Babam mı Kocam mı...?

Zaten bosanmayida düsünmedim desem yalan söylemis olurum. Cok düsündüm ama 11 yasinda bir kizim ve 8 yasinda bir oglum var. Onlar bosanmanin acisina katlanamazlar, ve esimde asla onlari bana vermez, göturur ailesinin yanina birakir, korkuyorum acikcasi, hep cocuklarimi düsünüyorum vallahi, onlar olmasa, böyle duygusuz bi adamin kahrini kac tane kadin cekerki...?

arkadasim cocuklarin buyuduklerinde ayrilma kararini anlayacaklardir mutlaka. eger gercekten bosanmayi dusunuyorsan bosan yani ilk bosanan cift siz olamayacaksiniz dunyada. esinin sadece cinsellik icin senin yanina gelmesi falan hic yenilir yutulur seyler degil. cok kaba. afedersin sen sadece cinsel ihtiyaclarini giderdigi alelade bi kadin misin da sadece o ihtiyaci icin sana kosuyor...benim esim boyle olsa bin defa kapinin onune koymustum yani sen iyi sabretmissin tebrik ederim. cok ozur dilerim ama esinin seni sevdigini dusunmuyorum yani ask olarak sana bir seyler hissetse boyle yapmaz. o da bir cok erkek gibi evimin islerini yapan, benimle ilgilenen, cocuklarima iyi annelik eden bir kadin olsun diye evlenmis sanki. yani sevseydi boyle yapmazdi. sana ayril demiyorum , bu sorunlariniz halledilemeyecek seyler degil ama tek cozum esinle konusmakta.esini evlilik danismanina gitmeye ikna etmeye calis yararli olabilir. ya da esin gelmezse sen git durumunuza bir care ara, nasil davranman ve ne yapman gerektigi konusunda akil al. esinle guzel guzel konusmayi dene ben boyle mutlu degilim de. bize nasil derdini yazdiysan hepsini esine anlat,eger seni dinlemezse bir mektup gibi yaz icini dok ya da ona e-mail yoluyla anlatmak istediklerini yaz gonder ama bize anlattiklarini ona da anlat. her iletisim yolunu dene ve esinin senin icindekileri anlamasini sagla bence. ben olsam oyle yapardim canim

bir nebze seni rahatlatmak için yardımcı olduysak ne mutlu bize canım. boşver böyle gelmiş böyle gider de. sende çocuklarına aşkım canım diye sürekli seslen.
belki oda diline alışıklık yapar ve farkına varmadan söyler..sırnaşık şey
özel mesaja gelince biliyorum canım. daha çok az mesaj yazdığının farkına vardım.
allah başka dert vermesin ama yinede bir sıkıntın olduğunda her zaman dinleyip yardımcı olmaya çalışırım.....:1hug:
tekrar her şey gönlünce olsun. allah eşinede hidayet versin ve sana olan duygularını sözlü olarakta açsın :Saruboceq:

gitmenin de kalmanın da zor olduğu bir dönemeçtesin..

bedenin o evde ama ruhun can çekişiyor. çok üzülüp kırılmışsın belli yazdıklarından. sen de bir çok anne gibi annelik duygularınla o evdesin. çocuklarına kıyamıyorsun. çok bilinçli güçlü bir annesin.

eşinle konuşmaya çalış insanın canı tatlı çeker yaa bazen aşkta çeker liseli aşıklar gibi olabilmek ister. ben özlüyorum bu tür zamanlar geçirmek istiyorum diye açıkça anlat.

bıkmadan usanmadan anlat. elimi tutup birkaç güzel söz söylemek çok mu zor hiç mi haketmiyorum de. belki utanıyordur. bunları söyleyince kaybetmekten şımatmaktan korkuyordur bazı erkeklerin böyle takıntıları olur.

