Babama olan sinirim,nefretim

Irem99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
106
20
48
25
Babama küçüklüğümden beri annemden daha uzağımdır.Ama onunla anlasamadığımı,sevmediğimi aklımdan geçirmezdim.Ama o evde olmasın isterdim.Annemle olayım onla vakit gecireyim isterdim.Üç dört yıl önce temelli evde olmaya basladı.Bunun depresyonundan aylarca kurtulamadım.O elindeki imkanlara paraya ragmen bize hep alt seviye hayat yaşattı.Eve aldığı bir eşya bile yok.Her şeyi ondan cok cok daha az kazanan annem halletmeye calıstı.Babamın yaptığı tek şey benim okul paramı vermek.O da her kavga edisimizde yüzüme vurarak.Aynı işi yaptıkları amcam kendisine en iyi yerden en iyi evi cocuklarına en iyi arabaları aldı,en iyi düğünleri yaptı.Ama babam ablamın nişanında değil para vermeyi zahmet edip kıyafet bile almadan,eski püskü şeyler giyerek geldi.Ablamın çeyizine elini bile sürmüyor.Her şeyi annem almaya çalışıyor.Arabasını ne zaman kullansam harcadığım benzine yaptığım kmye bakıyor.Sürekli ne yaptın nerelere gittin de bitti diye beni azarlıyor.Oysaki gittiğim yer 2-3km uzaklıktaki avm.Arabasını alıp azıcık uzak bi yere giderim de benle ugrasır diye istediğim yere gidemiyorum bile.Ablam benim yaşımdayken kendi arabasını kullanıyodu.Hiç hesap vermeden.Bu yaptığı haksızlık çok ağırıma dokunuyor.Bunun nedenini sorunca da eskiden benzin ucuzdu gibi şeyler saçmalıyor.Ama ben ya ablama ya babama bağlıyım.Geçen gün 20 yıllık sandalye eskidigi icin üzerinde otuturken kırıldı.Onu yapıştıracagını söyledi.Ben iyice sinirlendim.Ben artık evde durmak onun parasına muhtac olmak istemiyorum.Ama bi yandan da çok sinirliyim bizden ,kendinden sakındığı paraya,bizden sakındığı hayata.Çok çok üzülüyorum ne yapacagımı bilmiyorum

Babanızın acaba cok mu borcu var yada cok cimri. Belki sakladığı borçlarından dolayı böyle soğuk davranıyor psikolojik olarak yıpranıyor.. evlendiğinden beri böyle miymis ?

Mesela onunla su sekilde konussaniz fayda olurmu. Ya baba millet artik cag atladi sen hangi caga kaldin bu ne kiyafet bu ne cimrilik diyip gulerek karsilik versen. Yada arabayi kullandin anahtari verirken gulerekk eeveeetttt babam simdi kmye bakacak kizinin kullandigi benzini km yi sayip kahkaha atarak anahtari versen. Yada evde bisey kirildi baba artik su esyalari bir degistrsek millet aya cikti. Bir tanigmzn babasi bu sekildeydi uc kiz kardes kavga bagir cagir olaylarindan bikmissti ortancasi cok fenaydi ortamlarda babasini rezil ederdi bakin bakin diyodu babam ölecek nerdeyse cebindeki akrep hala ölmedı diyordu babasida alisyi artik guluyodu adam sus sus yeterki al cenen kapansin diye diye bunlara ayak uydurdu. Bende babama o sekilde yaparim. Asla cimri dgildir ama oda gelis gidis saatlerime arkaaslarima karisirdi.sakaya vurarak olaylari hallediyodum. Bence bir deneyin

