- Konu Sahibi yasemin1976
-
a.s işte böyle gülün ve bizi de gülümsetin, dediğiniz doğru ne dense sonuçta olacak olan olur, sadece insan bazen bazı şeyleri kabullenmekte zorluk çekiyor.Kendimi şimdi kaynana gibi hissediyorum ve haftaya babamın düğününde bi kenarda oturup, kızı süzeceğim ay düşündükçe bile gülüyorum, döpiyes falan mı diktirsem kendime
Neyse benim derdim sizinkinin yanında sabun köpüğü.En azından çocuk riski yok sizde galiba.İnşallah benimkilerde de olmaz.Hadi biraz da ben sizi güldüreyim.Az önce kardeşimi aradım, "ya bir de çocuk yaparlarsa bunlar,ne yaparız o zaman, sen 23 yaşındasın ben 27 bu saatten sonra kardeş mi lazım bize, ay sakın yapmasınlar, ay çocukları olmasın" diye defalarca panikten tekrarladım.En son kardeşim dayanamadı "Abla napim? Aralarına mı yatayım? Bana ne söylüyorsun? " dedi. delikafadulden. Allah bize sabır, anlayış, onlara da akıl fikir versin ne diyeyim.
Liseden terk, daha önce hiç çalışmamış ve ekili bir fidanı bile olmayan bir kız, yarın öbür gün babam vefat ettiğinde babamın ve dolayısıyla benim soyadımı taşıyan 2 kişi ortada.Ne diploması var, ne eğitimi, ne iş tecrübesi, o çocuk "abla , abla " diye kapıma gelmeyecek mi? Babamın öyle aman aman ne mal varlığı var ne birşeyi.Neyse arkadaşın topiğini üstüme çekmiş gibi olmayayım.Fikirler için teşekkürler.
EDANAZ,sinirden mevzu sizinmiş gibi algılamışım, kusura bakmayın, aralarda saçmalamışım.Kusura bakmayın.Konu sahibi arkadaşa da Allah sabır versin, yardım etsin.
Liseden terk, daha önce hiç çalışmamış ve ekili bir fidanı bile olmayan bir kız, yarın öbür gün babam vefat ettiğinde babamın ve dolayısıyla benim soyadımı taşıyan 2 kişi ortada.Ne diploması var, ne eğitimi, ne iş tecrübesi, o çocuk "abla , abla " diye kapıma gelmeyecek mi? Babamın öyle aman aman ne mal varlığı var ne birşeyi.Neyse arkadaşın topiğini üstüme çekmiş gibi olmayayım.Fikirler için teşekkürler.
EDANAZ,sinirden mevzu sizinmiş gibi algılamışım, kusura bakmayın, aralarda saçmalamışım.Kusura bakmayın.Konu sahibi arkadaşa da Allah sabır versin, yardım etsin.
Babam 60 yaşında, 33 yaşında bir kızla evlenecekmiş haftaya."Bihter'le Adnan mı olacaksın başımıza?" diye dalga da geçtim, "O senden çocuk da ister" dedim, "neden olmasın , ben de isterim" dedi.Hikaye uzun, evlenmesine diyeceğim yok, zaten iznimi alacak değil ama 60 yaşındaki adamla 33 yaşında hiç evlenmemiş bir kız Allah aşkına hangi tabloya yakışırYarın öbürgün çocukları da olur, ben çocuk yapmıyorum, babamın bu yaşta başka kadından olan çocuğuna mı ablalık yapacağım? Off...Babam Allah uzun ömür versin ama zamanı geldiğinde öldüğünde o , ortalarda gezen 10-12 yaşındaki çocuğa kim bakacak, annesi lise terk ev kızıymış..Offf ki ne off..Babasının düğününe gidecek nadir insanlardan birisiyimdir sanırım, ya tamam evlensin ama bari 45-50 yaş olsaydı."Benim işlerimi yapması, bana bakması, yarın öbürgün sağlık sorunlarım çıktığında peşimden koşabilsin, her işe yetebilsin diye seçtim" diyor.Off.Babamın boyu 1.98 bu arada, evleneceği kızda 1.58miş.Ha diyeceksin her iş tamam, boy mu dert..Off haftaya babam evleniyor özetle ve ben şoklardayım.(Bana da söylememiş çünkü ben annemle her gün görüştüğüm için anneme bu haberi veririm annem de çok üzülür diye onu düşünmüş, ha annemin umru olmadı o ayrı ama gene de off işte offf..)
