babam

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
67 yasindaki babam surekli kredi cekiyor elinde bir suru kredi kartlari kredili hesaplar su an hesaplarida kartlarida borc icinde yapilandirma yaptirdi odeyip duruyor az az mesela 40 000 olan borc yapilandirma olunca 70 000 oluyor 3 yillik filan sureli.simdilerde yilbasindan sonra kalan borclarini toplatip yeniden yapilandirma yaptircakmis tabi bunu keyfinden yapmiyor yapilandirma olunca eline 5- 10 milyar bankadan fazla para nakit para kopartma pesinde sokaktaki kadina kiza gidiyor mesajlarini gordum.onca paralari kadinlara yedirmis.zor calisiyor annem desen saf cahilin teki yakasindan tutup sen ne yapiyorsun diyemez erkek kardeslarimde biliyor kadin meselelerini onlarda pisirik ben se ne yapacagimi sasirdim.annemi alsam gitsem bankalara para cekemesin diye esden habersiz o da olmuyor kisi isterse cekebilir diyorlar limiti kadar biz ne yapmaliyiz yol gosterecek bilen birilerini ariyorum.
 
Babanizin kac tane sorumlulugu var ama o bunlari ustlenmek yerine size yukluyor. Yarin birgun siz evlenip gideceksiniz ben en cok annenize uzuldum. Borclarini odeyemezse yada kredi limiti dolarsa zaten bankalar da artik kredi vermeyecek. O zaman ne yapacak acaba ? Erkek kardeslerinin bu ise el atip babanizla konusmasi lazim bence once kardeslerinizle konusun belki babanizi engelleyebilirler. Allah yardimciniz olsun
 
Avukata danışın ya da alın annenizi çıkın gidin evden.
Bu ne ya,sorumsuz adamla hayat mı geçer.
Anneniz kalan ömrünü huzurlu sizde kafanız rahat olarak geçirin,acımayın.
 
Yani durumunuz çok zor. Bence yardım etmeniz imkansız. Batacak bankalar kredi vermeyecek artık. Ama o da yolunu bulmus az az surekli odedigi icin kredi notu kotu ama kredi verebilecek durumda.Batırmak da kolay aslında. 3 ay krediyi ödemesin yapilandirmazlar bile borçlarını. Sen bir şekilde 3-4 ay kredi paralarını ödemesine engel ol. İş icraya gitmek üzereyken de ödeyin. Sonra düzenli ödesin. Bir daha kredi vermezler diye biliyorum. Fikrimi bankacı arkadaş varsa yorumlasın.
 
Yapılandırma yaptıracak bunu keyfinden yaptırmıyor demişsiniz ama başkaları ile yiyorsa bu parayı resmen keyfinden yaptırıyor o zaman yapılandırmayı ! Çalışıyorsanız kendiniz biriktiğin parayı , anneniz pasifse onun eline teslim etmeyin şakın paraları
 
O borclari ödeyemeyecek en sonunda size kalacak gibi görünüyor. Çalışıyorsanız gidebiliyorsanız başka bir ile gidin kendi düzeninizi kurun bence.
 
Biz ev almaya kalksak kılı kırk yarar bankalar kredi vermemek için. Böyleleri nasıl üstüste kredi çekiyor anlamıyorum
 
Neden ayrılmıyor anneniz ?
Ayrılıp nafaka ve tazminat alsa kurtulur.
Nereye kadar çekecek öyle birini.
 
Savurganlik kısıtlama sebebiydi sanki.acaba araştırıp böyle bişey mi yapsanız.o zaman banka işlemleri vs sınırlama geliyordu sanki
 
Babam emekli kredilerin asgarilerini oduyor.ama evde hep sikinti biz kardesler hepimiz evliyiz surekli sagdan soldan es dost akrabadan bizlerden para isteme durumu var.
 
Back
X