cok ozur dilerim ama esinin seni sevdigini dusunmuyorum yani ask olarak sana bir seyler hissetse boyle yapmaz. sana sevgi dahil hiç bişe hissetmiyor bunu sezdim seni sadece cinsel anlamda bazı ihtiyaçlarını karşılamak için elde tutmaya çalışıyor ve sen bu durumu bildigin halde hala beni seviyormu acaba diye düşünmekten neden kendini alamıyorsun biraz kendine gel önüne bak sevgi felan kalmamış ayrıca daha fazla yıpranan üzülen sen olacaksın ama inan şaştım hala sevdigini düşünmek... ne diyebilirimki daha olmadı olmazda bence hayatına yön ver arkadaşım hayat sadece ondan ibaret degil biraz gerçekleri görsen iyi olacak sen diyorsun benimle sadece cinsel yönden birlikte olmak istiyor diye.....bu cümleden sonra ne diyebilirizki söze hacet yok...iyi düşün derim ıYı GECELER

insanlar sevgilerini farklı dillerde gösterir, yada gösteremezler..

eşinizin sizi sevdiğini düşünüyorum... fakat yanlış giden birşeyler var..

konuştuğunuz zaman sıkılacak belkide, yine mi aynı konu diyecek...

bence güzel bir mektup yazın.. aynen bize anlattığınız gibi samimi ve içten olsun...

not: anlatım dilinize bayıldım.. o kadar güzel ve anlaşılır ifadeniz varki..

Benim tavsiyem bosanmayi dusunmeden once bir sure ayri kal.
belki birbirinizi ozleyince oda biraz ozen gosterir. buda ise yaramazsa yapacak birsey yok canim
yani cocuklar var, ustelik ailemde yok diyorsun, Dora ya katiliyorum canim.bazen polyannacilik
oynamak zorunda kaliyoruz. Kimsenin esi 4 4 luk degil. En azindan evine bagli , cocuklarina
duskun canim bunlari dusun. Benimde kalbim kut kut carpmiyor esime zamanla bazi heyecanlar
kayboluyor. Biliyorum sen sevilmek istiyorsun en buyukte hakkin ama evlatlarin icin bazi
fedakarliklar yapman lazim canim. BIrlikte evlilik terapistine filan gitseniz kabul edermi acaba?

Ben hepinize nasil tessekkür edecegimi bilmiyorum, valla bu kadar ilgi beklemiyordum, cok sevindim, meger derdini birileri ile paylasmak, anlasilmak ne güzelmis.

Evet hepinizin ayri ayri yorumlarini okudum, kendime göre degerlendirme yapiyorum. Bosan diyen arkadaslarimizda var, ama su anda ben buna psikolojikman hic hazir degilim. Olacaklardan, beni bekliyen seylerden cok korkuyorum. Birde cocuklarim var iste, onlarin böyle bir travma yasamasini istemiyorum. Yani simdilik hala sabrediyorum, esimle konusmaya calisiyorum her firsatta. Onun icin ne kadar gereksiz bir konuda olsa bu, asla pes etmicem. En azindan olurda bir gün bu evlilik herseye ragmen adliye karsisinda son bulur ise, en azindan onun gözleri icine bakip "ben cok caba sarf ettim, ama olmadi iste" diyebilmeliyim.
Belki beni seviyor belli edemiyor, belkide hic sevmiyor, inanin bi kocam olarak artik buna dahi tam emin olamiyorum. Ama bazi seylerde sözlü anlatilamiyor, yani "beni sev" , "bana güzel sözler söyle", "dokunuslarin söyle böyle olsun" demek cok abes kaciyor bana, bunlar insanin icten gelerek, isteyerek yapmasi gerek seylerdir.

Bazi tavsiyelere uyacagimi söylemek istiyorum, belki dediniz gibi bi mail atarim veya mektub yazarim, evlilik danismani ne kadar ise yariyor bilmiyorum, bu konuda tecrübesi olan arkadaslar varsa, beni aydinlatirlarsa sevinirim.

