• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam olacak şahıs beni kapanmaya zorluyor.

Allah seni islah etsin cocuk.yalanciliksa evet babana yalan soyluyorsun her ne kadar o sana dogru davranmasa da.dinsizlikse o kadar degil ama numaradan bas kapayip namaz kilarak Allah i kandiriyor onun emirleriyle dalga geciyorsun.
Eger gercekse bunlar sana gelsin.degilsen de oylesine yazdim iste.
Neyse cook daha onemli islerim var.Allah gonlune gore versin....
Bende ayni durumdayim.Bile isteyemi yapiyoruz bunlari sanki , cok mu merakliyiz saniyosunuz -mış gibi yapmaya bunlar kolay seyler falan değil elestirmeye baslamadan once bi oturun dusunun bundan zevk aliyomusuz gibi konusuyosunuz yok siz allahimi kandiriyosunuz da yok dalgami geciyosunuz da nasil bunu cikardiniz pes yani hayir madem inanmadiniz konuya okadar yorum yapmaya ne gerek var konu tartisma ciksin diye acilmis diyosunuz ama tartismayi siz cikardiniz farkindaysaniz bravo tebrik ediyorum size pek onemli islerinizde basarilar

Benim dikkatimi çelen bir konu hoşlarına gitmedimi bu dindarların hemen tartışmaya girmeden kavga çıkarıp konuyu kapattırmak , çok iyi beceriyorsunuz , olmadımı istediğiniz gibi yorumlar hemen kapansın , hemen baskı, konuşamıyoruz ,
Allah ıslah etsin sizi yardım istedik konu açtık ne dinsizliğimiz kaldı ne yalancılığımız kapatılsın konu lütfen, merak eden olursa özel mesajla anlatabilirim merak ettiklerini

2 satır yorum yapmak çok mu zor sanki, konu gerçek ya da sahte, yorumunuz varsa yazın çekilin. Gelip burda sayfalarca konunun sahteliğinden dem vuruyorsunuz.

Eger konu gercekse ki inanmiyorum,konu sahibine durup dururken ateist diyecek kadar cahil degilim.konu gercek degil benim fikrim.inanmayan bir gurup insanin heyecan olsun,buradakiler birbirine girsin diye hususi yaptigi birsey.kac mesajdir bunu anlatmaya calisiyorum ama anlamadan direk saldiriya geciyor hadsizlik saygisizlik ne varsa sayiyorsunuz.
Ne yeni uyeyim,ne cahilim,ne de ergenim lafimi ölcumu bilmeyecek.

Kim saldırıyor ateist diyen sizsiniz. Herkesin işi gücü yok senle mi uğraşacak . Birine zorla ibadet ettirmenin tartışılacak bi tarafı yok yanlıştır bu kadar basit

Ben başı kapalı bir bayanım. Örtünmek başkasının zoruyla olacak bir şey asla değil. Ben tamamen kendi isteğim doğrultusunda karar verdim. Biri beni zorlasaydı hepten soğurdum biliyorum kendimi. Konu sahibine hak veriyorum bu yüzden. Yalnız gelip de burda dindarlar şöyle kapalılar böyle diye çirkinleşmenin bir anlamı yok.

iki gündür sayı ile mi geliyorsunuz anlamıyorum tartışmaya açık konularla hücum ediyorsunuz....
bak kardeşim senden baya bir büyüğüm konun gerçekse şayet...
sana abla nasihatı madem istemiyorsun günaha girme bir sene sesini çıkarma dersine çalış üniversitede namaz mı kılmayacan başını mı açıcan inancını mı yitirecen karar senin...ama o babam olacak dediğin adama bir sene dayan olur mu..dinde zorlama yoktur ama erkek kadını 3 kere uyarır dini görevleri için özellikle namaz..baktı kadın diretiyor yüzüne vurmamak kaydıyla cezalandırır diyor nisa suresi..fakat bizim türk erkekleri bu ayeti yanlış meallendirme hususunda karısına kızına çok eziyet ediyor..babanın yaptığı şey haktır demiyorum kesinlikle fakat buraya konu açman yersiz inananlarla inanmayanları anca birbirine düşürür...konu kapanır gider..hele ki ramazan ayında açmanız zaten enteresan...tekrar ediyorum adım gibi eminim sahte olduğuna ama değilsende bir sene sus baban ne istiyosa yap üniversiteyi kazan git ne yapıyorsan yap.:27:

Dinde zorlama yoktur AMA yüzüne vurmamak kaydıyla cezalandırabilir mesela tekme atabilir boğaz yüze girmiyor boğaz sıkabilir. Tokat atmayacak sadece yoksa el görür!
Canım evet çok sık yazılmaya başlandı son günlerde ama sen şiddette görmüşsün çok üzüldüm işin ucunda şiddet olmasa diren açıl derdim ama şimdilik öyle birşey yapma mazallah baban yüzün hariç biryerlerine vurur falan daha ciddi şeyler olabilir. Reşit olup üniyi kazanınca özgür olacaksın zaten biraz dişini sık.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Üniversiteye gönderecek mi baban seni? Sanmıyorum.

