• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama soylemelimiyim?? Acil ..

Eşinize söyleyin. Babanızla alakalı bir durum değil ki? Hoş olmaz yani eşinizden önce babanıza söylemeniz

Ohooo... Konu nerelere varmış.
Siz zaten kayınvalide ve kayınpederinizden kendi annenizin babanızın size göstermiş olduğu anlayışı, sevgiyi ve ilgiyi asla beklemeyin, böyle bir dünya yok malesef.
Konuyu babanıza tabii ki aktarabilirsiniz, ben bunları yaşıyorum ama doğru değil bunlar gibisinden.
Fakat bu çocukça olur.
Neden derseniz? Artık kocaman bir insansınız, kendi sorunlarınızı kendiniz çözmeniz gerekir.
Zira bu durumlarda daha konu başından babanız işin içine girerse, ilerde canınız çok daha sıkılır.
Çünkü konu çok büyütülecek bir mevzu değil, şimdiden babanızı gereksiz yere yüz-göz etmeyin derim.
Fakat babanızı ima ile uyarabilir, karşılaşabileceği şikayetlere karşı (sizi eğer şikayet etme ihtimalleri varsa) gardı olması adına bilgisinin olmasında fayda var.
Babanızdan "sen konuş onlarla" gibi bir talepte bulunmayın derim, önce kendiniz problemi çözün.

Sizin burada yapmanız gereken önce eşiniz ile konuşmak.
Ailesinin davranışları hakkında eşinizi uyarın, hamileliğiniz bir kenara, sağlıklı dahi olsanız kimsenin kölesi değilsiniz.
Tabii ki yeri geldimi iş yapılır, yardımcı olunur, destek verilir.
Ama bu şekilde "sen yapsana" tavırları ile olmaz bu.
Ne kadar karşılıklı saygı o kadar iyi niyet görüşündeyim ben her zaman.

Eşiniz ile konuştunuz sonuç alamadınız.
O zaman kendi saygınızı - mesafenizi kendiniz koruyacaksınız.
Zaten bunu sizin yerinize kimse yapmaz inanın.
Saygı çerçevesini aşmadan, bana birisi bu şekilde birşey dese ben direk derdim orada "kusura bakmayın da, halimi görmüyor musunuz? Sizin bana yardım etmeniz gereken yerde, ben niye eğilip merdiven sileyim? Ben hamileysem, bu da sizin torununuz bilmem farkında mısınız?" diye çıkışta bulunurdum.
Kızarlarsa kızsınlar, kimsenin güzel gönlü olsun diye ne sağlığımdan ne de evladımın sağlığından ödün veririm.
İş sizde ve eşinizde bitiyor.
Hem eşiniz size biraz destek olacak, hem de siz saygısızlık yapmadan mesafenizi kuracaksınız.

Nerden başlıcam bilmiyorum daha önce çok kv ile ilgili konu açtım . .
Memleketen döneldöneli bir hafta oldu babamla birlikte geldik babam 1 haftadır bende kalıyor ve bugün geri dönücek ..

Babam evde kaldığı sürece hamile olduğum için sürekli yardım eder babam yer yatağı tercih ettiği için yer yatağı kuruyoruz . hep babam yada esim evdeyse o kaldırır hiç bana bırakmaz sofrayı bile toplar anneme yapmadığını yapıyor valla cnm babam sağolsun . .

Benim sorunum su kv ve kp geldiğimden beri kv hep asik suratla her zaman böyle bana karşı bir-tek bugün babam döneceği için yemek yapım dedim erkenden başladım yapma ya. (Kv ile altli ustlu oturuyoruz ) birden merdivenlerden ses geldi baktım kv ve kp kv merdiven siliyor kp neden sen siliyorsun benim için o silsin diyor oda silmiyor görmüyor sanki bilmem ne dedi hiç takmadım bende yemek için salça almaya yukarı çıktım indiğimde kv birden silsen su merdiveni dünya mi yıkılır dedi benden 3 yaş küçük kızı var hafta sonları evde kalıyor ben ise hamileyim nasıl silicek demez asla ..

Eltim hamileyken çaydanlık bile kaldırmadı yerden çok tehlikeli diye kimsede bisi demedi yani gördüğüm kadarıyla hiç is yapmadı onlara ...

