- Konu Sahibi elenaferrante
Merhabalar :)
Ufak bir problemimden bahsetmek istiyorum size.
Şimdi ben bundan yaklaşık 11 ay önce nişanlandım. Nişanlım şehir dışında, babam nişanlımla hiç konuşmuyor, sanki o yokmuş gibi davranıyor. Nişanlım da çekingen garibim :)
Aynı ortama da pek gelemediler ama, 1 ay sonra nişanlım bizim oturduğumuz şehire yerleşince babamla ilişkileri nasıl olacak bilmiyorum.
Küslük, kavga ya da sevmeme durumu yok aslında. Babam kayınpederimleri sever çok.
Ama babamda nişanlıma karşı bir soğukluk var. Tamam kız babası diyebilirsiniz ama evlenince hala böyle soğuk olursa rahat rahat babamlara gidemeyiz diye düşünüyorum.
Ama bir taraftan da aynı şehirde oturmaya başladığımız zaman düzelir diye düşünüyorum..
Aslında isteyerek oldu nişan işimiz de, babam hiç ikiletmedi. Ama neden böyle oldu ki?
Bir de ben çalışıyorum. Allaha şükür iyi bir maaşım var. Çeyizimi kendim yapıyorum. Babama tek kaşık bile aldırmıyorum. Zaten bu saatten sonra aldırmam da.
Babama masraf ettirmek istemiyorum. Ama babamın da ben bir eşya alırken "banane ben mi kullanacağım, ödemem" gibi bir yaklaşıma girmesi hoşuma gitmiyor.
Geçen annem babama "kına gecesi için tuttuğumuz düğün salonunun parasını sen ver" dedi. Babam da "banane, ben mi oynayacağım kızın ödesin" dedi.
Sonra düğüne gideceğiz ya şehir dışına, orada bizim misafirlerimiz falan konaklayacaklar. Babam erkek tarafına otel parası ödetmek istemiyor. Bana da "benim düğünüm mü de ben ödeyim, sen öde" diyor.
Para mesele değil gerçekten ama babamın bu yaklaşımı çok canımı sıkıyor.
Hatta geçen gene böyle bir konu açılınca dedim ki
"Düğünden sonra herkese kendi düğünümü kendim yaptım, kimseye tek çöp aldırmadım diye kasıla kasıla söyleyeceğim" dedim.
Bir kere de babama "onlar bana saat aldı, sen de nişanlıma saat alacak mısın" gibi bir soru sordum.
"Ben ona saat almam" dedi.
Çok üzüldüm, içime dert oldu.
baban galiba bu düğünün olmasını istemior ve inat etmiş..normalde cimri midir?