüm kadar tam gün okul oluyor saatlerce okulda oluyordum o yüzden cesaret edipte başka illere gidemedim ikinci öğretim de yazamadım tabi haliyle tutturamadım böyle olunca şimdi de öğrenir öğrenmez git çalış demeye başladı eğer durumumuzu sorsanız çok iyi 4 bin tl maaş alıyor ve 4 kişiyiz araba var ev kira değil. Anneme bile para vermediği için annem gidip çalışıyor, yetmiyor anneminde parasını da alıyor. İhtiyaçlarımızı yalvarmamızla karşılıyor. Çalışma durumum olsa zaten eline bakmam bende gider çalışırım, yük gibi hissetmek çok ağır geliyor zaten psikolojim bozuldu artık, saçma sapan iş diye saadet zinciri olayına gidip hemen 5 bin tl veriyor çöpe atıyor parayı amcamı da kredi çekip onuda bu işe kattı onunda parasını ödüyor ama biz isteyince yok diyor. Ne olcak böyle bir akıl verin konuşsan yüzüne vursan olmuyor anlamıyor gülüyor öylece. Gözü sadece para görüyor :KK43:
Allah yardımcınız olsun

Annen de suclu
Ben olsam evladıma bakamayan sagligini dusunmeyen adami da istemem.
Hadi bari babanın davranisini degistiremiyorsa bari kendi kazandığından versin sana

sağlık problemlerin olmasa bile sen bu sene ders çalışıp üniverseteye gitmelisin..meslek sahibi olmaktan başka şansın yok..lğtfen kulaklarını tıka duyma babanı bir kez çalışmaya başlarsan sürekli beklenti içinde olacak baban..ne olursa olsun iyi çalış kazan sınavını..

Allah ıslah etsin babanızı
anneniz asla vermesin parasını bundan sonra evlatlarından değerli miymiş
babanıza kıyamıyormuş

hastalığınız nedir? Allah şifa versin
kimseye muhtaç etmesin

Allah ıslah etsin böyle babayı ,cepli kefene bende katılıyorum mümkünse kapitone diktirin :KK53::KK53::KK53:
Rabbim sana da şifa versin inşaallah hastalığın nedir ayıp olmazsa soruyorum ama?

Back
X