Babam evleniyor

yasemin1976

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
80
1
86
Almanya
sevgili Arkdaslar,

bundan 7 ay önce annemi karaciger kanserinden kaybettik hersey birden bire oldu annem 2 hafta icinde vefat etti. 58 yasinda hayata gözünü yumdu. Cok zor bir dönem gecirdim daha kendime yeni yeni gelmeye basladim derken. Bugün babamin evlendini duyduk cok kötü bir duygu sanki annemi bugün birdefa daha mezara koymus gibi bir his. Diyeceksiniz normal birsey bende biliyorum elbet bir gün evlenecekti ama bukadar erken deyil ya offfmafoldumben
Biz yurtdisinda yasiyoruz bize izine diye gidiyorum diyor sonra bu is,
Simdi ben o nasil davranmam lazim? Onu affedemem gibi geliyor.

Lütfen bana yardim edin

Çok zor bir durum tatlım . Belki sizin için erken bir ewlilik ama ; baban için çok daha uzun bir zaman dilimi olabilir bu süre . Anlayışla karşılamaktan başka yapabileceğiniz birşey yok .
Hem babanızın mutlu olmasını anneniz de isterdi diye düşünüyorum . Biraz empati yapmaya çalışın . Kendinizi de ; annenize karşı , bu duruma engel olamadık diye düşünüp suçlu gibi hissetmeyin . Hayat yaşayanlar için dewam ediyor , herkesin mutlu olmaya hakkı war .

Siz de onun için sewinin , üzülmeyin . Hayat çok kısa opuyorumnanaktan

Elbette yaşam devam ediyor ama keşke bu kadar acele etmeseydi .Haklısın çok zor ve kabul edilemez birşey .Ama hiç değilse yanlız kalmayacak .Seni çok iyi anlıyorum , ama nedendir bilmiyorum eşleri ölünce erkekler niçin hemen evlenmek isterler? Sanırım bu konuda pek tarafsız bir yazı yazamıyacağım .Benden daha sağ duyulu düşünen arkadaşlar sanırım seni daha iyi yönlendirebilirler canım .Anneciğin huzur içinde yatsın .Sadece şunu diyebilirim , kalbin babanı affetmese de baban yanlız kalmıyacağı için sen de daha huzurlu olursun.Madem o hemen evlenmeyi tercih etmiş tüm sorumluluk artık babana ait.Sen mutlu ve huzurlu ol canım.

cnm allah rahmet eylesin sizin alışması zor bir durum . ama genelde erkekler içintek başlarına yaşamak zor geliyor sizede yük olmak istememiştir ve kendine bir hayat arkadaşı bulmuştur.

eğer mutluysa sizde onun için mutlu olun sonuçta o uzun zamandır aynı yastığa baş koyduğu eşini kaybetti birşeyleri atlatması daha kolay olur.

bence anlayışlı davranın babanıza inşallah aranız düzelir

Allah rahmet eylesin anneciginize.. cok cok zor bi durum.

Ben illaki evlenmesi taraftari diilim,yillarca evlenmeden hayatlarini devam ettiren insanlar taniyorum.Ha illlaki evlenmek isteyebilir bunada saygi duyaraim ama bazi seylerin hemen cabucak gelismesi beni rahatsiz etti.

Keske hemen diilde biraz zaman gecseydi sizi bu fikre alistirsaydi.O zaman aradaki saygida yitmemis olurdu.Ama insl.cok mutlu bir hayati olurda sizinde iciniz rahat yasarsiniz.

Babaniz Turkiye'de bir basina mi yasiyordu?
Eger oyleyse, bu zaman dilimi O'na daha uzun ve zor gelmistir belki...
Sizi de anliyorum ama ne olursa olsun, cocuk degilsiniz, babanizin kararlarina anlayisla yaklasin bence, Sonucta bu O'nun hayatini ilgilendiren bir durum.

babanıza tavır alıp kusemeyecegınıze gore durumu kabullenmekten baska care kalmıyor
keske bu kadar acele etmeseydı ama onun acısından bakıldıgında hayat arkadasını kaybetmıs olmak onun acelecı davranmasına da sebeb olmus olabılır
yanı sebeb ne bılemeyız
tavır alıp babanıza annenızın yadıgarına mesafelı olacagınıza
destek olun keske bızde bulunabılseydık nıkahınızda deyın
esıyle de ne samımı ne mesafelı olun
sonucta tek ortak noktanız babanız

