• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam evlenmeme izin vermiyor :(

Kaçmak çok akıl karı bir tasarruf olmaz bence.En mantıklısı ailelerin karşılıklı bir araya gelip bir karara varmaları olur. Hayırlısı olsun.

sağol canım...ben de senin dediğini diyorum..tutturmuş kaçalım diye..baban kabul etmez diyor, boş yere beklemeyelim diyor..düşünmekten kafayı yiycem..bana destek olacağına bide ayrılalaım diyor :(

merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.

Sakın ama sakın kaçmayı bir an bile düşünmeyin.Benim kardeşim kaçtı. o günleri annemin babamın halini hatrlamak bile istemiyorum.
özdemir Asaf ın dediği gibi''Ölüm gibi bir şey oldu , ama kimse ölmedi''
durum aynen bu cümlenin anlattığı gibiydi.
ne olursa olsun bir aile bunu yaşamak zorunda değil.
annemin ağlayışları kendinden geçişleri babamın çaresizliğini düşündükçe ağlamak geliyor içimden.
evladın kızın biriciğin kaçmış gitmiş başkasının eline. hiç birşey yapamıyorsun gidip alamıyorsun nerde olsuğunu bilmiyorsun. elin kolun bağlı!
bir baba için nekadar zor bir durum.
Allah hiçbir anneye babaya bu acıyı yaşatmasın. hiç bir kızımız da böyle birşey yapmasın.
sabret. kaderin o insansa önünde dağlar duramaz illa ki evlenirsin.

Sakın ama sakın kaçmayı bir an bile düşünmeyin.Benim kardeşim kaçtı. o günleri annemin babamın halini hatrlamak bile istemiyorum.
özdemir Asaf ın dediği gibi''Ölüm gibi bir şey oldu , ama kimse ölmedi''
durum aynen bu cümlenin anlattığı gibiydi.
ne olursa olsun bir aile bunu yaşamak zorunda değil.
annemin ağlayışları kendinden geçişleri babamın çaresizliğini düşündükçe ağlamak geliyor içimden.
evladın kızın biriciğin kaçmış gitmiş başkasının eline. hiç birşey yapamıyorsun gidip alamıyorsun nerde olsuğunu bilmiyorsun. elin kolun bağlı!
bir baba için nekadar zor bir durum.
Allah hiçbir anneye babaya bu acıyı yaşatmasın. hiç bir kızımız da böyle birşey yapmasın.
sabret. kaderin o insansa önünde dağlar duramaz illa ki evlenirsin.

sağol canım ben zaten kaçmak istemiyorum.erkek arkadaşım başka çaremiz olmadığını düşünüyor..Allah senin ve ailenin yardımcısı olsun..çok üzüldüm..umarım ailenle kız kardeşinin arası düzelmiştir..

seninle mücadele etmek yerine kolayına kaçan birinden hayır bekleme zaten. asıl o seni sevseydi savaşır, mücadele ederdi. ama herşeyi üstüne yıkıp kenara çekilmeyi tercih etmiş. zaten kaçmak istemiyorsun ama kaçarsanda böyle kolaycı biri için, tabir-i caizse; babanı üzüp, yüzünü yere eğdiğine değmez. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

seninle mücadele etmek yerine kolayına kaçan birinden hayır bekleme zaten. asıl o seni sevseydi savaşır, mücadele ederdi. ama herşeyi üstüne yıkıp kenara çekilmeyi tercih etmiş. zaten kaçmak istemiyorsun ama kaçarsanda böyle kolaycı biri için, tabir-i caizse; babanı üzüp, yüzünü yere eğdiğine değmez. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

sağol canım çok haklısın..benim ailem mi istmeyen senin ailen, sen ikna et diyor..ben nasıl başarayım tek başıma..baban kabul etmezse 1 sene daha seni bekleyemem diyor...

Bir alevi-sunni çatışması daha.

Ne enteresan, ne gereksiz, ne yanlış bir tavırdır bu.
Yazık.

Umarım aile rızasıyla evlenirsin, ama ben olsam, sevdiğimi tercih ederdim.
Mezhep farkı yüzünden kızının mutluluğuna engel olmanın bedeli bu olurdu sanırım ailen için.

