• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam olacak şahıs beni kapanmaya zorluyor.

Eğer ki kapanmak isteseydim, babamla görüşmezdim hayatıma kendi bildiğim çizginin hizasında yürümeye devam ederdim..
Arkadaşta aynısını yapsın kimse kimsenin hayatına, seçimine karışamaz bu belli bir yasa gelindiğinde anne , baba da dahil onlar bizi bir yasa kadar yuguruyorlar ama bu ölene dek hayatımıza karışma haklarıni onlara vermez .

Budur işte. Bak sonunda aynı şeyi söyledik. Evet her cümlene katılıyorum. Anne baba olarak bizim üzerimizde hakları varsa bizim de onların üzerinde haklarımız var. Onların istediği hayatı yaşamak zorunda değiliz.

İnsanlar cocuklarinin düşüncelerini ne zaman onemseyecekler acaba merak ediyorum.
Ne zaman onunda ayri bir birey olduğunu kabul edecekler..
Bu konular derin konular vallahi.

Konunun gercek oldugunu dusunuyorum,ayrica gerceklikten uzak degil,cogu insanin bende dahil yasadigi bir durum ne yazik ki... kendini dine nispet edipte bizleri dinden sogutan yobaz,bagnaz,egoistlerin Allah bin belasni versin kendi babamda dahil.... buraya gelipte bu pislikleri savunanlarada Allah akil fikir versin.... hadi konu sahibi ergen,ben 27 yasindayim Allahin huzuruna cikip namaz kilamiyorum 2 gun devam ediyorum bitiyor.. bahane diyenler olacaktir, asla degil!!!! Sen bu din yuzunden hep zorlamaya dayatmaya maruz kalirsan,bu din yuzunden hersey icinde ukte kalirs ku ukte dedigim seyler acik giyinmek falan degil,en basiti bi basketbol takimuna girmek,halk oyunlari ekibibe katilmak,okulbandosuna katilmak,19 mayis gosterilerine katilmak gibi.... cocuklugun basi kapali arkadaslarim gorecek diye sokaklara cikamadan gecerse,spor kiyafetle gidilmesi gereken piknige etekle gitmen sart kosulur ve gidemezsen ne o dine saygin kalir,ne sevgin kalir.. cocuk aklimla aglayarak dua ettigimi bilirim Allahim neden beni hristiyan bi ailenin evladi yapmadin benim ne sucum vardi diye.. dusunebiliyomusunuz hamdetmem gereken muslumanliktan beni daha cocuklugumda tiksindirdiler ... Allah secdeyi nasip etmiyormus,yok yaaa? Bos konusmak ne kadar kolayiniza geliyo... ben simdi simdi kendimi tedavi etmeye calisiyorum yavas yavas... ama bugune kadar yapmadiklarimdan ve yapiyor gorunduklerimden ailem sorumlu,hakkimida helal etmiyorum... aile Allahi sevdirir,dinini sevdirir uzaklastirmaz..

''Bu nasiptir'' demem üstüne yazdığınızı düşündüğüm ''Allah secde nasip etmezmiş yok yaa''
cümlenize binaen bir şeyler söylemek istiyorum.
Ben orada herhangi bir kimseye atıfta bulunmadım üstelik kendimi dahil ettiğim bir cümleydi.
Evet, günahını/ sevabını biliyordum ama yakın zamanda nasip oldu bana.

Bugün tembel evlatlara çalışsın diye baskı yapan öğretmenler ve ebeveynler var ama ben hiç görmedim
''ay derslerden soğuttular beni'' diyen bir çocuğu.
Aksine Allah razı olsun iyi ki zorla da olsa okuttular, deniliyor.
Yani bu baskılar dini bir şekilde olunca mı ters tepiyor bir tek?
İlla dini bir meselede mi öğğğk, kötü, yobaz, Allah hesabını sorsun oluyor?

