Babama yanlış mı yaptım?

Kardeşlerin evli eşleri razı olmayabilir.hatta baban gurur yapabilir onlardan istemeye.borc neyin borcu baban sorumsuz biri mıdır bu da önemli.oyle değilse destek olabilirsiniz yani çaresiz kaldiysa kimden isteyebilir baska

Kardeşlerin evli eşleri razı olmayabilir.hatta baban gurur yapabilir onlardan istemeye.borc neyin borcu baban sorumsuz biri mıdır bu da önemli.oyle değilse destek olabilirsiniz yani çaresiz kaldiysa kimden isteyebilir baska

Keyfi bir borç değil kesinlikle. Doğru onlardan istememeli ama sonuçta hibe etmeyecek borç bu ödenecek

Babam önceden daha çıkarci yaklaşıyordu bana. Mesela bana bi meyve aldı onun parasini bile istiyordu. Ama sitem ettim anlattım şimdi biraz daha iyi. En azından her şeyin parasini istemiyor.

Bu babanızın yapmış olduğu kötü bir davranış olmuş.
Ben kendi babama zamanında maddi anlamda çok yardımda bulundum.
Defalarca kredi çektim bir kuruşunu bile geri almadım.

Fakat babam bana o kadar çok şey yapardı ki.
Elektronik ihtiyaçlardan tutun da, kıyafete kadar çok şey almıştır bana.
Hakkını ödeyemem.
Hiç bir zaman çıkarcı yaklaşmadı sağolsun. Hala da öyledir.
İstediğimi hiç bir zaman ikiletmez mümkün olan en kısa zamanda alır getirir bir şekilde.

Ben de hiç bir zaman babam ile çıkar ilişkisi kurmadım tabii ki.
Yardım etsem dahi lafını etmedim hiç.
Her daim de yardımlarına hazırım.

Ama bu davranışı babanızın çok itici geldi bana.
İnsan evladına birşey alınca parasını ister mi ya?

Ailevi mesele sonuçta. Dışardan bakınca, içerdekiler görünmüyor. Babanız borcu yapıp diğer çocuklara yedirip sizin kendi emeğinizle yaptığınız arabayı satıp, bu borcu kapatmayı mı düşündü? Yoksa, babanız hepinize yedirip içirip, evlendirip, düğünler dernekler yapıp, giydirip borca girdi de, sizi kendisine yakın bulduğu için mi sizden borç istedi? Durum o kadar çok değişiyor ki!

Amma velakin temel düşünürsek aile bütündür. Yapılan borç ablanıza yedirilip içirildiyse, bence arabayı sattırmayın. Bazı ailelerde bu ayrım çok yapılıyor. 3 çocktan 2 sine verilip 1 ine verilmeyebiliyor. Günah keçisi değilsiniz sonuçta. Sattırmayın, ötekilerdende istesin. 15 bin ise 5 bin TL olarak ayrı ayrı verin.

Başka senaryoda da, adam yıllarını vermiş. Sizi yedirmiş içirmiş, evlendirmiş, çeyizinize kadar hazır etmiş. Açta açıkta bırakmamış, okutmuş falan. Yıllar geçmiş bir şekilde borca girmiş adamcağız. Evli ablanız hayırsız, öteki kardeşiniz gamsız. Adamda varsa yoksa bi hayırlı evladım sen varsın demiş. Gelmiş çalmış kapını. 15bin TL demiş, ödeyecem der, karşılığında bir arsa arazi yapar üstüne, ötekilerle konuşur. Verilebilir yani.

Canım mesajlarını okudum.. Yanlış bişey söylemek istemiyorum ama baban sanki maddi manada kullanıyor gibi..
Vallahi insan sessiz oldumu anası babası bile ezmeye çalışıyor bu benim hayat felsefem.
Ben borç vermezdim.. Ki sen yıllarca yardım etmişsin sorumsuz bir insan değilsin belli.
Baba neden hep benden istiyorsun, özel davrandığı kardeşe de söylesene derdim..