Merhaba canım konuyu okuyunca işte ben dedim çünkü aynı durumdayız. ben aleviyim erkek arkadaşım sünni 2009 mayısdan beri birlikdeyiz ve her gün onu daha çok seviyorum
ilk çıkmaya başladığımızda önce kardeşlerimle tanıştırdım çok sevdiler sonra annemle tanıstırdım annemde sevdi ama bu işin sonunun olmayacağını sende biliyorsun sakın baban duymasın dedi haklı babam çok sert ve çok inatçıdır bu konuda ama tek istediği benim üzülmemem sıkıntı çekmemem geçmişte bazı yaşanmıslıklar var kuzenlerimin yaptığı kötü evlilikler var gözü korkmuş adamında
ve ben dayanamadım babama hemen anlattım bilsin istedim önce şiddetle kızdı bagırdı bu ilişkiyi bitimemi istedi
baba bi tanı ön yargını bırak dedim kesinlikle karşıma cıkarma o adamı dedi neyse üstüne gitmedim ama sevgimi aşkımı bırakmadım babam 1 yıl konuşmadı aynı sofraya oturmadı benle hergün agladım babamı kırmamak için erkek arkadasımla sadece haftada 1 kez gördüm ama genede ayrılmadım ayrılamadım
bukadar sevmesem ona güvenmesem savaşmazdım. gerçi çok tükendim pes etme aşamasına geldim ama genede ayakda durdum bu süreçde en büyük dstekçim annem oldu baktı babam cok üstüme gelio kartal gibi önümde durdu korudu beni canım annem babamla kötü oldu ama genede hep benim yanımda oldu erkek arkadasımla tanıstı onunla vakıt gecirdi ve ona inandı güvendi

sana tavsiyem baban benimki gibi çok katı ve inatcıysa keleyi içten feth etmeye bak annenle kardeslerinle tanıstır

4. yılımıza girdik babam 2. yıl sonunda benle konusmaya eskisi gibi olmaya basladı. ve tm 4 yldır ne yaptıysam pes etmedin ben istemesemde babalık görevimi yapıcam nezaman istiosan evlen gelsin istesinler ama sadece 2 kez gorucem bi geldikleri gün istemeye bide dügününde baska evime gelemezler sana kapım acık ama o evlenicegin adam gelemez dedi ben acele etmiyorum asla kacmakda aklımın ucundan geçmedi ailemin boynunu bükemem babam tam olarak ikna oldugunda evlenicem heralde seneye olur :)))

umarım babama karşı mahçup olmam umarım dediği komplo teorileri evliligimde basıma gelmez :)
bu ayrımı bizler bitiricez benim cocugum ayrım nedir bilmicek inş

Son düzenleme:
sağol canım...ben de senin dediğini diyorum..tutturmuş kaçalım diye..baban kabul etmez diyor, boş yere beklemeyelim diyor..düşünmekten kafayı yiycem..bana destek olacağına bide ayrılalaım diyor :(
,

canım sakın kaçma erkek arkadaşın seni düşünüyorsa zaten sabretmesi gerektiğini ikinizinde sabretmeniz gerektiğini anlayacaktır
bak 4 yıldır sabrediyoruz sagolsun sevgilim hep destek oldu hep bekliyelim ailenin gönlünü kırmayalım sabredelim dedi beni hiçbir zaman zorlamadı
bak kaçmak çok basit ve bi anda olacak birşey ama sonrası bir ömür acısını çekersin sende ailende boynu bükük kalırsınız eminim seninde baban sonunda ikna olucakdır sizin kararlılıgınızı görüp benim babam kadar inat bir adam daha ben tanımadım o bile tm görevimi yapıcam dedi gerçi daha sonrası için gözüme gözükmesin de dedi ama :) annem dahada yumusıcagını soyluyor

Bir alevi-sunni çatışması daha.

Ne enteresan, ne gereksiz, ne yanlış bir tavırdır bu.
Yazık.

Umarım aile rızasıyla evlenirsin, ama ben olsam, sevdiğimi tercih ederdim.
Mezhep farkı yüzünden kızının mutluluğuna engel olmanın bedeli bu olurdu sanırım ailen için.

kendi adıma konuşmam gerekirse ben de sevdiğim insanı tercih ederdim, çünkü mezhep farkı yüzünden böyle bir karşı çıkış bana da ters, yani hak veriyorum bu yoruma..ama şu var, son çare olarak kaçardım, sevgimden ve sevgisinden eminsem, bunu yaptığıma değicekse..ve ek olarak sana büyük iş düşüyor; elinden geleni yap ailene karşı, öyle bir konuşma yapman gerekiyor ki babana, hayır demesi mümkün olmayacak, duygusala bağlamalısın kesinlikle, aklımda şu an dönüyo biçok şey ama buraya sığdırabilmem mümkün değil..toparla ve çık son kez karşısına..hala hayır derse de kaçardım ben olsam, ama dediğim gibi ilişkinden eminsen..Allah yardımcın olsun canım..umarım istediğin gibi olur her şey..