İbadet Allah'la sizin aranızdadır.
Şimdi baba/anne baskısı görmüyorsunuz ama beni dinden soğuttular gibi bir sebebiniz var.
Küsüyorsanız anne/babanıza küsün, Allaha değil.
Zira oyuna küsülmez, oyuncuya küsülür.
Baskı kötü bir durum evet.
Ama bela okumak nedir?
Namazınızın/orucunuz vs ibadetlerinizin anne -babanıza bir yararı yok.
Yaptıysanız kendinize.
Kötü yolla da olsa cahillikle bir şeyler vermeye çalışmış birilerine mi beddua ediyorsunuz?
Artı yapmadıklarınızdan aileniz sorumlu değil, zira şu an hür iradeniz mevcut.

Sizin bir şeyi yaşamanız size benzer şeyler yaşayanların da gerçek olduğu anlamına gelmez.
Bence bir çelişki var çünkü bu kadar hddetli bir baba 3-5 gün beklemez.

Son düzenleme:
Amin,Allah hepimize hidayet versin. Babana da...

Ama ben yanlış anladığını düşünüyorum. Kimse sana bu konuyu açtın diye, babanla aynı görüşte değilsin yahut namaz kılmak istemiyor kapanmak istemiyorsun diye dinsiz, ateist falan demedi. En azından yukarıda alıntıladığım üye demedi. Günlerdir, hatta haftalardır burada sürekli bu tarz konular açılıyor. Tüm forum konu açan üyenin babasına kızıyor, sayıp döküyoruz. Ve sonunda dinle alakalı tartışmalar çıkıyor, insanlar birbirine düşüyor, mübarek günde günaha giriyor. E hal böyle olunca da insanın aklına geliyor bu konuları İslama zarar vermek isteyen insanlar mı açıyor acaba diye... Çünkü konu sonunda "dindarlar böyle işte, baskı yapıyorlar." gibi yorumlar yapılıyor. Bence yukarıdaki alıntıladığım üye böyle düşündü. Size ateist demek istese doğru yoldan derdi, yada böyle mi demek istedin diye sorulduğunda inkar etmezdi diye düşünüyorum.

Nihayet beni anlayan cikti.

Merhaba öncelikle herkese.Forumu yakından takip edip önceden üye olmama rağmen ilk mesajımı atmak bugüne nasipmiş.Uzatmadan konuya geçeyim.

2 yıl önce babam olacak şahıs(baba demek istemiyorum artık ona) ablam ve beni kapanmaya zorladı.Babamdan saklanarak yaşadım resmen hayatımı.Onun olduğu yerlerde kapalı,diğer yerlerde açıktım.
Bu yıl liseden mezun oldum.Üniversite sınavlarına girmedim, bu yıl hazırlanıp seneye girmek istedim.Şu an boş olduğumdan kitap masraflarıydı(gerçekten pahalı), üniversiteye gittiğimde birikmiş param olsun diyerek bir işe girdim.Geçen hafta perşembe işe giderken bu şahıs beni açık gördü.Sürekli mesai olduğunda nihayetinde dün konuşabildik.Bana niye açık gittiğimi sordu,bir daha öyle gitmeyeceğimi açık gidersem kafanı kırarım falan dedi.Bende ben kapanmak istemiyorum,açık olacağım diye direttim.Ardından bi güzel dövdü beni.Tokat attı, boğazımı sıktı vs.Öldürmekle tehdit etti sonunda da.
Her şeyi zorla yaptırmaya çalışıyor inanın bıktım artık.Küçük yaşta zorla oruç tutturdu, zorla namaz kıldırıyor(Allah affetsin ama kılıyormuş gibi yapıyorum),zorla kapattırmaya çalışıyor.En baştan güzelce bana deseydi ben şu an belki kapalı olurdum,ama yapmadı hep bağırmayla,dayakla halletmeye çalıştı.Dinde zorlama yoktur diye ayet olmasına rağmen her şeyi zorla yaptırmaya çalışıyor.
Bugün başım ağrıyor dedim işe gitmedim, az önce gidersen kafanı kırarım dedi yine.Yarın ne yapacağımı bilmiyorum.Annem ve ablam benim yanımda, onlarda bana destek çıkıyor ama yok anlamıyor.
Ben baba sevgisi diye bir şey hiç görmedim.Arkadaşlarımın babalarına özenerek geçirdim hayatımı.Artık o kadar usandım ki.Dünden beri sadece ağlıyorum başka yaptığım bir şey yok.Bana öyle çok çektirdi ki ölse 1 gram gözyaşı dökmem onun için.17 yaşındayım şu anda reşit olduğumda(aralıkta) evden gitmeyi düşünür oldum artık öyle bıktırdı ki beni, çileden çıkarttı artık.
Başınızı ağrıttığım için özür dilerim, iyi kötü mesajlarınızı okumak isterim,iyi forumlar.

