• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam olacak şahıs beni kapanmaya zorluyor.

bizimkilerde öyle valla hayatım boyunca hep kapanmak istedim ailem herzaman karşı çıktı sonra evlendim kapandım şükür :9:
hayat işte kimisi direterek kapatmaya çalışıyo kimisi kapansın istemiyo :31:

Yok canım benim ki öyle birşey değil;) ben tvda gördüğüm bir modeli merakta kafamda denedim, babamda kapanmaya ozeniyorum diye karşı çıkmıştı, ama öyle bir durum yok hayatımda kapanmayi hiç düşünmedim ;)

Arkadasim sakinnn ama sakinnn baskasi icin kapanma... boyle dusunen babalardan tiksiniyorum,biride bendeydi ne yazikki.. senin yasadiklarin kadar olsaydim oper basucuma koyardim.. bana 7 yasimda baskiya baslandi düşün, 7 yas!!!!! Neymis alisacakmisim... Ve devam etti,dayaklar,azarlar...biryere arabasiz gidiyorsak kafami kaplumbaga gibi yerden kaldiramiyordum okuldan arkadaslarima denk gelip tanimasinlar diye..hicbiryere gitmek istemiyordum.. Ortaokulda baya bi direndim artik takmicam istemiyorum dedim,ertesi sabah sacimin önünü kirpilmis buldum,mecbur kalip kapatayim diye böyle bir igrenclik yok.. ve ben mecburen kapandim artik yapacak baska birseyim kalmadi,okula hic kapali gitmedim ama okul disinda kapattim liseden sonra tamamen kapandim.. sonra ne mi oldu seneler sonra o basortuyu her kapattigimda kufur ederken buldum kendimi,kendimden nefret etmeye basladm,icim baska disim baskaydi...sonra esimle nisanlandik bu sefer o isin icini bilmedigi icin surekli giyimime biseyler buluyor,ya tam kapan yada ac falan diyor bazen,dahada kinleniyorum sanki kendim isteyerek kapanmismda bide dort dortluk yapmam bekleniyor... bundan nisanliyken esime bahsettim onun hayali hep kapali biriyle evlenmekti,ama buna ragmen dedi ki hayatim hemen ac,boyle dusunuyosan sakin bekleme hemen ac dedi,ben senni zorlayip vebal alamam dedi...ama yapamadim biraz daha dayandim,dugunumden sonra dayanamadim acildim.. esimin ailesi,ozellikle babasi bana cok destek oldu,acikliktan hoslandiklari icin degil,bana babamin yaptigini yapip zulmetmek istemedikleri icin.. tabi babam olay cikardi esim babama karsi beni korudu falan o donemler geçti.. simdi insanlar onceden kapali olup acilanlari yargiliyor,bazen asagiliyor.utanilacak birseymis gibi bakiyor.. ki banada yapilmistir arkamdan yuzume olmadi ama.. pwki bu benim sucummuydu? Bu benim secimimmiydi? Riyakar bi insan gibimi yasasaydim? Ve undan eminim kendimi biliyorum bana dayatmasalardi ben kendim mutlaka kapanirdim ve ne olursa olsun acmazdim..Ailemden bu yuzden tiksiniyorum... Allah bunun hesabini onlardan insallah sorsun,o yasadiklarim icin onlara hakkim helal degil.... O yuzden sakin kapanma,1 sene derslerini calis kazan uni yi git, benden tavsiye....(kusura bkmayin en hassas yerime degdi bu konu yorumum uzn oldu :( )

Bu bir yıl boyunca çok sıkı çalış, üniversiteyi kazan. hatta bulunduğun şehir dışındaki bir üniversiteyi kazan. tabi babanın seni şehirdışına göndereceğini pek sanmıyorum ama bence, bir yıl boyunca iyi hal sergilersen izin verir.
mesleğini eline al, kendi ayakların üzerinde dur. reşit olunca da bir çılgınlık yapma. herşey daha kötüye gider. seni zorla evlendirebilirler bile.
şansın bol olsun.

