Babamdan sonra annemi toparlamaya çalışmak

Aynı ev demiyor annem. Aynı bina diyor.. gelinimiz birşey demez kardeşimiz gibidir ama biz de bunu fırsat gibi görecek insanlar değiliz. Kendime göre düşünüp uygun bulmuyorum.
Annem genç dinç diyorsun ama çok ta genç sayılmaz. Su anlamda söylüyorum . Bütün ihtiyaçlarını eşi karşılamış bı kadın. Eşi ölünce çok bocalar. Allah rahmet eylesin. Benimde babam vefat etti. Annem ne market bilirdi ne pazar. Faturalar falan hepsini babam hallederdi. Evde yağ mi azalmış annem düşünmeden babam alıp getirirdi . Toplu taşıma kullandirmazdi. Çoğu yere taksiyle götürdü. Zengin degildi . Ucu ucuna gecinirdi. Aynı senin anlattığın gibi hiç kavga etmezlerdi. Evlenince aslında ne kadar sakin dingin bı ailem olduğunu anlamış oldum. Erkek kardeşin yada siz birinizle yakın olması lazım. Çünkü marketten yağ almak bile zoruna gidicek. Eve gelip aglicak eşim yapardi diye. Herşeyde eşini gorucek. Çok zorlanicak. Annemden biliyorum. Benim annem güçlü bı kadın değil. Su anlamda söylüyorum. Hayatla mücadeleyi bilmiyordu. Babam fazla korumacı davrandı. Öyle ki annem markette nasıl alışveriş yapılır bilmezdi. O yüzden çok bocaladi. Şimdi daha iyi. Ama yalnız olsa çok daha kötü olurdu. Hangi çocuğu olur siz karar verin . Biriniz yakınına alsın. Allah sabır versin.

Benim babam öldüğünde annem 54 yaşındaydı ve evde tek kalmaya korkuyordu. Hayaller goruyorum,urperiyorum diyordu. Biz de şehir disindaydik geldik ve eve alışana kadar 2 ay kadar yanında kaldık. 2 ay gibi süre içinde eve tekrar alıştı korkusu geçti. Sabırlı olun. Başınız sağolsun

Aynı ev demiyor annem. Aynı bina diyor.. gelinimiz birşey demez kardeşimiz gibidir ama biz de bunu fırsat gibi görecek insanlar değiliz. Kendime göre düşünüp uygun bulmuyorum.

Rabbim böyle görümceler vardı da bana niye niye....
Diye ağlayasım geldi..

Başınız sağ olsun.
Anneniz aynı bina istese de yapmayın öyle bir şey evet.
Ama yakınınızda yaşasın.
Sık sık tüm kardeşler ziyaret edebilecek durumda olsun.

Annem genç dinç diyorsun ama çok ta genç sayılmaz. Su anlamda söylüyorum . Bütün ihtiyaçlarını eşi karşılamış bı kadın. Eşi ölünce çok bocalar. Allah rahmet eylesin. Benimde babam vefat etti. Annem ne market bilirdi ne pazar. Faturalar falan hepsini babam hallederdi. Evde yağ mi azalmış annem düşünmeden babam alıp getirirdi . Toplu taşıma kullandirmazdi. Çoğu yere taksiyle götürdü. Zengin degildi . Ucu ucuna gecinirdi. Aynı senin anlattığın gibi hiç kavga etmezlerdi. Evlenince aslında ne kadar sakin dingin bı ailem olduğunu anlamış oldum. Erkek kardeşin yada siz birinizle yakın olması lazım. Çünkü marketten yağ almak bile zoruna gidicek. Eve gelip aglicak eşim yapardi diye. Herşeyde eşini gorucek. Çok zorlanicak. Annemden biliyorum. Benim annem güçlü bı kadın değil. Su anlamda söylüyorum. Hayatla mücadeleyi bilmiyordu. Babam fazla korumacı davrandı. Öyle ki annem markette nasıl alışveriş yapılır bilmezdi. O yüzden çok bocaladi. Şimdi daha iyi. Ama yalnız olsa çok daha kötü olurdu. Hangi çocuğu olur siz karar verin . Biriniz yakınına alsın. Allah sabır versin.

