babam evlenmeme izin vermiyor :(

çok sağol canım ya sen de beni gülümsettin :) inşallah bu üzüntüm geçer biranönce..destek olduğun için çok teşekkür ederim..

Ayy bu erkekler nereye gidiyor çözemedim...etrafımda böyle kız gibi o kadar çok adam türedi ki şaşırdım, kendini naza çekenler, 15lik genç kız gibi salınanlar :)) Düzgün erkek gibi erkek kalmadı artık, hepsi ayrı bir cins.

Gerçekten bu zırtonun söylediklerine çok güldüm, aklıma bıyıklarını buran Nuri Alço geldi :)) Burda Nurı Alço sen oluyorsun, o gerzek de Emrah ın annesi oluyor ehehe :)

selam kızlar erkek arkadaşım 2 gün önce aradı.sesimi duymak istemiş.ben de yüzüne kapattım sonra dayanamadım aradım.barışmak için aramamış..bunları hak etmediğimi söyledim,senin için neler yaptım dedim.yapmasaydın dedi..o daha iyilerine layıkmış.beni bitirmişş =( kaçmadığım için onu sevmiyormuşum..

Ahahha süper yapmışsın :)) Kendini bir halt sanan erkeklerin totosunu indiren kızlara bayılıyorum :)

sen doğru olanı yapmışsın canım. kaçınca herşey yoluna mı girecek . emin ol kaçsaydın onun gözünde daha da küçülürdün.seni sahipsiz sanarlardı. doğru olanı yapmışsın. aileni ikna etmeye çalış. sevgilini ailenle tanıştır. sevgilini tanıdıkça ısınırlar. konuyu ailene ne zaman açmıştın. çok yeni ise şimdi kızgındır. ortalık biraz durulsun. ailen alışsın duruma.

sağ ol canım ama erkek arkadaşım ayrıldı benden kaçmıyorum diye..arayıp sormuyor artık bitirmiş beni..ben nasıl kavuşuruz diye çareler ararken o bana bunu yaptı işte

Çok zor bir durum ama sanırım umutsuz vaka, şöyle düşünebilirsin..Anne baban ikna olmuyorsa, malesef kötü bir durum ve bundan çıkamıyorsan..ayrılmak zorunda gibisin..zaten kaçarsanız mesleğinde de zorluklar yaşayabilirsin..Belki kötü ve karamsar bir itiraf, yada düşünce ama aileni kırma derim ben..evlenince aşklarda bitebiliyor ama kaybettiklerini kazanmak zor olabiliyor :26::26:

.

çok haklısın...ama gerek kalmadı..erkek arkadaşım her şeyi bitirdi...

selam kızlar moralim çok bozuk..1 haftadır erkek arkadaşımla konuşmuyorduk..dayanamadım aradım.. senden nefret ediyorum,hayallerimi yıktın, beni sinir hastası ettin,2 senemi çaldın dedi.eski nişanlım senden daha iyiyidi, hiç olmazsa o kaç deyince kaçardı benim için dedi.(bu arada erkek arkadaşım benden önce nişanlanıp ayrılmış) halbuki o bitirmek istemişti kaçmıyorum diye..ben mücadele edelim,babamı ikna edelim diyorum, o nasıl olsa baban kabul etmeyecek diyor.babası bu yaz evlenin yoksa ben seni evlendircem demiş..ne yapıcam bilmiyorum

selam kızlar..iyi ki sizi dinleyip, kaçmak gibi bir hata yapmamışım..erkek arkadaşımla ayrıldık..annesi hasta, biran önce evlenmesi gerekiyormuş.annesi düğününü görecekmiş..onun derdi benimle evlenmek değilmiş..onun derdi kim olursa olsun evlenmekmiş..tartıştık.babam kabul etse bile hemen nasıl düğün yapacaktık..2 hafta oldu ne o aradı ne de ben..işte bana verdiği değer bu..

