- Konu Sahibi lovelygirl_06
-
Kaçmak çok akıl karı bir tasarruf olmaz bence.En mantıklısı ailelerin karşılıklı bir araya gelip bir karara varmaları olur. Hayırlısı olsun.
merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.
Sakın ama sakın kaçmayı bir an bile düşünmeyin.Benim kardeşim kaçtı. o günleri annemin babamın halini hatrlamak bile istemiyorum.
özdemir Asaf ın dediği gibi''Ölüm gibi bir şey oldu , ama kimse ölmedi''
durum aynen bu cümlenin anlattığı gibiydi.
ne olursa olsun bir aile bunu yaşamak zorunda değil.
annemin ağlayışları kendinden geçişleri babamın çaresizliğini düşündükçe ağlamak geliyor içimden.
evladın kızın biriciğin kaçmış gitmiş başkasının eline. hiç birşey yapamıyorsun gidip alamıyorsun nerde olsuğunu bilmiyorsun. elin kolun bağlı!
bir baba için nekadar zor bir durum.
Allah hiçbir anneye babaya bu acıyı yaşatmasın. hiç bir kızımız da böyle birşey yapmasın.
sabret. kaderin o insansa önünde dağlar duramaz illa ki evlenirsin.
seninle mücadele etmek yerine kolayına kaçan birinden hayır bekleme zaten. asıl o seni sevseydi savaşır, mücadele ederdi. ama herşeyi üstüne yıkıp kenara çekilmeyi tercih etmiş. zaten kaçmak istemiyorsun ama kaçarsanda böyle kolaycı biri için, tabir-i caizse; babanı üzüp, yüzünü yere eğdiğine değmez. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
,sağol canım...ben de senin dediğini diyorum..tutturmuş kaçalım diye..baban kabul etmez diyor, boş yere beklemeyelim diyor..düşünmekten kafayı yiycem..bana destek olacağına bide ayrılalaım diyor
Bir alevi-sunni çatışması daha.
Ne enteresan, ne gereksiz, ne yanlış bir tavırdır bu.
Yazık.
Umarım aile rızasıyla evlenirsin, ama ben olsam, sevdiğimi tercih ederdim.
Mezhep farkı yüzünden kızının mutluluğuna engel olmanın bedeli bu olurdu sanırım ailen için.
merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.
hepinize tek tek teşekkür ederim.Allah hepinizin mutluluğunu daim etsin..hepiniz bana yardımcı olmaya çalıştınız çok sağolun..ama erkek arkadaşım ayrıldı benden.artık bana verecek bi sevgisi yokmuş.sevsem kaçarmışım.keşke beni tanımasaymış,ben onun 2 yılını çalmışım, hayatını mahvetmişim.artık beni sevmiyormuş.yaşı geçiyormuş.ben olmasam çoktan evlenmiş olurmuş.ben onu oyalamışım ki ben hiçbirzaman kaçıcam demedim.ailemi ikna et yoksa mutlu olamam dedim.beklemek isteyen oydu..işte durum böyle kızlar.çok üzülüyorum başım ağrıyor artık ağlamaktan,üzülmektenartık ona güvenemiyorum.bana sen aileni ikna et diyordu.ben nasıl ikna edebilirimki tek başıma..
canım eğer seninle bu yüzden ayrıldı ve sana bu cümleleri kurduysa inan en doğrusu olmuş gerçek yüzünü zor durumda yanında olmayarak göstermiş oldu sevgi emek ister
tabiki üzülüceksin çünkü onu çok sevmişsin ama geleceğini düşünerek mutlu olmalısın bugün bu şekilde bırakan düşünsene kaçmış olsan yarın öbürgünde zora gelince seni bırakıcak ve ailene babana karşı mahçupluğun iki katı artıcak alevi sünnilikde deil bu insan olan yapmaz bunu 2 yılın üstüne
seni çok iyi anlıyorum bitanem ama emin ol atlatıcaksın ne acılar atlatılıyo bunuda atlatıcaksın
hepinize tek tek teşekkür ederim.Allah hepinizin mutluluğunu daim etsin..hepiniz bana yardımcı olmaya çalıştınız çok sağolun..ama erkek arkadaşım ayrıldı benden.artık bana verecek bi sevgisi yokmuş.sevsem kaçarmışım.keşke beni tanımasaymış,ben onun 2 yılını çalmışım, hayatını mahvetmişim.artık beni sevmiyormuş.yaşı geçiyormuş.ben olmasam çoktan evlenmiş olurmuş.ben onu oyalamışım ki ben hiçbirzaman kaçıcam demedim.ailemi ikna et yoksa mutlu olamam dedim.beklemek isteyen oydu..işte durum böyle kızlar.çok üzülüyorum başım ağrıyor artık ağlamaktan,üzülmektenartık ona güvenemiyorum.bana sen aileni ikna et diyordu.ben nasıl ikna edebilirimki tek başıma..
Aynen kiz gibiymis , okurken sesli guldum resmen!!
Yasim gecti, hayatimi heba ettin vs. vs genellikle erkeklerin bos yere umit verip oyaladigi kadinlarin isyanidir, adam oyle bir konusmus ki sanki evlenme vaadiyle kandirip kirletmissin ?!
Yani ben cozemedim, bunu tek derdi yasim gecmeden evleneyim de kim olursa olsun mu?? Eger oyleyse gitsin onune ilk cikanla evlensin. Bu durumda senin bu adamin gozunde sokakta yuruyen bir kadindan hicbir farkin yok ki sekerim...evleneyim de tastan camurdan olsun mantiginda bu adam.
Yani ozetle seni senin onu sevdigin kadar sevmiyormus. Bu adam seni de sevgini de, emegini ve ugraslarini da kesinlikle haketmiyor.
Yazdiklarindan anladigim kadariyla sen bu adamdan cok daha ustun bir insansin kuzum. Sevince arkasinda durmussun, sapka cikarilacak bir is yapmissin.
Birak gec bu zirtoyu , onune bak. Mutlaka karsina adam gibi bir adam cikar, sen de onunla mutlu olursun. Sevgini hak edene verilmeli sekerim, boyle gerzeklere degil. Yol yakinken kurtulmussun iste, sakin uzulme.
Insallah uzuntun gectikten sonra guzel haberlerini aliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?