- 5 Aralık 2015
- 2.269
- 1.653
- 53
- 43
Kardeşlerin evli eşleri razı olmayabilir.hatta baban gurur yapabilir onlardan istemeye.borc neyin borcu baban sorumsuz biri mıdır bu da önemli.oyle değilse destek olabilirsiniz yani çaresiz kaldiysa kimden isteyebilir baska
Babam önceden daha çıkarci yaklaşıyordu bana. Mesela bana bi meyve aldı onun parasini bile istiyordu. Ama sitem ettim anlattım şimdi biraz daha iyi. En azından her şeyin parasini istemiyor.
Ailevi mesele sonuçta. Dışardan bakınca, içerdekiler görünmüyor. Babanız borcu yapıp diğer çocuklara yedirip sizin kendi emeğinizle yaptığınız arabayı satıp, bu borcu kapatmayı mı düşündü? Yoksa, babanız hepinize yedirip içirip, evlendirip, düğünler dernekler yapıp, giydirip borca girdi de, sizi kendisine yakın bulduğu için mi sizden borç istedi? Durum o kadar çok değişiyor ki!Babam bazen kırar üzer beni ama çoğunlukla isteklerimi yerine getirmeye çalışır sağolsun. Keza ben de öyle. Maddi manevi hep yardimci olmaya çalıştım bu zamana kadar. Belki ben de uzuyorumdur arada Allah affetsın inşallah.
Konu şu ki babamın 15 bin lira borcu var bir yere. Bana dedi ki arabayi satalim mi? İki kardeşim evli ben bekarim tek benden istiyor. Birinin durumu çok iyi sayılır ama eşi borç vermeye yanasir mi bilmiyorum yine de ablamin da söz hakkı olmalı eğer babam borç isteyecekse. Ama babam kimseden bir şey istemeden benden bu istekte bulundu. Bi de babam kız kardeşime çok düşkün. Ona özel muamelelerde bulunurken bize hiç kendimizi özel hissettirecek bir şey yapmadı bugüne dek ablamla bana.
Ama bir ihtiyacı olduğu zaman ilk bana söyler hep. Söylesin tabi hemen yaparım ama arabayi sat diyince ben de biraz sitem ettim diğer çocuklarından da iste baba diye. Sizce yanlış mı yapıyorum. Satmalı miyim yoksa diğer kardeşleri de sorumlu tutmalı mıyım. Bu arada babam için özel olan kardeşimin durumu pek iç açıcı değil ama altın bilezikle falan gezer.
Babam biz küçükken kit kanaat gecindigimiz için borç yapmış onceden .hala onun borcu bu
O zaman satardım ben sonuçta keyfi değil aileniz için yapılmış bir borç.Evli kardeşlerinden istemesi zor olur çünkü ortada damat faktörü var şimdi borç istese onlardan kardeşlerinin başına kalkabilirler.Sonuçta buraya da zaman zaman konular açılıyor eşimin ailesi altın vs istedi diye vermek istemiyorum şöyle böyle diye.Keyfi bir borç değil kesinlikle. Doğru onlardan istememeli ama sonuçta hibe etmeyecek borç bu ödenecek
O zaman yardım etmen en iyisiKeyfi bir borç değil kesinlikle. Doğru onlardan istememeli ama sonuçta hibe etmeyecek borç bu ödenecek
Siz bekar oldugunuz icin sizden istiyor.
Gecerli sebep varsa yardimci olurdum ben.ama ne borcu bilgim yoksa vermezdim.
Arabayi satacaksaniz da yaltiginizn fedakarlik oldugunu bekirtin ki goreviniz olmasin.
Diger kardesinizi daha cok sevmesi muhtemelen kardesinizn davranisiyla alakalidir.bende babamin boynuna atlarim,saka yaparim ablam yapi olarak daha resmidir.biz daha yakin gibi gozuksekte sevgi olarak fark oldugunu sanmiyorum..
Diğer kardeşler çalışıyorlar mı.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?