• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

Ben buna pek katılamıyorum ya. Benim oğlumu ben büyüttüm. İşten ayrıldım. Çünkü kayınvalidem yaşlı ve hasta, bakmak da istemezdi. Ben de bunu anlardım. Annem desen uzakta ama o da bakmak istemezdi onu da anlardım. İleride torunum olursa ben de bakmak istemiyorum. Çok netim bu konuda.

Çünkü, anne olduktan sonra senden geriye pek bir şey kalmıyor. Bitmek bilmeyen bir koşturma hali, çocuğun büyürken çektiğin sıkıntı stres ister istemez "bir noktada durup dinleneyim" hissine sebep oluyor. O nokta da, yaşlanıp çocuklarını evlendirdiğin ve artık kendi kendine kalabildiğin zaman. Yılların yorgunluğu, koşturmasının ardından durup dinlenmek, belki bir kursa gitmek ne bileyim yürüyüş yapmak, hayatında kalan yıllarını dinlenerek ve sukunetle geçirmek benim hakkım. Tüm yaşlıların hakkı.

Ama yok belli bir yaşa gelmiş ve artık yorulmuş kadına hop sil baştan çocuk bak deniliyor. Ben asla istemem bunu. Bu beni kötü bir anne ya da nine yapmaz. Gezmeye gideceklerse bakarım. Hafta sonu planları varsa bakarım. Elimden gelen her türlü desteği veririm. Ama her gün düzenli bir şekilde çocuk bakmak istemem belli bir yaştan sonra. Bakmak istemeyeni de gayet anlarım.

35 yaşındayım, 25 yaşındaki enerjim yok. 20 sene sonra daha da olmayacak. E yazık değil mi bu insanlara yahu? Ömürlerinin sonuna kadar evlada hizmet etmek neden? Ne zaman durup kendilerine zaman ayıracaklar?

He şu olur, evladımın ciddi maddi sıkıntısı vardır. Karı koca çalışmak zorundadır. Elbette bakarım. Ancak maddi zorluk çekmiyorsa, herkes bakabileceği çocuğu doğursun. Bakamıyor ise üremesin. Ben çok ciddi maddi sorunlar yaşadım, hala zaman zaman yaşıyorum. Ancak doğurduysam paşa paşa bakacağım. Her şey bir arada olmuyor. Hem param olsun, hem çocuğuma bakılsın. Maalesef öyle bir dünya yok, olmamalı.
Şöyle bence eğer kızlarım çok ağır şartlarda çalışmıyorlarsa evlat sahibi olmak istedikleri için çalışma hayatından kopmalarını istemem..kendileri bu şekilde uygun görürlerse hiç lafım yok ancak imkan dahilinde benim ve eşimin eli hep üstlerinde olur.Bence şu an bu şekilde hissetmenin altında yatan neden çocuğunu büyütürken kimseden destek görememiş olman ve bunun yorgunluğunu yaşıyor olman.Allah o günleri göstersin inşallah sağlıklı oluruz eşim de ben de torunumuzun büyümesinde emeğimiz olsu isteriz.

Biz seninle benzeşiyoruz belki benim kendi kayınvalidem çok isteyerek baktığı için belki oğlumun onlarla kurduğu bağın onlara iyi geldiğini gördüğüm için belki çok uzun saatler bakmak zorunda kalmadıkları için bana torun bakmak güzel bişeymiş gibi geliyor bilmiyorum. Bana da bu anlamda destek olunduğundan ötürü yaşadığım konforu bildiğimden kızım/oğlum da yaşasın istiyorum. Çalışma hayatı ve evin sorumluluğu zaten ağır bari gözü arkada kalmasın.
Çok samimi söylüyorum çocuk bakmak bu denli bana zulüm olarak gelse bırak torun bakmayı evlat sahibi de olmazdım 🤷‍♀️ karı koca yer içer gezerdik..üstelik torun evlat bakmak gibi gece gündüz alınan bir sorumluluk da değil.. akşam olunca /haftasonu zaten kendi çocuğu ile vakit geçirir çocuklarım. Hele torun büyütürken taşın altına elini koyma konusunda benimle aynı pencereden bakan ve imkan olarak torun bakmaya uygun olan dünürler de varsa değme keyfe 🤗

