• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamdan hep nefret ettim , ama şimdi....

pokerface_48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
43
0
86
34
İstanbul
20 yaşında bir genç kızım , çocukluğunu hiç yaşamamış...hep özenirdim babalarıyla kızlarını görünce kendi kuzenimi bile kıskanırdım. benim babam sadece sıfat oldu sadece adı baba olarak vardı hayatımda..kalbimde hiçbir yeri yoktu. bunun tek nedeni kendisiydi , hiçbirkere bile bunca yıllık hayatımda elimden tutup beni bi parka bile götürmedi. sadece maddi anlamda yanımdaydı bütün istediklerimi alırdı ama benim istediğim bunlar değildi...tabi ki bütün nefretim bundan ibaret değildi anneme olan davranış ve tutumları en büyük nefret kaynağıydı benim için..hayatta en büyük yeminim hakkımı helal etmemekti..o kadar serzenişte bulunurdum ki bazen o ölürse daha iyi bi hayatımız olcağından bile emindim...evladının bedduasını almış bir babaydı benimkisi , geçen sene bi trafik kazası geçirdi , yanında ki arkadaşı vefat etti kendiside sakat kaldı..şimdi bi proteze mahkum yaşıyor. bu olaydan sonra o kadar vicdan azabı çektim ki sanki canımdan can gitti...hatta kendimi suçladım benim bu kadar serzenişimden mi oldu diye...daha sonra nefretim yerini aldı sadece intikam için yanında bulunuyordum onun canını acıdığını görmek bile beni mutlu ediyodu...dün bi gerçeği öğrendim avukatı geldi ve kazadan dolayı devam eden mahkemenin sürecinden bahsetti kazada ölüme sebebiyetten en az 2 yıl hapis yatıcakmış...bunu duydum dünden beri gece ağlıyorum o bunu bile hakediyo mu cevabını bilmiyorum ama ağlıyorum..ne yaparsa yapsın ne kadar kötü olursa olsun yanımda olsun diyorum...bunu en yakın arkadasımla bile paylaşamıyorum bu hisler değişken duygularım beni yiyip bitiriyor ama bilmiyorum ne düşüneceğimi bilmiyorum...özür dilerm çok uzun oldu...:1no2:

Son düzenleme:
Bırden kendı babam aklıma geldı bunca yıl bana ve anneme kardesıme vs kısılere yaptıklarını unutamam hırs ve kumar tutkunu sadece para kazandıysa sevıncınden sahtekar bı sekılde benı sevmesı parası olmayınca kucucuk para edıcek esyalarımıza goz koyması sureklı agzında beddua kufur baska bısı yok hele huzur eve hıc ugramaz nefretttttt edıyorum kendısınde aynen olsede kurtulsak dıye cok dedım anneme annem kopek gıbı calısır hala gızlıce cantasından para alır kumara gıder herzaman bızler kotu o ıyı zanneder kendını gecen sene ayagı kesıldı protez takıldı hala agzında beddua bela gecen sene benı hep krızlere soktu evlıyım stresten kavgadan kurtuldum evde babam var kavgaya gelemıyorum artık dıye gıtmıyordum ayagı kesıldı teee nerelerden geldım gormek ıcın ama neoldu agzıyle hıc sevmedım senı dedı cok uzuldum sankı ben senı sevıyordum dedım ıcımden ama 2 gun sonra kalkmıs benı opuyor.ınanırmısın 1 kurus para vermedı ben kendımı bıldım bılelı 1 hedıye bıle almadı dugunum oldu babamın adına bıle annem yaptı bısıler keske benımde bır babam olsaydı elımden tutsaydı sacımı oksasaydı neolurdu sankı okadar cok ısterdımkı baabaaaammmmmm dıyıp boynuna sarılmak opmek bıdaha opmek......:-((

Aynen arkadaşım aynı hayatı yaşıyoruz..benim annemde köle gibi çalışır babam sefasını sürer...bu sefası yüüznden kesildi ayağı hala akıllanmadı anneme yaptığı eziyetlerde cabası :(((

aynen yaaa aklım hep annemde o kadıncagız neler cektı anlatamam sana oglumu okadar cok kıskanıyorumkı babasını her gorusunde oyle bır babammm dıye boynuna sarılısı varkı

benimde kendi babam aklima geldi ama sizinki sadece manevi olarak yaninizda degilmis
benimki ne maddi ne manevi olarak yanimda oldu hic bir zaman yanimda olmadi
hakkim varsa helal etmem ama ben nefret bile etmiyorum ondan
nefret de bir duygu cünki hic bisey hissetmiyorum ona karsi