Ben sustukça bunlar başıma çıkıyor . .

Konunun babamla ne alakası olduğuna gelince babama anlatıcam sürekli bana böyleler diye babam uygun dille konuşsun artık 1.5 yıldır evliyim bir kere babama bisi söylemedim o kadar sıkıntı yaşamama rağmen ama artık kaldıramıyorum gerçekten babamla konusucam artık diyorum ben babama söylemesem kp babamı gördüğü an senin kızın bize hic yardımcı olmuyor söylenir .

O söylemeden ben soylim diyorum babam zaten beni savunucak ama ben sustukça onlar haklıymış gibi gözüküyor bundan bıktım gerçekten . .

Sorum su sizce babama anlatmalıyım bu durumu bir yandan babaannem rahatsız diyorum adamın işi başından askin bir yandanda bunlar tepeme çıkmadan babama soylim kurtulim diyorum napicam bilmiyorum yardım edin ???

Sanki bu konunun muhatabı EŞİNİZ babanız değil .
Babanıza söylediğiniz takdirde ayrıca EŞİNİZ ilede aranız açılabilir.

Eşiniz ile konuşun babanızla değil. Yarın bi gun siz unutursunuz babaniz unutmaz. Mutlu olsaniz bile kizim mutlu değil diye düşünebilir.Esiniz tepkisini koysun bir şekilde.

Memleketen döneldöneli bir hafta oldu babamla birlikte geldik babam 1 haftadır bende kalıyor ve bugün geri dönücek ..

Babam evde kaldığı sürece hamile olduğum için sürekli yardım eder babam yer yatağı tercih ettiği için yer yatağı kuruyoruz . hep babam yada esim evdeyse o kaldırır hiç bana bırakmaz sofrayı bile toplar anneme yapmadığını yapıyor valla cnm babam sağolsun . .

Benim sorunum su kv ve kp geldiğimden beri kv hep asik suratla her zaman böyle bana karşı bir-tek bugün babam döneceği için yemek yapım dedim erkenden başladım yapma ya. (Kv ile altli ustlu oturuyoruz ) birden merdivenlerden ses geldi baktım kv ve kp kv merdiven siliyor kp neden sen siliyorsun benim için o silsin diyor oda silmiyor görmüyor sanki bilmem ne dedi hiç takmadım bende yemek için salça almaya yukarı çıktım indiğimde kv birden silsen su merdiveni dünya mi yıkılır dedi benden 3 yaş küçük kızı var hafta sonları evde kalıyor ben ise hamileyim nasıl silicek demez asla ..

Eltim hamileyken çaydanlık bile kaldırmadı yerden çok tehlikeli diye kimsede bisi demedi yani gördüğüm kadarıyla hiç is yapmadı onlara ...

Konunun babamla ne alakası olduğuna gelince babama anlatıcam sürekli bana böyleler diye babam uygun dille konuşsun artık 1.5 yıldır evliyim bir kere babama bisi söylemedim o kadar sıkıntı yaşamama rağmen ama artık kaldıramıyorum gerçekten babamla konusucam artık diyorum ben babama söylemesem kp babamı gördüğü an senin kızın bize hic yardımcı olmuyor söylenir .

O söylemeden ben soylim diyorum babam zaten beni savunucak ama ben sustukça onlar haklıymış gibi gözüküyor bundan bıktım gerçekten . .

Sorum su sizce babama anlatmalıyım bu durumu bir yandan babaannem rahatsız diyorum adamın işi başından askin bir yandanda bunlar tepeme çıkmadan babama soylim kurtulim diyorum napicam bilmiyorum yardım edin ???

Babana gelene kadar önce eşinle konuş. Eşin ne güne duruyor?

Sen söyle; hamileyim ben yapamam de. Eğer bişey derlerse eltimden böyle gördüm normali bu demekkid e.

Vallahi babanla arandaki iliski nasil ona gore hareket et..