Ya ben kocami cok seviyodum, ona askim , canim, hayatim demek istiyorum, sanki kocam degilde sevgilim mis gibi heyecan duymak istiyorum ona bakinca.Ama icimdeki tüm sevgiyi ve aski katletti davranislari ile.Tek tarafli olmuyo ki, o böyle yapinca bendeki tüm cesaret kiriliyor. 12 sene oldu, iyi günlerimizde oldu ama onun bu kaba ve umursamaz halleri daha cok agir basiyor. Kendime en fazla 2 sene daha zaman vermek istiyorum. Bu zaman icinde, degisti degisti, eger baktim ki olmicak , ozaman baska carem kalmiyor. Hazir yasim daha gencken, elim ayagim tutuyorken hayatima bi yön vermem gerekiyor. Elden ayaktan düsdükden sonra kim sahip cikar ki bana, basimda ne Anam ne Babam ne bi kardesim var...cocuklarima asla yük olmak istemem, onlarin kendi hayatlari olacak, kendi aile ve sorumluluklari olacak. Offf cok ince detaylara girdim yine....

Evlilik terapisti ne derece ise yariyor...?, gidebilirim böyle bi terapiste, eger care olucaksa, esimide ikna edebilirim insallah...

Son düzenleme:
Bunca yıl böyle gitmişse 2 yılda ne değişecek.
Eşiniz de bir şeyleri değiştirmek istiyor ama nasıl yapacağını bilemiyorsa terapistin yararı olur.
Bence evliliği gözden çıkarmayın. Çocuklarınız var. Bir başkasının garantisi yok.
Bazen sevgi arayışı insanı yanlış yönlendirebilir. Bunu evliyken asla düşünmeyin.
Yine de düşünüyorum diyorsanız şimdiden ayrılıp yolunuzu çizmeye bakın.

kesnlkle katılıyrmvereliniortak

canım beklentilerinde çok haklısın.tabiki insan kocasından sevgi ve aşk bekler.sadece cinsel obje olarak görülmek istemez.ama öyle evlilikler var ki yani seninki süper diyebiliriz.
yani kocanın içkisi,kumarı,şiddeti,sorumsuzluğu,siniri yok,üstelik iyi bir babaymış.
burada açılmış konulara şöyle bir bak neler var neler.yeni birini bulsan kim bilir o neler getirecek başına.bak ne güzel 12 yıllık oturmuş bir yuvan var,iki tane çocuğun var.yani bu durumda boşanmak biraz rahat batması olur.
zaten çoğu erkek duygusuz.bırak seni nasıl görürse görsün sen ne seksi bir kadınsın ki 12 yıla rağmen eşin hala seni yatağa atma derdindeyerimseniben
biraz aşk da eksik olsun kıyamet kopmaz bundan.bence eşin seni çok seviyor ama biliyorsun işte bizim erkekler öyle sevgilerini pek gösteremezler,çoğu öpüşmeyi romantik bir sevgi göstergesi olarak görmez.yatağa gitmenin ilk aşaması olarak görürler.boşuna mı kadınlar habire aşk filmi izliyor,aşk romanları okuyor hep bu açlığı biraz bastırabilmek için.
aman yanlış yollara sapma .şimdi sana tam bir donjuan gibi yaklaşırlar iki gün sonra bakarsınki tam bir hanzoymuş.zaten erkekler aşkı hep tanışma aşamasında kullanırlar.yani başkasını bulsan da bir şey değişmez.
ailenin yuvanın kıymetini bil canım a.s.

Inanki cok dogru seyler yazmissin, böyle okurken sana cok hak verdim canim.:1hug: Evet benim esim gayet sorumluluk sahibi bir insan, disaridan bakilincada cok efendi biridir, fakat bana karsi olan bu "duygusuz" tavirlari beni cok yaraladi.

