Babamdan sonra annemi toparlamaya çalışmak

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.683
6.638
358
35
Merhaba hanımlar...
Cuma günü, İzmir depreminin yaşandığı gün biz de henüz 55 yaşında olan babamı kalp rahatsızlığından dolayı kaybettik. Son iki aydır yoğun bakımda kalıyordu. Durumu iyiye doğru giderken, takdiri ilahi kaybettik onu... (Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet dilerim.)

Babam aile hayatına çok önem veren, bizlere çok çok özen gösteren biriydi.. annemle birbirlerine inanılmaz bir sevgiyle bagliydilar/bağlılar.. hayatım boyunca bir kere bile birbirlerine seslerini yükselttiklerini duymadim. Hiç bir tartışmalarına şahit olmadim. Çok farklı bir adamdı babam... Annemle de tam bir ruh eşi, hayat arkadasiydilar..

Şimdi malesef babam yok artık benim :KK43: Allah kimseye böyle erken yaşatmasın bu acıyı... Eminim daha acılarını da yaşayanlar vardır... Çok şükür babam 20 yıldir hastaydı ama güzel dolu dolu bir ömür geçirdik onunla..

Şimdi soruna gelecek olursak... Kardeşler olarak biz birbirimize yakın oturuyoruz annem bizden uzakta 15 km filan var yani aramızda.. onu yakinimiza taşıyalım istiyoruz. Ama nasıl yapacağız bilemedim. Erkek kardesimle aynı apartmanda oturmak istiyor anladığım.kadariyla ama bunu da ben pek istemiyorum. Ayakları üzerinde durabilsin istiyorum. 53 yaşında henüz. Genç, dinç şükür. Ama herşeyi o kadar çok babamla yapmaya alışık ki haliyle çok zorluk yaşıyor ve muhtemelen yaşayacak. Hatta hayallerinde bütün çocukları damatlar gelinler bir oturmak var.. hem bunu diyor sonra ardindan arabayla şehirler arası akraba arkadaş gezmelerine giderim ilerde diyor. Annem güçlü bir kadın ve hep güçlü kadınlara da hayranlık duyduğunu söylerdi. Şimdi nasıl onu ayakta tutabiliriz bilemiyorum...

Yaşayan, bilen var midir? Bir fikriniz var mı?

erkek kardesinizin esi ne diyor böyle bir duruma, ayni eve tasinma durumuna?
Aynı ev demiyor annem. Aynı bina diyor.. gelinimiz birşey demez kardeşimiz gibidir ama biz de bunu fırsat gibi görecek insanlar değiliz. Kendime göre düşünüp uygun bulmuyorum.

Başınız sagolsun çok yeni acınız. Ben de babamı kaybedip annemle yapayalnız kaldım 16 yaşındayken. Şu an bir düzen değiştirmek için erken olduğunu düşünüyorum. Hepiniz acınızı yaşayın, yas sürecini geçirin sonra bir karar verin. Ben geçen sene evlendim ve benim annem de eli ayağı tutan aktif bir kadın olmasına rağmen annemle aynı mahallede olmayı istedik. Çünkü yalnız ve bir alo dediğinde gidebilmeliyim. Siz de bu süreçte zaten hemen yalnız bırakmazsınız ama kendi başının çaresine bakabilecek olsa da yerleşim yeri sizlere trafiğe vs takilmayacak kadar yakın olmalı yalnız bir kadının bence.

Merhaba hanımlar...
Cuma günü, İzmir depreminin yaşandığı gün biz de henüz 55 yaşında olan babamı kalp rahatsızlığından dolayı kaybettik. Son iki aydır yoğun bakımda kalıyordu. Durumu iyiye doğru giderken, takdiri ilahi kaybettik onu... (Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet dilerim.)

Babam aile hayatına çok önem veren, bizlere çok çok özen gösteren biriydi.. annemle birbirlerine inanılmaz bir sevgiyle bagliydilar/bağlılar.. hayatım boyunca bir kere bile birbirlerine seslerini yükselttiklerini duymadim. Hiç bir tartışmalarına şahit olmadim. Çok farklı bir adamdı babam... Annemle de tam bir ruh eşi, hayat arkadasiydilar..

Şimdi malesef babam yok artık benim :KK43: Allah kimseye böyle erken yaşatmasın bu acıyı... Eminim daha acılarını da yaşayanlar vardır... Çok şükür babam 20 yıldir hastaydı ama güzel dolu dolu bir ömür geçirdik onunla..