Allah rahmet eylesin öncelikle... babanız Türkiye de tek yaşıyor ise çevresinde çocuğu fln yoksa bu durum onu daha çok üzmüştür sonuçta bi şekilde evlencekti evet biraz erken olmuş ama saygı duymaktan başka yapılabilecek bişey yok cnm ya yalnızlık Allah a mahsus ..ama yinede babanla otur konuş bakalım gerçekten bunu istio mu belki biraz daha zaman tanır kendine

Allah anneciğinizim mekanını cennet etsin öncelikle.

ben babanızın evlenmesine değilde; sizden habersiz evlenmesine şaşırdım. insan evladıyla böyle önemli bir konuyu paylaşmaz mı; başkalarından duymanız daha kötü olmuş bence.
bu konuda kızmakta haklısınız.
tabiki babanızın başkasıyla evlenmesi de zor. erken de olmuş.
ama ne kadar da geç olsa aynı etkiyi yaratırdı sizde.

Öncelikle başınız sağolsun...

Babanız elbet evlenecekti, ama tabi bu evliliğinde size danışmadan ve haber vermeden yaptıysa bu gerçekten üzücü.

Canım benim,bir başka kadını annenin bir zamanlar olduğu konumda görmek çok ama çok zordur. Kabul edememek,etmek istememek,babanı kıskanma,anneneye sanki ihanet yapılmış gibi bir duygu,üzüntü,garipseme,duruma alışma,karışıklık...Ve bu duyguların daha nicesini yaşıyorsundur,seni çok iyi anlayabiliyorum.

Ama bunu babanın mutluluğu için zamanla kabullenmelisin. Bu konuda uzman yardımı almanı öneririm. Bu süreci daha kolay atlamanda yardımcı olacaktır.

başınız sağolsun ama ha sonra ha şimdi ne farkedecek. 2 sene sonra bile olsa aynı duyguyu hissedecektiniz hayat o kadar kısa ki babanıza tavır almaya değecek bişey değil bu. şimdi tepkili davranırsanız evlendiği eşi beni istemiyorlar olarak düşünür ve hayatınız boyunca bunun pişmanlığını çekersiniz. nasıl olsa evlenecekti olarak düşüneren güler yüzlü karşılamalısınız bence. onlar zaten tedirgin gelecekler karşınıza acaba bişey diyecekelrmi diye ama siz güzel karşıladığınızda bakın daha iyi olacak. çok zor değil cnm sen acını içinde yaşa ama başkasına bunu yaşatma

durumu kabullenmekten baska yapabilecek birsey yok malesef
ama zaten hemen getiremez sanirim esini baban bu size zaman
kazandirir umarim geldiginde iyi anlasirsiniz annenize allahtan rahmen diliyorum

allah rahmet etsin annenize.....yattıgı yer nur olsun.....

ne tesadüf ki bende dün bu konuyla ilgili ilişkilere konu açmıştım...
malesef erkekler böyle kadınlar gibi aylarca günlerce yas tutup kendilerini harap etmiyorlar
tabiki evlenecek ama bu zamanıda ayarlamak lazım...
sizlerde çocuklarısınız sizlerle bu durumu konuşup haber vermesi gerekirken saklıca habersizce evlenmesi çok tuhaf olmuş bence
niye sakladı ki.....sizin can sıkmakta üzülmekte haklısınız...ama yapıcakta bir şey yok babanız evlenmiş .....
babanıza sordunuzmu neden haber vermeden böyle bir şey yaptın diye...
sizin tutumunuzda yeni eşin tutumuna göre olmalı bence
tabiki annenizin yerinide tutamaz annede olmaz ama iyi niyetliyse iyi davranın

sizden habersiz yapmış bu gerçekten üzücü.belkide bu dönemde evlenecek uygun kişi karşısına çıktı size söylese acelen ne diye tepki verirsiniz diye çekinmişte olabilir.

evliliğe asla karşı deilim habersiz olması üzerdi beni.

benim annemde vefat edeli 10 seneye yakın oldu.babam bi ara çok niyetlendi ama olmadı oda evlenmedi.şimdi hep diyoruz baba evlen diye.hatta ağbimler bile bakınıyor iyi bi bayan ama babam pek ılımlı deil artık.

keşke evlense de göçebe gibi o evladının evinden o evladının evie gidip kimsenin ofunu pofunu çekmese.

