- 31 Aralık 2012
- 6.823
- 758
- 163
- Konu Sahibi lovelygirl_06
üzüldüm. benim eski eşimde aleviydi. babamda hacı üstelik. bende epey ikna edici konuşunca istemeyerekte olsa verdi. mezhep konusunda hiç sıkıntı yaşamadık ama başka sebeplerden ötürü ayrıldık. sünniler alevi ile evlenirken çok değil, ama aleviler sunniyle evlenirken çok daha tutucu oluyor. niyetim tartışmaya açmak değil amman ha. ama ex eşimin kardeşide, ablasıda alevi olmazsa hayatta evlenmem demişti. halasının kızı mesela alevi olmayan bir erkekle evlendi ohoo sorun üstüne sorun yaşandı. daha evleneli 6 ay falan oldu ama maşallah bayada mutlular.
hakkınızda hayırlısı olsun diyelim. kaçmak çözüm değil. sürekli konuşmalısın babanla ikna etmelisin. yoksa rızasız olunan bir evlilik doğru olmaz. ayrıca gelinliğinle çıkmak varken baba evinden kaçmakya neyin nesi. Allah düşman başına vermesin. gerçi ben kaçanlarıda yadırgamıyorum ama niyet etmekte sağlıklı bir düşünce değil. ayrıca sevgilininde daha yapıcı davranması lazım sen benim namusumsun seni bu evden ancak gelinlikle alırım dese daha şık olurdu.
hakkınızda hayırlısı olsun diyelim. kaçmak çözüm değil. sürekli konuşmalısın babanla ikna etmelisin. yoksa rızasız olunan bir evlilik doğru olmaz. ayrıca gelinliğinle çıkmak varken baba evinden kaçmakya neyin nesi. Allah düşman başına vermesin. gerçi ben kaçanlarıda yadırgamıyorum ama niyet etmekte sağlıklı bir düşünce değil. ayrıca sevgilininde daha yapıcı davranması lazım sen benim namusumsun seni bu evden ancak gelinlikle alırım dese daha şık olurdu.