- 19 Mayıs 2020
- 48.380
- 217.930
- 598
- Konu Sahibi beyazgecee
-
Hamileymiş konu sahibi zaten. Ama bazı yaşlılar çocuklu insanların seks hayatı yokmuş gibi davranıyor.Aykut Elmas'ın bir vine'ı vardı. Çocuk her gece anne-baba arasında yatıyor. bir gün babası "kardeş ister misin?" Diye soruyor çocuk eveeet deyince o zaman s.ktir git deyip yataktan kovuyordu. Ben anlatınca komik olmadı asdsf. Babanıza torun ister misin diye sorun evet derse gerisini biliyorsunuzşaka şaka, torun için sizi yalnız bırakması gerektiğini kibarca söyleyin yani.
Bahsettiğim vine:
Aynen damada enişte de derler bizim buralarda,senin damarı gördük demezler enişteyi gördük enişte nasıl vs diye diye.Denir zaten.
Enişte meselesine bu kadar çok kişinin takılmasına şaşırdım ben.
Geçenlerde araba için babamın tanıdığı bi tamirciye gittik. Babamla konuşurken senin enişte burada dedi adam sdfhj
Yaşı olan insanlardan 35346 defa duymuşumdur bunu.
Yöresel bir şeydir belki. Konum akdeniz bölgesi
Baskaları adama enişte diyebilir de babanız Kocanıza niye enişte diyecek ayolAynen damada enişte de derler bizim buralarda,senin damarı gördük demezler enişteyi gördük enişte nasıl vs diye diye.
Konum bende de Akdeniz
Sanırım günaşırı kavramını yanlış kullanıyorsunuz. Bir gün yapılıp bir gün yapılmayan şeyler için kullanılıyor o kalıp. İki kere görünce yazmak istedimHanımefendi on dakika, bir saat bu durum bir şeyi değiştirmez bunun gün aşırı olması doğru değil ve hamilelik süreci çok daha farklı oluyor ben de 7 aylık hamileyim ve ev de rahat rahat şortumu giyip uzanmak istiyorum belki babasının yanında rahat edemiyordur belki hiç modu yoktur. Ben hiç bir şekilde kayın ailemin her gün her gün evime gelmesini istemezdim bu durum nasıl beni rahatsız ediyorsa eşim açısından düşününce benim tarafımdan birinin sürekli, her gün gelmesi onu da rahatsız ederdi. Konu sahibinin babası ile arasında ki ilişkiyi bilemem ama gün aşırı gidilmesi etik değil.
bence gelemez yaEğer kadın değil kocası muhatap olacaksa sadece her şeyine, tabi adamın ailesi de her gün gelebilir. Ama o iş de kadına kaldığı için şikayetlenilmesi normal.
Mesela kaynanamın gençlik anılarından gına geldi. Kayınpederim kafa adamdır günü konuşur vs ama ay kaynanam nefes aldırmıyor
Ya o konuda katılıyorum. Böyle her gün her gün olmaz. Mesela annemle ablam aynı binadalae. Annem ablama ayda yılda 1 gider. Ama ablam her gün gider. Babam yok annem tek yaşıyor. Annem hep der evli insanların evine zırt pırt gidilmez diye.bence gelemez ya
insanin kendi evinde götünü yaya yaya oturup uzamasi gerekir.
bir de erkek bile olsan kayinbaban gelmisse gidip odana uzanamazsin, onun izleyecegi birsey varsa rahat rahat tv izleyemezsin (hele ki farkli siyasi partidense agiz tadiyla haber bile izleyemezsin)
ya bir de ne gerek var yani kafa adam bile olsa ne gerek var hergün hergün
Tatlı kız seniTamam sizinki uzak olsun.
Bunu kibar dille soyleyemezki. Babacım rahatsız oluyorum hergun gelmesin mi diyecek hali yok.Babanız sizi sevip görmek istiyor, ne güzel.. Babanızdan bahsedişinizi çok kaba ve üzücü buldum.. Deli olacak kadar rahatsız oluyorsanız babanızla açıkca konuşun kibar bir üslupla..
Ben sizin yerinize olsaydım babamı eşimin evde olmadığı saatlerde çağırıp birer kahve yapardım..
Hamileyken babamın yanında uzanıp uyuduğum zamanlar oldu, yadırgamadı hiç.. Eğer sürekli hizmet beklemiyorsa, abuk sabuk konuşmuyorsa, sizi üzmüyorsa bozmayın, ileride ararsınız bulamazsınız..
Bizde de enişte denir.Yoresel bi şey sanırımDenir zaten.
Enişte meselesine bu kadar çok kişinin takılmasına şaşırdım ben.
Geçenlerde araba için babamın tanıdığı bi tamirciye gittik. Babamla konuşurken senin enişte burada dedi adam sdfhj
Yaşı olan insanlardan 35346 defa duymuşumdur bunu.
Yöresel bir şeydir belki. Konum akdeniz bölgesi
Trabzon'luyum damada enişte deniliyor.İç Anadolu'daki bazı illerde damatlara enişte denir.
Gün aşırı da gün aşırı...Hanımefendi on dakika, bir saat bu durum bir şeyi değiştirmez bunun gün aşırı olması doğru değil ve hamilelik süreci çok daha farklı oluyor ben de 7 aylık hamileyim ve ev de rahat rahat şortumu giyip uzanmak istiyorum belki babasının yanında rahat edemiyordur belki hiç modu yoktur. Ben hiç bir şekilde kayın ailemin her gün her gün evime gelmesini istemezdim bu durum nasıl beni rahatsız ediyorsa eşim açısından düşününce benim tarafımdan birinin sürekli, her gün gelmesi onu da rahatsız ederdi. Konu sahibinin babası ile arasında ki ilişkiyi bilemem ama gün aşırı gidilmesi etik değil.
Bana da çok ilginç gelmişti ama doğuda bazı yerlerde damatlarına enişte diyorlar, konu sahibinin de memleketi doğu illerinden biri olabilir belkiBuraya konu açarken bir yandan da sapık enişte konusunu okuyordu herhalde
Evet bazı yerlerde öyle denildiğini bende duydum . Doğru yaniEnişteye takılıp kaldım diğer kısımlara odaklanamıyorum.
Damada enişte denir elbette ama kayınpeder demez bunu ya böyle bir şey mi var gerçekten?
Yani kayınpeder kendinden en az 20 yaş küçük damadına oğlum ya da adı her neyse onu söylemek yerine enişte diye mi hitap ediyorEvet bazı yerlerde öyle denildiğini bende duydum . Doğru yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?