Babam mı Kocam mı...?

true_lies

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
16
0
86
Almanya
Selam Sevgili Bayanlar,

canim öyle sikiliyor ki, artik burda icimi birlerine döküp rahatlamak istiyorum.
12 Senelik evliyim, esimle görücü usulü evlendik ama birbirimizi sevdik. Evlendikten 1 sene sonra esim cok degisti. O nazik, romantik ve bakimli erkek gitti, yerini stresli, kaba, ve bakimsiz bi erkek aldi. Buda yetmiyormus gibi, bana herseferinde, sanki babammis gibi davraniyor. Her yaptigim kabahat, her yapdigimde bir kusur ariyor. Yaptigim güzel ve iyi isleri hasir alti ediyor, nerde hata ve kusur bulursa büyütüyor ve her firsatta yüzüme vuruyor.
Bir beni sevdigini Nisanli iken bir sefer söylemisti. 12 Sene gecti aradan, bir daha bu kelimeyi agzindan duymadim. Hic tatli ve gönül oksayici bir sözü yok. Ona bazen soruyorum, "beni seviyormusun" diye, bana "seni sevmesem, nicin evli kalayim ki" diye cevap veriyor. Böyle cevapmi olur ya...???

Cinsel hayatimiz desen, o hepden gariplesti. Ben cok istekli olursam hic bi sorun yok, az istekli olursam "sen isteksizsin" diye surat asiyor. Bende diyorum ki "madem isteksiz görüyorsun, ozaman beni heyecanlandiracak ve istekli hale getirecek biseyler yap " diyorum, " seni zorlami istekli hale getircem " diyor, arkasini dönüp yatiyor.

Bazen aksamlari cocuklar uyudukdan sonra TV izliyoruz, bi zaman sonra " ben yatiyorum, geliyormusun ..?" diye soruyorum, eger cinsellik yapacaksak gelecegini, aksi takdirde gitdip yatmami söylüyor, "ozaman biraz daha otururum" diyor. Bi bakmisim yataga bile gelmemis, ya koltukta sizmis, yada gidip baska odada yatmis. Bi tek o isi yapacaksak gelip yatiyor yanima...mafoldumben

Ya, diyorum ki, yani bi Koca, birtek esi ile, cinsellik yasamak icinmi yataga girer...belki benimde sevgiye, sefkate, sicakliga, sarilmaya, dokunmaya ihtiyacim var. Bunu göz ardi ediyor.
Cinsellik yasayacagimizi bildigi anlarda, kuyruk gibi pesimde dolaniyor, her istedigimi yapiyor.
Oturup biseyleri paylasmak istesem, genellikle sonu tartisma ile bitiyor. Kendini asiri derecede benden sorumlu his ediyor, sanki ben dangalagin tekiyim, o yol göstermese, bana yardimci olmasa, ben her seyi yanlis yapar, yuzume gözume bulastiririm.

Evet, kocami artik bi erkek gibi degil, resmen bi Baba gibi göruyorum. Ona karsi tüm duygularim cöküntüye ugradi. Artik esim beni bir erkek olarak heyecanlandirmiyor. Ne kendine bakiyor, nede davranislarini duzeltiyor. Herseyi benden bekliyor. Ben ustume düsen tum görevleri bugune kadar yapdim. Ama artik yoruldum.

Cevremde ki bayan arkadaslarimin aile hayatlarina bakiyorum, bizimkinden cok daha farkli ve olumlu. Onlarin esleri, hanimlarini ikinci plana atmiyor. Ama ben hep ikinci plandayim, hatta liste sonuyum diyebilirim.

Yani inanin, artik aska, sevgiye hasret kaldim bunca senedir. Yani bu duygulari benim esim bana yasatmazsa, beni bu duygulardan mahrum birakirsa, bir erkek gibi degil de bir Baba gibi davranirsa. Ben kac sene daha buna tahammül edecegim bilmiyorum. Artik esimi baska erkeklerle kiyaslar hale geldim.

