- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Ne desem bilemedim. Evet ailevi problemler çok kötü. İnsanın çocukluk travmaları zor geçiyor vs. Evinizde ne var ne yoktu durumunuz neydi bilemem. Gel gelelim herşeye rağmen babanız sizi okutmuş hemde kolejde. Anlattığınız zihniyette bir insan size geleceğiniz için bir çıkar yol sunmuş en azından. Kötü bir aile yaşantınız varken, ayaklarınızın üstünde durmayı başarmadan evlenmeniz hata olmuş. Eşinizlede problemleriniz varmış, babanızı çekmektense kocayı çekmeye razı gelmişsiniz. Sizce eşiniz şu noktada sizin hayata karşı durusunuz hakkında ne düşünüyor?Nerden başlayacağımı ne yazacağımı inanın bilemiyorum. Babam dedemin şirketinde kardeşleri ile birlikte çalışıyordu her zaman.. çok büyük ve köklü bir şirket.. Havuzlu, güvenlikli bir sitede oturuyoruz ve bütün kardeşlerim kolejlerde okuduk. Bu buz dağının görünen kısmı.. okula giderken çoğu zaman cebimizde harçlık olmazdı. Kıyafetlerim hep kısıtlıydı. Hiç bir zaman istediğimiz gibi alışverişe çıkamadık amcam bayramlardan önce birer parça kıyafet alır getirdi. Okula başladığımız zaman üzerimize bir kaç beden büyük önlük alır mezun olana kadar giyerdik. Tamam çok şükür bunlar çok büyük dert değildi hiç bir zaman, ama zamanla bir şeylerin ters gittiğini anladım. Hiç bir zaman maddi olarak rahat olmadık hep bir şeylerden kıstık. Evimizde hiç bir zaman kavga dayak eksik olmadı ama babamızı çok seviyorduk. evde para konusunda sürekli kavga olurdu. Her kavganın ardından babamın korkusundan bir kaç saat odaya kilitledik kendimizi babam kapıda bizi hakaretler ederdi. Sonra bir gün babamın borcu olduğunu öğrendim. Şaşırdım 5-10 bin lira en fazla diye düşünürken borcunun 100 bin tl olduğunu öğrendim ilk şoku o zaman yaşadım galiba ben o zaman büyüdüm. Sonra yıllardır babamın kardeşlerim ve bizim harçlıklarımızdan biriktirdiğimizi
paralarımızı, annemin altınlarını, eve gelen misafirlerin ceplerindeki paraları çaldığını öğrendim. Sebebini sonra öğrendim loto.. bizim bütün paramızı, hayatımızı, geleceğimizi sırf loto oynamak için bu hale getirmiş. Yıllarca o borç yaptı evi birbirine kattı dedem ödedi. Suçu hep bize attı bizim isteklerimize yetişemediği için loto oynuyormuş. Hangi istek? Neyimiz tamdı ki? Elimizde olan imkanları hep dedem sağladı. Amcamların hayatlarını gördükçe daha da mutsuz olduk. Yine böyle bir kriz zamanı 19 yaşındayken önüme çıkan ilk erkekle eşimle evlenip başka şehre kaçtım çünkü ağlama krizlerine girip nefessiz kalıyordum. Eşimle çok zorlu şeyler yaşadım bir çocuğumla boşanmaya kalktım ama babamla aynı evde yaşayamadığım için geri barışım eşimle. Eşimle ne kadar anlaşamasakta babamın yanında bir melek olduğu için idare ediyorum. Şu anki derdim ailemin yanına gidince aynı şeyleri bana tekrar yaşatıyor son gittiğimde nerdeyse hamile halimle beni dövecekti ayrıca sürekli arayıp eşimden borç istiyor en son aldığı borç bizi çok zor duruma düşürdü ama bir şey söyleyemiyorum çünkü eşimi tembihlemiş. Evime geldim geleli rüyamda babamı görüyorum gerçekten korkuyla uyanıyorum kimseye anlatamıyorum içimde tutamıyorum o yüzden buraya yazdım kusura bakmayın çook uzun oldu ama bir çok şeyi yazamadım bile
1 trilyonu nerde yemis.kumarmi kari.kizmi bizmmkide bayagi parayi buharlastirdi ama.ne yapti anlayamaduk temiz calismis hic delil.birakmamis anlayamadikAha benimkinin tıpkı versiyonu. Dayak falan olamaz cesaret edemez o kadarına dedem anında kovar kendisini. Ama 3 4 senede bi büyük bir borçla gelirdi dedem öderdi. Şimdi kredi notu bitik alamıyor artık ama zamanında yaklaşık 1 trilyon parayi yemiş nasıl basardiysa.
Sürekli bir kavga ve huzursuzluk halindeyiz. Onu sevmiyorum. Bu halleri de iyice gözüme batıyor.
En iyi çözüm yok saymak sanırım. Eşinizle de konuşun borç falan vermesin.
annen boşansın. sen de eziyet çekiyosan boşan. koruma kararında mahkeme her yerde adresinizi gizletiyo. gerekirse adınızı bile değiştirirsiniz. rajat edersiniz mis gibi ev tutun yaşayın.Bizi baba değil dedem okuttu ama onun dışında bişey yapmadı. Sadece babamın borçlarını ödedi onun yerine babamın elinden hisselerini aldı. Bizim psikolojimizi kimse düşünmedi birde babam bizi herkese şikayet ediyor onunla konuşmuyormuşuz ona kötü davranıyormuşuz. Ve buna inanıyorlar. Birkaç kez hastanede yattı dedemin zoruyla ama orda bile telefonda oynamaya devam etmiş. Bundan 1 sene önce bir sinir anında annemi dinen boşadı ve bizi evden kovdu(o ara bende ordaydım) bizde kız kardeşimin öğrenci evinde kaldık bir kaç gün. Sonra aradı geri dönün karışmıcam dedi mecbur döndük. Bir senedir aynı evde annem o adam ve 3 kardeşim yaşıyor hayat onlara zindan.. sürekli hakaret aşağılama elinden gelse dövecek ama erkek kardeşlerim iri yarı hemen araya giriyorlar. Kız kardeşim bu sene üniversiteyi bitirdi bu zaman kadar dedemin suyuna gitmek zorundaydık ama az kaldı inş kurtulucaz inş..