Babanızın acaba cok mu borcu var yada cok cimri. Belki sakladığı borçlarından dolayı böyle soğuk davranıyor psikolojik olarak yıpranıyor.. evlendiğinden beri böyle miymis ?
Hayır hiç borcu yok.Kendisi kredi kartı bile kullanmaz borç yapmayo sevmediği için.Hep böyleydi tatile götürürken bile yolda gittiğimiz yerde kavga gürültü cıkarırdı.Yoldayken bi yerde yemek yiyelim mi diye durunca hepimiz şaşırıdık ne düştü başına diye.Yıllarca ticaret yaptı kücüklüğünden beri para biriktirdi.4-5yıldır bıraktı işi,işi bırakınca cimriliği daha da arttı.Zaten 64 yaşında şuan.Küçükken cok yoksullarmıs.Sürekli bana yırtık ayakkabıyla okula gittiğini anlatıyor.Artık fakir değilsin daha iyi yaşasan olmaz mı diyince sinirleniyor .Ama yıllardır biriktiriyor.Eline gecen parayla az çok farketmeksizin bi yatırım yapar.

Ben lafımı hic sakınmam o yüzden aramız soğuk zaten...Genelde şaka yapar tarzda dediğin gibi laf sokarım.Hemen sinirlenir benle neden uğrasıyosun sen der.Git o zaman ilerde kendin kazan kendin al der.Yani anlayacagınız zaten bunları dediğim için evde kıyamett kopuyor.

Babanızın kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum çünkü kendisi için de harcama yapmaktan kaçınıyormuş. Sadece hastalık boyutunda cimri. Kendi ekonomik özgürlüğünüz için savaşın bırakın babanız ne yapıyorsa yapsın bu saatten sonra düzelmez maalesef

Çoğu kısımda haklısınız ama babanız size araba almak, benzininizi karşılamak vs zorunda değil.Doğru anladıysam bunu beklemeniz lükse kaçıyor.

Sizin artık kendi hayatınızı kurmanız lazım üniversite bittiyse. Şikayet etmesi gereken kişi burada anneniz bence.

Babanız başınızı okşadı mi sarildi mi hiç evlat gibi gördü mü yoksa evdeki yiyen fare gibi gördü mü hiç...

Evet tabiki değil.Ben sadece yaptığı haksızlığa,sakınmasına üzülüyorum,sinirleniyorum.Üniversite bitmesine 1bucuk yıl var.Alacığım maaş da askeri maaş olur.Yine uzun bi süre bağımlıyım yani.Annem de üzülüyo.Ben zaten en cok ona üzülüyorum.Tüm yükü onun çekmesine

Kötü birisi değil.Zamanında çoğu kişi de okutmuş,cebine okul harclıgını vermiş biri.Eğitim konusunda sakınmaz.Tek sakınmayacağı şey o zaten.

Babanız başınızı okşadı mi sarildi mi hiç evlat gibi gördü mü yoksa evdeki yiyen fare gibi gördü mü hiç...
Sevdi,küçükken gelir ısırırdı,kreşime gelir terli cıkmayım hasta olmayım diye fön makinası getirir öyle cıkarırdı.Ama gelgelim ilkokulda hoca ödev verirdi birlikte yapardık.Ben yapamayınca beni saçımdan tutar yatağa savururdu,bagırırdı.Bu arada daha 6-7 yasımdaydım.Kaç kez annem işteyken annemi arardım ben istemiyorum babamla durmak diye.Hocama ödev vermeyin lütfen diye yalvardıgım bile olurdu.Biliyodum cünkü ben yapamayınca babamın bana gösterdiği hareketleri.babam öğle uykusuna dalınca asagıda ses yapan cocuklara bagırırdım susun diye.Babam uyanmasın bana kızmasın diye.Bi keresinde burnumu kanattıgını hatırlarım.

Şiddete çok karşı olsamda bana bir olayı hatırlattı zamanında bizim köyün hocasıyla komşular bir araya gelmiş neyse oturup konuşurken hocanın oğluna biri çarpma tablosundan soruyor oda bilemiyor başka bir komşumuzun oğlu biliyor hoca(eğitimli biri olduğu halde) çocuğuna şamar atıyor ve burnu kanıyor. Yıllar sonra o hocanın oğlu savcı diğeri 2 yıllık bir üniversite okumuş şuanda telefon bayisi var.

