babam gereksiz para harcaması yapıyor

papatyalitac

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
219
63
13
Kızlar biz 4 kişilik aileyiz durumumuz çok şükür kötü değil kendi halimizde geçinip gidiyoruz.Ama babama her kış diyorum ki kenara biraz para koy yazın bir yerlere gidelim geçiştiriyor yine yaz geldi biz evdeyiz bize gelince parası yok ama kendine gelince çok parası var şans oyunları oynar ve parasını çok gereksiz harcar şimdi ses sistemi hoparlör alacakmış ne gerek sen ergen misin müzik dinleyecekmiş yok misafir çagırıyor kilolarca et alıyor mangal tava vs yapıyor kızlar batıyor yani ben evin içinde yaz boyu oturuyorum arkadaslarım tatillerde biz evdeyiz kışın parasını biraz kenara koysa annemle bende yardımcı olur bir yerlere tatile gideriz ya napmaliyim?

Siz de kendiniz para koyup kendiniz gezin annenizle madem babanız bencil siz de bencil olun misafire et vs. Aldığında sizde tadını çıkarın ne istiyorsanız da kendi çabanızla yapın sonuçta o yaşta bir adam huyundan Vazgeçemez hem belki onsuz tatil programı yapmanız zoruna gider de aklı başına gelir

Niye oturuyorsun ki evde?
Bir işe gir tatil paranı kendin kazan.
Hem evde oturup sıkılmaktan da kurtulursun.
Yaz tatili sana fırsat 2 ay çalışıp biriktirirsin parayı.
Eylül ekim gibi de gidersin istediğin yere.
Babandan birşeyler beklemek zorunda değilsin.
Okulum var annem izin vermez çalışmama bende derste calisiyorum ama insan sıkılıyor yani birkac hafta gezmek istiyor

Kışın para biriktirmek zor olur. Faturalar ikiye katlanır pazar masrafı desen öyle.

Şans oyunları konusunda haklısın.
Ses sistemi içinde haklısın.

Misafir gelince kilolarca et kısmına bir şey diyemiyorum eşimin ailesi de öyle sanki misafir geldiğinde et olmadan sofraya oturduğunda onları kınayacak gibi hissediyorlar, gerekiyorsa borç bulup gene alırlar.

Kışın para biriktirmek zor olur. Faturalar ikiye katlanır pazar masrafı desen öyle.

Şans oyunları konusunda haklısın.
Ses sistemi içinde haklısın.

Misafir gelince kilolarca et kısmına bir şey diyemiyorum eşimin ailesi de öyle sanki misafir geldiğinde et olmadan sofraya oturduğunda onları kınayacak gibi hissediyorlar, gerekiyorsa borç bulup gene alırlar.
Aynen öyle dedim her ay 100 tl kenara koyabilir misin koyabilirim diyor e koy ozaman diyorum 12 ayda 1.200 tl birikimimiz olur üstünü tamamlar gezeriz yazin

E durumunuz o kadar iyi değilse tatil de gereksiz bir harcama bana kalırsa.
Evde tatil yapın.Dinlenin,kitap okuyun vs.
İleride para kazanınca gidersiniz tatile bol bol.

Babaya karışmaya hakkınız pek yok.
Ben zaten aylarca okula gidiyorum ders calisiyorum tatilde de 1 hafta gitsek cok uzaga da degil zaten akdenizdeyiz birkac yer gorsek diyorum param yok hangi para ile bende gitmek isterim vs diyorum ama asiri gereksiz harcama yapiyor

Kızlar biz 4 kişilik aileyiz durumumuz çok şükür kötü değil kendi halimizde geçinip gidiyoruz.Ama babama her kış diyorum ki kenara biraz para koy yazın bir yerlere gidelim geçiştiriyor yine yaz geldi biz evdeyiz bize gelince parası yok ama kendine gelince çok parası var şans oyunları oynar ve parasını çok gereksiz harcar şimdi ses sistemi hoparlör alacakmış ne gerek sen ergen misin müzik dinleyecekmiş yok misafir çagırıyor kilolarca et alıyor mangal tava vs yapıyor kızlar batıyor yani ben evin içinde yaz boyu oturuyorum arkadaslarım tatillerde biz evdeyiz kışın parasını biraz kenara koysa annemle bende yardımcı olur bir yerlere tatile gideriz ya napmaliyim?