Canim arkadasim,
sanirim seninle ayni üzüntüyü yasiyoruz yani dertortagi olmus oluyoruz.
Ikimiz icin zor bir dönem. Ama anladim kadar senin annem daha hayata.
Benim annem vefat etti hatta babam yüzünden diye bilirim. babamin aldigi suanki kadin 43 yasinda kiz olan kizmis onunla hava atiyormus herkese ne rezillik deyilmi?
Rahmetli anneme bir gün göstermedi. Simdi gercekten 2 günde tanidi kadini koluna alip carsida dolasiyor. Ve bize sormadan bizim fikrimizi almadan evlendi. Sizin babaniz en azindan size söylemis bizde ücüncü sahislar duyduk babamizin evlendini bize anlatma geregi duymaýan bir baba. Benim böyle bir insanan daha nasil saygim ve güvenim olsun.
Allah sanada bol sabir ve güc versin hayat onlarin ama sunuda biliyorum baslari sikisti zaman ilk bize gelcek babalarimiz o kadinlardan tekmeyi yedikleri zaman
Babam 60 yaşında, 33 yaşında bir kızla evlenecekmiş haftaya."Bihter'le Adnan mı olacaksın başımıza?" diye dalga da geçtim, "O senden çocuk da ister" dedim, "neden olmasın , ben de isterim" dedi.Hikaye uzun, evlenmesine diyeceğim yok, zaten iznimi alacak değil ama 60 yaşındaki adamla 33 yaşında hiç evlenmemiş bir kız Allah aşkına hangi tabloya yakışırYarın öbürgün çocukları da olur, ben çocuk yapmıyorum, babamın bu yaşta başka kadından olan çocuğuna mı ablalık yapacağım? Off...Babam Allah uzun ömür versin ama zamanı geldiğinde öldüğünde o , ortalarda gezen 10-12 yaşındaki çocuğa kim bakacak, annesi lise terk ev kızıymış..Offf ki ne off..Babasının düğününe gidecek nadir insanlardan birisiyimdir sanırım, ya tamam evlensin ama bari 45-50 yaş olsaydı."Benim işlerimi yapması, bana bakması, yarın öbürgün sağlık sorunlarım çıktığında peşimden koşabilsin, her işe yetebilsin diye seçtim" diyor.Off.Babamın boyu 1.98 bu arada, evleneceği kızda 1.58miş.Ha diyeceksin her iş tamam, boy mu dert..Off haftaya babam evleniyor özetle ve ben şoklardayım.(Bana da söylememiş çünkü ben annemle her gün görüştüğüm için anneme bu haberi veririm annem de çok üzülür diye onu düşünmüş, ha annemin umru olmadı o ayrı ama gene de off işte offf..)
Öncelikle annenize Allah rahmet eylesin...
Benim de annem ben 7 yaşındayken öldü.Babam o zaman 36 yaşındaydı.Yani gençti.Evlenebilirdi de yani.Yeni bir hayat kurmak için hele de bir erkek için en güzel yaştı.Ama babam hiç evlenmedi. Şuan 53 yaşında.Sanırım evlenseydi ben çok üzülürdüm.Tabi çocuk aklıma ne hissederdim tam kestiremiyorum ama şimdi olsa üzülürüm.Sizi çok iyi anlıyorum.Hem de size hiçbir haber vermeden yapmış evliliğini.Babanız ne kadar sorunlu bir insan olsa da baba sonuçta.İnsanın içi acıyor...Belki biraz mesafe koyarsanız kırıldığınızı anlar ...
Canim arkadasim,
sanirim seninle ayni üzüntüyü yasiyoruz yani dertortagi olmus oluyoruz.
Ikimiz icin zor bir dönem. Ama anladim kadar senin annem daha hayata.
Benim annem vefat etti hatta babam yüzünden diye bilirim. babamin aldigi suanki kadin 43 yasinda kiz olan kizmis onunla hava atiyormus herkese ne rezillik deyilmi?
Rahmetli anneme bir gün göstermedi. Simdi gercekten 2 günde tanidi kadini koluna alip carsida dolasiyor. Ve bize sormadan bizim fikrimizi almadan evlendi. Sizin babaniz en azindan size söylemis bizde ücüncü sahislar duyduk babamizin evlendini bize anlatma geregi duymaýan bir baba. Benim böyle bir insanan daha nasil saygim ve güvenim olsun.