Evlenmeyi düşünen kim, evlenmek istiyorum falan demiş miyim ben?

Evden gitmek isteyen evlenmek istiyodur kk kadınlarının bir kısmı bunu düşünüyor..
Benimde baba konumda anneme ev almadan evlenmek istemediğimi söyledim..
Sonrada abim ben catlakbnın evden kurtulmak için yanlış evlilik yapmasından korkuyorum demesini söyledim..
Ben evlenmek istedim oldu:53:

ALLAH yardım etsin herkese...

Hiç tartışmaya girmeden, Cibran'la yanıt vereyim,

Sizin diye bildiğiniz evlatlar gerçekte sizlerin değildirler,
Onlar kendini özleyen Hayat'ın oğulları ve kızlarıdırlar.
Sizler aracılığıyla dünyaya gelmişlerdir ama sizden değildirler.
Sizlerin yanındadırlar ama sizlerin malı değildirler.

Onlara sevginizi verebilirsiniz ama düşüncelerinizi asla.
Çünkü onların kendi düşünceleri vardır.
Onların vücutlarını çatabilirsiniz ama canlarını asla.
Çünkü onların canları geleceğin sarayında oturur ve sizler düşlerinizde bile orayı ziyaret edemezsiniz.
Kendinizi onlara benzetmeye çalışabilirsiniz ama onları kendinize benzetmeye kalkışmayın hiç.
Çünkü hayat ne geriye gider ne de geçmişle ilgilenir.
Sizler, evlatların birer canlı ok gibi fırlatıldıkları yaylarsınız.
Yayı geren , sonsuza açılan yolda kendine bir hedef edinmiştir ve oklarını en uzağa eriştirebilmek için Kendi gücüyle sizleri gerer.
Yayı gerenin elinde seve seve bükülün.
Çünkü oku atan O güç, uzaklaşan okları sevdiği kadar elindeki sağlam yayı da sever.

Halil Cibran - Ermiş'ten

Son düzenleme:
Gerçekten çok hoş, çok övünülesi özenilesi bir davranış olmuş. Bunu burada anlatmanız da çok alakalı olmuş evet.

Farkındaysanız babanızın yaptığıyla konu sahibinin babasının yaptığı arasında hiçbir fark yok. İkisi de zorbalık. Meraktan yapmışsınız ama örtünmek istiyor da olabilirdiniz. Dayak mı yiyecektiniz babanızdan bunun için?

bencede burda biraz kapanmanın çok kötü olduğunu gösteren biri var gurur duyacak ne avr burda anlamadım :9:
bide cocuğa öyle tepki vermek kafir olmasına bile neden olabilir
islamifobia niye var sanıyorsunuz değil mi :)

Son düzenleme:
Ders çalışmakla bu durumu bir tutmaniz cok.ilginc ayrica baskiyla ders calisip basarili olani ustine dua edenide ben hic görmedim.. size suan oldugunuzdan farkli bir insan olmaniz icin dayatma yapilsa ne hissedersiniz? Biraz empati kurun... her birey ailesi tarafindan yetistirilir,aile tarafindan kisiliginin buyuk bir kismi sekillendirilir,karakterini olusturan taslar aile tarafindan yerine konur.. benim ve bnm gibi arkadaslarin aileleri bunu onemsemediyse,o taslari sevgiyle anlayisla,hosgoruyle dizmediyse,sevgi yerine ofke ektiyse, simdi benim bakis acim,hayat görüşüm neden sadece bana maalediliyor bunun mantigini aciklayabilir misiniz? Ya 8 yillik kesintisiz egitim cikmasaydi ben okuyamayacaktim din sebep gosterilerek okuma hakkim elimden alinacakti hemde okul birincisiyken... her donem takdir alirken,onur belgesi alirken..ve okadar isterken... islamiyet bana bugune kadar istedigim seylere engel olarak önüme kondu... hic.bu cocuktur hevesini alsin,icinde kalmasin denmedi... simdide yaptiklarimdan ben mesul tutuluyorum öyle mi? Hirsizin hic sucu yok.... Ayrica ben suan ibadet etmiyorum demedim etmek icin caba sarfediyorum ama beni dinden uzaklastirip onca zulmu bana ettikleri icin aileme hakkim helal degil...

