Babamda kalp yetmezliği

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
278
155
23
32
Babam 60 yaşında, tansiyonu son 4-5 senedir yüksekti anjiyo önerilmişti ama gitmedi. Ben arada diyordum git baba diye ama üstüne düşmüyordu. Kendini iyi hissediyodu. son 6 ay nefes darlığı başladı. 6 ay bile doktora gitmeyi erteledi en sonunda gittiğinde doktor geç kaldığını söylemiş ef değerinin 25 olduğunu yani kalbin yüzde 25 çalıştığını söylemiş. By pass gibi ameliyata gerek olabileceğini söylemiş anjiyoya aldılar biz de damar tıkanıklığı bekliyoduk ki anjiyoda temiz çıktı ilaç tedavisi olacak dedi doktor. Yani kısmen önceki düşünülene göre iyi bir şey. Doktor daha önce bir hastalık geçirdiğini ve farkında olmadan o dönemde bunun kalbine zarar verdiğini söylemiş.
babam yaşam ömrüne 1-5 yıl arası deniyor izlediklerimize göre deyince doktor sadece gülümsemiş.bir şey diyememiş.Yani ben de araştırdığımda 5 yıla %50, 10 yıla %30 oran veriyor.
Ben iyi ve olumlu düşünmeye çalışsam da bu şey hep kafamda sürekli üzülüyorum.Babam da hiçbir şeyden korkmadığını, insan olduğumuzu ve bunların başımıza gelebileceğini söylüyor ama ben babamın da üzüldüğünü biliyorum , insan sürekli bu düşünceyle nasıl rahat düşünüp hayatına bakabilir .
Annem de çok korkuyor. Ben de anneme diyorum 5 yıl olsa 10 yıl olsa her gün bu hastalığı düşünerek mi geçireceğiz normal yaşantımıza bakalım diye.
Bu dönem nasıl en rahat şekilde geçirilir , olumlu örnekleriniz var mı kalp yetmezliği tanısında,
Ben olumsuza da hazır olmak istiyorum bir yandan her şeye hazır olmak da istiyorum çünkü bu konularda çok yetersizim çok kötü olurum dayanamam diye korkuyorum ve benim annem de öyle benim gibi, güçlü insanlar değiliz

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun babacığınıza Allah acil şifalar versin
sigara kullanıyor mu? derhal bıraksın

elinizden gelen tüm tedavileri yaptırın Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin

Hamileyken yüksek tansiyona bağlı ben de kalp yetmezliği yaşamıştım EF değerim %65'den %35'e düşmüştü. Allah'ım bir daha yaşatmasın düşmanımın başına bile vermesin bulaşık makinesini bile boşaltamıyor nefes nefese kalıyordum benim ilaç tedavisiyle EF %35'den %55'e çıkmıştı. Beta blakör, tansiyon hapları kullanıyorum hala. Sigara varsa kesinlikle bırakması lazım babanızın özel kliniği olan kardiyologlarda kalp yetmezliğine yönelik tedavi uygulandığını görmüştüm. İnternette her şeyin en kötüsü yazar uygun tedaviyle rahat bir yaşam sürmek mümkün acil şifalar diliyorum babanıza. Demek ki yüksek tansiyon kalbi yormuş bana da öyle olmuştu.

Merhaba aynı durum bu yıl başında benim babamında başına geldi babama da farkında olmadan covid yada kalp krizi geçirmiş olabilirsin onlardan kalan bi hasar mevcut demişlerdi. hastaneye ilk gittiğinde 35ti anjiyo yapıldı damarları temiz çıktı daha sonrasında kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu dediler ilaç tedavisine başladı hiç ilaç içmeyen adam bi anda günde 6 ilaç içmeye başladı. Sigara içen alkol alan birisiydi onları tamamen hayatından çıkardı. Son dr kontrolünde değeri 56ya çıkmıştı. Bu süreçte tanıyı koyan doktorla devam etmedik çünkü çok olumsuz konuştu ve moralimizi inanılmaz bozdu sizinde başka doktorlardan görüş almanızı tavsiye ederim. Babanız hangi doktorla daha iyi hissederse onunla devam edin. Babam için hiç şu kadar ömrü olur vs gibi konular konuşulmadı artık kalp hastası olduğunu ve bunun tedavisinin şuan kullandığı ilaçlardan ve yaşam koşullarını iyileştirmemizden geçtiğini kabullendik çünkü doktoru hep bu şekilde yaklaştı bize. Babanız sigara ve alkol kullanıyosa bıraksın stresten elinden geldiğince uzak dursun umarım sizin babanızında benim babamda olduğu gibi değerleri hızla yükselir, tedaviye hızlı yanıt verir. Geçmiş olsun