Son düzenleme:
canım malesefkı ne maddı ne manevı yanımda oldu babam cuzdanımdakı az bır paraya bıle bazen goz koyabılıyor dusun yanı

benim babam da öyleydi elimize iki kuruşu sıkıştırır bun fazlasını sakın istemeyin benden derdi ayrıca zengindi dükkana gittiğimde ksaya yaklaşamazdım çalarmışım daha 10 yaşındayım aklıma gelmeyen manasını bilmediğim şeylerle suşladı beni hep kardeşimi sever beni iterdi beni yanında istemez onu yanından ayırmazdı taa ben üniv kazanıp onun övüneceği birşey yapana kadar ozaman bana bir sarılışı vardıki şok oldum 23 gelmiştim o yaşta babam beni ilkez öyle sevmişti ben ne yaptım gitmedim istemediim o bölümü hala oh derim şimdi başka bir yerde okuyorum... yaptıklarının hiç bir manası yok ben ondan ne nefret ediyorum nede seviyorum benim için sadece İNSAN sokaktaki insandan farksız sokaktaki insan için nekadar üzülürsem onun içinde okadar üzülürüm ... Ama benden size tavsiye beddua etmeyin çünki biz kötülükle sevinen insanlardan değiliz ben babam gibi değilim ....

20 yaşında bir genç kızım , çocukluğunu hiç yaşamamış...hep özenirdim babalarıyla kızlarını görünce kendi kuzenimi bile kıskanırdım. benim babam sadece sıfat oldu sadece adı baba olarak vardı hayatımda..kalbimde hiçbir yeri yoktu. bunun tek nedeni kendisiydi , hiçbirkere bile bunca yıllık hayatımda elimden tutup beni bi parka bile götürmedi. sadece maddi anlamda yanımdaydı bütün istediklerimi alırdı ama benim istediğim bunlar değildi...tabi ki bütün nefretim bundan ibaret değildi anneme olan davranış ve tutumları en büyük nefret kaynağıydı benim için..hayatta en büyük yeminim hakkımı helal etmemekti..o kadar serzenişte bulunurdum ki bazen o ölürse daha iyi bi hayatımız olcağından bile emindim...evladının bedduasını almış bir babaydı benimkisi , geçen sene bi trafik kazası geçirdi , yanında ki arkadaşı vefat etti kendiside sakat kaldı..şimdi bi proteze mahkum yaşıyor. bu olaydan sonra o kadar vicdan azabı çektim ki sanki canımdan can gitti...hatta kendimi suçladım benim bu kadar serzenişimden mi oldu diye...daha sonra nefretim yerini aldı sadece intikam için yanında bulunuyordum onun canını acıdığını görmek bile beni mutlu ediyodu...dün bi gerçeği öğrendim avukatı geldi ve kazadan dolayı devam eden mahkemenin sürecinden bahsetti kazada ölüme sebebiyetten en az 2 yıl hapis yatıcakmış...bunu duydum dünden beri gece ağlıyorum o bunu bile hakediyo mu cevabını bilmiyorum ama ağlıyorum..ne yaparsa yapsın ne kadar kötü olursa olsun yanımda olsun diyorum...bunu en yakın arkadasımla bile paylaşamıyorum bu hisler değişken duygularım beni yiyip bitiriyor ama bilmiyorum ne düşüneceğimi bilmiyorum...özür dilerm çok uzun oldu...:1no2:

bende babamdan cok nefret ederdım ama senınkınden farklı olan annemle babamın ayrı olupda babasız buyumemdı yaptıgım cok hatayı babama mal ederdım ol olsa bır höt dese böyle olmazdı vs vs anneme yaptıklarıda cabası.. fakat ne olduysa son 2 yıldır babamı sevıp ona duskun olmaya evıne gdıp gelmeye hatta onun ıcın aglmaya bıle basladım nefretım hala var ama sevgımde var...senağlama

Trajikomik bir sevinç galiba benimkisi
Bende babamı hiç sevmem sürekli kavga çıkarttığı hiç bir zaman maddi destek olmadığı bir de üstüne annemin ve kardeşlerimin masraflarını bana yıktığı eve gıda dışında bişey almayıp herşeyin benden beklendiği için ama neyse bizde babam çalışır sadece yazın çalışsa da en azından kiraydı faturaydı çalışmasada kendisi bulur getirir.

Nerdeyse adama teşekkür edesim geldi.ohaoldumsmile

Babamla benimde aram yoktu, şimdiyse hayatta değil zaten.
Bize yaşattıklarından dolayı, baba kelimesini bile kullanmadığım zamanlar oldu.
İnsan yokluğuna sevinir mi, seviniyor işte,
ama aynı zamanda üzülüyor.
Ne kadar kötü olursa olsun, baba işte.
Hissettikleriniz gayet normal.
Suçluluk psikolojisine girmenize gerek yok, ama beddua da etmeyin.
Herkes herşeyin karşılığını buluyor elbet.
Başına gelenler sırf sizin yüzünüzden gelmemiştir sonuçta,
o yüzden üzmeyin kendinizi, babanızdan ne kadar nefret te etseniz,
atamıyorsunuz, başına gelenlere üzülmeniz normal.
Allah yardımcınız olsun.
Güzel günler göstersin inş.