Dedigin gibi canim, insan su izledigi dizilerden, okudugu hikayelerden de cok etkileniyor, ne bilim tamda benim gibi kadinlarin hassas noktasi, romantik asklar, sevgi dolu sözler, jestler vs...yani insan bi kadin olarak bunlari kocasindan bekliyor haliyle. :1closedeyes:

Ama dediklerinde haklisin canim, öyle tabi, bu saatten sonra, bosansamda, benim istedigim gibi bi erkegi bulmam cok zor, bulsamda bu seferde baska uyuzluklari cikar karsima herhalde.

Bosanmayi en son care olarak görüyorum, bazilariniz diyor , 12 sene degismediyse 2 senede nasil degissin diye, ama ne yapayim..?..degismesede bi sekilde ben yine caba göstericem, sirf cocuklarimin ruh sagligi acisindan, onlar bedbaht olmasin diye...esime daha farkli yaklasmaya calisicam artik, benim icin önemli olan, siz sevgili bayanlarla bu konuyu paylasmakti, hep diyodum acaba suc bendemi, cokmu abartiyorum diye..ama anladimki, hata bende degil, ben yanlis ve imkansiz olan biseyi istemiyorum.
Evet, cok bakimli ve alimli bir kadin oldugumu söyler cevrem, zaten en sinir oldugum noktada bu..baska insanlar bana, gözlerin güzel, saclarin güzel cok güzel kadinsin diyolar, ama benim esimin agzini bicak acmiyor bu konuda...ya insan 12 sene icinde hicmi demez "hayatim üstündeki kiyafetin cok yakismis" yada "sen benim canimsin, balimsin", oysa masallah, en cok laf erkeklerde var bu konuda, ama tabiki karilarina degil, daha cok sevgililerine karsi, veya o anda elde etmek istedikleri kadinlara karsi...cok basit gibi görünüyor ama hic bu tarz seyleri bi erkekden duyamamis, evli bi kadin icin cok önemli seyler...bana bunlari esim söylemesi gerekiyo tabiki, bu konuda bu ihtiyacimi onla karsilamam en dogal olani degilmidir...yani bazi erkekler ve bazi kadinlar eslerini zorla günaha ve yanlisa itmek icin ugrasiyolar, böylelerini Allaha havale ediyorum. Evliligin sorumlulugunu tasiyamayan, kadin ruhundan anlamayan ve sevgi vermekte cimri davranan erkekler evlenmesinler kardesim, erkeklik tek apis arasi ile olmuyo, asil erkek, kadin ruhundan anlayan erkektir....iste o kadar...!!!

Öpüyorum canim , sevgi ile kal.opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Canım senin eşinin aklını başına getirecek bir olay lazım. Aslında seni seviyordur, ama belli sıkıntılardan dolayı böyle yapıyordur. Yani eşinin bir şekilde senin varlığının kıymetini anlayacak birşeyler yaşaması lazım. Benim de sevgilim bir sarılmayı bile çok görür hale gelmişti, herşeyimden bir huysuzluk çıkarıyordu. En sonunda çok soğudum ve ayrılmaya karar verdim. Bunu söylediğimde kıymetimi anladı, çok acı çekti çok üzüldü. Kendine zarar bile verdi. Şu an ise sevgisini gösteriyor sürekli, beni el üstünde tutuyor. Ama bu kadar kalp kırdıktan sonra ne kadar insanı sevgiye doyurur orasını bilemeyiz ki. Bir vazo kırıldı mı eski haline çeviremezsin, sevgilim de beni aldı ve özenle yapıştırdı. Ben de kırılıp yapıştırılmış bir vazo gibiyim, öyle hissediyorum. Hakkımızda hayırlısı.

Canım benım dılerım hersey ıstedıgın gıbı olur,sana dıyebılecegım tek sey bol bol dua..Duanın acamayacagı hıc bır kapı yok.Ve ben bu lafı cok sevıyorum;'ALLAH KULUNA YETMEZ Mı...'Evet canım dua ıle herseyı degstırebılırsın,yeterkı yurekten ett..

bence bu yazdıklarınızı bir mektup olarak ona yazın...
ama sen yapıyorsun sen ediyorsun diiye suçlayarak değil, aynı bize yazdığınız gibi...
nefsinizle ilgili kısımları bi gözden geçirin tekrar, kaş yapim derken göz çıkmasın...

o kadar net ifade etmişsiniz ki halinizi, umarım eşiniz sizi anlar...