merhaba kızlar..25 yaşındayım. 2 senelik bi ilişkim var.babam mezhep farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor.onu görmek, tanışmak bile istemedi.benimle param için evlenmek istediğini düşünüyor bide.ben öğretmenim,o teknisyen .aslında yok öyle bişey.babam öyle görmek istiyor.ailem bizi 1 senedir ayrı biliyor.gizli gizli görüşüyoruz..erkek arkadaşım beklemekten , böyle gizli saklı görüşmekten sıkıldı.haklıda ömür boyu beni bekleymezki.kaçalım gizli nikah yapalım diyor.korkuyorum hem de çook.babam hayatta affetmez, burnumuzdan getirir, huzur vermez.aileminde gönlü olsun istiyorum ama kesinlikle olmaz diyorlar.bisürü tehdit falan.babam gerçekten çok sinirli biridir.sırf alevi değil diye evlenemiyoruz.alevi olmayı bile kabul etti.babam sonradan alevi olunmaz dedi.saçmalığa bakın ya.erkek arkadaşım ya kaçalım yada ayrılalım yeter artık neyi bekliyoruz diyor.yaşımız geçiyor diyor.onunda ailesi baskı yapıyor evlenin artık diye.ne yapıcam bilmiyorum.düşünmekten kafayı yiycem.kaçarsam herkes beraber olduğumuzu düşünecek.öğretmenim bide.off ne yapıcam bilmiyorum.lütfen yardım edin.düşünceleriniz benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.

eger gercekten sevgılıne guvenıyorsan ailenle son kez ciddi bir sekılde konus su gün istemeye gelecekler ıster kabul edın ıster etmeyın dıe tavrını koy..neyı nereye kadar erteleyeceksın..tabı aılenı karsına almadan zor gorunuyorbırlıkte olmanız kımse aılesını karsısına almak ıstemes ama senı mecbur bırakmıslar..zamanla onlarda kabulleneceklerdır...acıkca söyle aılene ben kacak göçek bısey yapmaktan sıkıldım cocuk degılım evlenmek ıstıyorum die...bu işler kolay olmuyor maalesef ama her zorlugun bırguzellıgı vardır zorlugu cekmedennn guzellıgını beklemek olmaz...artık bı karar verıp yolunuzu çizmenız gerek sevgılınızde haklı elınden gelenı yapmıs...ha bu arada sevgılınız nasıl bırı ondan tamamen kuskusuz emın mısınız bunu ıyıcı dusunup öle hareket edın sonra sızıyarı yolda bırakıp aılenızle aranızı bozmasın..bol şanslar ...

Sonradan musluman olunuyorda alevı nıye olunmuyormuş ?ayrıca babanız mezhep kulturden bahsederken insanları dinlerıyle yargılamanın yanlış oldugunu bilmiyormu ?

canım şu an seninle yüzyüze görüşmeyi sana hayatta seni nelerin beklediğini uzun uzun anlatmayı o kadar çok isterdimki... sakın canım sakııııııınnnnnn ama sakııııııınnnnn kaçma. ağla zırla yalvar ailenin sevdiği aile büyüklerinden yardım al. bende yaşadım benimki farklı bir problemdi benim kamuda memur olmam onun özelde çalışmasıydı sorun. biliyorum şu an kafan çok karışık seni çok iyi anlıyorum bende neler çektim kayınpederim geldi defalarca yalvardı benim babamdan çok annem karşıydı erkek arkadaşın o kadar çok seviyorsa ailesine söylesin olacak herşeyide göze alsınlar hazırlıklı gelsiinler bişey falan derlerse allttan alsınlar sizin için.. ailen kabul etmiyoruz desede gelsinler. bizde kayınpederim uzun uzun anlattı durdu tatlı dillidir naptı etti ikna etti. ha çokmu mutlu olduk hayır... sebebi eşimin bu kadar aşağılanmayı yıllarca unutamaması. yani annem farkında olmadan bana çok büyük kötülük etti. hala acısını çekerim zaman zaman. ama biliyorumki ayrıl desekte ayrılmayacaksın. bende öyleydim. keşke baştan düşünseydin bu iş olmaz diye. öğretmensin. ben sana kaçmayı hiç ama hiç yakıştıramadım. lütfen yapma. inan bana ilerde ailene ihtiyacın olacak. inan bana ilerde eşindende ailesindende zaman zaman küçük büyük darbeler göreceksin. ben hep düşünürüm anacıgım böyle yaptı yerim bu kadar olduda kaçsam gitsem ne kadar olurdu acaba diye. zamanla herşey çok değişiyor sevgilinin ailesinin gözünde küçülme hep değerli ol hep bir ağırlığın olsun. gelsin biraz çaba sarf etsinler. birde dediğim gibi bana annemin bir arkadaşı ve dayımda çok yardımcı olmuştu sevdikleri insanlarla irtibata geç yardım iste ama onlar gelip seni ilk istediklerinden sonra... allah yardımcın olsun. nolur bunları kulak ardı etme kaçma sakın kaçma.

