Babam ve Düğünüme yaklaşımı

Merhabalar :)

Ufak bir problemimden bahsetmek istiyorum size.

Şimdi ben bundan yaklaşık 11 ay önce nişanlandım. Nişanlım şehir dışında, babam nişanlımla hiç konuşmuyor, sanki o yokmuş gibi davranıyor. Nişanlım da çekingen garibim :)
Aynı ortama da pek gelemediler ama, 1 ay sonra nişanlım bizim oturduğumuz şehire yerleşince babamla ilişkileri nasıl olacak bilmiyorum.

Küslük, kavga ya da sevmeme durumu yok aslında. Babam kayınpederimleri sever çok.
Ama babamda nişanlıma karşı bir soğukluk var. Tamam kız babası diyebilirsiniz ama evlenince hala böyle soğuk olursa rahat rahat babamlara gidemeyiz diye düşünüyorum.

Ama bir taraftan da aynı şehirde oturmaya başladığımız zaman düzelir diye düşünüyorum..

Aslında isteyerek oldu nişan işimiz de, babam hiç ikiletmedi. Ama neden böyle oldu ki?

Bir de ben çalışıyorum. Allaha şükür iyi bir maaşım var. Çeyizimi kendim yapıyorum. Babama tek kaşık bile aldırmıyorum. Zaten bu saatten sonra aldırmam da.

Babama masraf ettirmek istemiyorum. Ama babamın da ben bir eşya alırken "banane ben mi kullanacağım, ödemem" gibi bir yaklaşıma girmesi hoşuma gitmiyor.

Geçen annem babama "kına gecesi için tuttuğumuz düğün salonunun parasını sen ver" dedi. Babam da "banane, ben mi oynayacağım kızın ödesin" dedi.

Sonra düğüne gideceğiz ya şehir dışına, orada bizim misafirlerimiz falan konaklayacaklar. Babam erkek tarafına otel parası ödetmek istemiyor. Bana da "benim düğünüm mü de ben ödeyim, sen öde" diyor.

Para mesele değil gerçekten ama babamın bu yaklaşımı çok canımı sıkıyor.

Hatta geçen gene böyle bir konu açılınca dedim ki
"Düğünden sonra herkese kendi düğünümü kendim yaptım, kimseye tek çöp aldırmadım diye kasıla kasıla söyleyeceğim" dedim.

Bir kere de babama "onlar bana saat aldı, sen de nişanlıma saat alacak mısın" gibi bir soru sordum.
"Ben ona saat almam" dedi.

Çok üzüldüm, içime dert oldu.

baban galiba bu düğünün olmasını istemior ve inat etmiş..normalde cimri midir?

baban galiba bu düğünün olmasını istemior ve inat etmiş..normalde cimri midir?

Aslında cimri değil de neden böyle yapıyor anlamıyorum.

Ben şakaya vurarak söyledim, aslında ciddiydim ama sitemimde.
Babam da "bir düşünelim bunu" gibi bir şey dedi. Ama gülüşerek konuşuyorduk o sırada.
Sonra da başka bir şey demedik.

Bu arada babamın maddi durumu kötü değil. 3 arabası var apartmanın önünde söylemesi ayıp.

Bence hatayı şakaya vurarak yapıyosunuz babanızın da işine geliyo gibi yanlış anlamayın lütfen
siz ciddi bi şekilde konuşun amacının ne olduğunu öğrenin maddi anlamda bi katkısı olmayacaksa da manevi anlamda köstek olmamasını rica edin en azından bi güler güz bi tatlı dil göstersin duygularınızı açık açık anlatın çok yalnız bırakmış sizi
[/QUOTE]

Aslında dediğin doğru. Bir daha laf açılırsa daha ciddi olmalıyım belki de.

Babanız kaç yaşında acaba? 50-55 den sonra bu erkeklerin hepsi mi tuhaflaşıyor acaba? Hani şu orta yaş sendromu dedikleri olay. Bencilleşiyorlar, kendilerine harcamaları artarken, öz ailelerine kısıtlıyorlar.

Bir de şöyle bir durum var, eski kafa insanlar, evlenecek çağdaki kızlarını artık yabancı gibi görmeye başlıyorlar. El aşı diye bir laf var, hiç duydunuz mu? Ben çok duydum. Nasılsa o evden çıkıcan ya, artık kızlarıda olmayacaksın sanki. Gittin evle akrabalık bağın olacak, ailenle kesilecek. Ee böylesi için niye masraf edeyim mantığı.