Arabanın değerini bilmiyorum ama.satıp daha düşük bir model alınabilir belki .

Eğer mecbursa , keyfi bir borç değilse, yardımcı olunmalı diye düşünüyorum.
Araba yerine bir şekilde yine gelir.

Tabi babanızı siz daha iyi tanıyorsunuz. Mecbur kalmış olabilir istemek için.
Diğer kardesleriniz evli, istemesi çok zor.
Ayrıca altın bilezikle dolaşmak o kişinin çok parası olduğunu göstermez ve zaten babası için satmaz o bilezikleri eğer evliyse.
Buna müsaade edilmez ki.

Borcun tamamen size yuklenecek olmasi haksizlik gibi gozuksede evli kizlarindan boyle bir talepte bulunmamasi,onlari eslerine mahcup etmemek istemesi tabii kedisi icin de ayni sey gecerli onurlu bir davranis olarak gordum ve babanizi takdir ettim. Butun aileler bu hassasiyette olsa zaten burdaki kv kp konulari en az yariya inerdi..
Eger bu durum sizin icin cok zorlayici olursa siz durumu iyi olan ablaniza bundan bahsedersiniz babanizdan habersiz belki bir formul dusunulebilir..

Bankadan kredi çekerdim.. Biraz onun desteğiyle cogu zaman kendi cabamla öder bu konuyu geçerdim..

Size meyve alıp onun parasını istemesi.. Babamı hatırlattı. Babam yıllarca çalışmadı annemin sırtından geçindi. Eve bir çöp almadığı gibi hep köstek oldu bize. Bi keresinde hiç unutmuyorum başına taş düşmüş herhalde, eve bi ekmek almıştı sonra sinirlenip yemeyin ekmeğimi demişti. Şimdi ayrıldılar. Babam hayattaki en büyük şanssızlığım en büyük hayal kırıklığım. Günahımı istese vermem hayatımızı mahvetti.

Diğerleri evliyms ve eslerinin eline bakıyorlarsa ne kadar damat olursa olsun el oğlu baban nasıl onlardan isteyebilir bencillik yapmamalisin yannda sen varsn senden istems sen evli olsaydın diğer kardeşn bekar evde olsaydı ondn isterdi sat bence kırma babani

Ben olsam satardım. Diğer kardeşler ne yaparsa yapsın. Evladı olarak elimden geleni ben yaparım.

Keyfi bir borç değil kesinlikle. Doğru onlardan istememeli ama sonuçta hibe etmeyecek borç bu ödenecek
O zaman satardım ben sonuçta keyfi değil aileniz için yapılmış bir borç.Evli kardeşlerinden istemesi zor olur çünkü ortada damat faktörü var şimdi borç istese onlardan kardeşlerinin başına kalkabilirler.Sonuçta buraya da zaman zaman konular açılıyor eşimin ailesi altın vs istedi diye vermek istemiyorum şöyle böyle diye.

Siz bekar oldugunuz icin sizden istiyor.
Gecerli sebep varsa yardimci olurdum ben.ama ne borcu bilgim yoksa vermezdim.
Arabayi satacaksaniz da yaltiginizn fedakarlik oldugunu bekirtin ki goreviniz olmasin.
Diger kardesinizi daha cok sevmesi muhtemelen kardesinizn davranisiyla alakalidir.bende babamin boynuna atlarim,saka yaparim ablam yapi olarak daha resmidir.biz daha yakin gibi gozuksekte sevgi olarak fark oldugunu sanmiyorum..

Evet kardeşim de öyle dokunarak sever bababi, sevgi sözcükleri eksik olmaz dilinden. Ablamla ben ise hiçbir zaman öyle olamadık. Ben babama hak veriyorum onu daha çok sevebilir. Kalp bu sonuçta insan yonetemiyor ama biz de evladıyiz bize de özel şeyler yapmalıydı ona yaptığı kadar.
Neyse sorun çözüldü zaten inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…