• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam evlenmeme izin vermiyor :(

acaba kaçsan sonrasında karşı tarafın tutumu nasıl olacak o da çok önemli. şimdi kucak açan insanlar yarın öbür gün seni istemeyebilirler. artı çok seviyorum dediğin insanıda tanıyamayabilirsin. bunları iyce düşünüp tart. en kötüsünü düşünerek hareket et. malesef insanlar ciğ süt emmiş. bugün kucak açarlar yarın öbür gün kendin geldin derler. eşinde olsa zalim olabilir. iyi düşün canım ve Allahtan hep hayırlısını dile illa şu olsun bu olsun deme lütfen

çok haklısın bazen ya babam haklıysa diye düşünüyorum..aklımda soru işaretleri oluyor ya mutsuz olursam diyorum :(

Herşeyi oluruna bırak canım, olacağı varsa zaten olur.

Kimse için de aileni arkana alma derim.

Bugün seni seviyoruz istiyoruz diyen ailesi, yarın kaçtın zaten diye seni hor görürlerse ne olacak?

Sevgilin her zaman arkanda duracak mı senin, bu da önemli.

Ben kaçıpta eşinin ailesinden yana mutlu olan pek görmedim.

Aile rızasıyla evlenen bile eşinin ailesiyle sorunlar yaşıyo bide sen ailenin onayıyla evlenmezsen ne olacak?

Herşeyi ölç tart, biraz daha direnin bakalım ne olacak?

Gerekirse ailenin tanışması için ikna et.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Herşeyi oluruna bırak canım, olacağı varsa zaten olur.

Kimse için de aileni arkana alma derim.

Bugün seni seviyoruz istiyoruz diyen ailesi, yarın kaçtın zaten diye seni hor görürlerse ne olacak?

Sevgilin her zaman arkanda duracak mı senin, bu da önemli.

Ben kaçıpta eşinin ailesinden yana mutlu olan pek görmedim.

Aile rızasıyla evlenen bile eşinin ailesiyle sorunlar yaşıyo bide sen ailenin onayıyla evlenmezsen ne olacak?

Herşeyi ölç tart, biraz daha direnin bakalım ne olacak?

Gerekirse ailenin tanışması için ikna et.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

çok teşekkür ederim canım haklısın..ama ailem görmek istemiyor bile..zaten bizi şuan ayrı biliyorlar.

öğretmen bir hanımın sevgilisiyle kendi iradesiyle evlenmesini kaçmak olarak nitelemesi babasından bu kadar korkmasını açıklıyor

ben, yıldırım nikahıyla evlenip aileme bildiricem belki sonra küçük bir yemek veririz ister gelirler ister gelmezler demenızı beklerdim

cahil kızlar gibi kaçmak demek ne garip

çok teşekkür ederim canım haklısın..ama ailem görmek istemiyor bile..zaten bizi şuan ayrı biliyorlar.

Onun ailesi seni istiyolarsa istemeye gelmek isterler herhalde.

Keşke ayrıldık demeseydin ailene, şimdi uygun bir zamanda annene aç durumu bence.

İstemeye gelecekler beni de. Hayır diyecekler karşı çıkacaklar tabi ki. :)

Burda taktik mutsuz görüneceksin ailene, yemek yemeyip odandan dışarı çıkmayacaksın.

Yüz vermeyeceksin ailene, sevgiline de çok iş düşüyo burda sabırlı olacak bekleyeceksiniz.

Ailen seni böyle görmeye dayanamayacak, en azından tanışın bunu istiyorum sizden diye yalvaracaksın.

Bakalım sevgilin ne yapacak? Bunalıp ayrılalım diyorsa, direnmiyorsa zaten boşver onu bence unutmaya çalış canım.

öğretmen bir hanımın sevgilisiyle kendi iradesiyle evlenmesini kaçmak olarak nitelemesi babasından bu kadar korkmasını açıklıyor

ben, yıldırım nikahıyla evlenip aileme bildiricem belki sonra küçük bir yemek veririz ister gelirler ister gelmezler demenızı beklerdim

cahil kızlar gibi kaçmak demek ne garip

ailem onaylamıyorki kendi irademe bile karşıyorlar.bisürü tehdit ve eminim babam dediklerini yapar..onlar izin vermeyince kaçmış oluyorum işte...

Onun ailesi seni istiyolarsa istemeye gelmek isterler herhalde.

Keşke ayrıldık demeseydin ailene, şimdi uygun bir zamanda annene aç durumu bence.