Zorla evlendirmek yoktur bizde öyle birşey yapmaz yani,kafama koyduğumu yapan birisiyim şehir dışına göndermese de emin ol kendim giderim,İstanbulda oturuyoruz hedefim Ankara inşallah, iyi niyetiniz için teşekkürler

Kimi evlatlar vardır daha geçen haberlerde okumuş kızını yatakta sevgilisiyle bastıgı için bi tokat atmış ve kız koşa koşa karakola gidip babasından şikayetci olmuş adama ceza verdiler. Bazılarıda senin gibi herşeye ragmen merhametlidir işte. Canını sıkma bugünlerin de geçiceğini düşün üniversitene hazırlan güzelce sonra git kendi hayatını kur. Bu dünyaya kimse baban da dahi olsa zorla birşey yaptırılmak yada dayak yemek için gelmiyor.
İçinden gelmeyerke yaptıgın seylerin ne gibi bir sevabı olabilir ki.
Umarım bugünleri en az zararla atlatırsın

Çok teşekkür ederim yorumunuz beeni çok mutlu etti.Önümde 1 yıl gibi bir süre var sınavlar için iyice hazırlanıp kendi hayatımı kuracağım inşallah.

Yok canım benim ki öyle birşey değil;) ben tvda gördüğüm bir modeli merakta kafamda denedim, babamda kapanmaya ozeniyorum diye karşı çıkmıştı, ama öyle bir durum yok hayatımda kapanmayi hiç düşünmedim ;)

hımm anladım ben hep düşünmüştüm kapanmayı benim ailem hep açık geçen yıl gittiğimde ilk defa gördü teyzem kuzenlerim falan surat yaptılar falan delimine :9:
sen düşünmemişsin ama ben yinede senin için dua edicem inşallah sende kapanırsın :16:

Arkadasim sakinnn ama sakinnn baskasi icin kapanma... boyle dusunen babalardan tiksiniyorum,biride bendeydi ne yazikki.. senin yasadiklarin kadar olsaydim oper basucuma koyardim.. bana 7 yasimda baskiya baslandi düşün, 7 yas!!!!! Neymis alisacakmisim... Ve devam etti,dayaklar,azarlar...biryere arabasiz gidiyorsak kafami kaplumbaga gibi yerden kaldiramiyordum okuldan arkadaslarima denk gelip tanimasinlar diye..hicbiryere gitmek istemiyordum.. Ortaokulda baya bi direndim artik takmicam istemiyorum dedim,ertesi sabah sacimin önünü kirpilmis buldum,mecbur kalip kapatayim diye böyle bir igrenclik yok.. ve ben mecburen kapandim artik yapacak baska birseyim kalmadi,okula hic kapali gitmedim ama okul disinda kapattim liseden sonra tamamen kapandim.. sonra ne mi oldu seneler sonra o basortuyu her kapattigimda kufur ederken buldum kendimi,kendimden nefret etmeye basladm,icim baska disim baskaydi...sonra esimle nisanlandik bu sefer o isin icini bilmedigi icin surekli giyimime biseyler buluyor,ya tam kapan yada ac falan diyor bazen,dahada kinleniyorum sanki kendim isteyerek kapanmismda bide dort dortluk yapmam bekleniyor... bundan nisanliyken esime bahsettim onun hayali hep kapali biriyle evlenmekti,ama buna ragmen dedi ki hayatim hemen ac,boyle dusunuyosan sakin bekleme hemen ac dedi,ben senni zorlayip vebal alamam dedi...ama yapamadim biraz daha dayandim,dugunumden sonra dayanamadim acildim.. esimin ailesi,ozellikle babasi bana cok destek oldu,acikliktan hoslandiklari icin degil,bana babamin yaptigini yapip zulmetmek istemedikleri icin.. tabi babam olay cikardi esim babama karsi beni korudu falan o donemler geçti.. simdi insanlar onceden kapali olup acilanlari yargiliyor,bazen asagiliyor.utanilacak birseymis gibi bakiyor.. ki banada yapilmistir arkamdan yuzume olmadi ama.. pwki bu benim sucummuydu? Bu benim secimimmiydi? Riyakar bi insan gibimi yasasaydim? Ve undan eminim kendimi biliyorum bana dayatmasalardi ben kendim mutlaka kapanirdim ve ne olursa olsun acmazdim..Ailemden bu yuzden tiksiniyorum... Allah bunun hesabini onlardan insallah sorsun,o yasadiklarim icin onlara hakkim helal degil.... O yuzden sakin kapanma,1 sene derslerini calis kazan uni yi git, benden tavsiye....(kusura bkmayin en hassas yerime degdi bu konu yorumum uzn oldu :( )