Hayat iste kimileri zorla kapatilmaya calişilirken kimilerinide zorla açmaya çalışırlar ne diyim söylenecek cok sey var ama orucum..

Ders çalışmakla bu durumu bir tutmaniz cok.ilginc ayrica baskiyla ders calisip basarili olani ustine dua edenide ben hic görmedim.. size suan oldugunuzdan farkli bir insan olmaniz icin dayatma yapilsa ne hissedersiniz? Biraz empati kurun... her birey ailesi tarafindan yetistirilir,aile tarafindan kisiliginin buyuk bir kismi sekillendirilir,karakterini olusturan taslar aile tarafindan yerine konur.. benim ve bnm gibi arkadaslarin aileleri bunu onemsemediyse,o taslari sevgiyle anlayisla,hosgoruyle dizmediyse,sevgi yerine ofke ektiyse, simdi benim bakis acim,hayat görüşüm neden sadece bana maalediliyor bunun mantigini aciklayabilir misiniz? Ya 8 yillik kesintisiz egitim cikmasaydi ben okuyamayacaktim din sebep gosterilerek okuma hakkim elimden alinacakti hemde okul birincisiyken... her donem takdir alirken,onur belgesi alirken..ve okadar isterken... islamiyet bana bugune kadar istedigim seylere engel olarak önüme kondu... hic.bu cocuktur hevesini alsin,icinde kalmasin denmedi... simdide yaptiklarimdan ben mesul tutuluyorum öyle mi? Hirsizin hic sucu yok.... Ayrica ben suan ibadet etmiyorum demedim etmek icin caba sarfediyorum ama beni dinden uzaklastirip onca zulmu bana ettikleri icin aileme hakkim helal degil...

Katiliyorum cok mantikli ve dogtu sözler iskamiyeti kimseye zorla sevdiremezsiniz birakin sevfirmeyi nefret bile etmedine sebep olabilirsiniz bu gunahta size yeter bilincli bir baba değil belliki keske arkadaşımız bu babayi bir imamla hocayla veya bilgili biriyle konustursaniz..

Bağırarak değil döverek istediklerini yaptırmaya çalışıyor.
Ayrıca dikkatimi bir konu çekiyor, size sorayım izninizle. Hep şöyle bir söylem var; aile evlatlarının günahlarından sorumlu tutulacağı için öbür dünyada, tabi ki çocuklarına karışmaya hakkı var.

Pekala;
Ateistler de öbür dünyaya inanmadığına göre evladının tek hayatını gereksiz olduğunu düşündüğü ibadetlerle, yasaklar ve kısıtlamalarla mahvetmesini istemiyor belki. Ya da masaya tapan biri kızı masaya tapmazsa öbür dünyada ondan hesabının sorulacağını düşünüyor diyelim. Kızına masaya tapması için baskı yapabilir mi?

Bu iki durumun farkı nedir açıklarsanız sevineceğim.

Ek olarak da konu sahibi, durumunuza çok üzüldüm ama hiç şaşırmadım. Şaşıranlara şaşarım hatta muhtemelen. Umarım istediğiniz gibi yaşama şansı bulafbilirsiniz.