Onun icin sorumluluk nedir söyliyeyim sizlere.
Gidip calismak, para kazanmak, eve ekmek getirmek, mutfak alisverisi yapmak, faturalari gunu gununde ödemek, cocuklarina iyi baba olmak, esini aldatmamak.

Tatlım bu sorumlulukları yerine getiren erkeklerin sayısı o kadar azaldı ki - eşin mükemmel erkek olduğunu düşünebilir elbette.
Hiç kimse dört dörtlük değildir - Bardağın dolu tarafını görmeye çalışırsan - yarıdan fazlası dolu görünüyor.
Eşinin yapamadıklarını değilde yapabildiklerini düşünürsen açlık hissettiğin duygularından zamanla kurtulabilirsin.
Sorumluluk sahibi erkeklerin - ailesinin yaşam standardını düşürmemek adına hissettikleri baskı oldukça büyük.
Evin ihtiyaç listesini ödeme planları yapmaktan duygusallığa enerjileri kalmıyor.
Eşinin anlayışıyla cinselliği yaşadıktan sonra ona istediğin kadar dokunabilir - başını göğsüne koyup sabahlayabilirsin.
Kimbilir belki de duygularımız doymak bilmez dipsiz bir kuyudur - hep daha fazlasını istiyordur. Birazda kendimize yetebilmeyi öğrenmeliyiz galiba.
Umarım en kısa zamanda kendini daha iyi hissetmeye başlar - bir ömür ailenle huzur içinde yaşarsın canım. a.s.

ARKADAŞIM Allah kolaylık versin bi kere...
çok zor bi durum...
ama inan aşılması da zor olsa da imkansız da değildir...
bence ilk önce sen kendini kocana endeksli yaşamayacaksın...
senin evden ve kocandan ayrı özel hobby ve uğraş alanların olsun...
sen oralardan beslen...
sosyal faaliyet olur dernek çalışmaları olur...
artık ne bileyim bulursun bişeyler işte
sonra eğer eşin azıcık laftan anlayan biri ise ona duygularını anlatan bir mektup yaz ve iş yerine gönder sakın eve gönderme...
ama sen şöylesin sen böylesin bana şunu yapıyorsun bunu yapıyorsun diye suçlayıcı olarak değil...suçlayıcı konuşursan savunmaya hemen geçer "ben dili" ni kulllanarak... yani ben böyle hissediyorum... ben şunu şu şekilde istiyorum... bende böyle duygular uyandırıyor diyerek...anlat...ama mektubun başında da sonunda da onu çok sevdiğini abartmadan laçkalaştırmadan anlat...
benim çözüm önerim bu ...
bunu ben denedim sonuç aldım...
sana da kolay gelsin...Allah yardımcın olsun bacım...

Son düzenleme:
Hepinizi cok sevdim yaa, ne kadar iyisiniz, vallahi moralim yerine geldi kizlar, herkesin yorumlarini teker teker, hemde bi kac sefer okuyorum, cok iyi geliyo bana. En azindan simdi kafami daha iyi toparliyabiliyorum. Özellikle kulitta' nin yazdiklarina hak veriyorum, tabiki bende cok üzülüyoru, esim gece gündüz demeden bizim icin calisiyor, bugune kadar da Allah razi olsun beni hic aldatmadi (en azindan ben yakalamadim böyle biseyi)...ama iste, hangi kadin duygusal anlamda tatmin olmak istemez ki, benimde bu konuda acligim var, bazi duygularin yoksunlugu var, bu yüzdende hircinlasiyorum...:sinifsinif:..