Şimdi soruna gelecek olursak... Kardeşler olarak biz birbirimize yakın oturuyoruz annem bizden uzakta 15 km filan var yani aramızda.. onu yakinimiza taşıyalım istiyoruz. Ama nasıl yapacağız bilemedim. Erkek kardesimle aynı apartmanda oturmak istiyor anladığım.kadariyla ama bunu da ben pek istemiyorum. Ayakları üzerinde durabilsin istiyorum. 53 yaşında henüz. Genç, dinç şükür. Ama herşeyi o kadar çok babamla yapmaya alışık ki haliyle çok zorluk yaşıyor ve muhtemelen yaşayacak. Hatta hayallerinde bütün çocukları damatlar gelinler bir oturmak var.. hem bunu diyor sonra ardindan arabayla şehirler arası akraba arkadaş gezmelerine giderim ilerde diyor. Annem güçlü bir kadın ve hep güçlü kadınlara da hayranlık duyduğunu söylerdi. Şimdi nasıl onu ayakta tutabiliriz bilemiyorum...

Öncelikle başınız sağolsun. Rabbim anneciğinize uzun ömür versin. Ben de benzer bir süreçten geçtim. 10 yıl oldu ben de babamı kaybedeli. Annem aynen anneniz gibiydi. Bankadan para çekmeyi bile bilmezdi. Öğretmen emeklisi ama işte herşeyi babam yaptığından öyleydi. Her işini artık kendisi yapar. Öğrendi. Anneniz de genç henüz. Herşeye alışıyor insan. Tabi kolay olmuyor. Benim çok uzun zamanımı aldı annemi toparlamak. Aslında mesafesi çok yok annenizin düzenini bozmasanız mı? Kendi istiyorsa bilmem de istemiyorsa ellemeyin. Nasıl isterse öyle yapın. Zaten hayat arkadaşını can yoldaşını kaybetmiş. Siz de gözünüzün önünde olsun istersiniz tabi. Haklsınız. Rabbim yardımcınız olsun.

Başınız sağ olsun. Daha çok yeni kaybınız hemen nasıl toparlarız diye endişelenmeyin bence biraz zaman verin. Tüm bu taşınma mevzuları için de öyle. Zamanla yine erkek kardeşinizle aynı apartmanda oturmak isterse falan konuşursunuz.

Merhaba hanımlar...

Merhaba öncelik ile başınız sağ olsun, 3 yıl önce bende babamı kaybettim acınızı anlıyorum. Annenizin acısı daha çok yeni 4 gün olmuş daha ama bende sizin ile aynı fikirdeyim yalnız yaşaması içinde bulunduğu duruma daha adapte olmasın sağlar. Düzeni hiç bozmayın ama ara sıra gidip gelin çok sık değil. Alışma evresi geçtikten sonra daha sık gidip gelirsiniz lakin şuan için tek başına kalıp acıyı kabullenmsi lazım

Başınız sağ olsun

Acı henüz çok taze

Mesafe de sadece 15 km

Bence alıştığı yerde yaşamaya devam etsin bir süre

Yani alıştığı muhit komşusu marketi önemli

Yaşı da genç zaten yakına taşıyıp muhtaç ve bağımlı hissi yaratmayın acı biraz küllenince de her gün gitmeyi görev haline getirmeyin

Aynı ev demiyor annem. Aynı bina diyor.. gelinimiz birşey demez kardeşimiz gibidir ama biz de bunu fırsat gibi görecek insanlar değiliz. Kendime göre düşünüp uygun bulmuyorum.
Acinizi anliyor basiniz sagolsun diyorum.Allah sizlere sabir versin. Lakin hicbir gelin gorumcelerlw kiz kardes degildir oncelikle aci gercegi yazmak istedim. Hayat bu konuda sizlere su zamana kadar toz pembe olmus ama ayni binada oturdugunuz an anne ile gelinin gecek diyaloglari tartismalari su yuzune cikacaktir. Tavsiye olarak sizlere yakin olmasini soylerim. Cunku anneniz babanizdan sonra ogluna daha duskun olacaktir ve ister istemez arada sorunlar olur. Bakin burda binlerce konu var olmaz demeyin olacak adim kadar eminim. Anneniz sorunlarla karsilasmasin diye soyluyorum.daha sonra nasil toparlanira gekince daha cok genc. Acisi taze. Arkadaslariyla gezecektir yemeklere kahvelere gider. Sizlere gelir. Zamanla alisacaktir. ❤

Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun babanizin.
Henuz cok yeni her sey.
Ama size yakin olmasi daha dogru olur diye dusundum bende.