Merhaba aynı durum bu yıl başında benim babamında başına geldi babama da farkında olmadan covid yada kalp krizi geçirmiş olabilirsin onlardan kalan bi hasar mevcut demişlerdi. hastaneye ilk gittiğinde 35ti anjiyo yapıldı damarları temiz çıktı daha sonrasında kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu dediler ilaç tedavisine başladı hiç ilaç içmeyen adam bi anda günde 6 ilaç içmeye başladı. Sigara içen alkol alan birisiydi onları tamamen hayatından çıkardı. Son dr kontrolünde değeri 56ya çıkmıştı. Bu süreçte tanıyı koyan doktorla devam etmedik çünkü çok olumsuz konuştu ve moralimizi inanılmaz bozdu sizinde başka doktorlardan görüş almanızı tavsiye ederim. Babanız hangi doktorla daha iyi hissederse onunla devam edin. Babam için hiç şu kadar ömrü olur vs gibi konular konuşulmadı artık kalp hastası olduğunu ve bunun tedavisinin şuan kullandığı ilaçlardan ve yaşam koşullarını iyileştirmemizden geçtiğini kabullendik çünkü doktoru hep bu şekilde yaklaştı bize. Babanız sigara ve alkol kullanıyosa bıraksın stresten elinden geldiğince uzak dursun umarım sizin babanızında benim babamda olduğu gibi değerleri hızla yükselir, tedaviye hızlı yanıt verir. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim sağolun bu yazınızı da onlara okudum

Merhabalar, çok geçmiş olsun, biz de benzer durumu yaşıyoruz, çok üzgünüm, 4 evrenin 3.evresinde babam, çok şaşkınız çünki bu kadarını beklemiyorduk, yüksek tansiyonu vardı, nefes darlığıyla başladı, ciğerleri su topladı, anjiyo oldu şimdi gündelik işlerini bile yapmakta zorlanıyor, dün benimle benden sonra şunları yapın diye konuştu, zor dayandım inanın, güçlü durdum ama, 1 ile 5 yıl arası ömür deniyor fakat hızlı ilerliyor babamın rahatsızlığı, ben de olumlu bir yazı okumak için internette gezindim, her hastalık açıklamasını okudum, şu ömür biçme yazıları insanı kötü hissettiriyor, kendileri de bunu okuyorlar, hiç belli etmiyor ama çok üzüldüğüne eminim, iyi bakımla ve moralle yaşam süresinin uzamasını umut ediyorum.

Merhabalar, çok geçmiş olsun, biz de benzer durumu yaşıyoruz, çok üzgünüm, 4 evrenin 3.evresinde babam, çok şaşkınız çünki bu kadarını beklemiyorduk, yüksek tansiyonu vardı, nefes darlığıyla başladı, ciğerleri su topladı, anjiyo oldu şimdi gündelik işlerini bile yapmakta zorlanıyor, dün benimle benden sonra şunları yapın diye konuştu, zor dayandım inanın, güçlü durdum ama, 1 ile 5 yıl arası ömür deniyor fakat hızlı ilerliyor babamın rahatsızlığı, ben de olumlu bir yazı okumak için internette gezindim, her hastalık açıklamasını okudum, şu ömür biçme yazıları insanı kötü hissettiriyor, kendileri de bunu okuyorlar, hiç belli etmiyor ama çok üzüldüğüne eminim, iyi bakımla ve moralle yaşam süresinin uzamasını umut ediyorum.
Sağolun size de geçmiş olsun, yeni başladıysa ilaçların etki etme süresi 3 ay sonrasında başlıyormuş umarım daha iyi olur, çevremde olumlu örneklere de denk geldim şuan çok iyi durumda internetteki yazılara bakmayın dedikleri.

babam da bizimle böyle konuştu sonra ben olumlu örnekleri söyledikçe ben zaten her şeye hazırım üzülmüyorum sizin moral vermenize gerek yok dedi.

10 yıl ömre de %30 deniyor mesela chatgptye yazdığımda 10-15 yıl yaşayan da var diyor, biraz da tedaviye vereceği cevap önemli yaşam tarzı, beslenmesi değişmesi gerekiyor

Sağolun, bir yıl oldu neredeyse başlayalı, haklısınız, yaşam tarzı ve beslenmesine dikkat ediyor ama ayaklarda ciddi güçsüzlük düşündürüyor, bundan sonraki aşama vücutta ödem ve şişlik sanırım, elimizden geleni yapacağız artık, 10 yıl inanın çok umutlandırır beni, umarım her ikisinin de daha güzel günlerini görürüz.

Back
X