Allah sanada bol sabir ve güc versin hayat onlarin ama sunuda biliyorum baslari sikisti zaman ilk bize gelcek babalarimiz o kadinlardan tekmeyi yedikleri zaman
Dediklerine aynen katılıyorum, zaten silme, geçme gibi bir fikrim yok.İçime doğuştan Polyanna kaçmış, otobüste birisi dokunsa hatta 10 kez aynı kişi dokunsa aman tesadüfen oluyordur, adam iyi niyetlidir diyecek kadar saf ve anlayışlıyım (!)Ama mantığa aykırı noktaları da hazmedemiyorum işte.Evet Allah'a şükür annem sağ, Allah uzun ömür versin ve o da umarım en kısa süredeevlenir ve hayatına bir hayat arkadaşıyla devam eder.Babam için de aynısını söylüyordum ama arada 30 yaşlık bir durum beni şoke etti.Babam iyidir, hoştur ama sorumsuzdur.Üniversitede okuyan kardeşime bile annemin gece 12lere kadar çalışıp baktığı bir durumda, evlenmesi üstüne çocuk düşünmesi beni delirtiyor ülen.Ama malum atılmıyor, satılmıyor ve de akıl da verilmiyor.Ayy onu dinledikçe dün bayılacaktım.
Benim Şubat 21de düğünüm oldu, dedi ki "sizin düğün yaptığınız yeri çok beğenmiştim, orası olsun diye uğraştım ama olmadı". (İçimden kocaman bir yuuh dedim, kızının 1,5 ay önce evlendiği yerde babası genç bir kızla evlenecek.)
"Çok güzel, 36 beden, beli incecik" diye anlattı telefonda, hay yarabbim, kendimi tutamadım benim gibi 1.80 olup da 36 beden olsun o zaman bakayım, boy 1.55 beden 36 heralde yani, 42 beden olsa arkasından dokunsalar top gibi yuvarlanırdı dedim sinirden.
Evlenmemiş mi daha önce dediğimde de "yok kız oğlan kız" dedi.Hay yarabbim, evlenmemiş diyebilirsin be adam bu altını çiziş neden?
Tüm mantığımın algılayamamasına ve düğünden önce bir hafta kala bana haber verilişinin sinirine rağmen bir de kendimi kızın yerine koyuyorum.Öyle ya da böyle, kendimden 30 yaş büyük birisiyle bile evlenicek olsam ben de düğün dernek, gelinlik vs vs isterdim.Onun da bir suçu yok aslında. Ama eh be köylü güzeli, bu adamın çoluğunu çocuğunu bi tanısana, tanışmak istesene, yangından mal kaçırır gibi evleniyorsun.Burada sanki bizi (kardeşimle beni) hiçe saymış gibi hissettim.
Off neyse mutlu olsunlar ve çocuk yapmasınlar başka birşey istemem, Allah herkese hayırlısını ve en mantıklısını versin inşallah.
Allah sabır versin. Güleyim mi ağlayım mı bilemdim. Ada sanki sen asker arkdaşıymışsın gibi neler anlatıyor ya? Bu nasıl bir pişkinlikdir. Tamam geçti, şimdi sakinleşelim... Üzme kendini, yazdıklarını oku, bak ne kadar saçma, babanın hiçde normal olmadığı ortada, artık yaşlılık bunalımıdır nedir bilmiyorum. Siz tavrınızı koyun. Hiç kimse annenin yerini alamaz, evlenmek istiyorsa kendi tercihi, ama bir işin de bu kadar b.... çıkarılmaz. Sakin ol, kendini üzme tavrını net bir şekilde koy. Saygısızlık yapma ama içli dışlı olmana da gerek yok.
1 hafta sıksam kendimi 2 beden incelip 36 beden olabilir miyim acaba? Malum cici annem 36 beden fıstık gibiymiş ya :1shok: Neyse iyice sıyırmadan yatayım ben, Allah bana akıl fikir nasip etsin, biraz da sabır. Destek ve yorumunuz için teşekkürler.
1 hafta sıksam kendimi 2 beden incelip 36 beden olabilir miyim acaba? Malum cici annem 36 beden fıstık gibiymiş ya :1shok: Neyse iyice sıyırmadan yatayım ben, Allah bana akıl fikir nasip etsin, biraz da sabır. Destek ve yorumunuz için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?