Babanın olmamasını en iyi ben bilrim. Evi bıraktım gittim mahkemeye verdim babamı da...

Noldu? hakkımı aldım ama memleketime dönemiyorum asla...

Hala içimde bir babanın eksikliği var...

o yüzden tecrübelerime dayanarak söylüyorum.

Bu sene kapan namazını kıl ama össye çook çalış burs al sonra ve git oku. (göndermese bile git)

Sonra açılırsın naparsan yaparsın...

Ama kendine çok dikkat et. memlekette şerefsiz dolu. İstanbul lu imişsin ama sonradan özgür ortam gören kızların çoğunun sonu felaket oluyor...

bunları ölç tart...

Son düzenleme:
Bir insanın sırf kapan dedi diye " babam olacak şahıs" diye bahsetmesi ne acı.. İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur üniversiteye gidin gönlünüzce yaşayın. Dün de aynı konu açıldı sanıyorum aynı kişisiniz. Namaz kılmak istemiyorsanız kılmayın. Kılıyormuş gibi yapıp dalga geçmeyin ayıp ya..

o beğenmediğin babanı kaybettiğinde onu çok arayacaksın gibime geliyor. Bak bu lafımla sanma ki baban haklı iyiki bunları yapıyor sen suçlusun vs diyorum. Açtığın başlık babam olacak şahıs olduğu için beni çok üzdü. İnsanlar babam olsa da isterse dövsün sövsün diyorlar. Sen babasızlık ne bilmediğin için onsuz mutlu olacağını sanıyorsun ama öyle değil işte. Evet baban yanlış yapıyor cahilce davranıyor çünkü okumamıştır tahminimce ona da babası dedesi aynı şekilde zorla bir şeyler yaptırmaya çalışmıştır. İbadet veya herhangi bir iş olarak söylüyorum bunu onun öğrendiği zorla döverek söverek yaptırmak. Adam bilmiyor ki güzel dille anlatmayı hakkı hakikati öğretmeyi. Senin yapman gereken kendini geliştirmen. Madem babanı düzeltemiyorsun üstüne gitmemelisin evet zor ama biraz dişini sık. Sonra zaten illaki yollarınız ayrılacak onu bu şekilde istemediğin için keşkelere sığınacağın günler gelecek. Keşke o bana iyi davransaydı ben de biraz dişimi sıksaydım diyeceksin. Ama inşallah öyle bir şey olmaz ben haksız çıkarım.

Herkesin dediği gibi oku kurtar kendini ve babanı asla babam olacak şahıs diye adlandırma...

insanlar mahşer gününde yine böyle kolaya kaçacakmış..
annem babam zorlamadı, onlar kıl demedi , onlar kıl dese kılardım diyecekmiş...

sizinki de bunun fani dünya versiyonu..

babam kıl demese kılacağım... babam zorlamasa yapacağım...

yav he he..

zorlayan insanların varlığına inanırım.
ama birisi tutup namazı da laf olsun diye kılıyorum derse ne o insana inanırım ne de o insanın kalp güzelliğine..

halbuki gerçek anlamda namazınızı kılıp Allah'a yönelseniz tüm bunların dert olmaktan çıktığını göreceksiniz..
ne acı ki Allah size ciddi mana da secde etme fırsatı veremiyor..
babamı kandırıyorum diye sevinmek yerine bu huzura erişemiyorum diye üzülün..

Allah babanıza merhamet size vicdan nasip etsin..

