• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam evlenmeme izin vermiyor :(

üzüldüm. benim eski eşimde aleviydi. babamda hacı üstelik. bende epey ikna edici konuşunca istemeyerekte olsa verdi. mezhep konusunda hiç sıkıntı yaşamadık ama başka sebeplerden ötürü ayrıldık. sünniler alevi ile evlenirken çok değil, ama aleviler sunniyle evlenirken çok daha tutucu oluyor. niyetim tartışmaya açmak değil amman ha. ama ex eşimin kardeşide, ablasıda alevi olmazsa hayatta evlenmem demişti. halasının kızı mesela alevi olmayan bir erkekle evlendi ohoo sorun üstüne sorun yaşandı. daha evleneli 6 ay falan oldu ama maşallah bayada mutlular.
hakkınızda hayırlısı olsun diyelim. kaçmak çözüm değil. sürekli konuşmalısın babanla ikna etmelisin. yoksa rızasız olunan bir evlilik doğru olmaz. ayrıca gelinliğinle çıkmak varken baba evinden kaçmakya neyin nesi. Allah düşman başına vermesin. gerçi ben kaçanlarıda yadırgamıyorum ama niyet etmekte sağlıklı bir düşünce değil. ayrıca sevgilininde daha yapıcı davranması lazım sen benim namusumsun seni bu evden ancak gelinlikle alırım dese daha şık olurdu.

merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.

Merhaba
Öncelikle allah yardımcın olsun. Zor bir durum içindesin .Ama şunu unutmaki çaba sarfedildiğinde aşk güzeldir ve sonsuzdur. Bu yüzden ümidini yitirme. Baban eninde sonunda ikna olacaktır. Tabi erkek arkadaşına burada sabretmek düşüyor. Sonuçta reşit ve meslek sahibi bir bireysin. Tavsiyem babanı ikna ederken kullanacağın sözcüklerin onun kalbini okşayacak cümleler ile oluşturman . Tabi bunları ben bilemem ama en basitinden anne ile nasıl evlenmişler ,sevmediği bir kişiyle evlenseydi ne yapardı , yada sen sırf kendi mezhebinizden diye başka bir kişi ile gönülsüz evlendin anlaşamadın baba evine geri geldin , karşısına iyi ve kötü örnekleri kendini haklı çıkartacak şekilde sergilemek senin elinde. Bazı insanlara mutluluk doğuştan verilmiyor canım onu araman ,bulman ve çaba vermen gerekiyor. Sende onlardan sadece bir tanesisin.
Umarım işine yarar , Sevgilerimle.

üzüldüm. benim eski eşimde aleviydi. babamda hacı üstelik. bende epey ikna edici konuşunca istemeyerekte olsa verdi. mezhep konusunda hiç sıkıntı yaşamadık ama başka sebeplerden ötürü ayrıldık. sünniler alevi ile evlenirken çok değil, ama aleviler sunniyle evlenirken çok daha tutucu oluyor. niyetim tartışmaya açmak değil amman ha. ama ex eşimin kardeşide, ablasıda alevi olmazsa hayatta evlenmem demişti. halasının kızı mesela alevi olmayan bir erkekle evlendi ohoo sorun üstüne sorun yaşandı. daha evleneli 6 ay falan oldu ama maşallah bayada mutlular.
hakkınızda hayırlısı olsun diyelim. kaçmak çözüm değil. sürekli konuşmalısın babanla ikna etmelisin. yoksa rızasız olunan bir evlilik doğru olmaz. ayrıca gelinliğinle çıkmak varken baba evinden kaçmakya neyin nesi. Allah düşman başına vermesin. gerçi ben kaçanlarıda yadırgamıyorum ama niyet etmekte sağlıklı bir düşünce değil. ayrıca sevgilininde daha yapıcı davranması lazım sen benim namusumsun seni bu evden ancak gelinlikle alırım dese daha şık olurdu.

çok haklısın ben de kaçmak istemiyorum ama babam ikna olcak gibi değil.zaten bizi ayrı biliyor şu anda..