Çok aptal bir yaklaşım, ama malesef bu fikire sahip cahil de çok..vicdan yoksunu bırakmasın Rabbim kimseyi :6:

.

Bence babamda da var. Yaşı geçtikçe huysuz bir ihtiyar olma yoluna giriyor. Zaten hepten huysuz aksi birisi olmaya başladı.

Bu arada hala konuşamadım babamla. Fırsat olmadı bir türlü, laf açılmadı.

bişey sormak istiyorum tek çocuk ve evde evlenen ilk çoçuk musunuz? bence babanızın ki ne cimrilik ne istememek sadece baba duygusallığı.... benim babamda ilk ablam evlendiğinde hemen hemen aynıydı... bende ise buna alışmış ve ılımlıydı... bence babanızla daha çok vakit geçirin. onun evlenseniz bile hayattaki en kıymetli adam olarak kalmaya devam edeceğini hissettirin

bişey sormak istiyorum tek çocuk ve evde evlenen ilk çoçuk musunuz? bence babanızın ki ne cimrilik ne istememek sadece baba duygusallığı.... benim babamda ilk ablam evlendiğinde hemen hemen aynıydı... bende ise buna alışmış ve ılımlıydı... bence babanızla daha çok vakit geçirin. onun evlenseniz bile hayattaki en kıymetli adam olarak kalmaya devam edeceğini hissettirin

Tek çocuk değilim ama ilk evlenen benim. Ondan olabilir galiba.

Tek çocuk değilim ama ilk evlenen benim. Ondan olabilir galiba.

muhtemelen ondandır...sonuçta evleneceksiniz ve o evden cıkacaksınız. hala sizi küçük bebeği gibi görüyo ve bu babanızı bence sarsmış.... bu ara tabi yoğunluğunuzdan birazda ihmal ettiyseniz babanızı ondan yapıyordur. yoksa zaten istemese başında arıza çıkarırdı... dediğim gibi biraz daha fazla ilgilenin onu sevdiğinizi söyleyin bol bol hatta şımartın bence bu ona iyi gelecek.

Veee evet. Tam tahmin ettiğim üzere babam ev tutma konusunda da yaptı huysuzluğunu.

Halamın bir evi vardı kiraya verecekti, normalde halam ve kocası ile alışveriş işine hiç girmek istemesem de babamin ısrarı üzerine gittik evi görmeye.

Halamın hem kiracısı hem kapı komşusu olmak hiç hoşuma gitmeyecekti. Üstelik ev çok eski kırık dökük.

Tutmak istemedim.

Babamla tartıştık. Neden tutmuyormuşum da o mahallede o fiyata ev mi olurmuş, emlak komisyon parası yok depozitosu yok.

Sonunda " hiç bir alışverişine karışmıyorum" dedi.

Veee evet. Tam tahmin ettiğim üzere babam ev tutma konusunda da yaptı huysuzluğunu.

Halamın bir evi vardı kiraya verecekti, normalde halam ve kocası ile alışveriş işine hiç girmek istemesem de babamin ısrarı üzerine gittik evi görmeye.

Halamın hem kiracısı hem kapı komşusu olmak hiç hoşuma gitmeyecekti. Üstelik ev çok eski kırık dökük.

Tutmak istemedim.

Babamla tartıştık. Neden tutmuyormuşum da o mahallede o fiyata ev mi olurmuş, emlak komisyon parası yok depozitosu yok.

Sonunda " hiç bir alışverişine karışmıyorum" dedi.

canım yorumların hepsini okumasamda yazını okudum. öncelikle bence halanla kapı komsusu olma gibi bi hatayı yapma bnce. 300 lira fazla olsun istediğin yer olsun. benim kendi annem bile çok yakınlarda oturma der. 2.si ben de elimden geldiğince her seyimi kendim almaya gayret ediyorum babana zaten sen para harcatmassın ama onun boyle knusması cok yanlıs en azından canım kızım her seyini kendin yapıyosun bari şunu ben alım dese yada biz alamıyoruz ama manen yanındaym dese. kndi babamdan da biliyorum babalara akıl sır ermiyo.

Back
X