Başlığı görünce içim sızladı.
Babasını kaybedeli daha 2 ay olmamış acısını, sızısını her an hisseden biri olarak yaşasaydı da uzak olsaydık, daha az seviyor olsaydım diye düşünmeden edemiyorum. mafoldumben
Baba lafını duymak bile içimi acıtıyor.

Son düzenleme:
Başlığı görünce içim sızladı.
Babasını kaybedeli daha 2 ay olmamış acısını, sızısını her an hisseden biri olarak yaşasaydı da uzak olsaydık, daha az seviyor olsaydım diye düşünmeden edemiyorum. mafoldumben
Baba lafını duymak bile içimi acıtıyor.

Allah Rahmet eğlesin.
Mekanı Cennet olsun. Size de sabır versin inş.

Sarissaya katılmamak elde değil.
Ben de başlığı görünce fena oldum.
İlgili,sevecen,maddi manevi her daim yanımda olan bir babanın kızıyım.
Şu yaşımda dahi arkamda bir dağ gibi durmasının gücüyle hayata tutunuyorum.
Kız evlat için babalar çok önemlidir çok.
İlgisiz ve sevgisiz babaların kızları tüm erkeklerde o baba şefkatini ararlar ömürleri boyunca.
Tüm babaların evlatlarına sevgilerini göstermelerini dilerdim.İlk önce de oğlumun babasına bu dileğim maalesef:gitme:

hayatta en büyük korkum ilerde cocuklarımda benim yaşadıklarımı yaşaması...hiç multu olmayan bi aile ortamında büyüdüm..eğer çocuklarım da böyle olursa yıkılırım...inşallah hepimizin dilekleri kadar güzel bi yaşamımız olur...sarissa başın sağolsun cnm bu arada...

Benimde icimde derin bir yaradir baba özlemi...benimkide alkoligin bencilin tekidir ne eviyle nede bizimle ilgilenmedi hayati disardaydi...annemle bosanali 16 sene oldu bosanmasindan bile beni kendi özkizini sorumlu tuttu sebebide annemi sinir krizlerine soktugunda hastaneye yetistirmem,annemin yaninda olmam.daha 19 yasindaydim yemin etmisti dügünümde beni vuracak gelinligim kefenim olcakti güya yapmadi el gibi geldi dügünüme...aradan 13 sene gecti hersene ziyaretine giderim perisan hala iciyor ama bana düsmanligida devam ediyor bendede diger 2 kardesimdede bi emegi yok ama adi BABA iste.ona karsi cok nefretim vardi yillar gectikce yerini acima duygusu aldi eskiler acildimi hala kedine toz kondurmaz aciyorum sadece keske böyle olmasaydi noldu o olmadanda yetistik yuva kurduk ama bir yanim hep eksiktir onun icin herkes anne-baba olmamali bence hakeden var haketmeyen var bi hayirsizin yüzünden 4kisi neler cektik yinede beddua etmem cekti cezasini fazlasiyla yalniz kalarak...yinede baba lafini duyunca burnumun diregi sizlar olmasaydi sonumuz böyle.

Bende ne yazacağımı bilemiyorum.
Babamı 6 yıl önce kaybettim.
Babam 1 kez bile beni kırmamıştır.Pamuk kalpli benim ilk aşkımdı.
Siz bu kadar serzeniştte bulunmuşsunuz beddua etmişsiniz elbetteki durduk yere değil.
Ama bu sizin babanız yüreğiniz yanıyo işte.
Bence babanız için dua edin:teselli:

Ne kadar nefret etsende başına birşey gelince yine de için cız ediyor çünkü sen onun bir parçasısın, elinde, kolunda, saçında kısacası her bir hücrende aslında o var. Ve sanırım aslında bu, başlarına birşey gelince bizi üzen.

Ama sakın babanızın başına gelenlerden dolayı kendini suçlama. Ne geliyorsa onun kendi hataları, ihmali yüzünden geliyor. Kimse kmseye birşey etmiyor insan ne ediyorsa kendine ediyor.

Öyle anlar deliyo ki içimdeki nefret beni ürkütüyor...öyle anlar geliyo ki gram acıma duygum kalmıyor...ve bazende anlık sevgi geliyor...sevmiyorum onu sevmekte asla istemiyorum...ne olursa olsun isterse ölsün ama en büyük yeminim olsun hakkımı asla helal etmicem...

Back
X