Senin yorumlarını çok seviyorum sena. Aşağıda adın yazdığında inş bişeyler yazıyor diyordum. Teşekkür ederim tecrübelerinle beni aydınlattığın için.
Söylediklerini tek tek uygulamaya calısacağım. Olaylar şöyle geliştiğinde ne yapmalıyım? Biraz fevri bir yapım var, haksızlığa tahammül edemediğim icin kavga cıkıyor.
Babam olay cıkardığında cevap vermemeli miyim? Onun bana yansıttıklarını nasıl görmezden gelebilirim? Anneme babam arkamdan konustuğunda bana yansıtmamasını mı söyleyeyim?
Bu durumdan en cok zararlı olan annem tabi. Üzülüyor ve oraya gitmediğimizde gönül koyuyor. Babamla konusmak yerine aldığım kararları anneme anlatmalıyım değil mi?
Sağol canım, hepimiz burada elimizden geldiğince bir birimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Ben fazla fevri yapılı sayılmam, ama ona rağmen annemle sık sık tartışırdım. Onu kırdığım da oldu maalesef, ama kalıcı bir küslük hiç yaşamadım ve son günlerinde de annemin gönlünü çoktan almıştım. Gönlünü almıştım derken, eşimle ilişkimiz konusunda taviz vermedim, ama bunun dışındaki konularda iyi bir evlat olmaya çalıştım. Zaten annem son yıllarında biraz makulleşmişti bu konuda ve eşim de yumuşamaya yatkındı ve annem öldüğünde durumumuz idare eder vaziyette idi.
Ama sizin aynı şansınız olmayabilir, onun için babana olabildiğince az kırıcı olmaya çalışmanda yarar var. Ama bu çok da kolay iş değil, onun da farkındayım. Bazı laflarını duymamazlıktan gelebiliyorsan bunu dene. Yapabiliyorsan o ortamı terk edebilirsin belki, ya başka odaya geçme ya da bakkala gitme falan gibi şeyler, ya da hadi eyvallah diyip evine gidersin. Ama bir dahaki görüşmeye hiç bir şey olmamış gibi gitmen iyi olur. Daha öncede yazdığım gibi hayatınız hakkında ne kadar az şey bilirse, (tatil planı, aldığınız, sattığınız) o kadar azalır kulp takacağı şeyler.
Babalarda işe yarar mı bilmem, yaptıkları nedeniyle bazı sağlık sorunları yaşadığından bahsedebilirsin belki babana. Ben mesela anneme bazı konuşmaları nedeniyle tansiyonumun çıktığından bahsettiğimde bir hayli işe yaramıştı. Senin yaşın itibariyle ne olabilir bilemedim şimdi.
Annene kırıcı olmaktan kaçınmaya çalıştığın için ziyaretleri kısa ve seyrek tutmak amacında olduğunu söyle tabi. Annen arada kaldığı kadar, hatta daha fazla sen arada kalıyorsun, bunu fark etmesini sağla annenin. Babanın arkadan söylediklerini de yansıtmasının bence faydadan çok zararı olur size.
Arada sırada da kendini tutamayıp babanı kırabilirsin. Bunu da fazla problem etmemeye çalış, küslük çıkarsa da senden çıkmasın. Baban küsse bile sen eski gitme gelme düzenini sürdür bence.
Sıkıcı işler bunlar ama bir şekilde idare ediliyor. Eşin de iyi bir insana benziyor, üstesinden geleceksiniz inşallah. Mehter adımı gibi, 2 ileri, 1 geri olur bazen, ama yavaş yavaş bir düzen kuruluyor umudunu kaybetme.