Sevgili bayanlar, yanlis bisey yapmaktan cok korkuyorum, Allah sahitimdir ki nefsim devamli dürtüyor beni. Cok firsatlarim oldu, ama yapmadim, yapamadim, ama böylede nasil devam edecek bilmiyorum. Yani bende bir Kadinim, bir kadinin hicmi bu tip ihtiyaclari olmas, bi erkek karisinin bu ihtiyaclarini giderecek acizlikte ise, o kadin ne yapsin...?
Simdi bana tavsiye olarak, otur esinle konus diyeceksiniz belkide...inanin bunu kac sefer denedim ama olmadi...hep bana "ben sorumluluklarimi yerine getiriyorum, daha ne istiyorsun, nankörlük etme " diyor. Onun icin sorumluluk nedir söyliyeyim sizlere.
Gidip calismak, para kazanmak, eve ekmek getirmek, mutfak alisverisi yapmak, faturalari gunu gununde ödemek, cocuklarina iyi baba olmak, esini aldatmamak.

Peki ya benim duygularim..?, sevgi, ask, güzel tatli bir söz, anlayis, sefkat, zaman ayirmak, gezip tozmak, offffff yani yukarda anlattigim gibi iste...ya evlilik sadece sorumluluktanmi ibarettir...?...duygulara ve sevgiye artik yer yokmudur...? benmi yanlis dusunuyorum, bi aydinlatin Allah rizasi icin, yoksa kafayi siyiracam artik...:çok üzgünüm:

Kusura bakmayin , biraz uzun ve karmasik oldu, cok sinirliyim artik, umarim burda beni anlayan ve nasil davranmam gerektigini tavsiye edebilecek bir kac hanim bulabilirim.

Simdiden herkese tessekkür ederim.a.s.

Sevgili bayanlar, yanlis bisey yapmaktan cok korkuyorum, Allah sahitimdir ki nefsim devamli dürtüyor beni. Cok firsatlarim oldu, ama yapmadim, yapamadim, ama böylede nasil devam edecek bilmiyorum. Yani bende bir Kadinim, bir kadinin hicmi bu tip ihtiyaclari olmas, bi erkek karisinin bu ihtiyaclarini giderecek acizlikte ise, o kadin ne yapsin...?

ınan yaşadığın çok zor bi durum.Eşin artık bişeylerden vazgeçmiş...
Ama artık katlanamıyorsan boşan yukarıda yazmış olduğun şeyleri uygulama..
Eşin sana bu şekilde davranmamış seninde bence yapmaya hakkın yok...
Sana bi kitap tavsiye etmek istiyorum.Ömür Boyu Aşk..Cemil Tokpınar..
Okursan memnun kalırsın..
Umarım bir şekilde çözüme kavuşur..
Herşey Gönlünce olsun..

canımmm bu konuyu 2 gün önce okusam belki farklı cevp verirdim ama şu an eşime çok kızmış biri olarak yanıtlıyorum.kötükedihüsokötükedihüso
bence bir müddet ayrı kalmayı dene tatlım. ilişkiniz biraz yıpranmış görünüyor.
fazla laşkalaşmış. en iyisi 1 müddet seni özlesin sensiz olmanın ne kadar zor olduğunu görsün diyorum

Son düzenleme:
bence de true yalnız kalmayı dene cek resti
boşanmak en son çare olsun
sakın ha sakın iradene yenik düşüp yanlış işler yapma

En başta düzeltmek adına birşeyler yapılmalı tabi ki ,ama bunlarda yapılmış sanırım. Doldurmayla da ne nasıl olur bilemiyorum. Zorla da güzellik olmaz. Bir kadının elbette bunlara ihtiyacı var. Hele de cinsellik olucaksa geleyim, yoksa gelmeyeyim , evet biraz ağır. Ama bu durum sizi yanlış şeylere doğru yönlendirme derecesine kadar gelmiş ise yolları ayırmak en doğrusu.

Yolrum yazan arkadaslara sonsuz tessekkürler. Evet ayri kalmak istiyorum bir müddet, ama nasil ayri kalacagimi bilmiyorum, yurtdisinda yasiyorum benim Ailem yok, Anne ve Babam vefat ettiler, esimin ailesi ve tüm akrabalar türkiyede. Bir müddet türkiyeye gitmek istiyorum ama buda mümkün olmuyor, cocuklarim okula gidiyor, esim calisiyor, anca okul tatillerinde en fazla 3-4 hafta evden uzak kalabilirim, yalniz basima cocuklarimi birakipta uzaklasamam.

