Babam sorunu

meltemje

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
602
376
103
41
Kızlar merhaba,
Benim sorunum babamla. Annemle babam ben 3-4 yaşlarındayken ayrıldılar, babam evlendi sonra nafakayı bile zor zar ödedi hala nafaka borcu var, dönem dönem mecburiyetten yanında kaldım ama sefalet içinde geçti onla kaldığım dönemler, üniversitede desen ölmedim bildiğin süründüm haftada 20 lira gönderirdi bazı haftalar o da olmazdı sene 2004-2005. Neyse evlenirken çeyiz de yok bi yün yorgan iki yastık bi de kınamda falan misafirleri ağırladı kocama damat saatini hala alacak. Yani vardı bi yerlerde ama ben pek varlığını hissetmedim babamın, sorumsuz bi insan en kısası.

Evlenirken kocamın tarafı da yardım etmedi kocamla ikimiz didindik aza kanaat edip yaptık her şeyimizi.

Kocamda ben de çalışıyoruz ama ikimizin de maaşları asgari ücretten hallice yine de bi sene oldu evlendiğimizden beri para biriktirdik, ek olarak rahmetli annem öldü 5 ay önce annemden bana bi miktar para kaldı, nikahtaki altınlarla birlikte yaklaşık 90 bin falan oldu ama ev alamıyoruz yetmiyo kışı bekliyoruz ev fiyatları düşsün diye. Bu arada karnım burnumda hamileyim ve bebekten sonra kreşe gidene kadar çalışmayı düşünmüyorum.

Gelelim asıl konuya babam benim paraya göz dikti, 27 seneden sonra karısından boşanacakmış 2 ev var birini bana vercekmiş 70 bini bana ver, ama çocuk doğana kadar kira istemicekmişim, kirayı 18 yaşındaki kardeşime veriyo ben 50 lira çekiyorum haftada 30 unu ben alıyorum 20 sini kocam gerekmedikçe başka harcamıyoruz (aylık alışverişimi yaptıktan sonra), 18 yaşındaki çocuk 800 kendi kazanıyo 600 de kira alıyo baksana sen. Büyük kardeşim yüksek lisans yapacakmış paşam babam asgari ücret artı prim alıyo asgari ücretin olduğu bankamatiği ona veriyo (benim öyle lükslerim olmadı hem çalıştım hem okudum, harç parasını hep borç harç yatırdım). Geçen gün 2000 lira para istedi kocam kızıyo dedim aradan zaman geçti 3000 lira istedi arıyo açmıyorum işyerime geliyo bana diyoki bileziklerini sat ver o bilezikler annemden kaldı onun hatırası var diğer altınlarımı sattım saklıcak yer olmadığı için anneminkileri takıyorum başımdan savıyorum işyerinden iste diyo en son amcandan iste benim için falan dedi neyse dün aramadı ama gerçekten çok gerilmeye başladım.

Ben tek başıma evlendim onların kazandığının gerçekten yarısından az kazanıyoruz borç ödedik, evimizi düzdük, para biriktirdik geldi paramıza göz dikti adam ya çok bunaldım kuruş yok ona hele hele annemin emeği var o parada. Sonra ben hamileyim istemem ama ya çocuğumun bi hastalığı olursa kime el açıcam.

Çok uzun oldu farkındayım ama öyle yani kızlar çok bunaldım ev aldık kiraya verdik demeyi bile düşündük. En son ortak hesap ikimizin bankaya gitmesi gerekiyo para çekmek için dicem ama yine bitmicek işyerinden iste diyo ya çıldırcam.

nasıl bir baba. nasıl bir olay. Allah sabır versin ama sakın vermeyin sakın. o ev mevzusunu da kendiniz bulun alın onunla iş yapmayın

Her şeye rağmen babanız ama bence boşanma filan yok karısının haberi olmayacak dediğine inanmayın sizi kandırmak istiyor olabilir zaten bugüne kadar size babalık bile yapmamış para istemesini biliyor , gerilmeyin hamileymiş siniz zaten kendinizi üzmeyin.

anladığım kadarıyla olsada olur olmasa da olur bir tip babanız. ama yine de ileride vicdan azabı çekmemek için tartışmayın, ağır konuşmayın. eşiniz muhatap olsun. biz de para hesabı eşimde git ondan iste deyin. onu da uyarın olmaz deyip kestirip atsın.

Kesinlikle kurus verme... hatta gorusme bile belli ki stresten baska bi getirisi yok babanin... ama gorusursen goturdugu seyler olacak...

Bu bütün olanları mutlaka kocana da anlat. Bişey gizleme sakın. Bide görüşmemeye çalışsan babanla keşke

Sorumsuz bir baba işte.
Uzak durmakta fayda var, siz birşey vermedikten sonra onun da alamayacağına göre.
İrtibatınızı azaltın hatta kesin bile.
İçten içe babanıza çok sinirlendim...