Son düzenleme:
Bir insanın sırf kapan dedi diye " babam olacak şahıs" diye bahsetmesi ne acı.. İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur üniversiteye gidin gönlünüzce yaşayın. Dün de aynı konu açıldı sanıyorum aynı kişisiniz. Namaz kılmak istemiyorsanız kılmayın. Kılıyormuş gibi yapıp dalga geçmeyin ayıp ya..
Ayni kisi degiliz dunki konuyu acan benım bu benim konum değil. Namaz kilmak istemiyorsaniz kilmayinmis sanki biz hobi olarak kiliyomus gibi yapiyoruz az oturup dusununde mantikli yorumlarda bulunun dalga geçtiğimizi nerden cikardiniz sizden mi ogrenicez ayibi gunahi neyin ayip olup neyin olmadigini iyi biliyoruz ki asil sizin yaptiginiz 'kınayıcı' uslubunuz ve yorumunuz ayip tutturmussunuz bi dalga gecmektir diye iyiki derdimizi yazdik buraya sinirini cikarmak isteyen konulara saldiriyo

o beğenmediğin babanı kaybettiğinde onu çok arayacaksın gibime geliyor. Bak bu lafımla sanma ki baban haklı iyiki bunları yapıyor sen suçlusun vs diyorum. Açtığın başlık babam olacak şahıs olduğu için beni çok üzdü. İnsanlar babam olsa da isterse dövsün sövsün diyorlar. Sen babasızlık ne bilmediğin için onsuz mutlu olacağını sanıyorsun ama öyle değil işte. Evet baban yanlış yapıyor cahilce davranıyor çünkü okumamıştır tahminimce ona da babası dedesi aynı şekilde zorla bir şeyler yaptırmaya çalışmıştır. İbadet veya herhangi bir iş olarak söylüyorum bunu onun öğrendiği zorla döverek söverek yaptırmak. Adam bilmiyor ki güzel dille anlatmayı hakkı hakikati öğretmeyi. Senin yapman gereken kendini geliştirmen. Madem babanı düzeltemiyorsun üstüne gitmemelisin evet zor ama biraz dişini sık. Sonra zaten illaki yollarınız ayrılacak onu bu şekilde istemediğin için keşkelere sığınacağın günler gelecek. Keşke o bana iyi davransaydı ben de biraz dişimi sıksaydım diyeceksin. Ama inşallah öyle bir şey olmaz ben haksız çıkarım.

Herkesin dediği gibi oku kurtar kendini ve babanı asla babam olacak şahıs diye adlandırma...

bazen babalar düşündüğünüz gibi olmuyor işte...

anlayın bunuda...

bazen babalar düşündüğünüz gibi olmuyor işte...

anlayın bunuda...

Elbette anlıyorum ama diyorum işte insanlar cahil o da böyle zorbalıklarla büyümüş bilmiyor ki adam akıllı konuşmayla işlerin hallolabileceğini.

Babasızlık zor canım benim hele de bu devirde kimseye güvenemiyorken çok daha zor.

Elbette anlıyorum ama diyorum işte insanlar cahil o da böyle zorbalıklarla büyümüş bilmiyor ki adam akıllı konuşmayla işlerin hallolabileceğini.

Babasızlık zor canım benim hele de bu devirde kimseye güvenemiyorken çok daha zor.

evet zor.. keşke beni seven düğünümde yanımda olan, kardeşim olmadığı için belime kurdelemi bağlayan bir adam olsaydı. Düşünün ki babam sağ.

Ama yok işte adam! olmadı da, olmasın da...

Annem dahi babam için üzülmez. Lakin eksik mi bir yanımız eksik...

İnsanlar bunları söyleyebilmek için neler yaşıyor neler görüyor... düşünün bir. Babasızlık evet iyi bir babası olan insan için zordur ama bu sözleri sarf ettirecek baba için zor değildir.

Dinde zorlama yoktur AMA yüzüne vurmamak kaydıyla cezalandırabilir mesela tekme atabilir boğaz yüze girmiyor boğaz sıkabilir. Tokat atmayacak sadece yoksa el görür!
Canım evet çok sık yazılmaya başlandı son günlerde ama sen şiddette görmüşsün çok üzüldüm işin ucunda şiddet olmasa diren açıl derdim ama şimdilik öyle birşey yapma mazallah baban yüzün hariç biryerlerine vurur falan daha ciddi şeyler olabilir. Reşit olup üniyi kazanınca özgür olacaksın zaten biraz dişini sık.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

fazla kinayelisiniz hanımefendi ..devam edin tebrik ederim..:103:

