Konunun gercek oldugunu dusunuyorum,ayrica gerceklikten uzak degil,cogu insanin bende dahil yasadigi bir durum ne yazik ki... kendini dine nispet edipte bizleri dinden sogutan yobaz,bagnaz,egoistlerin Allah bin belasni versin kendi babamda dahil.... buraya gelipte bu pislikleri savunanlarada Allah akil fikir versin.... hadi konu sahibi ergen,ben 27 yasindayim Allahin huzuruna cikip namaz kilamiyorum 2 gun devam ediyorum bitiyor.. bahane diyenler olacaktir, asla degil!!!! Sen bu din yuzunden hep zorlamaya dayatmaya maruz kalirsan,bu din yuzunden hersey icinde ukte kalirs ku ukte dedigim seyler acik giyinmek falan degil,en basiti bi basketbol takimuna girmek,halk oyunlari ekibibe katilmak,okulbandosuna katilmak,19 mayis gosterilerine katilmak gibi.... cocuklugun basi kapali arkadaslarim gorecek diye sokaklara cikamadan gecerse,spor kiyafetle gidilmesi gereken piknige etekle gitmen sart kosulur ve gidemezsen ne o dine saygin kalir,ne sevgin kalir.. cocuk aklimla aglayarak dua ettigimi bilirim Allahim neden beni hristiyan bi ailenin evladi yapmadin benim ne sucum vardi diye.. dusunebiliyomusunuz hamdetmem gereken muslumanliktan beni daha cocuklugumda tiksindirdiler ... Allah secdeyi nasip etmiyormus,yok yaaa? Bos konusmak ne kadar kolayiniza geliyo... ben simdi simdi kendimi tedavi etmeye calisiyorum yavas yavas... ama bugune kadar yapmadiklarimdan ve yapiyor gorunduklerimden ailem sorumlu,hakkimida helal etmiyorum... aile Allahi sevdirir,dinini sevdirir uzaklastirmaz..
''Bu nasiptir'' demem üstüne yazdığınızı düşündüğüm ''Allah secde nasip etmezmiş yok yaa''
cümlenize binaen bir şeyler söylemek istiyorum.
Ben orada herhangi bir kimseye atıfta bulunmadım üstelik kendimi dahil ettiğim bir cümleydi.
Evet, günahını/ sevabını biliyordum ama yakın zamanda nasip oldu bana.
Bugün tembel evlatlara çalışsın diye baskı yapan öğretmenler ve ebeveynler var ama ben hiç görmedim
''ay derslerden soğuttular beni'' diyen bir çocuğu.
Aksine Allah razı olsun iyi ki zorla da olsa okuttular, deniliyor.
Yani bu baskılar dini bir şekilde olunca mı ters tepiyor bir tek?
İlla dini bir meselede mi öğğğk, kötü, yobaz, Allah hesabını sorsun oluyor?
İbadet Allah'la sizin aranızdadır.
Şimdi baba/anne baskısı görmüyorsunuz ama beni dinden soğuttular gibi bir sebebiniz var.
Küsüyorsanız anne/babanıza küsün, Allaha değil.
Zira oyuna küsülmez, oyuncuya küsülür.
Baskı kötü bir durum evet.
Ama bela okumak nedir?
Namazınızın/orucunuz vs ibadetlerinizin anne -babanıza bir yararı yok.
Yaptıysanız kendinize.
Kötü yolla da olsa cahillikle bir şeyler vermeye çalışmış birilerine mi beddua ediyorsunuz?
Artı yapmadıklarınızdan aileniz sorumlu değil, zira şu an hür iradeniz mevcut.
Sizin bir şeyi yaşamanız size benzer şeyler yaşayanların da gerçek olduğu anlamına gelmez.
Bence bir çelişki var çünkü bu kadar hddetli bir baba 3-5 gün beklemez.