çüş zamanında boşandığı kadının parasına göz dikmek ne demek siz bu adama baba demekten vazgeçin bir hoşt diyin huzurunuz için bence

babanla hç görüşmesen?
Evlenmeden 7 sene önce görüşmedim evlenirken kocam tanışmak istiyorum dedi öylelikle barıştık. Annem de sağlığında çok tembihledi babanla görüş gölgesi yeter diye de yararı yok zararı var annem yalnız kalmayım diye tembihlemiştir. Çocuğum anaanne sevgisi alamıcak bari dede sevgisi alsın diyorum ama bu çocuğun altınlarına da göz dikecek gibi duruyo.
İmtihanınız büyük bol dua edin babanızada sakın taviz vermeyin
Siz doğru olani yapıyorsunuz
Teşekkürler.
Her şeye rağmen babanız ama bence boşanma filan yok karısının haberi olmayacak dediğine inanmayın sizi kandırmak istiyor olabilir zaten bugüne kadar size babalık bile yapmamış para istemesini biliyor , gerilmeyin hamileymiş siniz zaten kendinizi üzmeyin.
Bana da öyle geliyo.
anladığım kadarıyla olsada olur olmasa da olur bir tip babanız. ama yine de ileride vicdan azabı çekmemek için tartışmayın, ağır konuşmayın. eşiniz muhatap olsun. biz de para hesabı eşimde git ondan iste deyin. onu da uyarın olmaz deyip kestirip atsın.
Zaten kırmak, terslemek istemediğimden böyle oldu para bence ama kocamdan habersiz ben para veremem kiç
karısı dediğiniz ikinci eşi mi?
bence kendiniz için görüşmeyi falan bile kesseniz daha iyi olur
Evet ikinci eşi, galiba yavaştan yavaştan kesicem görüşmeyi.
Kesinlikle kurus verme... hatta gorusme bile belli ki stresten baska bi getirisi yok babanin... ama gorusursen goturdugu seyler olacak...
Öyle gibi.
Bu bütün olanları mutlaka kocana da anlat. Bişey gizleme sakın. Bide görüşmemeye çalışsan babanla keşke
Haberi var zaten iyi polis kötü polisi oynuyoruz.

Sizi, hele de dogacak torununu zerre dusunmeyen biri. Hic gorusmeseniz daha iyi.

Naparsınız bılmem ama helal olsun sıze esınızle.Gercekten cok ıyı para bırıktırmıssınız
Babanıza para vermeyın bu arada ne munasebet

Evlenmeden 7 sene önce görüşmedim evlenirken kocam tanışmak istiyorum dedi öylelikle barıştık. Annem de sağlığında çok tembihledi babanla görüş gölgesi yeter diye de yararı yok zararı var annem yalnız kalmayım diye tembihlemiştir. Çocuğum anaanne sevgisi alamıcak bari dede sevgisi alsın diyorum ama bu çocuğun altınlarına da göz dikecek gibi duruyo.

Teşekkürler.

Bana da öyle geliyo.

Zaten kırmak, terslemek istemediğimden böyle oldu para bence ama kocamdan habersiz ben para veremem kiç

Evet ikinci eşi, galiba yavaştan yavaştan kesicem görüşmeyi.

Öyle gibi.

Haberi var zaten iyi polis kötü polisi oynuyoruz.
EV aldık bütün paramız oraya gitti yakında taşınacağınız için de şuan kiracı var diyin kira parası almıyoruz diye söyleyin diğer ev sahibi kira parısını peşin almış dersiniz kiraya verdik desen kira parasını bana ver der.

Sorumsuz bir baba işte.
Uzak durmakta fayda var, siz birşey vermedikten sonra onun da alamayacağına göre.
İrtibatınızı azaltın hatta kesin bile.
İçten içe babanıza çok sinirlendim...
Ben de sinirleniyorum işte.
çüş zamanında boşandığı kadının parasına göz dikmek ne demek siz bu adama baba demekten vazgeçin bir hoşt diyin huzurunuz için bence
Aynen ya annemin kemikleri sızlıcak.
Cıks vermem de gerildim olaylara işte.
Sizi, hele de dogacak torununu zerre dusunmeyen biri. Hic gorusmeseniz daha iyi.
Bu gidişle öyle yapıcaz.
Naparsınız bılmem ama helal olsun sıze esınızle.Gercekten cok ıyı para bırıktırmıssınız
Babanıza para vermeyın bu arada ne munasebet
Çok şükür yememizden içmemizden hiç kısmadık, zaruri ihtiyaçlarımızı da kesinlikle alıyoruz hatta tatile bile gittik ama her şeyi minimum yaşayınca ve lüks istemeyince becerdik bi şeyler tabi annemden kalanlar çok etkiledi.
EV aldık bütün paramız oraya gitti yakında taşınacağınız için de şuan kiracı var diyin kira parası almıyoruz diye söyleyin diğer ev sahibi kira parısını peşin almış dersiniz kiraya verdik desen kira parasını bana ver der.
Ya onu da düşündük de işte bu defa da nerden aldınız dicek, onu sorcak bunu sorcak yalan üstüne yalan olacak. Zaten kendi paramı veremem dediğimde bileziğini sat, işyerinden iste, amcandan iste demesi sizinirimi bozdu. Hele hele annemin bilezikleri ya parasında değilim birini bana takmıştı nikahımda biri annemindi annem hastanedeyken bileğinden çıkardım nasıl satarım onu.

aynı şekilde yok demeye devam edin resmen kaçın ondan
o paranın kokusunu almış peşinizi bırakmaz bu adam aldığı parayı da geri vermez emin olun
ben sürünürken kime para yedirdiysen ondan iste babadeyin telefon yüzyüze söylemeyin konu uzar

Para biriktirdiginizi söylemeyin bence bir daha.
Hatta gerekirse kovun evinizden işyerinizde.
Böyle bir babayla küs olmak konuşmamak en hayırlısı

Back
X