BABAM KÖTÜ DAVRANIYOR.

aldımama işe yaramadı ve ben 100 kiloya yaklaştım

İyi de sosyal fobi öyle bir şey değil ki. Hayatının her alanında psikolog psikiyatrist olacak. Terapiler alıcaksın. İstanbulda bi üniversite hastanesine başvur ve terapi almak istediğini söyle. Çalışma hayatınla da tedavini desteklemen lazım. Spora başla. Toplu sporlar yapman gerekmiyor. Evde internetten videolarla da yapabilirsin. Sağlıklı beslen. Kilo kolay verilir yeter ki sen düzenli tedavi ol.

okula çoğunlukla gitmeden notlara çalıştım, insanlarla iletiim kuramıyorum sonu mobbing oluyo, tedavi işe yaramadı böle işte :KK43:

babani bir kenara birak, bir saniyeligine unut yani, kendin icin ne yapacaksin, yani hayatini nasil devam etmeyi planliyorsun. Tamam belki baban cok kotu daraniyor ama sen kendin icin zaten birseyler yapmalisin, o doktor olmuyorsa baska doktora git baska yontemler dene bu yasta hayata kusup kendini eve mi kapatacaksin yani planin ne ?

güç senin icinde eger istersen hersey rayina oturtur toparlarsin ben bir zaman ne kadar kotuydum bir yerinden basladim ben yaptiysam herkes yapar once kendini iyi hissetmen icin vucudundan basla uc ayda o kilolari cok rahat verirsin evdekiler sana demek ki bi sekilde saygi duymuyolar yere basan kendine guvenen bir tip olsan sana boyle dan dun davranacaklarini sanmam. hayat zor mecbur calismak zorunda herkes once diyete basla arastir guzel muzikler dinle kitap oku dizi film seyret aksamlari. gunduz de part time hic olmazsa bir yere gir uc ay sık disini kendini yenile toparla biraz para kazandiktan sonra da bir psikologa git herseyin cozumu var inan ki kendini birakma ufacik da olsa bir umudun varsa onu yeşertmeye bak hersey duzelecek kendini uzme sen istersen yaparsin

Sen kendini sosyal fobin ve kilonun arkasinda sakliyorsun ki kilolu olan o kadar cok kisi var ki sosyal olan, isinde gücünde olan, hayat onlara kolay mi saniyorsun? Herkes 8 saat insanlarla ugrasmaya bayilmiyor, ama hayat zor iste napicaksin? Bence sen kendine cok fazla aciyorsun ve hep basklarini sucluyorsun, önce kendinde baslamalisin, önce kendine güvenmen lazim...kendine güvenin %100 ise elinden zaten hersey gelir

Sanki eksik bişeyler var,yani tam anlatmıyorsun gibi,sana emek vermiş bir baba son yıllarda niye değişir böyle,belliki seni sevmiş emek vermiş,başlarda böyle olsaymış ama değilmiş,adam çıldırmış ama neden

2yıla yakın
babamla konuşamıyorum

Önceki ilişkiniz nasıldı bilmiyorum ama 2 yıl dediğiniz göre iletişim kopuklugunuz olmuş.
Yazarak deneseniz olmaz mi ?

Maddi imkanınız olsaydı bir daha deneseydiniz uzman desteği almayı.
Tekrar devlete basvursaniz ?

Kapalı yerde mi çalışamıyorsun ?
Daha sevebileceğin açık ortamlarda çalışamazmısın
Babanın sana kötü davranması hoş değil ama o da sanırım senin için endişeleniyor.

kolun, bacağın olmasa derdini insanlara rahatça anlatırsın. herkes anlayış gösterir. ama sorun psikolojik olunca herkesne kadar da acımasızca eleştirir. halbuki psikolojik sıkıntıların bir çoğunun beyinde organik bozukluklara neden olduğu saptanmışken.