Bende de boyle laf sokmalar olmustu beraber yasarken artik bardak tasmisti ben annem babamla paylastim en azindan rahatladim ve arkamda olduklarini duymak dahada rahatlatti.. babamlar gidip konusmadi onlarla koskoca insanlar anlamiyosa zaten anlamaz sadece bana teselli verdiler ve hic biseyi umursama takma yapma ne derlersede..en sonunda eve ciktim araya bayada mesafeyide koydum cok iyim sukur.. ben bide hamile olsam ohoo hic cekemem..sadece esinle paylas uzuldugunu fln etkilendigini esinde seninle ilgilensin.. enazindan onlarla araniza esinizle beraber mesafe koyarsiniz..

Hamileliğim sorunlu biraz her şeye dikkat etmem lazımmış hiçbir şey kaldırma vs vs dediler de. Sonra da çocuğun var diye yapmayacaksın zaten.

Babanıza söylemeyin bence de. Eşinizle konuşmanız daha doğru.
Umuyorum eşiniz de sizinle aynı fikirdedir bu konuda!

siz neden susuyorsunuz ki? alemin şamar oğlanı siz misiniz? Görmüyor musun hamile olduğumu. Çocuğum kıymetli pis kalsın merdivenler de demeyip babanıza mı dert yanacaksınız. Çatır çatır verin cevabınızı. Ayrıca doktora gittiğiniz de bebeğim için artık ağır iş yapamam deyip kestirip atın.

siz neden susuyorsunuz ki? alemin şamar oğlanı siz misiniz? Görmüyor musun hamile olduğumu. Çocuğum kıymetli pis kalsın merdivenler de demeyip babanıza mı dert yanacaksınız. Çatır çatır verin cevabınızı. Ayrıca doktora gittiğiniz de bebeğim için artık ağır iş yapamam deyip kestirip atın.
O kadar cahil insanların arasindayim ki sormayın .

Düşük riskim vardı benim doktor kalkmamami söyledi bayramda bana pilav yap dedi 20 kişilik bende yapamam dedim bayramı burnumuzdan getirdi .

Esimle kavga ettiler. 2 aydır konuşmuyorlar zaten .

Ve daha babama anlatmadım ama kararsizim

ilkokulda siniftan birini babana sikayet etme olayina benzer bu. Bence yapma. Evlisin, kocaman kadinsin, bir de anne olacaksin. Ne olursa olsun susmamali ve kendini savunmalisin. Hic olmadi esine anlat o konussun. Ayrica silmek zorunda falan da degilsin. Bi kadinla anlasilsin, haftada iki gun gelsin silsin. Aman aman bi para da degil verilen ustelik.

Canim esinle cozmeye calis bence. Aileyi karistirmayi dogru bulmuyorum ben. Yarin bigun doner sen iyi olursub esinin ailesiyle ana bu sefer senin ailen kirgin olur. Bence yansitma hem babanin da sıkıntıda oldugunu soyluyosun. yansitma

Vallaha boyle durumda yipraniyosunki esin yaninda olsa bile yetmyo oyuzden aileni yaninda destegini hissetmek icin ben aileme demistim cokta iyi oldu bana teselli tavsiye verdiler rahatlattilar yani gidipte o tarafla tartismadilarki zaten kocaman adamlar anlayissizlar duzelmezler yani ortaligi velvele vermessin babanla konusabilirsin baba kiz gibi bence..
Baban nasil biri oda onemli tabi benim babam anlayisli oyle kavgaci biri degil..eger cok sinirli biriyse anlatma baska bi aile buyugunun destegini isteyebilirsin..

Babana soyleyip aralarini bozma ailenle hoş degil.esine soyle o halletsin yada duymazdan gel umursama zamanla onlarda seni oyle kabullenir sadece soylenir dururlar

Babanıza söylemeyin.
Eşinize söyleyin yada siz direk konuşun.
Kv de silmesin sizde. Şirketlerden yada etraftan bayan bulun o silsin.

O kadar cahil insanların arasindayim ki sormayın .

Düşük riskim vardı benim doktor kalkmamami söyledi bayramda bana pilav yap dedi 20 kişilik bende yapamam dedim bayramı burnumuzdan getirdi .

Esimle kavga ettiler. 2 aydır konuşmuyorlar zaten .

Ve daha babama anlatmadım ama kararsizim
Hiç boş yere anlatmayın çünkü Eşinizin kuslugunden bile anlamayan insanlar sizin babanızın lafından hiç anlamazlar peki taşınma durumunuz yok mu hiç altli üstlu oturmasaniz

Back
X