Merhaba
Öncelikle allah yardımcın olsun. Zor bir durum içindesin .Ama şunu unutmaki çaba sarfedildiğinde aşk güzeldir ve sonsuzdur. Bu yüzden ümidini yitirme. Baban eninde sonunda ikna olacaktır. Tabi erkek arkadaşına burada sabretmek düşüyor. Sonuçta reşit ve meslek sahibi bir bireysin. Tavsiyem babanı ikna ederken kullanacağın sözcüklerin onun kalbini okşayacak cümleler ile oluşturman . Tabi bunları ben bilemem ama en basitinden anne ile nasıl evlenmişler ,sevmediği bir kişiyle evlenseydi ne yapardı , yada sen sırf kendi mezhebinizden diye başka bir kişi ile gönülsüz evlendin anlaşamadın baba evine geri geldin , karşısına iyi ve kötü örnekleri kendini haklı çıkartacak şekilde sergilemek senin elinde. Bazı insanlara mutluluk doğuştan verilmiyor canım onu araman ,bulman ve çaba vermen gerekiyor. Sende onlardan sadece bir tanesisin.
Umarım işine yarar , Sevgilerimle.

çok teşekkür ederim canım dediklerini yapmaya çalışıcam inşallah başarırım :)

merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.
benim eski erkek arkadaşımlada ben aileviyim diye olmadı annesi istemiyormuş falan filan.benim ailem illa alevi olsun demiyolar hoşgörülüler bu konuda.zor bir durum umarım aşarsınız

erkek arkada$îyin ya$i kaç
2 yil çok deil 25 de çok geç deil
babani ikna etmeden birle$meyin derim
anne baba ahi alanin i$i rast gitmezmi$..
sevgilini eceleci buldum ben biraz , seviyorsa sabredip beklemesini bilmeli .. sanki 2 deilde 12 yil beklemi$ gibi tepki veriyor
alevi olurum lafinada inanmadim,kopruyu geçene kdr oyle diyor buyuk ihtimalle
ciddiysede baya yanar doner bi tip gibi gorunuyor buradan .

Beni de bir tek annem destekledi onun dışında herkez yerden yere vurdu ama bu bizim sorunumuz değildi yani ikimizin arasında bu hiç sorun olmadı. Bazen kendi canından kanından aynı soydan insan daha çok üzüyor, aynı yerde oturuyorsun aynı şeylere gülüp ağlıyorsun ama evlenmeye gelince olmuyor ben şuan 4 seneye yakın evliyim çok mutluyum herkezi memnun edim dersen sen mutsuz olursun tamam çok yorucu bir süreç ama inan bana sen istikrarlı olursan emin ol o zincir kırılır umarım bu emeğe değen biride olur. Ben sırf böyle bir evlilik yaptım diye benle ilişkisini kesen insanlar oldu sözlü saldırılar ama hiç biri hayatında hiç okula gitmemiş bugün bile tek başına bir yere gidemeyen annem gibi olamadı imkansız değil ama biraz zor bir yol mümkünse birbirinizi fazla yıpratmadan ailelerinizle kesin ve net bir şekilde konuşun hatta tanıştırma fikrini ısrarla açın bir yerden sonra tepkileri yumuşar umarım... hangi mezhepden biri ile evlenmen değilde o insanın sana kendini nasıl hissettirdiği daha önemlidir umarım ailende bunun farkına varır her şey istediğin gibi olması dileğiyle :)

aynı mezhepten olunca ammman çook iyi anlaşacaksın diye bi kaide yok.benim eşim de alevi.ailem ilk başta tereddüt etti nasıl isanlardır,yaşam tarzları nasıldır bilgileri yoktu.olmaz demediler.tanıştılar bi baktık kırk yıllık dost gibi oldular sonradan çok şükür.eşimin ailesi de aynı tereddütleri yaşamış doğal olarak.çocuk ne olacak mevzusuna gelince iki mezhebinde güzek taraflarını alacak kızımız inşallah her şeyden önce insanları insan oldukları için sevmesini öğreteceğiz mezhebi,statüsü,mevkisi için değil.sana gelince kaçma,ailenin de rızası olsun.tatlılıkla ikna etmeye çalış sürtüşme.kaçarım v.s. deme.herşey gönlünce olsun

selam kızlar..ben nasıl kavuşabiliriz, nasıl evlenebiliriz diye çareler ararken erkek arkadaşım ayrılmak istediğini söyledi..ben onun yanında olamıyormuşum, onu sevmiyormuşum.bisürü hakaret etti.ne yapıcam ben şimdi???