Zaten bosanmayida düsünmedim desem yalan söylemis olurum. Cok düsündüm ama 11 yasinda bir kizim ve 8 yasinda bir oglum var. Onlar bosanmanin acisina katlanamazlar, ve esimde asla onlari bana vermez, göturur ailesinin yanina birakir, korkuyorum acikcasi, hep cocuklarimi düsünüyorum vallahi, onlar olmasa, böyle duygusuz bi adamin kahrini kac tane kadin cekerki...?:sinifsinif:

Yanlis bisey yapmak istemiyorum, ben namusumu onun icin tasimiyorum ki, ama resmen sevgi acligina düsdüm, hadi ask bi zaman sonra evlilikte söner, ama sevgi..?, ya insan bi "seni seviyorum" demezmi, "ben sevdimi söylememe gerek yok, sana his ettiriyorum ya " diyor, haaa nasil his ettirdigini söyliyeyim size, olaki bi gidip boynuna sarilmisimdir, onu kucaklamak öpmek istemisimdir, hic aklimdan seks bile gecmemistir iste öylesine, hemen beni yataga atmak icin ugrasiyor, ya ben diyorum simdi cinsellik istemiyorumki, sadece sana dokunmak, senin tarafindan sadece o anda oksanmak vs. istedim diyorum, "sen bana hem soguk davran, hemde sevgi bekle " diyor...ya ben cikamadim bu isin icinden...mafoldumben...kendimi resmen hafif, basit kadinlar gibi his ediyom, onlarla sadece seks yapilir, sevgi gösterisinde bulunulmaz....:umursamaz:

eşiniz sizi sadece cinsel bir obje olarak mı görüyor? anlayamadım ya size bravo dayanmışsınız .. eğer olmuyorsa boşa kürek çekmeyin isteklerinizi ertelemeyin boşanabilecekseniz boşanın diycemde pek böyle istekli diyemiyorum çocukalr varmış ama siz de varsınız bi yandan eğer bir güvenceniz varsa boşanaın hayatınızı yaşayın anacım ne diyim inş. düzelir çoooook mutlu olursunuz annemden biliyorum bu sevgisizliği ve sadece o malum şey için olan ilgiyi sözleri .... hakkınızda hayırlısı olsun

Evet MLS_, ona sorsaniz asla beni öyle görmüyor, evliyiz ya, bu onun en dogal hakki, ee benimde ihtiyacim var tabi, neden olmasin, her kadinin ihtiyaci vardir, ama o isi yapmadan önce bi kadin o gün icerisinde belki esi ile güzel seyler paylasmis olmali, güzel sözler ve yakinlik duymus olmali, hic bi sicaklik olmadan, öyle paldir küldür hic olurmu...?...ben cok duygu insaniyim, ama benim yaradilisim böyle, balik burcuyum esimde terazi burcu, (eger bu konuda fikir yürütmek isteyenler olursa), benim duygu dünyama inmesini beceremiyor.

Size en ufak bi misal vericem. Hani cok okuruz ya, bi kadin erkegini nasil bastan cikarir vs...bi ara cok hos ve etkileyici ic camasiri almistim, onun gönlünü oksamak icin, hani dedim belki romantik bi hava yaratirim sonra bu camasirlari giyerimde biraz ask hayatimiz canlanir dedim. Anacim, adam üzerimdeki camasirlari kale bile almadi, cikart onlari öyle gir yataga dedi....mafoldumben..."niye" dedim, "begenmedinmi yoksa üstümde..?" diye sordum, "hayir cok yakismis ama sen yinede cikar öyle gel " dedi...oysa ben daha farkli hayal etmistim...sizlerde kadinsiniz sevgili Bayanlar, heralde ne demek istedimi anliyorsunuzdur...:sinifsinif:

12 senenın sonunda monotonlasmıs bı evlılık..
ve esınızın sadece sıze cınselık anlamında yaklasması gercekdende hoş degıl..
kadın olmak hem cok zor hemde cok guzel bısı ..
yuvayı dısı kus kurar mısalı sanırım sızde rol gostermıs..
sız daha fazla fedakarlık yapmıssınız..yuvayı ıkı kısı kurar denılır ama sanmıyorum artık..
ozellıkle burtda acılan konulara bakınca evlılıgın daha cok tek taraflı oldugunu dusundum hep kadının fedakarıgı on planda..merak edıyorum erkekler evlılıkte nerde?..
zamanla evlılıkte aşk bıterse sevgı onu orter sevgı bıterse saygı orter saygı bıtınce ne olcak..
ve benım ınandıgım bısı vardır gercekdende evlılıkte ya hayata evlılıge hep 5 dogru 1 yanlıs gozuyle bakıcaksınız yada zorla polyana olucaksınız..
evlılıkte kadın mutlu degılse evlılıkde mutsuzluk oluyo evde huzursuzluk baslıyo..

