• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam evlenmeme izin vermiyor :(

bende yaşadım aynı şeyi... ...

ben sonra bu sebepten dolayı aılemı de ezıp gecemıcem ıcın ayrıldım ondan.. yıllarca acısı ıle bogustum durdum ama sonra beklemdıgım zamanda tanıstım biri ile artık eskısı gıbı hıc değilim ama gercekten de zor bır durum .. senı cok ıı anlıorum bı tarafta sevdıgın ın san bı yanda aılen.. bence ıkna etmeye çalış sonuna kdr savasını ver .. zafer senın olur umarım hayrlısı ise.yoksa olmasın zaten ama çok zor bi durum :(
:5:

arkadaşlar benim alevileri kötülediğim falan yok yanlış anlaşılmış..ben alevi olduğumu inkar etmiyorum.sadece aleviler gibi düşünmüyorum,düşüncelerim farklı.o yüzden sünniliğe daha yakın hissediyorum.demek istediğim buydu..ama babamın ilk şartı evleneceğim kişinin alevi olması..hepinize teşekkür ederim bana yardımcı olmaya çalıştınız..ama gerek kalmadı artık.erkek arkadaşım ayrıldı benden.kaçmadığım için onu sevmediğimi düşünüyor.çok aradım yalvardım ama artık beni rahatsız etme dedi..onun hayatını mahvetmişim..yazın ailemin bulduğu biriyle evlenicem dedi..

Senin bir eğitimci olduğunu sanmıyorum, o kadar cahil cümlelerin varki şaştım! Demekki baban hayır diyorsa bir bildiği varmış. Zaten son yorumundada yazdıkların sana ders olsun. Ders verme ders al!

bende yaşadım aynı şeyi... ...

ben sonra bu sebepten dolayı aılemı de ezıp gecemıcem ıcın ayrıldım ondan.. yıllarca acısı ıle bogustum durdum ama sonra beklemdıgım zamanda tanıstım biri ile artık eskısı gıbı hıc değilim ama gercekten de zor bır durum .. senı cok ıı anlıorum bı tarafta sevdıgın ın san bı yanda aılen.. bence ıkna etmeye çalış sonuna kdr savasını ver .. zafer senın olur umarım hayrlısı ise.yoksa olmasın zaten ama çok zor bi durum :(
:5:

evet çok zor bi durum..inşallah hayırlısı olur sağol...

Senin bir eğitimci olduğunu sanmıyorum, o kadar cahil cümlelerin varki şaştım! Demekki baban hayır diyorsa bir bildiği varmış. Zaten son yorumundada yazdıkların sana ders olsun. Ders verme ders al!

benim eğitimciliğimi yargılamak sana düşmez tamammı..babamın ne bildiği var ya görmedi tanımadı bile...erkek arkadaşım söylediği cümlelerde sinirle söylenen şeyler..aklısıra bitirerek benim ona kaçmamı istiyor.

merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.

kaçmak mııııı???? :53:

kusura bakma ama anasının babasının rızası olmayarak evlenenlerın hıc bırının mutlu oldugunu ne bu forumda nede kendı cevremde hiiiç görmedim. !

kaldıki bıde kaçmaktan bahsedıyorsun..
ananın babanın senın yasından fazla hayat tecrubesı var.
ciddiye almamazlık etme!

kusura bakma ama anasının babasının rızası olmayarak evlenenlerın hıc bırının mutlu oldugunu ne bu forumda nede kendı cevremde hiiiç görmedim. !

ciddiye almamazlık etme

yorumun için sağol canım zaten ben kaçmak istemiyorum.bu erkek arkadaşımın fikriydi..ben sadece ne yapacağımı bilmiyorum..ailem kabul edecek gibi değil..

ciddiye almamazlık etme

yorumun için sağol canım zaten ben kaçmak istemiyorum.bu erkek arkadaşımın fikriydi..ben sadece ne yapacağımı bilmiyorum..ailem kabul edecek gibi değil..

anladım onu da! bence yeltenme boyle bırseye yaa. uyma yani erkek arkadasıına.
bak sana bı ornek vereyım cevremden.
bı arkdasım mezhep farkı olan bı adamla evlendı. takmıolardı bu farkı ama cok cıddı sorun oldu. aileler arası laf sokmalar, huzurlarını kacırmalar, arkadasımın aılesı adamı, adamın aılesı kızı sevmedı. adam cinsi munasebetlerınden sonra gusul abdestı almıormus. kız sonra buna taktı, artık mıdem almıyor bırlıkte olmak ıstemıyorum dıyordu.
araları cok kotu simdi.
ne biliyim.. armut dıbıne dusuyor. ailen neyse sende osun. ailenın ogrettılerıyle buyudun. farklı seylere alışmak zorunda kalma fıkrı bıle sinir bozuyor bence.

yınede senın kararın daha onemlı. ben ne senı ne erkek arkadasını tanımam etmem. cevremden ornek verdım sadece.