Merhaba hanımlar...

Bence kızlarına yakın ol ası daha mantıklı. Çünkü oğluna yakın olsa oğlu işte olacak gündüz akşamları da çekirdek aile ile olunuyor. Ama kızlar anneleriyle gündüz daha cok ilgilenir diye düşünüyorum. Tabidwngrler korunabilecekse gelin hanımla arası iyi ise oğlu ile de olabilir ama bence insan kızına yakın olsa daha makul.

Öncelikle başınız sağolsun. Rabbim anneciğinize uzun ömür versin. Ben de benzer bir süreçten geçtim. 10 yıl oldu ben de babamı kaybedeli. Annem aynen anneniz gibiydi. Bankadan para çekmeyi bile bilmezdi. Öğretmen emeklisi ama işte herşeyi babam yaptığından öyleydi. Her işini artık kendisi yapar. Öğrendi. Anneniz de genç henüz. Herşeye alışıyor insan. Tabi kolay olmuyor. Benim çok uzun zamanımı aldı annemi toparlamak. Aslında mesafesi çok yok annenizin düzenini bozmasanız mı? Kendi istiyorsa bilmem de istemiyorsa ellemeyin. Nasıl isterse öyle yapın. Zaten hayat arkadaşını can yoldaşını kaybetmiş. Siz de gözünüzün önünde olsun istersiniz tabi. Haklsınız. Rabbim yardımcınız olsun.
Biz de gözünün içine bakıyoruz ne istese de yapsak diye.. ama o da sanırım çok kararsız henüz... :(

Acinizi anliyor basiniz sagolsun diyorum.Allah sizlere sabir versin. Lakin hicbir gelin gorumcelerlw kiz kardes degildir oncelikle aci gercegi yazmak istedim. Hayat bu konuda sizlere su zamana kadar toz pembe olmus ama ayni binada oturdugunuz an anne ile gelinin gecek diyaloglari tartismalari su yuzune cikacaktir. Tavsiye olarak sizlere yakin olmasini soylerim. Cunku anneniz babanizdan sonra ogluna daha duskun olacaktir ve ister istemez arada sorunlar olur. Bakin burda binlerce konu var olmaz demeyin olacak adim kadar eminim. Anneniz sorunlarla karsilasmasin diye soyluyorum.daha sonra nasil toparlanira gekince daha cok genc. Acisi taze. Arkadaslariyla gezecektir yemeklere kahvelere gider. Sizlere gelir. Zamanla alisacaktir. ❤
Ben de siz gibi düşünüyorum.. ne kadar iyi olunursa olunsun araya beklentiler girer, üzüntü oluşturur. O yüzden çok iç içe olmalarını istemiyor. Erkek kardeşim çok iyi niyetli, yardım sever, halim selim bir çocuktur. Anne baba ve eş hakkına ayrı ayrı çok özen gösterir. Eşini de annemi de incitmez ama aynı bina olursa çok fazla arada kalıp yipranabilir.
Kızları daha iyi idare edebiliriz diye düşünüyorum.

Annemi taşımak isteme sebebimiz trafiğe kalmadan her an ulaşabilmek... Bir de şu an oturduğu ev dubleks, teraslı. Aşağıda olsa yukarısı, yukarıda olsa asagisindan tedirgin oluyor..

Basınız sağolsun.

Bunları düşünmek için çok erken bence. Anneniz babanızin vefatınim hemen sonrasında ev değişlikliği yapmak istemeyebilir.
Alıştığı düzen, yer, komşu ayrılmak istemeyecek belki oradan.
Erkek kardeşiniz ve eşiyle aynı binada bu zamana kadar oturuyorsa bundan sonra da oturabilir.

Zaman içerisinde duruma ve annenizin isteğine göre gerekirse sizlere yakın oturur. Ama şuan bu konuda bir yönlendirme yapmayın bence. Zamana bırakın.

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun.

Basiniz sağolsun.. benim annemi geçen sene babamı 14 sene önce kaybettim annem babamı kaybedince çok dik gibi dursa da çöktü tabi.. sosyalleşmesini saglamistik Şu dönemde evden çıkmanın zor olduğu bı dönem Sürekli evde hatiralariyla daha zor.. biraz yas süreci için izin verin ama kendisi için uygun gordugu şey için de müdahalede bulunmayın.. bırakın nasıl iyi hissedecekse .. abinizle aynı bina da yapamazsa o zaman taşınır denesin..

Back
X