öyle her şeye ilaç kullanımından haz etmiyorum. antipsikotik ilaçların bir çoğu da çok ağır yan etkili. ama en hafiflerinden birisini doktor yazsın. birkaç ay bu ilacı deneyin derim. kiloyla ilgili spor yapamıyorsanız da diyet yapın. bu ilaçları bırakıp düzeldikten sonra kilo kolay iş.

kolun, bacağın olmasa derdini insanlara rahatça anlatırsın. herkes anlayış gösterir. ama sorun psikolojik olunca herkesne kadar da acımasızca eleştirir. halbuki psikolojik sıkıntıların bir çoğunun beyinde organik bozukluklara neden olduğu saptanmışken.

öyle her şeye ilaç kullanımından haz etmiyorum. antipsikotik ilaçların bir çoğu da çok ağır yan etkili. ama en hafiflerinden birisi abilify (etken maddesi aripiprazol) birkaç ay bu ilacı deneyin derim. kiloyla ilgili spor yapamıyorsanız da diyet yapın. bu ilaçları bırakıp düzeldikten sonra kilo kolay iş.

ne olur ilaç tavsiye etmeyin

düzenleme süreniz dolmadı daha ilacın ismini siler misiniz

konu sahibi almaz bir başkası görür alır tehlikeli bir durum yaşar

baban seni hala çocuk sanıyor herhalde nasıl pıstırmış
hem psikolojik baskı hem fiziksel baskı ne desem bilemedim işin zor görünüyor en güzeli sanırım gerçekten devlette bir hastahane psikoloğu araştırmak
anneler babalar değişmiyor senin kendini güçlendirmen lazım o yüzden çünkü bu baskılarla sen de yıpranıyorsun belliki
yıpranmamayı duyarsızlaşmayı öğreneceksin net başka yolu yok..

ne olur ilaç tavsiye etmeyin

düzenleme süreniz dolmadı daha ilacın ismini siler misiniz

konu sahibi almaz bir başkası görür alır tehlikeli bir durum yaşar
reçeteli zaten doktor yazmadan alamazdı(eczacılar satamaz)ama yasaksa sildim.

ben de ilaç kullanmanızı dilemem keza anne babanız psikolojinizi bozmuş siz değil onlar kullanmalı bu bana haksızlık geliyor bilmiyorum ama yine de psikiyatristle de görüşülebilir önceliğiniz psikolog olsun yine de (ilaçsız tedavi yöntemleri için)

1. Sosyal fobi tedavi edilebilir. İstanbuldaymışsınız. İlk işiniz bakırköy mazhar osman ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden randevu almak olmak olsun. Psikiyatristler ilgileniyor. Kat ettiğiniz ilerleme ileme durumuna göre psikoterapi almanız için doktorunuz sizi yönlendirir. Maddi durumunuz yok ise bu yolu deneyebilirsiniz.
2. Hikayenizde bir şeyler eksik.
Babanızla aranızın kötü olmasının nedeni bence babanızın iyiliğinizi istemesinden kaynaklı calısmanızı istemesi. Aslında tam neden bu değil. Siz sosyal fobinizden şikayet etmiyorsunuz. Sosyal fobinize sığındığınız yapmadığınız şeyler için babanızın tavrından şikayetçi gibi görünüyorsunuz. Sanki babanız karışmazsa sosyal fobinizle mutlu gibisiniz. Bence sorununuz babanız değil hastalığınız. En azından anlatmadıklarınızı bilmeden bu kadar yorum oluyor

Edit: şiddet varmış. Bu durumdan kurtulmak için yine çalışıp kendi ayaklarınız üzerinde durmanız ve o evden ayrılmanız gerekiyor

öyle her şeye ilaç kullanımından haz etmiyorum. antipsikotik ilaçların bir çoğu da çok ağır yan etkili. ama en hafiflerinden birisini doktor yazsın. birkaç ay bu ilacı deneyin derim. kiloyla ilgili spor yapamıyorsanız da diyet yapın. bu ilaçları bırakıp düzeldikten sonra kilo kolay iş.
Hanımefendi doktor musunuz?