anladım onu da! bence yeltenme boyle bırseye yaa. uyma yani erkek arkadasıına.
bak sana bı ornek vereyım cevremden.
bı arkdasım mezhep farkı olan bı adamla evlendı. takmıolardı bu farkı ama cok cıddı sorun oldu. aileler arası laf sokmalar, huzurlarını kacırmalar, arkadasımın aılesı adamı, adamın aılesı kızı sevmedı. adam cinsi munasebetlerınden sonra gusul abdestı almıormus. kız sonra buna taktı, artık mıdem almıyor bırlıkte olmak ıstemıyorum dıyordu.
araları cok kotu simdi.
ne biliyim.. armut dıbıne dusuyor. ailen neyse sende osun. ailenın ogrettılerıyle buyudun. farklı seylere alışmak zorunda kalma fıkrı bıle sinir bozuyor bence.

yınede senın kararın daha onemlı. ben ne senı ne erkek arkadasını tanımam etmem. cevremden ornek verdım sadece.

haklısın mutlu olanlar olduğu gibi hüsrana uğrayanlar da oluyor. Allah' ım hepimizin hakkında hayırlısını versin..

Keşke babanızı ikna etme imkanınız olsa, ne güzel olurdu..

Tek tavsiyem; ailenizi karşınıza almayın.. Bir gün acısı çıkıyor..

Canım; seni öyle iyi anlıyorum ki...
İnan en iyi anlayanlardan biriyim seni..
Benim de erkek arkadaşım alevi, ben sunni bir aileden geliyorum.
İlk zamanlar annem karşıydı; birlikteliğimizin ilk zamanları benim buluşmama filan hep burun kıvırıyordu...
Bunun sebebini sorunca ''ailemizde hiç alevi damat yok, çevre hoş karşılamaz, ne derler hiç düşünmüyor musun'' gibi tepkiler veriyordu.
Çevrem de öyle...
Benim babam hayatta değil, keşke olsaydı da beni bu kötü düşüncelerden korusaydı dediğim zamanlar çok oldu..
Adeta bunalımdaydım canım, düşün 1 yıl oldu, hala çevremdeki bazı insanlar böyle düşünüyor.
Ama ben erkek arkadaşımla annemi tanıştırdım; annem tanıdıkça sevmeye başladı, çünkü karakteri iyi, temiz kalpli, bana değer veren biriyle birlikteyim..
Annem bunun artık farkında, hiçbir şey demiyor, hatta seviyor bile..
Artık etnik kökenin bu denli önemli olmadığını anladı.
Hepimiz Allah'ın dininden değil miyiz, bu ayrımlar niye? Yıllar yılı bu ayrımlar yüzünden nice insan üzüldü...
Ama artık ben çok mutluyum.
Seni anlıyorum, senin seçtiğin birini ailen sevsin istiyorsun...
Ben de öyleydim.
O yüzden pes etme canım..
Sakın pes etme, kabullenmelerini sağla..
Aksi takdirde sen ve sevgilin çok zor günler yaşayacaksınız...
Çevreyi önemseme, ne derlerse desinler...
Ama aileninki önemli..
O yüzden onların ön yargılarını kırmaya çalış, gerçekten bunun için uzun uğraşlar verdim...
Bunun için bu kadar net konuşuyorum.
İyi haberlerini bekliyorum, mutlu sona ulaşırsınız umuyorum ki...
Sevgiyle kal canım....

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.

benzer durumda olan birkaç arkadaşım vardı, imkansız diyorlardı ama hepsi bir şekilde ailesini ikna etmeyi başardı. darısı başınıza.
babana ya o olur, ya da başkası ile asla evlenmem, düşüncenizi hissettirmelisiniz. sevgilinizi tanıdıktan sonra, alevi olmamasını sorun etmez artık.
bu zamanda hala bunların konuşuluyor olması da ilginç, siz sevginizden ve sevgilinizden eminseniz her türlü sahip çıkın. ama kaçmayı kesinlikle düşünmeyin. ikna edersiniz.

selam kızlar..ben nasıl kavuşabiliriz, nasıl evlenebiliriz diye çareler ararken erkek arkadaşım ayrılmak istediğini söyledi..ben onun yanında olamıyormuşum, onu sevmiyormuşum.bisürü hakaret etti.ne yapıcam ben şimdi???

arkadaşlar benim alevileri kötülediğim falan yok yanlış anlaşılmış..ben alevi olduğumu inkar etmiyorum.sadece aleviler gibi düşünmüyorum,düşüncelerim farklı.o yüzden sünniliğe daha yakın hissediyorum.demek istediğim buydu..ama babamın ilk şartı evleneceğim kişinin alevi olması..hepinize teşekkür ederim bana yardımcı olmaya çalıştınız..ama gerek kalmadı artık.erkek arkadaşım ayrıldı benden.kaçmadığım için onu sevmediğimi düşünüyor.çok aradım yalvardım ama artık beni rahatsız etme dedi..onun hayatını mahvetmişim..yazın ailemin bulduğu biriyle evlenicem dedi..

