- 20 Ağustos 2006
- 940
- 86
- 648
- Konu Sahibi yasemin1976
-
canım benim öncelikle başın saolsun bende 64 yaşındaki annanemi akciğer kanserinden kaybettim 3.5 ay önce birdenbire oldu oda 2 hafta içinde yok olup gitti aramızdan( dedemide annanemden 2 sonra kaybettik dayanamadı onsuzluğa ((((((
yaşadığın şey çok zor tahmin edebiliyorum babanın sizin fikrinizi almadan izine gidiyorum diye gidip evlenmesi çok yanlış kısa bir zaman sonrada bunu yapması senin canını çok acıtıyordur eminim...
benim bir arkadaşımın babasıda aynı senin baban gibi 1 sene geçmeden gizlice evlenmişti onun neler yaşadığını çok iyi biliyorum evli değildi hiç bir desteği yoktu daha 19 yaşında annesini kaybetmişti babasıda onun fikrini bile sormadan evlenmişti.
profilinde gördüğüm üzere evlisin enazından sana destek olacak birileri var çevrende düzenini kurmuşsun bir şekilde, daha sonra yaşayacağın birşeyi biraz erken yaşamışsın ama yinede herşeyin hayırlısı olsun canım Allahım sana ve sevdiklerine ömür versin
Lütfen üzme kendini..........
Tabi ki koy mesafeyi. Öncelkle şunu kabul et, sana sıkıntı veren herkes kim olursa olsun eblli bir mesafede durmalı. Bu çok bencilce bir düşünce gelebir ama inan ki öyle değil. Peki çok özel değilse babanın bu içki durumundan dolayı sen ve kardeşlerin sorun yaşadınız mı sorabilir miyim?
sagol bana destek yazin icin. evet babamin ickisi bizim ailelede hep bir sorun yasatti.
2 abim var onlari genc yasta kapiya koydu biz 3 kiz kardes hepimiz babamizin ickisi yüzünden erken yasta evlendik ama bu aile sorunlari hep devam ederdi.
Allahtan eslerimiz iyi ciktida bize hep destek oldular yoksa inan katlanilcak bir durum deyil
40 sene babam icki icti karaciger kanserinden ve sirozdan annem vefat etti ne garip deyilmi
Pff aynen böyle bir başlık açmayı planlıyordum görünce önce bismillah ne oluyor dedimBabam yarım saat önce aradı ve haftaya evleniyor olduğunu söyledi.Canım burnumda şu anda.Benim ki sizin durumunuzdan farklı ama gene de öfff işte neyse...Anneniz için üzüldüm, Allah rahmet eylesin, kalbinizi dinleyerek en doğru kararı vereceğinize inanıyorum.Kabullenmek zor, can acıtıcı ve hatta çıldırtıcı , Allah yardımcınız olsun.
Senin durumun ne? Anlatmak ister misin?
Babam 60 yaşında, 33 yaşında bir kızla evlenecekmiş haftaya."Bihter'le Adnan mı olacaksın başımıza?" diye dalga da geçtim, "O senden çocuk da ister" dedim, "neden olmasın , ben de isterim" dedi.Hikaye uzun, evlenmesine diyeceğim yok, zaten iznimi alacak değil ama 60 yaşındaki adamla 33 yaşında hiç evlenmemiş bir kız Allah aşkına hangi tabloya yakışırYarın öbürgün çocukları da olur, ben çocuk yapmıyorum, babamın bu yaşta başka kadından olan çocuğuna mı ablalık yapacağım? Off...Babam Allah uzun ömür versin ama zamanı geldiğinde öldüğünde o , ortalarda gezen 10-12 yaşındaki çocuğa kim bakacak, annesi lise terk ev kızıymış..Offf ki ne off..Babasının düğününe gidecek nadir insanlardan birisiyimdir sanırım, ya tamam evlensin ama bari 45-50 yaş olsaydı."Benim işlerimi yapması, bana bakması, yarın öbürgün sağlık sorunlarım çıktığında peşimden koşabilsin, her işe yetebilsin diye seçtim" diyor.Off.Babamın boyu 1.98 bu arada, evleneceği kızda 1.58miş.Ha diyeceksin her iş tamam, boy mu dert..Off haftaya babam evleniyor özetle ve ben şoklardayım.(Bana da söylememiş çünkü ben annemle her gün görüştüğüm için anneme bu haberi veririm annem de çok üzülür diye onu düşünmüş, ha annemin umru olmadı o ayrı ama gene de off işte offf..)
winstonlight arkadaşım, kolay değildir elbette ama ne yapacaksın, iyi ya da kötü baban bir seçim yapmış işte, benim babamla aram çok iyi değildi o yüzden bana biraz uzak geliyor sanırım bu konular, belki anlayamıyorum, yaşasın işte boşver diyesim geliyor o yüzden. Sonuçta bir çocukları olursa da senin üstüne kalacak hali yok heralde. Sana kimse böyle bir yük yükleyemez ki, bayana da ayrıca sen bakacak değilsin heralde. Herkes nasıl hayatına karar verdiyse, sonuçlarınıda kendi katlansın, sen niye bu kadar düşünüyorsun sonunu.
Siz bunlara üzülüyorsunuz, haklısınız da ama sizin üzülmeniz hiçbişeyi değiştirmiyor, sadece kendinizi yıpratıyorsunuz. Hadi şimdi biraz gülelim. Benim dedem 90 yaşında iken 60 yaşında bir kadınla evlnmeye kalt-ktı. O sırada annem 59 teyzem 64 yaşında idi... Allaha şükür ki dedm 92 yaşında vefat etti hayırlısı ile... Size dedmin maceralarını anlatsam inanın karnınız ağrır. Ama son vukuatında, ben dedemin karısına saldırınca ortalık epey karışmıştı.
winstonlight arkadaşım, kolay değildir elbette ama ne yapacaksın, iyi ya da kötü baban bir seçim yapmış işte, benim babamla aram çok iyi değildi o yüzden bana biraz uzak geliyor sanırım bu konular, belki anlayamıyorum, yaşasın işte boşver diyesim geliyor o yüzden. Sonuçta bir çocukları olursa da senin üstüne kalacak hali yok heralde. Sana kimse böyle bir yük yükleyemez ki, bayana da ayrıca sen bakacak değilsin heralde. Herkes nasıl hayatına karar verdiyse, sonuçlarınıda kendi katlansın, sen niye bu kadar düşünüyorsun sonunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?