Babam sevdiğim insanla evlenmemi kabul etmiyor

Konuyu biraz daha açar mısın arkadaşım mesela nasıl farklı yönleriniz var aile olarak siz çok zengin, ne biliyim bütün aileden herkes üniversite mezunu belirli zevkleri hobileri filan olan insanlarsınız karşınızdakiler de orta halli size göre maddi yönleri ne biliyim kültürleri filan çok mu zıt ya da hemen hemen aynı düzeydesiniz ama genelde bazı anne babalar da illa damat ve aile çok zengin olsun ne biliyim şöyle kültürlü olsun falan filan diye mi diretiyorlar? Hiç mir ortak yanlarınız yok? Olay babanızın kaprisi mi yoksa gerçekten göz ardı edilemeycek kadar büyük farklılıklar var mı bunları yazarsanız daha iyi , sağlıklı yorumlar yapabilir burda herkes. Çünkü bazı aileler kimi getirse kızları karşısına hiç birini layık görmezler böyle bir durum mu acaba babanızın ki yoksa haklılık payı var mı? Bir de en başta çiftlerin anlaşması önemlidir sonra aileler de anlaşabilmeli tabi ama öncelik evlenecek ki insanın birbirini sevmesis ve anlaşması aksi takdirde sevmenin aşık olmanın ne önemi kalır ki babanız çok iyi anlaştığı bir arkadaşının oğluyla evlendirsin sizi kendisi sırf çok iyi anlaşcak diye sizin tercihlerinizi de gözardı etmesine izin vermeyin.

Son düzenleme:

Babam sevdiğim insanla evlenmemi onaylamıyor.
Sebep olarak, ailelerin eşit olmadığını söylüyor.
Babam hariç tüm aile ve akrabalarım bu evliliği destekliyor.
Çevresinde bu konuyla benzer örnekler olan veya bu durumun benzerini yaşayanlar fikirleriniz nedir?
Nasıl ikna edebilirim babamı?

Dualarınızı da bekliyorum.

6 yıllık bir ilişkim var herkes biliyor ve ilk 4 senesi ailemden gizlemek oldu babam onaylamadı istemedi ailesi bize göre farklıymış kültürler eşit değilmiş vs vs, ben babmı dinlemeyip devam ettim. Ne mi oldu?
Şuan herşey mükemmel babam en sonunda pes edip gelsin tanışalım dedi tanıştırdım ve çok sevdiğini söyledi, aileler ön yarılı olabiliyorlar ama siz sevdiğinizle karşı durursanız ve babanın değil senin evleniceğini ondan başkası ile mutlu olamayacağınızı anlatabilirseniz belli bir süre sonra onaylayabilir. Tabiki hemen kucaklamaz herşey zamanla,
Benim aklımın ucundan geçmezdi babam gelsin tanışalım dicek onaylıycak bana çeyiz bakmaya başlıycak hatta ki laf aralarına sen 1-2 sene sonra evleniceksin dicek aklımın ucundan geçmeyi bırak hayatta aklıma gelmezdi.
Allah büyük sen sabret ve ikna etmeye çalış babanla konuş gerekirse babanla tanıştır ki zamanla oda sevsin onaylasın bol şans:34:

Konuyu biraz daha açar mısın arkadaşım mesela nasıl farklı yönleriniz var aile olarak siz çok zengin, ne biliyim bütün aileden herkes üniversite mezunu belirli zevkleri hobileri filan olan insanlarsınız karşınızdakiler de orta halli size göre maddi yönleri ne biliyim kültürleri filan çok mu zıt ya da hemen hemen aynı düzeydesiniz ama genelde bazı anne babalar da illa damat ve aile çok zengin olsun ne biliyim şöyle kültürlü olsun falan filan diye mi diretiyorlar? Hiç mir ortak yanlarınız yok? Olay babanızın kaprisi mi yoksa gerçekten göz ardı edilemeycek kadar büyük farklılıklar var mı bunları yazarsanız daha iyi , sağlıklı yorumlar yapabilir burda herkes. Çünkü bazı aileler kimi getirse kızları karşısına hiç birini layık görmezler böyle bir durum mu acaba babanızın ki yoksa haklılık payı var mı? Bir de en başta çiftlerin anlaşması önemlidir sonra aileler de anlaşabilmeli tabi ama öncelik evlenecek ki insanın birbirini sevmesis ve anlaşması aksi takdirde sevmenin aşık olmanın ne önemi kalır ki babanız çok iyi anlaştığı bir arkadaşının oğluyla evlendirsin sizi kendisi sırf çok iyi anlaşcak diye sizin tercihlerinizi de gözardı etmesine izin vermeyin.