canım sonradan okudum sanıyorum erkek arkadaşın ayrılmak istemiş yada artık seni kaçmaya zorlamak için blöf yapıyor bilemiyorum. ama ona söyle beni seviyorsan kaçarsın diyorsa sende ona söyle beni seviyorsan gelip sende benimle mücadele edersin de. bu ikinizin savaşı. kolaya kaçmasın. ayrılmak çokmu kolay gelsin konuşsun çıksın babanın karşısına. benim kayınabbamın hakkını eşim canını verse ödeyemez o adam ne kadar ter döktü kaç mendil ıslattı gözümle gördüm. hatta birinde şu sözleri akllımdan çıkmaz ne kadar ağlamıştım "yenge hanım dedi anneme bak seninde oğlun var başına gelse anlarsın başkasıyla evlenmem diyor nolur gel inat etme bizleri tanımaya çalış benim oğlum çalışkandır dürüsttür başka bişey duydunsa söyle açıklayım ama sırf mesleği için bu işe mani olma yeter 1 aydır yalvarıyorum konuşacak kelime kalmadı ne istiyosan onu yapayım ayağımın altını öp diyorsan kaldır ayağının altını öpeyim yapma etme" deyince ablamın kayınvalidesi ablam ve ben ağlamaya başlamıştık....

benzer bir sorun benm başımda da var ama benmki doğulu-batılı meselesi yani ırk farklılığı yüzünden. benm annem çok karşı. neredeyse yakınlarım hep birden karşılar doğulu olduğu için. benmki de biran önce olsun diyor. 1 bucuk senedir beraberz çünkü artık neyi bekleyeceğiz diyor. bu arada benim de yaşım 25 ve ben de öğretmenim:38:

hepinize tek tek teşekkür ederim.Allah hepinizin mutluluğunu daim etsin..hepiniz bana yardımcı olmaya çalıştınız çok sağolun..ama erkek arkadaşım ayrıldı benden.artık bana verecek bi sevgisi yokmuş.sevsem kaçarmışım.keşke beni tanımasaymış,ben onun 2 yılını çalmışım, hayatını mahvetmişim.artık beni sevmiyormuş.yaşı geçiyormuş.ben olmasam çoktan evlenmiş olurmuş.ben onu oyalamışım ki ben hiçbirzaman kaçıcam demedim.ailemi ikna et yoksa mutlu olamam dedim.beklemek isteyen oydu..işte durum böyle kızlar.çok üzülüyorum başım ağrıyor artık ağlamaktan,üzülmekten :( artık ona güvenemiyorum.bana sen aileni ikna et diyordu.ben nasıl ikna edebilirimki tek başıma..

hepinize tek tek teşekkür ederim.Allah hepinizin mutluluğunu daim etsin..hepiniz bana yardımcı olmaya çalıştınız çok sağolun..ama erkek arkadaşım ayrıldı benden.artık bana verecek bi sevgisi yokmuş.sevsem kaçarmışım.keşke beni tanımasaymış,ben onun 2 yılını çalmışım, hayatını mahvetmişim.artık beni sevmiyormuş.yaşı geçiyormuş.ben olmasam çoktan evlenmiş olurmuş.ben onu oyalamışım ki ben hiçbirzaman kaçıcam demedim.ailemi ikna et yoksa mutlu olamam dedim.beklemek isteyen oydu..işte durum böyle kızlar.çok üzülüyorum başım ağrıyor artık ağlamaktan,üzülmekten :( artık ona güvenemiyorum.bana sen aileni ikna et diyordu.ben nasıl ikna edebilirimki tek başıma..