Benim yaşadığım şeylerden daha beterini yaşamışsınız gerçekten, 7 yaşında insan kızını dövermi bu yüzden.Neyse ki kurtulmuşsun canım Allah korumuş seni,ben kesinlikle kapanmayı düşünmüyorum,içimden gelmiyor benim babamda belki bana dayatmasa güzelce anlatsaydı kapanırdım.Ama yok dayakla bağırıp çağırmayla halletmeye çalışıyor daha da soğutuyor beni.Sizin annenizde baskı yapmış anladığım kadarıyla,benim annem şükürler olsun ki benim yanımda o da olmasa gerçekten dayanamazdım,üniversiteye gitmekten başka çarem yok gibi teşekkürler mesajınız için benimde hassas olduğum bir konu ve aynı şeyleri yaşamış bir insandan böyle bir mesaj okumak gerçekten mutlu etti beni.Teşekkür ederim.

dünden beri bu içerikle açılan kaçıncı konu bu bilmiyorum da hep aynı durum.aile aşırı dindar e haliyle çocukları da ona uygun yaşasın istiyorlar ama seçtikleri yol çok yanlış.eminim onlar seni zorladıkça sen karşı çıkıyorsun.belkide baskı yapmasalar böyle olmayacak.

babana şunu söyle,insanlar birileri için değil dinin gereği olduğu için kapanırlar.zorla yaptırılan hiçbir şeyden hayır gelmez.

baskının her türlüsü kötü.
dün akşam eşimle konuşuyoruz bu konuyu.
küçük yaşta ya da farketmez erişkin bir kızın başını kapatmaya zorlamayla, başını kapatmak isteyen bir kızın babası ya da büyüğü tarafından açılmaya zorlanması da aynı baskıdır.
başını kapat diyen baba kötü de, başındaki örtüyü çeken baba iyi mi?

hamileyim ve çocuk gelişimi hakkında daha şimdiden bir sürü şey okuyorum ve eşimle de konuşuyoruz.
bir çocuk belli bir yaşa kadar doğru yanlış yönlendirmesi yapılabilir. ama baskı asla. baskı ancak işte böyle nefret oluşturur.

benim bu başlıkta en çok kızdığım şey babayı genelleme yapılarak eleştirilmesi.

sanki dindarlar hep baskı yapıyor da, seküler kesim hiç baskı yapmıyor.

ben bizzat şahidim evde namaz kılmasına izin verilmeyen bir arkadaşımın banyoda namaz kıldığını bilirim. bu sadece verdiğim bir örnek.

yani baskıcının dindarı, seküleri falan yok. baskıcı, baskıcıdır.

ayrıca konu sahibine tavsiyem. bu durumdan kurtulmak istiyorsan bağımsızlığını oluşturman. maddi ve manevi. sonra istediğini yapabilirsin.

İyi de babanla aynı evde yaşıyorsunuz işe başvurduğnuu kabul edildiğini bilmiyor muydu sormadı mı başın açık mı gideceksin diye evden çıkarken başını kapatıp akşam açıyor muydun yani. Mesaim vardı ancak bugün konuştuk diyorsun gece yarılarına kadar mı mesainde konuşamadınız baban zaten seni işten almak istiyorsa böyle kızıyorsa başını açık gördüğü an saat kaç olursa olsun bekler söyleyeceğnii söylerdi zaten. Çalışırken nasıl hazırlanacaksın üniversiteye. Drsaneye nasıl gideceksin. Yani başının kapalı olmasını isteyen kişi çalışmana hiç izin vermez.

Ne kadar uzuldum bilemezsin. Baban belki dinini yasatmaya calisiyor ama zorla da olmaz ki farkinda degil.
Halbuki insan Rabbinin rizasi icin kapanmali, firdevs cennetini hayal ederek orucunu tutmali ve namazini her vakiti dort gozlebekleyerek eda etmeli.
Umarim babanizin bu tavri sizi islamiyetten uzaklastirmaz, yoksa cok buyuk bir vebal almis olur:14:
Herkes istedigi gibi yasasa keske, ne ben basimi zorla acayim ne sen zorla kapan. Allah yardimcin olsun.

İyi de babanla aynı evde yaşıyorsunuz işe başvurduğnuu kabul edildiğini bilmiyor muydu sormadı mı başın açık mı gideceksin diye evden çıkarken başını kapatıp akşam açıyor muydun yani. Mesaim vardı ancak bugün konuştuk diyorsun gece yarılarına kadar mı mesainde konuşamadınız baban zaten seni işten almak istiyorsa böyle kızıyorsa başını açık gördüğü an saat kaç olursa olsun bekler söyleyeceğnii söylerdi zaten. Çalışırken nasıl hazırlanacaksın üniversiteye. Drsaneye nasıl gideceksin. Yani başının kapalı olmasını isteyen kişi çalışmana hiç izin vermez.