babama söylemeye korktum..onunla evlenirsem mutlu olacağımdan emin eğilim..hakaretlerinden, küfürlerinden ( bana ve aileme karşı ) bıktım artık..

babama söylemeye korktum..onunla evlenirsem mutlu olacağımdan emin eğilim..hakaretlerinden, küfürlerinden ( bana ve aileme karşı ) bıktım artık..
demin okudum yazmak geldi içimden sonra yazmadım belki de cok seviyordur adam diye..
şimdi döndüm en son yazdıgını okudum . asla kaçma diyecektim sana bu dünyada ailenden önemli kimse olmamalı hayatında...bir tek annene babana yaslayabilrsin sırtını .. bir de Allah a gerisi boş . açık ve net..

erkeklerin nedense cogunun derdi sadece evlenmek oluyor .. illa biriyle evlenmek degilde amac yani evlilik .evlenecegin kişide araç görüyorlar ...(bana göre)

benimde babam izin vermiyoo.daha doğrusu tanışmak bile istemiyo..erkek arkadaşm d.bakırlı seni oraya gönderemem dio.napıcam beenn

Üzerinden baya bi sene geçmiş. Sonucu merak ettim açıkçası. Çünkü ben de şuan aynı durumdayım. Hatta annem beni savunurken malesef babamın çok ağır laflarına maruz kaldı... Memnun musun kararından?

Üye 5 senedir aktif değil. Sizin de mesajınızı göremez diye düşünüyorum. Konuyu okumadım, ama benim de babam istememişti eşimi. 5 senedir evliyim, çok şükür bugünlerimize.

Mezhep farkından dolayı mutsuz olmak diye bir şey olamaz. Öğretmensiniz, 25 yaşındasınız. Ailenizin, sizin hayatınız üzerinde bu kadar baskın olmasına izin vermeyin. Son kez karşınıza alın tüm aileyi ve konuşun. Hayır derlerse bavulunuzu gözlerinin önünde toplayın ve bana başka çare bırakmadınız, isterdim ki kararıma ve bana saygı duyun, ama yapmadınız diyerek yine gözlerinin önünde evden çıkın, gidin.
Yarın öbür gün boşanırsam yanımda olmazlar diye de düşünmeyin. Evlenirken kızını desteklemeyen, ayrılırken hiç yanında olmaz. Emin olun ki olay mezhep çatışması değil, her şeyiyle size uyan birini de getirseniz istemezlerdi. Türkiye’de birçok aile böyle maalesef ki!

25 yaşında mesleği elinde bir kadın olsam ; evlenmek için babamdan izin almam .
Kabul etmiyorsan senin sorunun der gecerim .
Ülkede en temek sorunlardan biri ne olursak olalım birilerinin çocuğu olma unvanını/yükünü bir türlü bırakamıyor oluşumuz.

Niye yüzümde bir tebessüm oluştu şu yazdiklarinizda. Aslında kızını çok seven ama önyargılarını kıramayan bir baba var. Annenizin takısı belli ki babanız üzerinde büyük. Gözüm de birbirini ileride çok seven kayınpeder ve damat canlandı. Evime gelemez diyen babanız ne zaman geleceksiniz damat diye eşinizi arayacak sürekli gibi geldi :)

Her ne sebeple olursa olsun ailenin onaylamadigi evlilikten %99 hayir gelmiyor. İster yasayarak gorun bunu, ister cevrenizdeki ve buradaki orneklere bakin.

Evvela ailenin tasvip etmeyecegi birisine umut vermemek, iliskiye baslamamak en dogrusu.

Bu mezhep ayriligi olur, nereli oldugu, dini gorusu vs. Bizim ulkede bunlar sorun oluyor. Bunu bilmeyen yok. İnsan ailesinin esnekligini neye ne tepki verecegini biliyor ama bile bile lades diyip kendini de karsi tarafi da zora sokuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…