Babam öldü....

Allah sabır versın.basınız sağ olsun.okudum ben.rabbım onu cennetıne alır inş.

Başınız sağolsun rabbim sabırlar versin ,mekanı cennet olsun inşallah.

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.sizede sabır diliyorum.

kırgın olduğum babam geldi aklıma konunuzu okuyunca ve içim yandı.ne kötülükler yapsada artık olmadığını bilmek başka bişey olsa gerek.düşüncesi bile mahvetti..

12 yasindaydim babami ilk defa gordugumde...yillardir her yil mayis ayinda gelecegim deyip gelmedigi ve bizimde artik umudumuzu kestigimiz bir anda cikti geldi ve sonra yilkar gecip birbirimizi tanidikca ne kadarda zit oldugumuzu anladik...ben evlenirken artik birbirimizden nefret eder olmustuk...simdi ben gurbetteyim ve Allahin hikmeti biz babamla birbirimizi aslinda ne kadar cok sevdigimizi anladik...ve bi kac hafta once telefonda seni seviyorum baba dedim...sustu sonra aglayarak bende seni seviyorum yavrum dedi...sefkatine en cok cocuklugumda ihtiyacim vardi ama ilk defa bana 36 yasimda bile olsa yavrum demesi sanki o eksikligi sildi supurdu...cok hasta ve yasi ilerledi simdi odum kopuyor doyamadan kaybedecegim diye...

konu sahibi arkadasim basin sagolsun mekani cennet olsun insallah...ve sukret son zamanlarindada olsa yakinlasmissiniz ve dizlerinde yatirmissin...ardindan cokca hayir hasenatta bulun ki hem onu sevindir hem sen rahatlarsin...

o zaten misal, hani acı hafifler ama hiç geçmez içte kalır manasında denir ööle

Hani ben hiç sevmezdim mezarlıkları
Şimdi bıraksalar orda kalırdım
Üzemez diyordum beni yokluğu
İçimde bu ateş yanmaz sanırdım
Oturup dertlerimi dökseydim keşke
Tutup ellerinden öpseydim keşke
Bin defa dizinde yatsaydım keşke
Bu kalp onu böyle sevmez sanırdım
Ne açım dedi ne parasızım
Ne ağrım var dedi nede bir sızım
O gitti ben şimdi yapayalnızım
Ölüm bu kapıyı çalmaz sanırdım
Ne yazsam bu acı anlatılmıyor
İçimin ateşi hiç azalmıyor
Özlemim dağ gibi oldu geçmiyor
Ben böyle bir acı olmaz sanırdım....

içim yandı daha konunun başlığını okuyunca, baba sevgisini bilmeyen biri olarak. ama aileden birini kaybetmek kadar acı bi sey yoktur bu hayatta. acınızı ne kadar paylaşmaya calıssak da ne yazsak kafi değil biliyorum. bütün kalbimle babanıza rahmet diliyorum mekanı cennet olmuştur inşallah. size ve geride kalanlarına sabır diliyorum. hepimiz bi gün göçüp gidicez ama arkada kalan olmak çok zor. Allah geçinden versin tüm sevdiklerimiz için. başın sağolsun kardeşim..

Babam dünya tatlısı, dünya iyisi bir insandır bırakın bir tokat vurmayı tek bir azar bile işitmedim ben babamdan çünkü babamla yıllarca ayrı kaldım, babası hayatta olan ama babasız büyüyen çocuklardan biriyim. Babalık sadece çocuğunun maddî ihtiyaçlarını karşılayarak "ben senin için çalışıyorum, senin için uğraşıyorum" demek değildir böyle olunca malesef ‘babalık vazifesi" yapılmış olunmuyor." Böyle diyerek kendini böyle haklı çıkarmaya çalışan babalara karşı minik bir yüreğin vereceği cevap, duvara asılıp her gün okunması gereken bir nasihat niteliğinde: “Bana sevgini paranla değil, ilginle göster!” Babam maddî değil fakat maneviyat olarak eksikliği doldurulamayacak kadar kocaman bir boşluk bıraktı hayatımda. Ne güzeldir ki babanızla hatırlayacağınız iyi ya da kötü anılarınız vardır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olur inşallah. Babanız ve tüm ölmüşlerimiz için bir "Fatiha" okudum. Rabbim kimseyi anasız-babasız bırakmasın.

Son düzenleme:
Canım arkadaşım benim...... Acın tazeyken birde başkalarına yardım etmeye çalışıyosun rabbim sana ve ailene sabır versin... Rabbim herşeyi gönlüne göre versin...... Babanın mekanı cennet olsun.. Eminim senle gurur duyuyordur... Acın tazeyken kimsesiz cocuğa iş bulduğun için...

canım şuan acın çokk taze bende babam ölünce dünya başıma yıkıldı sandım yeni bir bebeğim olmuştu sevinemedim çokkkkk zor bir acı 7 yıl oldu hhala içim yanar ama inan acın hafiflicek boll bol dua oku annenle acını yenmeye çalışş hayat yaşıyosunda ,gülüyosunda ama hiçç unutulmuyor...

başınız sağ olsun rabbim mekanını cennet eylesin ben de babamı kaybettim hemde 6 aylıkken onu hiç görmedim tanımadım elini tutamadım babacım diyemedim hep bi tarafım eksik büyüdüm çok zor gercekten rabbim geride kalanlara uzun sağlıklı ömürler versin

Başınız sagolsun..Allah nur ıcınde yatırsın..

Babamı kaybettıgım gun dun gıbı aklımda .. aradan yıllar gecmıs olsada hala acısı taptaze...Kanatlarının altında mutlu,mesut yaşarken ,Hayatınızda kı ağacın, Çınarın devrılısıne tanık olmak acının tarifinin imkanı yok..Gozume her bır damla yaş oturduğunda, Babam gelir gozlerımın onune.. Başarılarımı ona adarım,Dualarıma onunla başlarım,kararlarımı verırken onun gözünden bakarım, ogutlerını hep aklımda tutarım..Yanı hala onunla yasamaya devam edıyorum kendımce.. Hele vefat ettıgı ılk gun annemle aynı yastığa bas koyduk..Bırbırımıze sarılamadık Babamın hep aramızda olacağına ınanıyorduk..Tıpkı cocuklugumdakı gıbı..

Şimdi güçlü olduğumu soyluyor herkes, ben tum cabamla oyle olmaya çalışıyorum..Arkasında bıraktığı kızının emanetlerine, ailesine, işine sarıldığını goruyordur..Hersey onun ıstedıgı gıbı..

Sıze nacızane tavsıyem munkun olduğunca ıcınızde yasamayın, bu zamanla benım onume psıkolojık sorun olarak yığıldı .. Yas donemınde kendınızı kandırmayın.. Doya doya ağlayın..

Allah sabır versin..

Son düzenleme:
Okudum Allah kabul etsin. .

Baba kelimesini kullanmayalı yıllar oldu 12 yaşındaydım. .Ne gençliği ne evliliğimi nede torununu gördü babam. .
Ne babalar gününü ne bayramları severim ben. . Acımın en derine işlediği canımın en çok yandığı günlerdir.
Oğlumun dedesini görmesini onunla oyunlar oynamasını birlikte el ele tutuşup gezmesini istediğim kadar hiçbirşey istemedim.
Olmadı Allahın takdiri. . Bize sadece dua etmek düşüyor Allah herkese sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…