canım benim sana hak veriyorum ama boşandın ve başka bir evlilik yaptın diyelim. sanki bu eşinden iyimi olacak. onunda başka başka huyları çıkacak.
çocuğunmu var işte o zaman bazı şeylere dur demeyi öğreniyoruz. onlar için bir çok şeyden fedakarlık yapıyoruz.
onlara mutsuz bir hayat yaşatmaktansa sabır et tatlım.
boşanmak çare değil yani. en azından şükretmeyi bilmeliyiz. bu tip durumlardada polyanacılık oynayacağız. en azından dövmüyor yada içkisi yok kumarı yok .....
eşinin seni cinsel olarak kullanması zoruna gidiyor ve haksızda değilsinnn....
konuşmak mümkün değil anlamıyor diyorsun..
can çıkar huy çıkmazmış tatlım.
mutlaka eşininde artıları vardır
demekki onunda huyu öyle.
bak 1 kez nişanlıyken sölemiş bu sözü
aslında birazda çevre faktörlerinden etkileniyoruz. benimde bir komşum vardı bu senin dediklerini 20 yıla yakın yaşamıştı.
şimdilerde kocası değişmiş ama ben artık benlikten gittim diyor.
şimdiden sonra seni seviyorum dese nee demese ney diyor. her şey gençlikte diyor....
ama ben alıştım artık onun bu şekil davranışlrına diyede ekliyor.
çocuklarım için katlandım diyordu......
üstelik onun içkisi ve şiddetide varmıştı.
yani anlayacağın beterin beteride var canım benimmm

Sevgili Dora,canim benim cok tessekkür ederim ve diger arkadaslarada, ya icime su serptiniz, inanin kimseyle paylasamiyordum, hani bu tip durumlari insan kimseye anlatamazki. Sadece sabir ediyorum, dua ediyorum, ama senin komsunun demesi gibi, bende benlikten gittim, artik asabi ve huzursuzum. Bide karsima gecip "hayirdir caninin biseyemi sikiliyo" diye sormasi yokmu...anlatsam bi türlü, anlatmasam bi türlü. Anlatsam "offf yinemi ayni konular diyor". Erkek iste isine gelmeyen konular olunca sIkIiyo...:umursamaz:

yok tatlım inanki eşin seni seviyor. sevmiyen erkek hayırdır niye sıkkınsın diye sormazz.......
sölediğim gibi demekki oda belli edemeyen tiplerden.
yada senin istediğin gibi davranamıyor.
her gün eve gelişlerinde asabimi. sana sürekli kabamı davranıyor.
seni azarlayıp aşağlıyormu.
eğer bunların hiç birini yapmıyorsa o adamdan sen korkma canım.
onuda öyle kabüllencen demekkii.
kavun değilki evlenirken koklayaraktan alak.:teselli:
her şey gönlünce olsun canım.
eğer o adam seni sevmese çıkarda gel demez seninle yatmak bile istemezdi.a.s
adamın huyu bu ne yaparsınnnnn:dilcikar:

benim de evliliğim aynı şekilde monotonlaştı
aynı senin dediğin gibi içime atıp duruyorum iki çocuğumun hatırı için
içime atmasam ne olacak bir sürü insanın mutsuzluğu olacak.ben çekerim her sıkıntıyı deyip sabrediyorum

cnm maddi sorunlarınız veyahut başka problemleriniz vardı huzursuz edecek
onlardan dolayı kafasına takıyor ve bunu size bu şekilde davranarak gösteriyor olabilir mi ben buna yordum
bende sevdiğine inanıyrm cnm

çok zor bir durum..keşke birazcık ayrı kalabilme imkanınız olsaymış..Umarım en yakın zamanda her şey düzelir..

çok iyi anlıyorum birtanem yaa sen çok hassasın bu konularda öyle olmasan bile bir koca sırf cinselliği sevgi duygu olarak görmemeli katiyen.. çok bunalmışsınız artık doğal olarak.. ruhsuz bir eşiniz var yani

Sevgili Dora,: kaba davranmak asagilamak ve siddet düzenli bir sekilde böyle seyler yok cok sukur. Tabiki duruma bagli, ben eger ki onu kritize edecek biseyler söylersem hemen tepki gösteriyor, basliyor bagirmaya cagirmaya. Ama o yapinca ben susmak zorundayim.