Devasa derecede farklarımız yok, ortak yanlarımız elbet var, olay babamın kaprisinden ibaret.
ilk önce önemli olan ailelerin anlaşması lazım, sizin anlaşmanız değil diyor.!

iyi akşamlar arkadaşım sende haklısın seviyorsun evlenmek istiyorsun ama o da senin baban evlenirken sadece eşle evlenilmiyor o senin ailenle sende onun ailesi ile belkide gerçekten babanız sizin o aile ile anlaşamayacagınızı düşünüyor olabilir sırf aileler yüzünden boşanan nice insanlar var çevrenizde bunları yaşayan var mı demişsin bizim eskiden bir komşumuz vardı canım ne kızın ailesi ne de oglanın ailesi bu evliligi istiyordu fakat gençler biz birbirimizi seviyoruz dediler aileler hiç onaylamadı evliligi hep siz anlaşamazsınız geçinemezsiniz çünkü aileler arasındaki kültür farkı çoktu sonuç boşandılar benim kendi anne ve babamda evlenirken aileler istememiş kültür farkıda yok maddi farkta yok aynı şehrin aynı memlektin çocukları istememe sebepleri başkları ile evlendirmek istemeleri ama annem ve babam evlendi çok mutlu bir evlilikleri var 25 yılı devirdi çok şükür inş iyi bir sonuç alırsın arkadaşım.

anladım arkadaşım.
ailede tek karşı çıkan, babam ve onunda geçerli bi sebebi yok.
amin inşaallah, sağolun.

6 yıllık bir ilişkim var herkes biliyor ve ilk 4 senesi ailemden gizlemek oldu babam onaylamadı istemedi ailesi bize göre farklıymış kültürler eşit değilmiş vs vs, ben babmı dinlemeyip devam ettim. Ne mi oldu?
Şuan herşey mükemmel babam en sonunda pes edip gelsin tanışalım dedi tanıştırdım ve çok sevdiğini söyledi, aileler ön yarılı olabiliyorlar ama siz sevdiğinizle karşı durursanız ve babanın değil senin evleniceğini ondan başkası ile mutlu olamayacağınızı anlatabilirseniz belli bir süre sonra onaylayabilir. Tabiki hemen kucaklamaz herşey zamanla,
Benim aklımın ucundan geçmezdi babam gelsin tanışalım dicek onaylıycak bana çeyiz bakmaya başlıycak hatta ki laf aralarına sen 1-2 sene sonra evleniceksin dicek aklımın ucundan geçmeyi bırak hayatta aklıma gelmezdi.
Allah büyük sen sabret ve ikna etmeye çalış babanla konuş gerekirse babanla tanıştır ki zamanla oda sevsin onaylasın bol şans:34:

senin adına çok sevindim arkadaşım:)

aileler tanıştı bizim, başlarda bu kadar sert değildi ama gün geçtikçe dahada sert babam bu konuda.

Allah büyük.

umarım razı olur bence hayat senin sen yaşayıp görmelisin..
Bunu izah et yaşamadan bilemem karar benim hatam da benim de.
Ama ailesi çok fenaysa 2 defa düşün.
Aileyle biraz haşır neşir ol huylarını felan öğren derim..
Aile arası çatışmada sizi etkiler..
sevgiler.