canım eğer seninle bu yüzden ayrıldı ve sana bu cümleleri kurduysa inan en doğrusu olmuş gerçek yüzünü zor durumda yanında olmayarak göstermiş oldu sevgi emek ister
tabiki üzülüceksin çünkü onu çok sevmişsin ama geleceğini düşünerek mutlu olmalısın bugün bu şekilde bırakan düşünsene kaçmış olsan yarın öbürgünde zora gelince seni bırakıcak ve ailene babana karşı mahçupluğun iki katı artıcak alevi sünnilikde deil bu insan olan yapmaz bunu 2 yılın üstüne
seni çok iyi anlıyorum bitanem ama emin ol atlatıcaksın ne acılar atlatılıyo bunuda atlatıcaksın

canım eğer seninle bu yüzden ayrıldı ve sana bu cümleleri kurduysa inan en doğrusu olmuş gerçek yüzünü zor durumda yanında olmayarak göstermiş oldu sevgi emek ister
tabiki üzülüceksin çünkü onu çok sevmişsin ama geleceğini düşünerek mutlu olmalısın bugün bu şekilde bırakan düşünsene kaçmış olsan yarın öbürgünde zora gelince seni bırakıcak ve ailene babana karşı mahçupluğun iki katı artıcak alevi sünnilikde deil bu insan olan yapmaz bunu 2 yılın üstüne
seni çok iyi anlıyorum bitanem ama emin ol atlatıcaksın ne acılar atlatılıyo bunuda atlatıcaksın

çok teşekkür ederim canım.yorumun bana umut verdi.inşallah dediğin gibi atlatırım bu günleri.çok yoruldum artık =(

Aynen kiz gibiymis , okurken sesli guldum resmen!!

Yasim gecti, hayatimi heba ettin vs. vs genellikle erkeklerin bos yere umit verip oyaladigi kadinlarin isyanidir, adam oyle bir konusmus ki sanki evlenme vaadiyle kandirip kirletmissin ?!

Yani ben cozemedim, bunu tek derdi yasim gecmeden evleneyim de kim olursa olsun mu?? Eger oyleyse gitsin onune ilk cikanla evlensin. Bu durumda senin bu adamin gozunde sokakta yuruyen bir kadindan hicbir farkin yok ki sekerim...evleneyim de tastan camurdan olsun mantiginda bu adam.

Yani ozetle seni senin onu sevdigin kadar sevmiyormus. Bu adam seni de sevgini de, emegini ve ugraslarini da kesinlikle haketmiyor.

Yazdiklarindan anladigim kadariyla sen bu adamdan cok daha ustun bir insansin kuzum. Sevince arkasinda durmussun, sapka cikarilacak bir is yapmissin.

Birak gec bu zirtoyu , onune bak. Mutlaka karsina adam gibi bir adam cikar, sen de onunla mutlu olursun. Sevgini hak edene verilmeli sekerim, boyle gerzeklere degil. Yol yakinken kurtulmussun iste, sakin uzulme.

Insallah uzuntun gectikten sonra guzel haberlerini aliriz.

Aynen kiz gibiymis , okurken sesli guldum resmen!!

Yasim gecti, hayatimi heba ettin vs. vs genellikle erkeklerin bos yere umit verip oyaladigi kadinlarin isyanidir, adam oyle bir konusmus ki sanki evlenme vaadiyle kandirip kirletmissin ?!

Yani ben cozemedim, bunu tek derdi yasim gecmeden evleneyim de kim olursa olsun mu?? Eger oyleyse gitsin onune ilk cikanla evlensin. Bu durumda senin bu adamin gozunde sokakta yuruyen bir kadindan hicbir farkin yok ki sekerim...evleneyim de tastan camurdan olsun mantiginda bu adam.

Yani ozetle seni senin onu sevdigin kadar sevmiyormus. Bu adam seni de sevgini de, emegini ve ugraslarini da kesinlikle haketmiyor.

Yazdiklarindan anladigim kadariyla sen bu adamdan cok daha ustun bir insansin kuzum. Sevince arkasinda durmussun, sapka cikarilacak bir is yapmissin.

Birak gec bu zirtoyu , onune bak. Mutlaka karsina adam gibi bir adam cikar, sen de onunla mutlu olursun. Sevgini hak edene verilmeli sekerim, boyle gerzeklere degil. Yol yakinken kurtulmussun iste, sakin uzulme.

Insallah uzuntun gectikten sonra guzel haberlerini aliriz.

çok sağol canım ya sen de beni gülümsettin :) inşallah bu üzüntüm geçer biranönce..destek olduğun için çok teşekkür ederim..

Back
X