İstemeye gelecekler beni de. Hayır diyecekler karşı çıkacaklar tabi ki. :)

Burda taktik mutsuz görüneceksin ailene, yemek yemeyip odandan dışarı çıkmayacaksın.

Yüz vermeyeceksin ailene, sevgiline de çok iş düşüyo burda sabırlı olacak bekleyeceksiniz.

Ailen seni böyle görmeye dayanamayacak, en azından tanışın bunu istiyorum sizden diye yalvaracaksın.

Bakalım sevgilin ne yapacak? Bunalıp ayrılalım diyorsa, direnmiyorsa zaten boşver onu bence unutmaya çalış canım.

canım ayrıldık demesem görüşmemizi engelleyeceklerdi,rahat bırakmayacaklardı.biraz zaman geçsin diye öyle dedim.ama sonuç değişmedi. dediklerini yapmaya çalışıcam çok teşekkür ederim :)

bak gülüm ne olursa olsun bu hayattta kesinlikle bir kalp kazanmak için başka kalpleri kırmaya gerek yok... sakın ne olur kaçma gibi bi düşünceyi çıkar aklından ... hayatını çok yanlış yönlere doğru sürüklemekte kendin rol alırsın asla ve asla kaçma... bak insanlar nelere göğüs geriyorlar.. neleri bekliyorlar... erkek arkadaşında haklı ama sen başta onu ikna et beklemeyi sabretmeyi öğrenmeli... ne olmuyor ki bu hayatta hakkıyla mücadele ederseniz eğer gör bak rabbimiz nasıl kapıları açıveriyor..kaçtığında ailenin düştüğü hali bir düşün ...konuya komşuya akrabaya eşe dosata... ooo daha kime kime nasıl yüzleri yere düşecek senden konu açılınca.. hakkediyor musun arkandan böyle söz etmelerini .... gülüm olmazları olduran allahtır.... eğer hayırlısıyla bu adam senin helalin olarak yazıyorsa kaderde er geç olur bu iş sen sadece vazifeni yap dua edip hayırlısını iste.. gerisine karışma... rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah... bu arada gerçekten senin sevgini hakeden seni her durumda kucaklayıp yarı yolda bırakmayacak bi adam mı sevdiğin... bunu gözden geçirmeni tavsiye ederim canım...

bak gülüm ne olursa olsun bu hayattta kesinlikle bir kalp kazanmak için başka kalpleri kırmaya gerek yok... sakın ne olur kaçma gibi bi düşünceyi çıkar aklından ... hayatını çok yanlış yönlere doğru sürüklemekte kendin rol alırsın asla ve asla kaçma... bak insanlar nelere göğüs geriyorlar.. neleri bekliyorlar... erkek arkadaşında haklı ama sen başta onu ikna et beklemeyi sabretmeyi öğrenmeli... ne olmuyor ki bu hayatta hakkıyla mücadele ederseniz eğer gör bak rabbimiz nasıl kapıları açıveriyor..kaçtığında ailenin düştüğü hali bir düşün ...konuya komşuya akrabaya eşe dosata... ooo daha kime kime nasıl yüzleri yere düşecek senden konu açılınca.. hakkediyor musun arkandan böyle söz etmelerini .... gülüm olmazları olduran allahtır.... eğer hayırlısıyla bu adam senin helalin olarak yazıyorsa kaderde er geç olur bu iş sen sadece vazifeni yap dua edip hayırlısını iste.. gerisine karışma... rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah... bu arada gerçekten senin sevgini hakeden seni her durumda kucaklayıp yarı yolda bırakmayacak bi adam mı sevdiğin... bunu gözden geçirmeni tavsiye ederim canım...

sağol canım Allah razı olsun senden..erkek arkadaşım kaçmadığım için onu sevmediğimi düşünüyor..sevseydin ölümü göze alıp gelirdin diyor..ben onu seviyorum ama aileminde gönlü olsun istiyorum.ama o ne olcaksa olsun artık diyor.beklemekten yoruldu.neyi bekliyoruz izin vermiyor baban işte diyor..kaçarsak affeder diyor.ama babam hayatta affetmez,hayatı zindan eder bize.düşünmekten yoruldum artık...

merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.

Öncelikle kaçmak tabiri eğitimsiz insanlara dahi yakışmazken sizin gibi öğretmen olan birine hiç yakışmıyor.
Bunu geçelim..