Ayni kisi degiliz dunki konuyu acan benım bu benim konum değil. Namaz kilmak istemiyorsaniz kilmayinmis sanki biz hobi olarak kiliyomus gibi yapiyoruz az oturup dusununde mantikli yorumlarda bulunun dalga geçtiğimizi nerden cikardiniz sizden mi ogrenicez ayibi gunahi neyin ayip olup neyin olmadigini iyi biliyoruz ki asil sizin yaptiginiz 'kınayıcı' uslubunuz ve yorumunuz ayip tutturmussunuz bi dalga gecmektir diye iyiki derdimizi yazdik buraya sinirini cikarmak isteyen konulara saldiriyo

ne söylediğimi gayet iyi biliyorum mantığım yerinde dert etme
hadi sağlıcakla:ssz:

evet zor.. keşke beni seven düğünümde yanımda olan, kardeşim olmadığı için belime kurdelemi bağlayan bir adam olsaydı. Düşünün ki babam sağ.

Ama yok işte adam! olmadı da, olmasın da...

Annem dahi babam için üzülmez. Lakin eksik mi bir yanımız eksik...

İnsanlar bunları söyleyebilmek için neler yaşıyor neler görüyor... düşünün bir. Babasızlık evet iyi bir babası olan insan için zordur ama bu sözleri sarf ettirecek baba için zor değildir.

Bir şey diyemem yaşanılanları bilmediğim için ama Allah büyük bu da sınav dünyası. Sabretmeli olana da şükretmeliyiz.

Yarının ne getireceğini de kimse bilemez Allah sonumuzu hayretsin inşallah. Sizin için dua edeceğim.

Yaptirmak istediklerini bagirarak yaptirmaya calismasi yanlis. Sana guzelliikle yaptirmaya calisti da olmadi o ayri. O senin baban ve sana karsi sorumluluklari var dinde zorlama olmayacagini bildigine gore isminden giyimine yatismene kadar herseyden ahirette anne babandan hesap sorulacagini da biliyosundur.Tabi ki sana karismaya hakki var.

Bağırarak değil döverek istediklerini yaptırmaya çalışıyor.
Ayrıca dikkatimi bir konu çekiyor, size sorayım izninizle. Hep şöyle bir söylem var; aile evlatlarının günahlarından sorumlu tutulacağı için öbür dünyada, tabi ki çocuklarına karışmaya hakkı var.

Pekala;
Ateistler de öbür dünyaya inanmadığına göre evladının tek hayatını gereksiz olduğunu düşündüğü ibadetlerle, yasaklar ve kısıtlamalarla mahvetmesini istemiyor belki. Ya da masaya tapan biri kızı masaya tapmazsa öbür dünyada ondan hesabının sorulacağını düşünüyor diyelim. Kızına masaya tapması için baskı yapabilir mi?

Bu iki durumun farkı nedir açıklarsanız sevineceğim.

Ek olarak da konu sahibi, durumunuza çok üzüldüm ama hiç şaşırmadım. Şaşıranlara şaşarım hatta muhtemelen. Umarım istediğiniz gibi yaşama şansı bulabilirsiniz.

Ne kadar zavallı kadınlar varmış aramızda. Yüzümüze vurmadan uyarmak için vücudumuza vurabilirlermiş, bak bak bak.

Bu düşüncedeki kadınlar "eğitilmek üzere dünyaya getirilmiş bir hayvan" olmadıklarını bilmiyorlar sanırım. Ama ben biliyorum.
Hiç kimse hiç kimseye şiddet uygulayamaz. Hayvan olmadığının farkında olanlar da bunu bilir.

Umarım bir an önce kurtulursun o adamdan konu sahibi. Babadan çok çekmiş biri olarak seni anlıyorum. "Gelip buraya derdini anlatman" da yersiz falan değil, millet buraya neler anlatıyor. İçin rahat olsun. Mutlaka şehir dışında oku. Üniversite hayatı çok ama çok güzel. Orada daha da aydınlığa erişecek, gerçekleri göreceksin. Kimsenin sana dokunmaya bile hakkı olmadığını öğreneceksin... Umarım her şey dilediğin gibi olur, özgür bir hayat yaşaman dileğiyle!

Bende babamı sevmiyorum
Benim sorunum anneme yaşattıkları ve bizi kücümsemesi..
Hep yokmuşuz gibi davrandı,bizi hiç umursamadı,varmıyız-yokmuyuz hiç umrunda değildi..
Kendini düşünen bencilin tekidir..

Ölse dirhem üzülmem
yok gibi zaten görmüyorum,görüşmüyorum ,konuşmuyorum

Bunlarada baba deniyo ya ben daha ne diyim..

Back
X