Bu konu hakkinda bi bilgim yok ama soyle bi durum var artik insanlara surekli ozgursun istedigini yapabilirsin senin hayatin gibi dusunceler asilaniyo. Hayir efendim cocuk allahin hediyesi ve emanetidir ebeveynler cocugu egitip cocuga allahi ogretmelidirler. irade ozgurdur tabi ben konu sahibinin acik olmak istemesine falan bisey demiyorum ki diyemem demem de kendi iradesi ama babasi da onu ogretmeye calisiyo ustune dusen gorevi yerine getirmek istiyo. yontemi yanlis o ayri.Kuranin hatim duasi kisminda soyle bisey gecer "allahim sen bize diyosun ki 'eger cocuklariniza beni ogretmezseniz egitmezseniz bende onlari size asi yaparim' "

Dikkat ediyorum bu tarz konular hep ramazanda açılıyor, bunca zaman aklın neredeydi, niye daha önce yazmadın? Kesinlikle ortalığı karıştırmak, insanları birbirine düşürmek, dinden soğutmak amaçlı açıldığını düşünüyorum. Buna rağmen çok küçükte olsa gerçek olma ihtimalini göz önünde bulundurup, cevap yazacağım...

Ne demek babam olacak şahıs, bu nasıl bir sözdür, kendinden utanmalısın, bir babaya böyle hitap edilmez heleki seninki gibi bir babaya, değerini illa kaybedincemi anlayacaksın? Hem baban senin hem bu dünyan hemde ahiretini düşündüğü için kapanmanı istiyor. Ne mutluki sadece dünya zevklerine dalıp, Allah'ın emirlerini unutan bir baban yok. Ama malesef babanın karşısındada yaptıklarını anlayacak insan yok. Biz ne desek boş, baban uğraşıyor ama hidayet sadece Allah'tan... Babanda boşuna çırpınıyor belli, ama ne yapsın evlatlarının iyi olmasını düşünüyor, ne diyim, Allah hidayet versin...

Merhaba öncelikle herkese.Forumu yakından takip edip önceden üye olmama rağmen ilk mesajımı atmak bugüne nasipmiş.Uzatmadan konuya geçeyim.

2 yıl önce babam olacak şahıs(baba demek istemiyorum artık ona) ablam ve beni kapanmaya zorladı.Babamdan saklanarak yaşadım resmen hayatımı.Onun olduğu yerlerde kapalı,diğer yerlerde açıktım.
Bu yıl liseden mezun oldum.Üniversite sınavlarına girmedim, bu yıl hazırlanıp seneye girmek istedim.Şu an boş olduğumdan kitap masraflarıydı(gerçekten pahalı), üniversiteye gittiğimde birikmiş param olsun diyerek bir işe girdim.Geçen hafta perşembe işe giderken bu şahıs beni açık gördü.Sürekli mesai olduğunda nihayetinde dün konuşabildik.Bana niye açık gittiğimi sordu,bir daha öyle gitmeyeceğimi açık gidersem kafanı kırarım falan dedi.Bende ben kapanmak istemiyorum,açık olacağım diye direttim.Ardından bi güzel dövdü beni.Tokat attı, boğazımı sıktı vs.Öldürmekle tehdit etti sonunda da.
Her şeyi zorla yaptırmaya çalışıyor inanın bıktım artık.Küçük yaşta zorla oruç tutturdu, zorla namaz kıldırıyor(Allah affetsin ama kılıyormuş gibi yapıyorum),zorla kapattırmaya çalışıyor.En baştan güzelce bana deseydi ben şu an belki kapalı olurdum,ama yapmadı hep bağırmayla,dayakla halletmeye çalıştı.Dinde zorlama yoktur diye ayet olmasına rağmen her şeyi zorla yaptırmaya çalışıyor.
Bugün başım ağrıyor dedim işe gitmedim, az önce gidersen kafanı kırarım dedi yine.Yarın ne yapacağımı bilmiyorum.Annem ve ablam benim yanımda, onlarda bana destek çıkıyor ama yok anlamıyor.
Ben baba sevgisi diye bir şey hiç görmedim.Arkadaşlarımın babalarına özenerek geçirdim hayatımı.Artık o kadar usandım ki.Dünden beri sadece ağlıyorum başka yaptığım bir şey yok.Bana öyle çok çektirdi ki ölse 1 gram gözyaşı dökmem onun için.17 yaşındayım şu anda reşit olduğumda(aralıkta) evden gitmeyi düşünür oldum artık öyle bıktırdı ki beni, çileden çıkarttı artık.
Başınızı ağrıttığım için özür dilerim, iyi kötü mesajlarınızı okumak isterim,iyi forumlar.