Baba kavramı benim için hayattaki en önemli kavram olduğundan, şu an kim için gözünü kırpmadan ölürsün deseler babam için diyeceğimden, babama karşı çıkardım gider evlenirdim yıldırım nikahı yapardım filan diyemiycem.
Elbette babaların veya insanların mezhep-ırk-din-dil ayrımı yapmasını, evlenirken kız çocuklarına bu bağlamda baskı uygulamasını çok çok yanlış buluyorum.
Fakat belirttiğim gibi ne kadar yanlış bulsam da bu yaşadığınız durum benim başıma gelse, babamı ikna edemiyorsam sevgilimi çok sevsem dahi vazgeçerdim.
Bu tamamen benim babama olan bağlılığım hatta bağımlılığımla ilgilidir.

Dolayısıyla objektif bir gözle sizin durumunuza yorum yapamıyorum.

Öncelikle kaçmak tabiri eğitimsiz insanlara dahi yakışmazken sizin gibi öğretmen olan birine hiç yakışmıyor.
Bunu geçelim..

Baba kavramı benim için hayattaki en önemli kavram olduğundan, şu an kim için gözünü kırpmadan ölürsün deseler babam için diyeceğimden, babama karşı çıkardım gider evlenirdim yıldırım nikahı yapardım filan diyemiycem.
Elbette babaların veya insanların mezhep-ırk-din-dil ayrımı yapmasını, evlenirken kız çocuklarına bu bağlamda baskı uygulamasını çok çok yanlış buluyorum.
Fakat belirttiğim gibi ne kadar yanlış bulsam da bu yaşadığınız durum benim başıma gelse, babamı ikna edemiyorsam sevgilimi çok sevsem dahi vazgeçerdim.
Bu tamamen benim babama olan bağlılığım hatta bağımlılığımla ilgilidir.

Dolayısıyla objektif bir gözle sizin durumunuza yorum yapamıyorum.

yorumunuz için teşekkür ederim..çok sevince insan vazgeçemiyor.üstelik onun tek suçu alevi olmaması..ben de babamın rızası olsun istiyorum zaten..kaçmamı yada aileme karşı gelmemi isteyen erkek arkadaşım..

böyle düşünen erkek seni mutlu edeceğini zannetmiyorum...hep kendini düşünüyor....o kadar büyüt aileni ayaklar altına al kaç git....elin erkeği için ailenden olma derim...onlar sana emek verdi...hiç bir erkeğede aileni çiğneyip terk etme...o erkek yarın bir gün kötülük yapar ama ailen herzaman senin iyiliğini ister....

böyle düşünen erkek seni mutlu edeceğini zannetmiyorum...hep kendini düşünüyor....o kadar büyüt aileni ayaklar altına al kaç git....elin erkeği için ailenden olma derim...onlar sana emek verdi...hiç bir erkeğede aileni çiğneyip terk etme...o erkek yarın bir gün kötülük yapar ama ailen herzaman senin iyiliğini ister....

canım haklısında başka çare yokki..ailem kesinlikle istemiyor.ya ömür boyu beni bekleyecek yada beni bırakacak..

jadaloz mesajını okudum ama özelden mesaj atamıyorum..iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.belkide sen haklısındır..hep mutlu olursun inşallah..

sudenaz sana da özelden mesaj atamıyorum..erkek arkadaşımla kavga ettik.ben onu sevmiyormuşum.sıkılmış artık beklemekten.telefonlarımı açmıyor beni engellemiş :(

jadaloz mesajını okudum ama özelden mesaj atamıyorum..iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.belkide sen haklısındır..hep mutlu olursun inşallah..

sudenaz sana da özelden mesaj atamıyorum..erkek arkadaşımla kavga ettik.ben onu sevmiyormuşum.sıkılmış artık beklemekten.telefonlarımı açmıyor beni engellemiş :(

anladım canım, inş düzlir ama erkek arkadaşının bu tavrı hiç hoşi değil sen zaten burda çok zorluk çekiyrsun destek olmak yerine bu şekilde davranması yanlış. tarafını seçmeni sağlayacak sanırım böyle yaparak onun üstüne daha çok düşeceğini düşünüyor galiba.

anladım canım, inş düzlir ama erkek arkadaşının bu tavrı hiç hoşi değil sen zaten burda çok zorluk çekiyrsun destek olmak yerine bu şekilde davranması yanlış. tarafını seçmeni sağlayacak sanırım böyle yaparak onun üstüne daha çok düşeceğini düşünüyor galiba.

evet canım aynen dediğin gibi yapmaya çalışıyor.böyle yaparak beni kendinden soğutuyor haberi yok.aklımda zaten bisürü soru işareti vardı ,bi bu eksikti yani :(

Back
X