bu mesajları sonradan gördüm. aranızdaki durumu pek bilmiyorum ama eğer bu durumu babanızın sorun ettiğini sevgilinize fazlasıyla hissettirdiyseniz, ona imkansız olduğu düşüncesini açmışsanız, ayrılık kararı vermesi beklenen bir durumdur. siz babamın sözü son sözdür, hissini vermişseniz pes etmiş olabilir.
gördüğü ilk sorunda bu kararı almışsa, bırakın gitsin.
bu tür durumlarda başta -önyargılar- yüzünden tamam, denilmesi vakit alıyor ama sonrasında emin olun çok mutlu oluyorlar. kararlarından emin olarak evlendiler çünkü...
ikiniz de yetişkinsiniz, ailenizin seçtiği değil kendi seçtiğiniz kişilerle evlenmelisiniz. mezhep farklılığı da önemli bir sorun değil.

evet çok haklısın..babam bi sünniyle evlenirsem beni ezeceklerini, dışlayacaklarını söylüyor...
bu zamanda böyle şeyler yaşanmıyor, emin olun. sevgiliniz ve ailesi 'normal' insanlar ise, sizi mezhebinizden ötürü dışlamazlar, saygı ve anlayışla her türlü sorunu aşarsınız.

hangi kaçan mutlu olmuş bi düşünsene???benim çevremdeki kaçarak evlenen insanların hiçbiri mutlu olamadı.eğer sevgiline güveniyorsan kendini sevdirebileceğini düşünüyorsan ne yap et onları bir araya getir ve birbirlerini tanımalarını sağla..eğer kaçarsan senin zararına olur.evliliğe çok kolay alışılmıyor,emin ol alışma süresinde aileni arıyorsun görmeden konuşmadan duramıyorsun.sen bu dönemleri yalnız atlatıcaksın ve o zaman kocanın umrunda bile olmayacak.çünkü evlendikten sonra hiçbirşey tahmin ettiğin gibi olmuyor...çoğu kişide bu böyle...ben eşimi çok seviyorum mesela ailemde çok seviyor çok iyi anlaşıyoruz sağolsun gözümün içine bakıyor ama ben yinede herzaman herşeyde ailemi arıyorum onların yanında olamadığım için ağlıyorum...çok iyi düşün bence hatta düşünme bile kaçma fikrini tamamen unut!!!

çok haklısın ben de kaçmak istemiyorum ama babam ikna olcak gibi değil.zaten bizi ayrı biliyor şu anda..

aileni sen daha iyi tanırsın ama kaçmak çözüm değil. anlaşamayıp geri dönmek istersen çıktığın kapıyı kapatmayacaksın. ayrıca hem eşin seni yalnız görür ilerde sıkıntı olur belki, hemde sen kendini yalnız hissedersin sorun olur. yani her halükarda sıkıntı. aileleri ikna etmekten başka çaren yok canım ben sana söyleyeyim. ayrıca erkeğede o rahatlığı verme kaçarak.

geriye dönük yazını okudum ve ayrılmış senden galiba. bak bu adam anlaşamadığınız ilk olayda seni kapıya koyardı benden söylemesi. ailen hayırlı bir karar vermiş. ve ben onu alevi seni sünni sanmıştım. aama sen aleviysen alevilerim kız verirken daha katı olduklarını düşünüyorum. yani benim gördüğüm bu yönde belki herkese göre değişir bu durum. hakkında hayırlısı olsun.

bana yardımcı olmaya çalıştığınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..ama erkek arkadaşım artık beni istemiyor..bana git babanla sen konuş diyor, ben konuşmam diyor..ben kendi başıma ikna edememki, daha önce 2 kere söyledim babama kabul etmedi..erkek arkadaşım babamın karşısına çıkmak istemiyor.ya babana sen söyle yada kaçalım diyor..ben kaçmak istemiyorum dedim.ozaman seni niye bekleyim,sevsen kaçarsın dedi.beni biraz seviyosan beni arama sorma, bıktım artık dedi.hayatıma yeni bi yön vericem dedi :(

bana yardımcı olmaya çalıştığınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..ama erkek arkadaşım artık beni istemiyor..bana git babanla sen konuş diyor, ben konuşmam diyor..ben kendi başıma ikna edememki, daha önce 2 kere söyledim babama kabul etmedi..erkek arkadaşım babamın karşısına çıkmak istemiyor.ya babana sen söyle yada kaçalım diyor..ben kaçmak istemiyorum dedim.ozaman seni niye bekleyim,sevsen kaçarsın dedi.beni biraz seviyosan beni arama sorma, bıktım artık dedi.hayatıma yeni bi yön vericem dedi :(

Kaçmak çok akıl karı bir tasarruf olmaz bence.En mantıklısı ailelerin karşılıklı bir araya gelip bir karara varmaları olur. Hayırlısı olsun.

Back
X