Anne Babalarin bu zorlayici tutumlarini hic tasvip etmiyorum.
Baba zorladigi icin, dayak atmaya kadar uzattigi icin kiz belkide isteyerek yapacagi dini gorevlerini,ibadetlerini zorla yalandan yapiyor.
Dininden soguyabiliyor bu durumda. Ne uzucu..
Benim Annem ve babam birgun bana kapan diye diretmediler, namaz konusunda bile.
Ben kendi kendime kapandim 5 yil evvel. Namazlarima basladim. Ama keske diyorum bana bu konuda daha onceleri uyarilarda bulunsalardi.
Ama ne yazik ki ben hicbir dini bilgi alamadim fazla. Bu konuda kiziyorum anne ve babama..
Kapandigimda kizdilar bile istemediler, gencsin dediler :)
Ama ben kafama koymustum bunu yapacaktim. onlar istedigi kadar karsi ciksinlar yolumda devam ettim cok sukur. Alistilar artik hepsi.
Bu da sizin gorusunuz. Kapanmak ,namaz kilmak zorla olmaz ki..
insanin yureginden gelecek ki, o huzuru o mutlulugu yakalayasiniz.
Babaniz ve Anneniz gorevleri olarak 3 kez ikaz ederler sonrasi size kalmistir. inatla olmaz bu isler. (Babaniz icin diyorum)
Kapanmak isteyen bayanlari hor goren aileleri,engel olan aileleri nasil anlamiyorsam
Kapanmak istemeyen bayanlari zorla kapatmak isteyen aileleri de bir o kadar anlamiyorum...
Ben 12 yasindaki oglumu namaz kilmasi icin ikna ediyorum mesela, ogretmek istiyorum..Ama zorla mi,dayakla mi? Baski ile mi? Asla!
Ogluma sevdirerek anlatiyorum, dua ve sureleri ezberletirken bile odul vererek onu sevindiriyorum kutluyorum kendisini.
Insallah birgun namaza da baslar tabiki Allahin izniyle. Ben elimden geleni yaparim sevgi dolu sozlerle, onu korkutmadan, biktirmadan,sogutmadan.
Artik gerisi Yuce Allaha kalmistir. Bana da dua etmekten baska birsey kalmaz.
Bu konularda baski,siddet,dayak,ofke,inat hicbir ise yaramaz.. Babaniz umarim farkina varir bunlarin..
siz de sabredin..

Insallah Allah size de nasip etsin, kendiniz isteyerek ve bilincine vararak bu guzel ve huzur verici ibadetlerinizi yerine getirirsiniz..

Son düzenleme:
Ama bu nasip meselesi.
Yani namazda bir nasibin varsa oluyor.
Bundan yillar once namaz deyince annem, cildiriyorduk.
Ama simdi hamd olsun Allah o sevgiyi verince tek tek kesilse her uzvum vazgecmem Allah'in izniyle.
Her sey bir ayetle basladi.
Onlara "sizi bu yakici atese sokan sey nedir" dendiginde biz namaz kilanlardan degildik, derler.

Bu arada hala merak ediyorum bu kadar baskici bir baba, 3-5 gun once acik gordugu kizinin cezasini kesmek icin tabiri caizse, nicin bugunu/dunu bekler ki?
Bir celiskili anlatim.

