BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

bir kopukluk var çözemiyorum. Babanızla karşılıklı konuştunuz mu? Bebek doğduktan sonra sizden ne bekliyor tam olarak?
Çocuğu bakıcıya bırak ille benimle çalış diyor mu? Babanız böyle istiyorsa, siz de böyle istiyorsanız bakıcıyla devam edersiniz yola.
Annenizin evi yakınsa annenizin yanına ev yardımcısı tutarsınız anneniz bebekle ilgilenir başka iş yükü olmaz. Arada bebeyi bırakır dışarıda işine gücüne de bakar.
Evet çalışacaksın diyor da nasıl olacak bilemiyorum allak bullak oldum hamileliğimde sürpriz oldu zaten

Bakıcı istemiyormuş beyefendi.
Ama anneanne , babaanne bakarsa ona okey herhalde 🙄🙄
esıyle danısıklı dovus yapıyor ıyı polıs kotu polıs durumu :D
konu sahıbının dusuncesı bu esını bahane etmesın...
eltımın ustune mal kalmayacak bana kalacak dıyen
sankı hayrına calısıyormus hıc ucret almıyormus gıbı ben babama yardım edıyorum kıyamıyorum dıyen konu sahıbı
esım ızın vermıyor dıyerek aılesını ıkna etmeye calısıyor bellıkı :D

Bir de anneanne , babaanne baksın demek ne kadar kolay geliyor bazı insanlara.

Cocuk demek sorumluluk demek, kaç yaşına gelmiş insanlar mecbur mu cocuk peşinde koşmaya ? İnsanın tüm gününü bağlayacak , bu babaanneler , anneannelerin hiç mi sosyal hayatı olmasın ?

eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.

Yoo gayette öyle görüyorsunuz. Siz o iş yerinde çalışmasanız da miras sabit. Kayınvalideye ne size miras kalacak iş yerinden? İkiniz de gelinisiniz ikinizin doğurduğu da torunu. Babanızın parası statünüzü yükseltmiyor kusura bakmayın artık

Siz babanızın işinde çalışacakmişsiniz da elti can sıkıntısından çalışacakmış. Ne kadar saçma düşünceniz.

Kocanızı bakıcıya ikna edemeyip suçu baskalarına atmaya çalışan kadın duruşu. Sorununuzu esinizle çözün bir zahmet. Siz işinize bu kadar anlam yüklüyorken bunu görmezden gelen eşinize karşı durup çalışın ama yok koca ikna etmek zor geliyor tabi.
Saçmalamayın eltim kendi dedi canım sıkılıyor çalışmak istiyorum diye eşi böyle bi şey talep etmiyor zaten ondan onların da durumu iyi

eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.
Sonuçta eltinizde, sizde çalışmak istemişsiniz. Başkasının yanında yada kendi firmanızda çalışıyor olmanız çocuğunuzun gün içinde ki bakım şartlarını mı değiştiriyor? Babaanne aynı saatlerde bakmayacak mı torununa?

Ayrıca konu başlığı bile almanız gereken kararların sorumluluklarını hep başkalarına yüklediğinizin kanıtı.
Babam ve bebeğim arasındayım, ne demek?
Bu seçeneği size babanız mı sundu?
Siz çalışma hayatınıza devam etmek istiyorsunuz, kendi vereceğiniz karar için arada kaldınız.
Neden vereceğiniz kararın yükü ve sorumluluk babanızın yada bebeğinizin?

Son düzenleme:
Saçmalamayın eltim kendi dedi canım sıkılıyor çalışmak istiyorum diye eşi böyle bi şey talep etmiyor zaten ondan onların da durumu iyi
Sacmalayan sizsiniz.
Kimin ne için çalışmak istediği sizi ilgilendirmez.
Siz ona buna laf edeceğinize, isteklerinizi hiçe sayan kocanıza bakın.

Ayrıca insanların fikirleri değişebilir. Belki anneniz torun bakmak isteyebilir. Sormadan ortada fol yok yumurta yokken yapılan yoruma göre karar vermeyin.

Ben şimdi çocuk bakarken zorlanıyorum ve ortamlarda 'büyük konuşmak istemem ama ileride torun falan bakamam hiç uğraşamam o yaşta' diyorum. Belki de fikrim değişecek. Ya da buna bir şekilde mecbur kalacağım kimbilir..

Esnek çalışma saati ayarlarsanız anneniz seve seve bakar belki..

İyi de siz çalışmaya ara verseniz babanız mirasından red mi edecek sizi ?

Babanız illa doğumdan sonra çalış mı diyor size ? Öyle deseydi ya da düşünseydi , torunu için de birseyler düşünürdü .

bu konuda tek bır ksıı sacmalıyor
acaba o kım o kım

Oha bunun hesabini
Mi
Yapiyorsun simdiden🙄😐 valla biz cok geri kalmisiz.. maasla calisanlar ayvayi yedi yani😐😂 calismak gereksiz cunku
Miras kalmayacak, tabii gecim derdi filan yok kimsede herkes keyfi calisiyor😐😂

Siz babanızın işinde çalışacakmişsiniz da elti can sıkıntısından çalışacakmış. Ne kadar saçma düşünceniz.