Benim babamda üniversite okumuş biri...

Ablacim baban psikolojik sorunlu bir insan varyemez olmus. Varlik icinde yokluk cekiyorum diyorsun rezillik yani. Yukarda sana araba ev almak zorunda degil yazmislar hayretle okudum, sizin gibi maddi durumu iyi insanlarin cocuklari universiteye altinda arabayla gidiyor tabi yani paran varsa cocugu neden toplu tasimada surunsun?? Adam evladina harcamayip ne yapacak mezara mi goturecek? Nefret etmekte haklisin. Para varken sizi surunduruyor ben olsam ben de nefret ederdim.

Annene sasirdim, cok mu pasif, 1 kez olsun mu bu ne yahu dunya kadar paramiz var biz niye boyle yasiyoruz demedi??? Annenin yerinde olsam bu adami parcalardim, net. Daha iyisi bosayip bence mallarin yarisini almak parasi disinda bu adam 5 para etmez, annen cok akilsiz biri kusura bakma.

Valla baban olunce parayi bolusursunuz o kadar.

Egitim konusunda parayi dusunmeyen bir adammis babaniz,bunu degerlendirebilirdiniz. Hangi bolumden mezun olacaksiniz? Hangi universite? Siz bir ise girdiginizde annenize yardimci olun,ya da anneniz yeni bir hayat kurmak isterse destek olun. Kaba tabir olacak ama bir de sizi gorsun aileniz,kendi imkanlarinizla neler yapabiliyorsunuz diye. Ana baba kalmiyor,kendimizle basbasa kaliyoruz hayatta. O yuzden kendi yapacaklarimiz cok onemli.

Annem babamdan babasıymış gibi korkar.Sigara icerken bile kızacak diye o olmadıgında vs icer.Ses çıkartmaz annem,arada bi o da laf sokar o kadar.Ne yalan söyleyim boşanmasını o kadar çok isterim ki.Ama ikisi de artık yaşlandı birbirlerine muhtaçlar.Babam geçen sene kanser tedavisi gördü bu hastalıgı atlatırsa hayatın farkına varır dedim.Nafile.Daha da beter oldu.Bazen diyorum adam hasta davranma böyle,ama olmuyor bastıramıyorum kendimi.Evet dediğiniz gibi babamdan daha kötü durumda olanlar bile çocukları mutlu olsun diye krediler cekip daha da iyi hayat sunuyor.Ama benimkinden sakız isteyince bile parasını ver diyor..(Böyle bi şeyi asla istediğimden değil sadece gördüğüm şeylere örnek)

Babanız sonradan bu hale gelmiş anladığım kadarıyla 3-4 Yıldır sürekli evde olmasının sebebine bağlıyorum benim babam da dünya tatlısı bir adamdı annneme anlatamadıklarımı ona anlatırdım böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize başlayınca eve kapandı bu durumdan birkaç yıl önce de iflas etti derken çok tuhaf bir insan oldu

Nasıl degerlendirebilirim ki? Özel bi üniversitede yüzde 50 burslu fizik tedavi okuyorum.3.sınıfım.Ben zaten yemin ettim kazandığım parayla ANNEMİ yaşatacağıma.

Benimki de iflas etmedi ama onun gibi bi şey oldu.Kardeşiyle büyük kavga ettikleri icin bıraktı işi.Gecen sene de kemoterapi aldı.Daha da kötü oldu.Sonradan degil benim babam hep sinirli öfkeli varyemez bir insandı

Babam geçen sene kanser tedavisi gördü bu hastalıgı atlatırsa hayatın farkına varır dedim.Nafile.Daha da beter oldu.
Ah tam benim babamın yaşadıkları organ nakli oldu geçen yıl değişir düzelir sandık ama nafile hatta antidepresan kullanıyor şu an ama değişim gözlemlemedik geçen saçma sapan bir şey için annemi ağlatmış annem ben hiç böyle hayal etmemiştim artık her şey düzelecek sandım demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…