İyide ne yapacaksın yenidoğmuş bebeyle mi gideceksin iş yerine? Baban seni yanında istiyor mu doğumdan sonrada? Yoksa sen kendi kendine mi bu düşüncelere girdin? O da doğumdan hemen sonra dönemeyeceğinin farkındadır bence.
Yok eğer dönmeni istiyorsada o zaman annen gelip bebeğe bakacak mecbur,eşin bakıcı istemiyosa.Aslında anneninde fikrini almak lazım bakalım o istiyo mu bakmayı.

Eşim çok inatçı asla kabul etmiyor . Zaten istemiyordu çalışma mı hiç .
Bizim bi tanıdığin eşide bakıcı istemedi çözüm olarak ta kendi annesinin evine bakıcı tuttu hergün çocuğu annesine götürdü bakıcı hem annesinin işini yaptı hemde ortak baktılar böylece gözü arkada kalmamış oldu ,sizde böyle bişey teklif edebilirsiniz anneniz veya k.validenize ,yemeği yapıldı temizliği yapıldı k.valideside çok yorulmamış oldu

Bence sen doğumunu yap, iznini bitir o sırada çocukta ele avuca gelir. İş yerine götürür hem çalışır hem çocuğuna bakarsın. Maddi problemi yoksa yada kariyer hedefi bir kadının kendi dünyaya getirdiği çocuğa kendisi bakma taraftarıyım. Ama günümüzde artık malesef anneanne babaanneye çocuk yapılır oldu.

ay allah aşkına ortamı germeyin ben kayınvalidemin düşüncesine hak verdim. ama eltim ve benim durumum farklı o başkasının iş yerinde evde canı sıkıldığı için çalışıcaktı. ama benimki farklı firmamız var ve ben oradan sorumluyum.anlamaya çalışın lütfen. ben bakmak zorunda demiyorum. ben onları düşünüyorsam onlarda bana kolaylık sağlasın diyorum.
Abla ne bekliyosun bebeği aldır dememizi felan mı bekliyosun 🤦‍♀️🤦‍♀️ Evladını seçiceksin tabiki böyle bi durumun düşüncesi bile olamaz 😥

Konu sahibi buraya fikir dinlemeye gelmemiş ki çok güzel fikirler verildiği halde ortamı germeyin diye çıkışmış. Bence buraya kocasının maaşıyla kendisinin “yöneticilik “ olan işiyle gösteriş yapmaya gelmiş o kadar.

Sizin duymak istedikleriniz anneanne yada babaanne baksın tabiki vs ama öyle değil işte.Çocuğun bakımı,sorumluluğu birinci dereceden anne ve babaya aittir.Kreş yaşına kadar kendiniz yada eşiniz işine ara verip çocuğu büyütebilir.Hem maddi durumunuzda müsaitmiş işte ne güzel.Anneler (Allah uzun ömür versin)hayatta olmasaydı ne yapacaktınız?

Bu durumda bu kadar çaresiz kalacak ne var ben anlamadım açıkçası.Söylediğinize göre eşinizin maddi durumu gayet yerindeymiş yani bir süre işten ayrılmak sizi maddi olarak zora sokmayacak.Üstelik kendi işyeriniz hemen dönmenize de gerek yok.Çocuğunuza biraz büyüyene kadar bakıp sonra kreşe verirsiniz olur biter.Siz böyle konuşuyorsanız aileleri uzakta olup hemen işe dönmek zorunda kalan kadınlar olarak kendimizi bir yerden atalım :)

Back
X