Kocanızı bakıcıya ikna edemeyip suçu baskalarına atmaya çalışan kadın duruşu. Sorununuzu esinizle çözün bir zahmet. Siz işinize bu kadar anlam yüklüyorken bunu görmezden gelen eşinize karşı durup çalışın ama yok koca ikna etmek zor geliyor tabi.
Siz çok zorlandınız galiba ordan biliyorsunuz eşim çalışmamı istemdiği için haliyle bakıcı fikrine sıcak bakmıyor size yeterince vakit ayırdım ne yazsanızda cevap vermicem artık

Kızlar selam. hemen konuya geçiyorum. babamın işyerinde çalışıyorum ve hamileyim .doğumdan sonra işimi bırakmak istemiyorum ama kv ve annem çocuk bakmak istemiyor yani aslında şöyle bana böyle bişey demediler ama kv zamanında eltimin çocuğu içn o sizin çocuğunuz siz bakmalısınız demiş eltim çalışmak istediğinde.(sonuna kadar haklı ) kendi annem de şöyle babam diyorki biz artık unumuzu eledik eleğimizi astık ben karımı bakıcı yaptırmam demişti tam ben evlenmeden önce. haliyle düşüncelerini biliyorum. onlar çok haklılar ama ben babamı işyerinde yalnız bırakmak istemiyorum. 2 kız kardeşiz ve hep babama iki kızın var sen damatlara mı çalışıyorsun derlerdi çok zoruma giderdi.ben de onlara kız çocuklarının da her alanda etkin olduğunu (evlenseler dahi) göstermek istiyorum ama elim kolum bağlı. çaresiz hissediyorum. eşim asla bakıcıyı kabul etmiyor. ama ben babamı yalnız bırakmak istemiyorum. o iş yerini kapatana kadar yanında olmak istiyorum.
Tercih yapacaksınız artik sonuçta kimse bakma taraftarı değilse çocuğun daha önemli. Düşünecek bisi yok çocuğunu sececeksin

tutarsınınız bır bakıcı bır sure annenız basında bekler bakıcıyla bır sure de sız calısmazsınız zaten dogum yaptıgınız ıcın hep bırlıkte gozlemlersınız
kralıyet aılesı degılsınız cocuga bırılerı baksın ben ıstedıgım gıbı karar vereyım durumu yok. hayal kurmayın
kımse ıcınde ona kalacak mal yok demeyın
bır kıvılcıma bakar hersey malınıza guvenmeyın

Kızlar selam. hemen konuya geçiyorum. babamın işyerinde çalışıyorum ve hamileyim .doğumdan sonra işimi bırakmak istemiyorum ama kv ve annem çocuk bakmak istemiyor yani aslında şöyle bana böyle bişey demediler ama kv zamanında eltimin çocuğu içn o sizin çocuğunuz siz bakmalısınız demiş eltim çalışmak istediğinde.(sonuna kadar haklı ) kendi annem de şöyle babam diyorki biz artık unumuzu eledik eleğimizi astık ben karımı bakıcı yaptırmam demişti tam ben evlenmeden önce. haliyle düşüncelerini biliyorum. onlar çok haklılar ama ben babamı işyerinde yalnız bırakmak istemiyorum. 2 kız kardeşiz ve hep babama iki kızın var sen damatlara mı çalışıyorsun derlerdi çok zoruma giderdi.ben de onlara kız çocuklarının da her alanda etkin olduğunu (evlenseler dahi) göstermek istiyorum ama elim kolum bağlı. çaresiz hissediyorum. eşim asla bakıcıyı kabul etmiyor. ama ben babamı yalnız bırakmak istemiyorum. o iş yerini kapatana kadar yanında olmak istiyorum.
Benim de erkek kardeşim yok, kendimi sizin yerinize koymaya çalışıyorum. Babamın yanında çalışmak tabii isterdim ama gidip karımı bakıcı yaptırmam diyen insana ne diyebilirsin? Toruna bakmak çok anormal bir durum değil, sizin onları düşündüğünüz kadar onlar da sizi düşünse böyle bir şey demezlerdi diye düşünüyorum. Tabii ki bakmak zorunda değiller ama babanızı yalnız bırakmak istemediğiniz için çalıştığınız bu kadar belliyse (durumunuz iyi, başka bir yerde çalışma imkanınız var vs.) insan torununa bakmayı sorun yapmazdı hatta bununla daha yakın olurdunuz diye düşünüyorum.

Babanız hem illa gel çalış diyip hem çocuğa bakmanızı bekliyorsa bakıcı parası da versin bi zahmet. Asgari ücrete çalışıp hem bakıcı parası verip hem babanızın gönlünü mü hoş edeceksiniz hem de ihtiyacınız yokken.
illa gel çalış dedi.yoksa benim eşimin maddi gücü yerindedir yani.

Eşiniz bakıcıyı kabul etmiyorsa eşiniz işini bırakıp evde çocuk baksın. Her kadın evde oturup çocuk büyütmek zorunda değil, siz anne olunca işten ayrılma ihtimalinizi bi ihtimal olarak sunmayın kimseye bence. Sonuçta o çocuğu tek başınıza yapmadınız, tek başınıza işinizden fedakarlık etmek zorunda da değilsiniz

Siz çok zorlandınız galiba ordan biliyorsunuz eşim çalışmamı istemdiği için haliyle bakıcı fikrine sıcak bakmıyor size yeterince vakit ayırdım ne yazsanızda cevap vermicem artık

Cevap verecek birşeyiniz yok çünkü.

Kocanız sıcak bakmıyor diye bakıcı tutamıyorsanız, bu konuda söz hakkınız yoksa, babamla bebeğimin arasında kaldım diye anlamsız çıkarimlar yapmayın.
Sizi bir seçim yapmaya zorlayan varsa o da çalışmami istemiyor diye rahat rahat yazdığınız kocanız.

Back
X