hırsızlık konusu şöyle evimize çok yatılı misafir gelir mesela halamın kocası onun cebinden çalmış onlarda annemden şüphelenmiş annem yetim ya.. yada rahmetli anneanneme dedem zekat parası verir işte onun babası vermiş ya almaya hakkı var.. bir gittiğimde benim cüzdanımdan da çalmış kıyameti koparttım öyle bir inkar ediyorki tanımasak inanacaz o benden daha çok bağırdı kaç zaman kendime gelemedim. Sonra gülerek ben annenin çantası sandım diye anlatıyor.Babanızı Allah ıslah etsinsizde yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsunuz diyecek bişey bulamadım...
Umarım herşey düzelir siz kaçıp kurtulmuşsunuz gibi ... ama ya anneniz ?dayakta var üstelik yazık üzüldüm kadıncağıza
Eve gelen misafirlerin paralarını çalmak ne demek ya şu olayları biraz anlatabilirmisin çok şaşırdım nasıl olur böyle bişey?
annen boşansın. sen de eziyet çekiyosan boşan. koruma kararında mahkeme her yerde adresinizi gizletiyo. gerekirse adınızı bile değiştirirsiniz. rajat edersiniz mis gibi ev tutun yaşayın. İnanın öyle kolay değil. . Eşimle iyi kötü arayı düzelttik annemde Allahın izniyle kurtulacak kardeşlerim iş güç sahibi olsun yada ne bilim bir patlama daha olsun evde bitecek bu iş.. bu arada inanın yatıp kalkıp babamın ölmesi için dua ediyoruz
bi versiyonu bende var. allah belasını vermiyo bu nası şaşmayan terazi anlamadm.
Nerden başlayacağımı ne yazacağımı inanın bilemiyorum. Babam dedemin şirketinde kardeşleri ile birlikte çalışıyordu her zaman.. çok büyük ve köklü bir şirket.. Havuzlu, güvenlikli bir sitede oturuyoruz ve bütün kardeşlerim kolejlerde okuduk. Bu buz dağının görünen kısmı.. okula giderken çoğu zaman cebimizde harçlık olmazdı. Kıyafetlerim hep kısıtlıydı. Hiç bir zaman istediğimiz gibi alışverişe çıkamadık amcam bayramlardan önce birer parça kıyafet alır getirdi. Okula başladığımız zaman üzerimize bir kaç beden büyük önlük alır mezun olana kadar giyerdik. Tamam çok şükür bunlar çok büyük dert değildi hiç bir zaman, ama zamanla bir şeylerin ters gittiğini anladım. Hiç bir zaman maddi olarak rahat olmadık hep bir şeylerden kıstık. Evimizde hiç bir zaman kavga dayak eksik olmadı ama babamızı çok seviyorduk. evde para konusunda sürekli kavga olurdu. Her kavganın ardından babamın korkusundan bir kaç saat odaya kilitledik kendimizi babam kapıda bizi hakaretler ederdi. Sonra bir gün babamın borcu olduğunu öğrendim. Şaşırdım 5-10 bin lira en fazla diye düşünürken borcunun 100 bin tl olduğunu öğrendim ilk şoku o zaman yaşadım galiba ben o zaman büyüdüm. Sonra yıllardır babamın kardeşlerim ve bizim harçlıklarımızdan biriktirdiğimizi
paralarımızı, annemin altınlarını, eve gelen misafirlerin ceplerindeki paraları çaldığını öğrendim. Sebebini sonra öğrendim loto.. bizim bütün paramızı, hayatımızı, geleceğimizi sırf loto oynamak için bu hale getirmiş. Yıllarca o borç yaptı evi birbirine kattı dedem ödedi. Suçu hep bize attı bizim isteklerimize yetişemediği için loto oynuyormuş. Hangi istek? Neyimiz tamdı ki? Elimizde olan imkanları hep dedem sağladı. Amcamların hayatlarını gördükçe daha da mutsuz olduk. Yine böyle bir kriz zamanı 19 yaşındayken önüme çıkan ilk erkekle eşimle evlenip başka şehre kaçtım çünkü ağlama krizlerine girip nefessiz kalıyordum. Eşimle çok zorlu şeyler yaşadım bir çocuğumla boşanmaya kalktım ama babamla aynı evde yaşayamadığım için geri barışım eşimle. Eşimle ne kadar anlaşamasakta babamın yanında bir melek olduğu için idare ediyorum. Şu anki derdim ailemin yanına gidince aynı şeyleri bana tekrar yaşatıyor son gittiğimde nerdeyse hamile halimle beni dövecekti ayrıca sürekli arayıp eşimden borç istiyor en son aldığı borç bizi çok zor duruma düşürdü ama bir şey söyleyemiyorum çünkü eşimi tembihlemiş. Evime geldim geleli rüyamda babamı görüyorum gerçekten korkuyla uyanıyorum kimseye anlatamıyorum içimde tutamıyorum o yüzden buraya yazdım kusura bakmayın çook uzun oldu ama bir çok şeyi yazamadım bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?