öncelikle basın sagolsun..

baban ayrı mı yasıyordu o kısmı tam anlayamadım bende..
benim annemle babam ayrilali 4 sene oluyor..aynı durumda değiliz tabiikide,ama keske ikiside hayat kursa kendilerine diye düşünüyorum..özellikle babam için..onceleri babam bize yakın oturuyordu,gunasiri evine gidiyordum ortalığı topluyordum gerekirse yemek yapıyordum vs..yaklaşık 1 senedir Karşıyaka da oturuyor,ve ben eskisi kadar gidemiyorum..eskiden Allah korusun basına bir şey gelse iki dk da yanında olabilirdim ama şimdi yarım saat sürer gitmem hatta daha bile fazla..aklım sürekli onda..ya bir şey olursa nasıl giderim nas yetişirim,evi toplu mu,yemeği var mı..gibi seyleri dert yapıyorum..annemle yasıyorum bu yüzden annem için aynı endişeleri taşımıyorum..ama babam sürekli aklımda..evli değilim,evlenince bu endişeye annemde eklenicek ve bir oraya bir buraya derken nasıl bir düzen tutturucam bilemiyorum..hasta olduklarında ne yapicam bilmiyorum,yaslandiklarinda..ikisinede tabiikide ben bakicam yanlış anlaşılmasın ama benim için hicte kolay olmiyacak ve aklımın bir köşesinde hep bir soru işareti olacak..annem şimdiden bana çok fazla bağlandı,yalnızlığı sevmiyor ve çekinmese güne giderken bile beni de götürecek,uyduruk bir şey alicak olsa bile illa bende göreyim istiyor benden onay bekliyor..akşamları dışarı çıkarken o çaktırmasa bile ben huzursuz oluyorum..falan filan
yani yalnız olmaları hem onlar için hemde cocuklar için sorun oluyor..
suan acın taze,alışamadın bile bu degisiklige..haklisin bu sekilde tepki göstermekte,ama keske benim de babam evlense..dediğim gibi aynı şartlarda değiliz,ama yinede babanın yalnız olmadıgını bilmek iyi bir şey..olaya duygusal yaklaşmazsan senin acından daha anlaşılır olur hersey,benim sana tek tavsiyem bu hayatım..babana küsme..o hayatını bu sekilde yasamak istiyorsa bırak bildigi gibi yasasın..ılerde sende onun yalnız olmadıgını bildigin için huzurlu olursun..
tekrar basın sagolsun..

Arkdaslar,

verdiniz bu güzel akil ve sözler icin size cok tesekkür ederim inanin bana cok iyi geldi.
Evet babam cok ani bir karar verdi. Bugün herseyi ögrendik. Kadini 1 defa görmüs ertesi gün evlenmis. kadini taniyanlar büyük bir hata yapti babaniz diyorlar. Benim zoruma giden biz burda 5 kardesiz hic birimize sormadi. babama kadini tanistiran Babaannem ve halam. Birde heryerde cocuklarina sordu diye laf cikardilar yok öyle bir sey
Kizdim sey ya kadinin kim oldunu bir arastirin kim kimin nesi kimin fesi ama söyledilerine göre pekte iyi birsey deyilmis.
Ama biliyorumusunuz babam anneme cok cektirdi alkol kullanirdi sabaha kadar icer annem onun yaninda oturur onun iskencelerine maruz kalirdi bedeni daha fazla dayanamadi gitti...........
iste hayat insanalara sir kapisi suanda babamin evlendi kadin annemin tam tersi
bilmiyorum dogru söylüyorum ama babam hak ettini buldu

Gün olur devran döner derler ya... Sen şimdi uzaktan olacakları izle. Hiç de üzülme, annene allah rahmet eylesin, allah size sabırlar versin. Baban içinse sadece kendi düşen ağlamaz iki dizi birden kanar diyorum. Sen kendi hayatına bak, baban içinde üzülme. Koskoca adam ne yapacağını sizler söyleyecek değilsiniz ya. Zaten sizi dikkate alıp sormamış bile, herkes hak ettiğini yaşar.

Bir dakika anlamadım,baban annene içip içip işkencemi yapıyordu?

Birde şimdiki hanım hangi yönüyle annenden farklı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…