Baba inatçı bir yapıda sanırım.
Aileler gerçekten farklıysa bu sorun olacaktır sonuçta ailesi nasılsa sevgiliniz de öyledir.
Benim aklıma tek gelen şey nişanlanıp bu süreyi uzun tutmanız. Nişanlılıkla sevgili dönemleri çok farklı çünkü. Hem siz ailenin biraz daha içine girip tanımış olursunuz belki babanıza hak verirsiniz belki babanız size hak verir. Başka türlü ikna etmek zor gibi.
Ben de bilmem kaç yıllık sevgilimi nişanlılık döneminde tanıdım ve direk attım nişanı her gün şükrediyorum görebildiğim için.

umarım razı olur bence hayat senin sen yaşayıp görmelisin..
Bunu izah et yaşamadan bilemem karar benim hatam da benim de.
Ama ailesi çok fenaysa 2 defa düşün.
Aileyle biraz haşır neşir ol huylarını felan öğren derim..
Aile arası çatışmada sizi etkiler..
sevgiler.

dedim hepsini. hiçbir şeyden emin olamıycagımızı soyledım..
ailesi fena degil. o sadece bahane olsun diye soyledigi bir sey babamın..
geçerli bi sebep yok..
inat..

Baba inatçı bir yapıda sanırım.
Aileler gerçekten farklıysa bu sorun olacaktır sonuçta ailesi nasılsa sevgiliniz de öyledir.
Benim aklıma tek gelen şey nişanlanıp bu süreyi uzun tutmanız. Nişanlılıkla sevgili dönemleri çok farklı çünkü. Hem siz ailenin biraz daha içine girip tanımış olursunuz belki babanıza hak verirsiniz belki babanız size hak verir. Başka türlü ikna etmek zor gibi.
Ben de bilmem kaç yıllık sevgilimi nişanlılık döneminde tanıdım ve direk attım nişanı her gün şükrediyorum görebildiğim için.

konu sadece babamın inadından ibaret..

Ne gibi gelişmeler var acaba? Baban aileyle tanışmayı kabul etti mi? Yüzünüze görüştüler mi? Aileden en azından babası gelip babasıyla konuşabilir... Bu tarz birşeyler düşündünüz mu?
Etkisi olabilir diye dusunuyorum...

Ne gibi gelişmeler var acaba? Baban aileyle tanışmayı kabul etti mi? Yüzünüze görüştüler mi? Aileden en azından babası gelip babasıyla konuşabilir... Bu tarz birşeyler düşündünüz mu?
Etkisi olabilir diye dusunuyorum...

Aileler tanıstı. Bize geldiler bi akşam.
Ondan sonra bi ara olumluydu babam ve sonra tamamen degişti tavrı.
Bu iş olmıcak dedi. O tarafa bu karar bildirildi.
Sevdigimi arayıpda bu kararı bildirdi ama bir acıklama yapmadı. Sadece kararının olumsuz oldugnu soyledi.
Sevdigimde , mücadele edecegini soyledi.
:31:

Aileler tanıstı. Bize geldiler bi akşam.
Ondan sonra bi ara olumluydu babam ve sonra tamamen degişti tavrı.
Bu iş olmıcak dedi. O tarafa bu karar bildirildi.
Sevdigimi arayıpda bu kararı bildirdi ama bir acıklama yapmadı. Sadece kararının olumsuz oldugnu soyledi.
Sevdigimde , mücadele edecegini soyledi.
:31:

Babanı birilerinin doldurduğunu dusunuyorum. Neyden nem kapmış olabilir ya da?
Babası annesi düşüncesizce konuşan insanlar mı yoksa kibar nazik insanlar mı?
Baban onlara deneyici sorular sordu mu?
Bunlarım hepsi bir etmen...
Birşeyler var babanın kafasında sizinle paylasmadigi...

Son düzenleyen: Moderatör:

Babanı birilerinin doldurduğunu dusunuyorum. Neyden nem kapmış olabilir ya da?
Babası annesi düşüncesizce konuşan insanlar mı yoksa kibar nazik insanlar mı?
Baban onlara deneyici sorular sordu mu?
Bunlarım hepsi bir etmen...
Birşeyler var babanın kafasında sizinle paylasmadigi...

Kibar insanlar..
Kafasında bir sey var mı yok mu yoksa sırf inat mı :31:

Bence inattan öte birşeyler de var... Muhakkak karşınıza alıp konuşmalısınız ailece.

ailece karşımıza alıp çok fazla konustuk babamla ve bu konuyu konustukca bize bagırdı cagırdı, saydı.
Bana kaç kez hakaret etti.
Son sözüm, ben kararımın arkasındayım oldu.
Bi muddet bu konuyu acmıyoruz.. zamana bıraktık..