Bi kac arkadasin tavsiyesi üzerine bu mektup isini bi denesem diyorum, tam olarak nasil bisi yazarim bilmiyorum, esim mektupu acip okudugunda dicektir "nan bu gari hic vazgecmicek" kaydirigubbakcemile3, ama uygun bi dille beklentilerimi aktarmam gerekiyo artik. Ama böyle olmasini istemezdim iste...yani biseyin en güzeli ve en degerlisi, tek kelime etmeden arz talepde bulunmadan, kendiliginden gelen duygulardir. Bu biraz "siparis üstüne" olcak gibi...bilmiyorumkismile

Ya ben burda bana yazan tüm arkadaslarima cooookkk cooook tessekkür ediyorum, Allah binkere razi olsun hepinizden, Herkese ayri ayri cvp yazmak isterdim ama teknik olarak olmuyo malesef, ama bilinki hepinizin yorumlari ve tavsiyeleri benim icin cok önemliydi.
Allah gönlünüzün muradini versin baska ne diyeyim, hepinizi seviyorum, ve kovsanizda artik burdan gitmiyorum...:icecream: hepinize kucak dolusu sevgiler ve öpücükler...opuyorumnanaktan

True_lıes arkadaŞım benım ablam boŞandı 3 yıllık evlılıĞınde bır bebeĞıyle hemde nedenlerınden bırı buydu Üstelık ıÇkı sorumsuzluk ve Çok fazla sıgara kullanımı vardı cınsel yÖndende sıfırdı yanı anlıyorum senı
ama senın Şanslı olduĞun yerler var en azından 2 tane kocaman evladın var sona eŞın ÇalıŞıyo en azından ıÇkı ve dayak yok ama bunlar mutlu olmak ıÇın yetmıyo bılıyorum.her ınsan ıyı bır evlat ıyı bır baba kardeŞ ıŞÇı olabılır ama ıyı bır eŞ olamayabılır.senın durumunda zor gerÇekten.ama anladıĞım kadarıyla pek deĞıŞeceĞe benzemıyo eŞın.ŞÖyle bır sÖz vardır.allahım bana deĞıŞtırebıleceım Şeylerı deĞıŞtırme gÜcÜ, deĞıŞtıremeyeceklerım ıÇın kabullenme gÜcÜ ve arasındakı farkı anlayabıleceĞım gÜcÜ ver.
rabbım eŞını ıslah etsın ne dıyeyım.sende hayatını ona baĞlama kendını iyi hissetmek için gıyın sÜslen gez dolaŞ arada ve onun ÜstÜne gıtme kaÇan kovalnır sende hıÇ takma onu bakalım nasıl davrancak.bence boŞanmayı pek dÜŞÜnme arkanda destek olacak kımsen yok hem daha kÖtÜ Şartlarda olanlarda var.evlatlarına sarıl bence eŞınden gÖremedıklerını evlatlarına sun ve onlar sevgı aÇlıĞı Çekmesınler
allah feraha Çıkarsın dıyorum hayırlısıyla.......

Son düzenleme:
true -lies
bak aklıma negeldi. sempatiksalakcinni
hatta ne zaman geldi
gece desem inanırmısınnn:roflol:
eşine mektup değilde
kendine bir günlük edin ve içindekileri o günlüğe dök
ve bir gün ortalıkta o günlüğü unutmuş gibi yap. tabi eşinin göreceği bir yer olsun.

o günlüğünü okurken sen hiç onu yanına yaklaşma hatta başka işle meşgul oluyor gibi görünnnn
belki o zaman senin duygularını daha iyi anlayabilir.
duygularını çokta acıtasyonlu yazki tam içinde hissetsin eşinnnnnboshayallersmileboshayallersmile

eğer fark edermi diye düşünürsen günlük olduğunu gözüne ilişecek kadar büyük başlıkla defterin ilk kaplığına baskı şeklindede yazdırabilirsin. günlüğüm gibilerinden. üzerinde bir düşün derim canım. ne kaybedeceksinkii:1hug::1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…