selam kızlar..ben nasıl kavuşabiliriz, nasıl evlenebiliriz diye çareler ararken erkek arkadaşım ayrılmak istediğini söyledi..ben onun yanında olamıyormuşum, onu sevmiyormuşum.bisürü hakaret etti.ne yapıcam ben şimdi???

hayırlısı olsun erkek arkadaşında sıkılmış olmalı ama kolay yolu seçmesi olmamış

sudenaz ben zaten alevi gibi yaşayan biri değilim.asıl bi alevi ile evlensem mutsuz olucam.ben bu çocuğu seviyorum , o da beni seviyor.ama bunlar yetmiyor işte. babam bunu anlamak istemiyor..tabiki çözüm kaçmak değil.ama ne yapıcam bilmiyorum..
mevcan Allah mutluluğunuzu daim etsin..maalesef babamı ikna edecek kimse yok çünkü herkes babam gibi düşünüyor :(

bunu babanada söylesene, zaten aslini inkar eden hor gören biz den degildir!!! bende aleviyim nisanlim sunni ve alevide oldugum icinde gurur duyuyorum ,

emrivaki yapıp bir şekillde tanıştırmalısınız bence belki tanırlarsa fikirleri değişir ve şunu da söylemeden edemeyeceğim ne olur kimseden mezhebini değiştirmesini istemeyin.. birbirinizi ya olduğunuz gibi kabul edin ya da hiç etmeyin çünkü böyle şeyler birileri ya da bir şeyler için değil Allah için gerçek inançlar doğrultusunda yapılmalı..

konu sahibi tüm yorumlarını okuyamadım ama bir yerde ben zaten alevi gibi yaşamıyorum derken ne demek istedi aleviler nasıl yaşıyormuş
onlarda müsliman değilmi sonuçta alevi sünni ikiside müslüman değillermi ben zaten şu mezhep ayırılımını anlamıyorum , bana göre tek kaynak kurandır
konunla ilgili fikrimde çocuk seni seviyor ama sana abla tavsiyesi ailenin istemediği biriyle evlenme sakın kaçma
bence insanın ailesinden daha değerli kimse olamaz
bu düşüncem mezhep farklılığından dolayı değildir isterse mezhepleri aynı olsun aile istemiyorsa bir bildikleri vardır

yıllar yıllar önce aynı sorunlarla boğuşmuş,ailemin ya o ya biz laflarına maruz kalmış biri olarak aileme sırt çevirmedim.benim babamda çok sinirli birisiydi.biliyordum ki beni asla affetmez affetsede asla unutmaz.

gel kaçalım lafları arasında git gel,ailesinin kızım gel evin hazır başımızın tacısın lafları bir yerde derken bitti herşey..

kader kısmet herşey.nasibinde o çocuk varsa döner dolaşır gene bulur seni.

benim nasibimde yokmuş o ve iyikide yokmuş diyorum.yoksa bu kadar mükemmel bir insanla nasıl evlenirdim..rabbime şükürler olsun..

alevi olan sen miydin o mu?

öğretmen bir hanımın sevgilisiyle kendi iradesiyle evlenmesini kaçmak olarak nitelemesi babasından bu kadar korkmasını açıklıyor

ben, yıldırım nikahıyla evlenip aileme bildiricem belki sonra küçük bir yemek veririz ister gelirler ister gelmezler demenızı beklerdim

cahil kızlar gibi kaçmak demek ne garip

yıldırım nikahıyla evlenmek te kaçmak sayılır.zaten insanlar kaçtıktan sonra ilk iş olarak nikah kıyıyolar.ne farkı var ki?

böyle düşünen erkek seni mutlu edeceğini zannetmiyorum...hep kendini düşünüyor....o kadar büyüt aileni ayaklar altına al kaç git....elin erkeği için ailenden olma derim...onlar sana emek verdi...hiç bir erkeğede aileni çiğneyip terk etme...o erkek yarın bir gün kötülük yapar ama ailen herzaman senin iyiliğini ister....