Grimsi arkadaşım sanki benim yaşadıklarımı yazmışsın..Şu ana aynı şeyleri yaşıyorum..Biz sözlendik sözlendikten sonra onları ziyarete gittiğimizde babam binbir çeşit bahane buldu.sonuç olarak kültür yapımız farklı mutlu olamazsın dedi..halbuki 6 senedir birlikteyiz..zaten sözlüme laf bulamıyor ailesi sorun :( ben de ne yapıcağımı bilmiyorum konuşmuyoruz babamla..Allah hepimizin yardımcısı olsun..Sen de gelişmeleri yaz buraya umut olalım birbirmize..

Grimsi arkadaşım sanki benim yaşadıklarımı yazmışsın..Şu ana aynı şeyleri yaşıyorum..Biz sözlendik sözlendikten sonra onları ziyarete gittiğimizde babam binbir çeşit bahane buldu.sonuç olarak kültür yapımız farklı mutlu olamazsın dedi..halbuki 6 senedir birlikteyiz..zaten sözlüme laf bulamıyor ailesi sorun :( ben de ne yapıcağımı bilmiyorum konuşmuyoruz babamla..Allah hepimizin yardımcısı olsun..Sen de gelişmeleri yaz buraya umut olalım birbirmize..

meraba arkadaşım.
sizin yas kaç?
sözlendiniz mi?
ne durumda oldugumu sen anlayabilirsin sanırım su an..
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Maddiyat önemli değil ama kültürel açıdan size yabancı bir ortamda büyüdüyse ileride çok sorun yaşarsınız babanız bunu düşünmüş olmalı siz de bir gözden geçirin derim kararınızı ama seviyorsanız gözleriniz hiç bir şey görmez tabi... o da illa ki kabullenir. yalnız ileride bir gün sorun yaşadığınızda ailenize yakınırsanız babanız bu durumu dile getirecektir. umarım sizin için en hayırlısı olur...

meraba arkadaşım.
sizin yas kaç?
sözlendiniz mi?
ne durumda oldugumu sen anlayabilirsin sanırım su an..
Allah hepimizin yardımcısı olsun

ben 25 yaşındayım sözlüm 30 ikimizin de işi gücü iyi,eğitimi her şeyi denk.dediğim gibi ona bir bahane bulamadı zaten. sözlendik biz.söz akşamı her şey güzeldi ta ki onlara gidene kadar.onlardan dönüşte olmaz bu iş dedi.ben de fevri çıkınca seviyorum deyince şu an bizde babamla konuşmuyoruz. sizin gibi zamana bıraktık.yüzüğü de çıkarmadım ki çıkarmam da..zamanla kabullenmesini sevgimizi anlamasını bekliyorum..ben onun ailesinden olumsuz bir şey görmedim..sonuçta aile yapıları öyle bizim kadar konuşkan insanlar değil. babam kendi kafasında kurdu her şeyi.. sizin evde durumlar nasıl?

Maddiyat önemli değil ama kültürel açıdan size yabancı bir ortamda büyüdüyse ileride çok sorun yaşarsınız babanız bunu düşünmüş olmalı siz de bir gözden geçirin derim kararınızı ama seviyorsanız gözleriniz hiç bir şey görmez tabi... o da illa ki kabullenir. yalnız ileride bir gün sorun yaşadığınızda ailenize yakınırsanız babanız bu durumu dile getirecektir. umarım sizin için en hayırlısı olur...

amin sagolun

ben 25 yaşındayım sözlüm 30 ikimizin de işi gücü iyi,eğitimi her şeyi denk.dediğim gibi ona bir bahane bulamadı zaten. sözlendik biz.söz akşamı her şey güzeldi ta ki onlara gidene kadar.onlardan dönüşte olmaz bu iş dedi.ben de fevri çıkınca seviyorum deyince şu an bizde babamla konuşmuyoruz. sizin gibi zamana bıraktık.yüzüğü de çıkarmadım ki çıkarmam da..zamanla kabullenmesini sevgimizi anlamasını bekliyorum..ben onun ailesinden olumsuz bir şey görmedim..sonuçta aile yapıları öyle bizim kadar konuşkan insanlar değil. babam kendi kafasında kurdu her şeyi.. sizin evde durumlar nasıl?

bende olumsuz bisey gormedım ailesinden.
evde iki yabnacı gibiyiz babamla, konusmuyoruz.

Back
X