Bu konuyu ben açmış olabilir miyim acaba diye düşünüyorum şu an yemin ederim aynı babam. Ama siz daha sanslisinizz. Benim babam yazin hepimize küser tüm egeyi gezer tatil yapar. Kışın barışır param yoj diye bizr hicbir harcama yaptirmaz. Cok paralae kazandi bugüne kadar bi evi bile yok

Bu konuyu ben açmış olabilir miyim acaba diye düşünüyorum şu an yemin ederim aynı babam. Ama siz daha sanslisinizz. Benim babam yazin hepimize küser tüm egeyi gezer tatil yapar. Kışın barışır param yoj diye bizr hicbir harcama yaptirmaz. Cok paralae kazandi bugüne kadar bi evi bile yok
O daha betermiş

Yazın 1 ay filan geçici çalışıp gitseniz olmaz mi? Aslında turlar var 400 500 tl ye 1 hafta çok güzel gezersiniz. Anliyorum insan gerçekten sıkılıyor. Bütün yaz evde oturulmaz. Siz kendiniz çözüm üretin en iyisi.

durumunuz varsa atın kenara biraz para. anne de destek olsun. olabiliyorsa kardeşler de. siz gidin tatile. babanda evde oturup müzik dinlesin mangal eşliğinde :63:

babanız çalışıyor mu emekli mi?
yani durum iyi çok şükür diyosunuz ama misafire 5 kilo değil de 3 kilo et alınca tatile gidecek haliniz yok. yani şu devirde oaranın canı yok, belki gerçekten birikmiyodur.

ayrıca ben ilk tatilime 25 yaşında kendi paramla çıktım. dert etmeyin o kadar.

babanız çalışıyor mu emekli mi?
yani durum iyi çok şükür diyosunuz ama misafire 5 kilo değil de 3 kilo et alınca tatile gidecek haliniz yok. yani şu devirde oaranın canı yok, belki gerçekten birikmiyodur.

ayrıca ben ilk tatilime 25 yaşında kendi paramla çıktım. dert etmeyin o kadar.
Eti örnek olarak verdim her ay 100 lira koyabilir misin kenara diyorum tabiki diyor ama koymuyor eskiden her yaz giderdi ama şimdi noldu anlamıyorum

Eti örnek olarak verdim her ay 100 lira koyabilir misin kenara diyorum tabiki diyor ama koymuyor eskiden her yaz giderdi ama şimdi noldu anlamıyorum

her ay 100 lira ile 3 senede anca tatile çıkarsınız. aç açıkta dğeilseniz bence adamı bunaltmayın.

Şans oyunları için haklısın fakat ses sistemi almasından sanane?? Kendi parası. İster ailesiyle 1 hafta tatil için harcar, ister eşe dosta mangal yapıp ses sistemi alır.

Bundan bu kadar rahatsızsanız geçin karşısında bu senede bunları alma tatil götür diyin.
Verilen harçlıklardan artırıp kendinizce bir şeyler yapabilirsiniz. Ya da yazın çalışın bir -iki ay bir ayda tatile gidin.

Kaç yaşına gelmiş adam sizi okutuyor, mangallar yakıp gönlünüzü eğliyor. Daha da ses sistemi alacakmış para birikmiyormuş. Her ay 100 tl pekala sizde biriktirebilirsiniz. 2 saat özel ders verseniz kazanırsınız. Hepimiz üniversite okuduk, hayatında deniz görmeyen insanlar var. Gezmeyi bırak okulda aç gidip aç gelen öğrenciler var. İleride güzel bir meslek sahibi olup para kazanınca istediğiniz tatili yaparsınız. Şükredin ki babanız hayatta ve şikayetiniz sadece tatile gidememek.

Back
X