Evet malesef sevgili Dora, esim duygu gösteremeyen tiplerden, bunu sözle söylemek onun icin bir külfet, oysa ona bunu kolaylastiracak cok sey yapdim ama nafile iste...huyu batsin onun...:1closedeyes:

Sevgili teolog: Almanyada yasiyoruz, esim ailesine para gönderiyor tabi, yani zaman zaman maddi sorunlarimiz oluyor, ama ben bunlari takinti yapmiyorum hatta bu konuda ona destek olmaya calisiyorum. Keske ruhumu hos tutsa gerisi benim icin önemli degildi.

Sevgili Liza, aynen canim, evliligin monotonlasmamasi iki tarafa bagli, tek tarafli kürek cek, karsindaki de yan gelip yatsin olmuyo iste... aman esimin hicde umrunda degil valla, ona göre bu bir sorun degil, kendime has takinti...hic bi kadin benim gibi davranmiyomus "öyle diyo , kendileri" akannehir

Sevgili xzgi: Cok zor durum canim, ceken biliyo, ama okul tatilini gözetleyip bi ara, ya cocuklari ona birakip tek basima türkiyeye gelecem veya cocuklarimi yanima alip bi süre ondan uzaklasicam. Galiba kendinden cok emin, birazcik yoklugumu ve degerimi anlasin..demi ama ..?bilmiyorumkismile

Sevgili MSL_ Cok duygusalim evet, hayat hikayem zaten berbat oralara hic girmek bile istemiyom, esim beni daha iyi anlamaliydi, ona ne denli duygusal yönden ihtiyacim var bildigi halde esirgiyor...ruhsuz iste dedigin gibi, "ruh bagisi" olsa ilk önce onu siraya sokacaz...

Son düzenleme:
canım benim kızımın bir sözü var çok hoşuma gider bu söz. allah gökten akıl dağıtırken sana şemsiyemi tuttular diyekaydirigubbakcemile3
sende bu sözü eşine söleyebilirsin bak. gök yüzünden sevgi aşk dağırırken sana şemsiyemi tutan oldu diyekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Ama zaten böyle bi insan olduğunu daha öncesinde de belli etmiş. Bir tek nişanlıyken seni seviyorum demiş.Bu çok enteresan geldi bana. Bu cok ama cok belli ediyor zaten.Senden çok farklı kişilikte bir insanmış.

Tabi ki sarılmasını, sevmesini, güzel laflar sölemesini beklersin bundan doğal ne olabilir ki. Çok ama çok haklısın hatta seni tebrik ediyorum bu kadar sene tahammül etmişsin, böyle yaşamışsın.

Canım bu durumlarda diyecek birşey bulamıyorum inan. Çokzor bir durum bu da. Ama sen asla kendinden şüphe etme, istediklerin çok normal şeyler, hatta ben onlar olmadan yaşayamam herhalde. Sevgi almak, bir saçımı okşaması, sarılması bunlar çok önemli şeyler.Sadece seksten ibaret değil evlilik.

Sevgi anlayışlarınız farklı..

Hehehe, bunu ona uygun bi zamanda söylicem canim, sagol tavsiyen icin, bu arada canim senin özel mesajini aldim ama sana yanit yazamiyorum . özel mesaj göndermek icin Forumdaki mesaj sayisinin 50 ustunde olmasi falan gerekiyomus...yani umursamadi cvp yazmadi sanma sakin, o kadar yazdim ama gönderemedim sana ....:1no2: ama burdan bikez daha tessekkür etmek istiyorum, inan icimi ferahlattiniz Allah bin kere razi olsun...opuyorumnanaktan

sevgili pinky Evet bir kez duydum, oda nisanli iken, ondan sonra hic kendi gelipte seni seviyorum demedi, askim, canim , tatlim, hayatim gibi sözleri zaten hic kullanmaz. Ben sorsam seviyomusun diye, sevmesem evlenmez ve hala senle evli kalmazdim diyor. Eh buda bir argumanmis onu ögrendik...:1rolleyes:
Samimi yorumlarin icin cok tessekkür ederim, birseylerin degismesi icin halen caba gösteriyorum, ama degismesede en azindan bunu sizinle paylastim ve birazcikda olsa, icim rahatladi, yanliz olmadigimi his ettim. Biz Kadinlarin ortak sorunlari var, kiminin öyle kiminin böyle iste, Kadin olmak gercekten zor. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Sevgiyle kalin hepiniz öpüldünüzopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…