Doktorasınız hastayı görmeden,onun şurada yazdığı birkaç cümleye bakarak Nasıl ilaç öneriyorsunuz? (Hoş hiçbir doktor bunu yapmaz ama)

Doktor değilseniz Nasıl ilaç öneriyorsunuz? Her hasta kendine özgüdür.

Ay nerden tutsam elimde kalacak,şeker mi bu allaşakına

Hanımefendi doktor musunuz?

Doktorasınız hastayı görmeden,onun şurada yazdığı birkaç cümleye bakarak Nasıl ilaç öneriyorsunuz? (Hoş hiçbir doktor bunu yapmaz ama)

Doktor değilseniz Nasıl ilaç öneriyorsunuz? Her hasta kendine özgüdür.

Ay nerden tutsam elimde kalacak,şeker mi bu allaşakına

Zaten istese de doktor yazmadan alamaz.

27 yaşında ünv mezunu bekar bayanım, babam son birkç yıldır kötü davranıyor.5 yıldır sürekli bir iş hayatımolmadı, en fazla 1yıl 2 ay çalışabildim,kendim sosyal fobi hastasıyım ama babam seniboamıokuttum git iş bul diyor ve çokağır hakaretler ediyor,fiziksel şiddete dahi vardı, evden dahi kovdu,kpss yi ne zaman kazanıp gideceğimi sorup duruyor, azıcık geç kalsam arıyor, son olarak evdeki odamın kilidini çıkardı, kapı açık duracakmış ve benim internette ne yaptığımı görecekmiş vs, sürekli birbaskı var.
ne yapacağım bilmiyorum, evlenmek istemiyorum öte yandan sosyal fobimvar çalışamıyorum da sürekli,ne yapabilirim??

Geçmiş olsun,tedavine devam edersin umarım.
Bazı ebeveynler çocuklarının hastalıklarını kabullenmeyip böyle tepki gösterebiliyorlar.Belki senin çaba göstermediğini,hastalığını abarttığını bile düşünüyor olabilir.Burada sanki babanın derdi paraymış gibi yazmışsın ama belki senin odandan çıkıp dışarı açılmanı istiyordur.
Böyle rahatsız bir kızım olsa ben de kapıyı kilitlemesini istemem,5 dk geç kalınca ararım.Kızım için korkarım.Bir de babandan dinleyebilsek keşke.

Sosyal fobi için mutlaka ilaç tedavisi gerekli
Belki size verilen ilaç ise yaramamistir
Ayrıca sosyal fobi de o panik anında kalp atisini duzenleyici hap da kullanmalisiniz.
Önceden kullandiginiz ilaci doktorunuz söyleyin başka ilaç verir.

Ailenizin kahrolduğuna çok üzüldüğüne eminim.
Ama bunu gösterme biçimleri çok yanlış ve çirkin.
Kendilerince size böyle baskı ve şiddet yoluyla istediklerini yaptırabileceklerini düşünüyorlar.
Peki tedavinize devam ederken evde yapabileceğiniz işleri araştırsanız küçük büyük demeden kafanız dağılır en azından.

Hemen sosyal fobin için psikiyatriste git ve gerekirse ilaç başla, işe başlama derdin olmayacak o zaman ve o evden de kendini kurtarıp kendi hayatını yaşamaya başlayacaksın, şu an seni herşeyde alıkoyan en büyük sorun bence sosyal fobin, yaşamayan bilmez.
Muhtemelen sosyal fobinin kaynağı da anne baban , seni düzgün yetiştirmeyip bir de şikayet ediyorlar, ne demek 27 yaşında insanın kapı kilidini sökmek, böyle çocuk yapıp da şikayet eden ailelere çok kızıyorum, yapmasaydın o kadar yük geliyorsa.

Back
X