• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama nasıl söyleyim?

Civciv saliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2018
1.548
1.121
133
33
Merhaba arkadaşlar
Nisan ayında nişan attım. Ağustos ayında tekrar nişanlandı. O sırada arkadaşım vasıtasıyla biriyle tanıştım bende. Mutsuzdum ve biriyle konuşmak iyi gelir gibi geliyodu. Bi süre arkadaş kaldık sonra ilerledik. Duasını ettiğim ne varsa onda buldum. Farklı şehirlerdeydik ama sık sık görüştük. Bana karşı hep sabırla davrandı, geçmişte yaşadıklarımı dinledi, korkularımı anladı. Ailesiylede tanıştım sevildim yani en azından saygılı davrandılar. Kız tarafı gibi hissettim bu sefer biz aileni ikna ederiz tabii onların yaşadıklarınızdan dolayı korkuları vardır diyen gayet anlayışlı bi kayınvalide adayım var :) erkek arkadaşım yıllık iznini aldı yanıma gelecek annemle tanışmaya arkadaşım gelmişken ailenle tanışsın işte dedi bende o gazla erkek arkadaşıma söyledim babamla da tanıştırayım dedim. Şimdi konuyu babama nasıl açıcam bilmiyorum daha yeni diyecek, ya onlar gibiyse diyecek, uzak diyecek... Ters bi adam değildir asla ama çok duygusal nasıl desem konuyu nasıl açsam hiç bilmiyorum? Mantıklı düşünemez oldum gerilmekten. Bana bi yol gösterebilir misiniz?

Sevgi ve ilgi açlığından dolayı hızlı davrandığınızı düşünebilir.
Aslında bende öyle düşünüyorum.
Nişan atma olayı zordur,bir şekilde üstesinden gelip hayata adapte olmuşsunuz ama acele etmeyin derim.
Sadece arkadaşınız olarak tanışsın babanızla erkek arkadaşınız.
Ciddi ilişkiyi biraz daha düşünün derim.

Merhaba arkadaşlar
Nisan ayında nişan attım. Ağustos ayında tekrar nişanlandı. O sırada arkadaşım vasıtasıyla biriyle tanıştım bende. Mutsuzdum ve biriyle konuşmak iyi gelir gibi geliyodu. Bi süre arkadaş kaldık sonra ilerledik. Duasını ettiğim ne varsa onda buldum. Farklı şehirlerdeydik ama sık sık görüştük. Bana karşı hep sabırla davrandı, geçmişte yaşadıklarımı dinledi, korkularımı anladı. Ailesiylede tanıştım sevildim yani en azından saygılı davrandılar. Kız tarafı gibi hissettim bu sefer biz aileni ikna ederiz tabii onların yaşadıklarınızdan dolayı korkuları vardır diyen gayet anlayışlı bi kayınvalide adayım var :) erkek arkadaşım yıllık iznini aldı yanıma gelecek annemle tanışmaya arkadaşım gelmişken ailenle tanışsın işte dedi bende o gazla erkek arkadaşıma söyledim babamla da tanıştırayım dedim. Şimdi konuyu babama nasıl açıcam bilmiyorum daha yeni diyecek, ya onlar gibiyse diyecek, uzak diyecek... Ters bi adam değildir asla ama çok duygusal nasıl desem konuyu nasıl açsam hiç bilmiyorum? Mantıklı düşünemez oldum gerilmekten. Bana bi yol gösterebilir misiniz?

Eğer eminseniz söyleyebilirsiniz.Buraya yazdıgınıza gore aklınızda soru işaretlerı var.Eger babanız anlayıslıysa tanışmalarında bi sakınca yok.Ama anlayıssız bırı ıse emın olun ole tanıstırın

Merhaba arkadaşlar
şaka yollu bir giriş yap bence:)

başınıza bir defa kötü bir tecrübe geldi diye babanız sizin turşunuzu kurmaya karar vermedi galiba.hemen yarın evlenicem de demiyorsunuz.eskiden her şey bitmiş gitmiş.

Teeeeee Nisan'da nişan atmişsin. Nereden baksan bir sene geçmiş :) bence mesele yapılacak hiçbir şey yok. hatta hem KKda hem gerçek hayatta uzun süren ilişkisi tam soz-nisan aşamasında bitip birkaç ayda yeni tanıştığı biriyle evlenen çok sayıda kadın var :)
Bence en mantıklısi önce annenin tanışması (aile dinamiğine göre değişir. Bizim ailede sevgililer ilk babaya anlatılır) daha mantıklı... Bu gelişinde annenle tanissin,hele bir annenin bir kanı isinsin... O zaten babana olayı güzel güzel anlatır.

Anneme öyle söyledim bende ben karışmak istemiyorum kendin söyle dedi o yüzden iş bana kaldı yoksa bende önden sen tanış içine sinerse babama söyle dedim ama istemiyor

Anneme öyle söyledim bende ben karışmak istemiyorum kendin söyle dedi o yüzden iş bana kaldı yoksa bende önden sen tanış içine sinerse babama söyle dedim ama istemiyor
Evlenme kararınızdan eminseniz.Hem anne hem babanızla aynı ortamdayken,sizinle konuşmak istediğim bir konu var diyerek konuya giriş yapın.Babanıza hitaben devam edersiniz.Babanızla iletişiminiz nasıl bilemem ama,babalar sert görünselerde kızlarına düşkün olup,onlara kıyamazlar genelde.Birçok meselede keşke önce babama söyleseydim dediğim olmuştur.

Babanızı karşınıza alın onunla bir arkadaşınız olduğunu bir süredir konuştuğunuzu fakat gizli saklı iş yapmak istemediğinizi onun onayının sizin için çok önemli olduğunu önceki şeyleri tekrar yaşamak istemediğinizi söyleyin

Valla ata binmişsiniz dıgıdık dıgıdık koşturuyorsunuz umarım sert bir şekilde çarpmazsınız.

Geçtiğimiz nisan ayında yaşadığınız durum nedeniyle daha seçici olmanız lazım, iki düşünüp bir söylemeniz lazım.

En azından ciddi düşünüyoruz yerine, " Ortak düşüncelerimizin olduğu, hoşlandığım bir kişi var, seninle ve annemle tanıştırmak istiyorum, sizler ne düşünüyorsunuz? " diyerek topu biraz ailene atabilirsin.

Back
X