Ailen seni okutmuş bak o kadar emek vermiş şimdi burada zaten hassas olan bir durumla ilgili konu açıp alevileri kötü göstermeni çok yadırğadım arkadaşım
bak benim annemde alevi babam sünni ama annemi kimseye değişmen kadın babamdan daha çok dinini yaşar sünnilerden hiç farklarını görmedim ben , sırf annem alevi diye ben çok sevdiğim sünni sevgilim ve ailesi tarafından zamanında dışlandım , çocuk benim annemin yaptığı yemeği görünce midesi bulanmıştı o kadar ayrım yapanlar var
iyikide ayrılmışım onun gibi binlercesi gelse annemin bir tek kılını değişmem ben , şimdiki eşiminde anne babası sünni ama onlardan böyle bir dışlanma görmedim
müslman gibi yaşıyorsan anne baba hakkının ödenemeyeceğinide bilmen lazım kaçmak yerine ailenle güzelce konuş onları dışlanmadan sırtını dönmeden ve onlardan geldiğini unutmadan konuşup ikna edip öyle evlenmeye bak

canım alevilerin istememesinin sebebi bence hep istenilmemelerinin verdiği mutsuz oluruz dışlanırız korkusudur benimde annem alevi babam sünni oradan biliyorum

arkadaşlar benim alevileri kötülediğim falan yok yanlış anlaşılmış..ben alevi olduğumu inkar etmiyorum.sadece aleviler gibi düşünmüyorum,düşüncelerim farklı.o yüzden sünniliğe daha yakın hissediyorum.demek istediğim buydu..ama babamın ilk şartı evleneceğim kişinin alevi olması..hepinize teşekkür ederim bana yardımcı olmaya çalıştınız..ama gerek kalmadı artık.erkek arkadaşım ayrıldı benden.kaçmadığım için onu sevmediğimi düşünüyor.çok aradım yalvardım ama artık beni rahatsız etme dedi..onun hayatını mahvetmişim..yazın ailemin bulduğu biriyle evlenicem dedi..

Ailen seni okutmuş bak o kadar emek vermiş şimdi burada zaten hassas olan bir durumla ilgili konu açıp alevileri kötü göstermeni çok yadırğadım arkadaşım
bak benim annemde alevi babam sünni ama annemi kimseye değişmen kadın babamdan daha çok dinini yaşar sünnilerden hiç farklarını görmedim ben , sırf annem alevi diye ben çok sevdiğim sünni sevgilim ve ailesi tarafından zamanında dışlandım , çocuk benim annemin yaptığı yemeği görünce midesi bulanmıştı o kadar ayrım yapanlar var
iyikide ayrılmışım onun gibi binlercesi gelse annemin bir tek kılını değişmem ben , şimdiki eşiminde anne babası sünni ama onlardan böyle bir dışlanma görmedim
müslman gibi yaşıyorsan anne baba hakkının ödenemeyeceğinide bilmen lazım kaçmak yerine ailenle güzelce konuş onları dışlanmadan sırtını dönmeden ve onlardan geldiğini unutmadan konuşup ikna edip öyle evlenmeye bak

canım alevilerin istememesinin sebebi bence hep istenilmemelerinin verdiği mutsuz oluruz dışlanırız korkusudur benimde annem alevi babam sünni oradan biliyorum

evet çok haklısın..babam bi sünniyle evlenirsem beni ezeceklerini, dışlayacaklarını söylüyor...

konu sahibi tüm yorumlarını okuyamadım ama bir yerde ben zaten alevi gibi yaşamıyorum derken ne demek istedi aleviler nasıl yaşıyormuş
onlarda müsliman değilmi sonuçta alevi sünni ikiside müslüman değillermi ben zaten şu mezhep ayırılımını anlamıyorum , bana göre tek kaynak kurandır
konunla ilgili fikrimde çocuk seni seviyor ama sana abla tavsiyesi ailenin istemediği biriyle evlenme sakın kaçma
bence insanın ailesinden daha değerli kimse olamaz
bu düşüncem mezhep farklılığından dolayı değildir isterse mezhepleri aynı olsun aile istemiyorsa bir bildikleri vardır

ben de senin gibi düşünüyorum sağ ol

Back
X