Kapalı biliyordu beni öyle gittiğimi, işten 11'de geliyorum kendisi teravide oluyor o saatlerde yatıyorum ben o gelene kadar.Dersaneye hiç gitmedim göndermez sevmiyor dersaneymiş,kursmuş .Hep çalışmayacağım zaten 2-3 ay en fazla

Site ateistlerin siber saldirisina ugradi resmen.

Allah'a havale ediyorum seni

Ne kadar uzuldum bilemezsin. Baban belki dinini yasatmaya calisiyor ama zorla da olmaz ki farkinda degil.
Halbuki insan Rabbinin rizasi icin kapanmali, firdevs cennetini hayal ederek orucunu tutmali ve namazini her vakiti dort gozlebekleyerek eda etmeli.
Umarim babanizin bu tavri sizi islamiyetten uzaklastirmaz, yoksa cok buyuk bir vebal almis olur:14:
Herkes istedigi gibi yasasa keske, ne ben basimi zorla acayim ne sen zorla kapan. Allah yardimcin olsun.

İnsan Allah rızası için kapanmalı,ibadetini yapmalı dediğiniz gibi teşekkür ederim,amin

Ateist....
Çok ayıp,haddinizi aşıyorsunuz burada...
Yazılanları tekrardan okuyun isterseniz,sonra gelin konuşun!!

:42::42:

konu sahibi atesit değil kapanmak istemiyor sadece.insanları yargılamak yafta yapıştırmak ne kolay değil mi.iki gündür şunu anlıyorum önemli olan dindar olmak falan değil hoşgörüyle,anlayışla bakabilmek.

Kac gundur ayni tip konular acilip duruyor.tesaduf mu bence degil.yazdiklariyla celisip duruyorlar.ateist diyerek kimseye hakaret etmedim.herkesin inanci kendine.ama boyle mubarek gunlerde insanlari birbirine dusurmek icin bazi kesimlerin kasten bu konulari actigini dusunuyorum.haddimi asacak laf etmedim.

:42::42:

konu sahibi atesit değil kapanmak istemiyor sadece.insanları yargılamak yafta yapıştırmak ne kolay değil mi.iki gündür şunu anlıyorum önemli olan dindar olmak falan değil hoşgörüyle,anlayışla bakabilmek.

Hemen kapanmak istemiyor diye atesit ilan edildi,yargılamak için bahane işte..
Hoşgörüile yaklaşmak varken,neden itham ediliyoruz ki..
Kapanma demek ateistlikse,gerisini sen düşün artık..

konu sahibi, Allah yardımcın olsun. yaşamadığım durumlar. biz de herkes dinini istediği gibi yaşar ve bu nedenle de çok şükür güzel yaşadığımı düşünüyorum dinimi. sana tek önerebileceğim çok çalış, çok. babana duyduğun tüm hırsı derlerinden çıkar ve kendin başar birşeyleri. okumak için uzaklaşır, mesleğini eline alırsın. sırtın yere gelmez.

Arkadasim sakinnn ama sakinnn baskasi icin kapanma... boyle dusunen babalardan tiksiniyorum,biride bendeydi ne yazikki.. senin yasadiklarin kadar olsaydim oper basucuma koyardim.. bana 7 yasimda baskiya baslandi düşün, 7 yas!!!!! Neymis alisacakmisim... Ve devam etti,dayaklar,azarlar...

neffset, içim parçalandı yazdıklarına. 7 yaşında çocuk neye alışacak ya. Allah ıslah etsin böyle düşünenleri. ne güzel karşına eşin ve ailesi gibi anlayışlı insanlar çıkmış. Allah bundan sonra yüzünü güldürsün.

Site ateistlerin siber saldirisina ugradi resmen.

heeeeeh ben de bu konuda bişi eksik diyodum. mükemmel dindar, acaip Müslümanlar geldi. çekilin ateistler...
Ateist diye kimi eleştiriyorsunuz bilmem de günah günah, çok biliyorsunuz ya günahı, hatırlatayım dedim.

Kac gundur ayni tip konular acilip duruyor.tesaduf mu bence degil.yazdiklariyla celisip duruyorlar.ateist diyerek kimseye hakaret etmedim.herkesin inanci kendine.ama boyle mubarek gunlerde insanlari birbirine dusurmek icin bazi kesimlerin kasten bu konulari actigini dusunuyorum.haddimi asacak laf etmedim.

Mübarek gün diyorsun dediğin şeye bak ayıp yahu,işim gücüm yok insanları birbirine düşürmeye çalışacağım şu ayda, yazık .Aynı tip konular açılıyor diye ateist olduk pes

Back
X