Bende sobanin icindeki kızgın koru gordugumde namaza baslama karari almistim:) allaha sukur.17 yaslarinda basladim 21 yasindayim geriye baktigimda iyiki kilmisim diyorum. nefis usendiriyo ama 4-5 yil gecti bile. bosa gecmis olacakti
kuranin mealini okuyunca bende cok korkuyorum kafami ibadetten kaldirmicam diyorum:)

öncelikle üzüldüm yazdıklarına. ilk başta şunu söylemeliyim ki "Dinde zorlama yoktur" ayetini yanlış yorumlamışsınız sen ve burada bu ayeti dillendirenler ya gerisini okumamış yada istediği gibi yorumlamayı seçmiş. Dine girmekte müslüman olmakta zorlama yoktur demektir bu. Yoksa ibadetleri yapmakta zorlama hakkına sahiptir baban ki bu senin iyiliğin için yapıyordur sanırım. Ama bana sorarsan yanlış yapıyo çünkü böyle şeyler korkuyla değil öğreterek sevdirerek yapılır yani sen Allahın emrini babanın korkusu yüzünden yapacaksan yapma boşver derim ki baban seni iyice soğutmuş anladığım kadarıyla. Kesinlikle yanlış sakın babana hak verdiğimi zannetme başından hatalı baban.

Evden ayrılmak konusunda da bence mantıklı davran. Ayrılsan ne yapacaksın nerde kalacaksın sana kim sahip olacak? Bir akrabanın yanına gitsen sana ne zamana kadar bakacak. Arkadaşlarınla birlikte bir eve çıksan neyle geçineceksin üniversite mezunlarının bile asgari ücretle çalıştırıldığı şu zamanda sen evi geçindirecek parayı nerden kazanacaksın? Bende diğerleri gibi çalışıp doğru düzgün bir bölüm kazanıp kendi ayaklarının üzerinde sağlam durabildikten sonra ne istersen yap derim.

İnaanıp inanmamak size kalmış, o kadar işimin arasında bide buraya fake hesap açıp böyle bir konu yazacak bir insan değilim.

17 yaşında ne kadar işin olabilir??? bencede fakesin, yeni üyelikle hemde ramazanda böyle bir konu açman çok manidar.....

konu sahibi arkadaşım karar senin kararın tabi ama içinden gelmedigi halde namaz kilar gibi yapmak çok kötü:(babanın anlatma biçimi çok kaba ve bir müslümanın olmasi gerektiği gibi değil.ama unutmaki bu dünya yalan öteki tarafı düşünerek yaşamak gerek.kimswyi birşeye heleki dine zorlayamaz.birde şu var ki anbe babalar cocuklarina doğru yolu göstermek zorunda(hayat benim hayatim diyipte çocuğu kendi haline birakmamak gerek)

Dinde zorlama yoktur, buraya kadar hersey tamam zaten coguda bu sekilde baslamis yoruma.... Eger kapanmak istemiyorsan kapanma. Namaz kilmak istemiyorsan kilma.. Babani ikna edip etmemekde senin elinde olan bisey. Demekki acik ve net bi sekilde istemiyorum dememissin... Seni nekadar zorluyor bile olsa yapiyormus gibi yapman dogru degil. Resmen dalga geciyorsun dinle.. Ayrica su siralar basörtüsü baya bi moda oldu burda.... Ne isse artik....

valla çok zor bir durum. yaşın küçük.. aile ve sosyal politikal bakanlığına gidebilirsin.. ne biliyim internetten en azından bir dilekçe falan yaz. durumu anlat.. belki seni babanla karşı karşıya getireceklerdir. ama belki etkisi olur. ama belki de beteri de olabilir..Ancak şöyle yapılmasını isteyebilirsin.. bir şekilde mahallenizde cami vardır. cami hocasına yakınlarından biri konuşup çaktırmadan babanla sohbet esinasında zorlama olmaz desin.. ama böyle birşeyi duyduğunu falan söylemesin tabi.. ne biliyim hoca camide bununla ilgili vaaz verebilir.

sen belli bir yaşa gelene kadar babanın dediğini yap.. ama evden kaçma tabi.. başka yakınların yok mu.. 18 olunca onların yanına git. ama tabi yakın akrabaların sana destek çıkacak.. Babana söz geçirecek birileri.. onlar babana müdahale etsin.. üniv. kazanınca nereye kazanırsan kazan git.

yalnız şunüu anlamıyorum. buraya yazılıyor. doğru yanlış bilmiyoruz ama sonuçta bunun gerçek olmadığı düşüncesine neden varmış bazıları..

kızcağız öyle ya da böyle sorununu yazmış..

Back
X