Çok şükür aslında bu açıdan.. çünkü babam yıllardır hastaydı hani kendine bakabiliyor hatta ise de giderdi ama market, dışarı işleri vs hep annemdeydi. Arabası da var. O açıdan sosyaldir annem. Ama babamla diyorum ya ruh esiydi onlar :( annem babamın sadece varlığını bile çok çok çok ozleyecek...

Basiniz sagolsun. Allah sabir versin. Babasini erken kaybetmis olan biri olarak söylüyorum: Annenize en iyi ne gelecekse onu yapin. Oglu ile ayni binada oturmak istiyorsa yapsin. Psikolojik destek alma imkaniniz varsa anneniz muhakkak alsin. Annenizi gözlemleyin. Depresyon belirtileri gösterse erken müdahele edin. Kolay bir sürec olmayacan. Annenizin bu konuda istediklerine yinede saygi gösterin. Tekrar basiniz sagolsun

Çok şükür aslında bu açıdan.. çünkü babam yıllardır hastaydı hani kendine bakabiliyor hatta ise de giderdi ama market, dışarı işleri vs hep annemdeydi. Arabası da var. O açıdan sosyaldir annem. Ama babamla diyorum ya ruh esiydi onlar :KK43: annem babamın sadece varlığını bile çok çok çok ozleyecek...

bence bu psikolojiden bir an önce çıkın

anneniz gayet kendi hayatını idame ettirecek durumda valla

evet babanızı özleyecek de bu da hayatın gerçeği

babanızın yerine kimseyi koymasın o daha sağlıksız

yani hemen oğlumla aynı apartmana taşınalım fikri makul olamaz

çünkü atıl olur

oğlu aman anne sen çıkma aman anne sen yapma der vs

burada hep yazarım anneammen dedem vefat ettiğinde 62 yaşındaydı

42 yıldır evlilerdi üstüne evde yetişkin oğulları vardı

dedemin almadığını yapamadığını oğulları yapardı

öyle dışarı hayatı gitmesi gelmesi çarşısı vs yoktu

pazara bile dayımlarla gider onlar taşırdı

iki dayım altı ay arayla evlendi bir sene sonra da dedem hastalandı ve vefat etti

anneannem Ankara da yani öyle akrabası tanıdığı olan bir şehirde değil başkentte 20 yıl yalnız yaşadı

bu süreçte dayım eşinden ayrıldı

ikisi ayrı evde yaşadı vs vs

en son iki üç yıldır bir aradalar ki anneanne 84 yaşında

neden bağımlı olsun ki anneniz birilerine

düzeni var, anladığım maddi desteğe de ihtiyacı yok

elimiz üstünde olmalı psikolojisinden çıkın

acısını da yaşasın, babanızı da özlesin, ağlasın da bunlar hayatın gerçeği

sizlerle olduğu her anda X olsaydı burada olmazdım diyecek

düzenini bozmayın diyorum tekrar

Çok şükür aslında bu açıdan.. çünkü babam yıllardır hastaydı hani kendine bakabiliyor hatta ise de giderdi ama market, dışarı işleri vs hep annemdeydi. Arabası da var. O açıdan sosyaldir annem. Ama babamla diyorum ya ruh esiydi onlar :KK43: annem babamın sadece varlığını bile çok çok çok ozleyecek...
Özlem asla gecmicek. İlk zamanlar aşırı yoğun olucak. Allah sabır versin

15 km uzak değil aynı evinde kalmaya devam etse daha iyi olmaz mı
Evi istemiyor. Ev çok büyük. İki katlı. Korkar burada. Kendi de diyor. Ama bir yer söylüyoruz oranın erkek kardeşine uzak olduğunu söylüyor. Ev ya bana ya kız kardesime yakinsa yok diyor. Oysa biz kardeşler hepimiz yürüme mesafesi içindeyiz.. korkuyorum erkek kardeşime çok bağımlı olmasindan. Çok düşkündü hep ona biliyorum ama şimdi hepimiz destek olacağız belki erkek kardeşim birazcık daha fazla destek olur ama çok da yüklensin istemiyorum. O bizim en kucugumuz. Hayatı boyunca babamın hastalığı ona çok yük yükledi. Artık biraz daha rahat olsun annemin yükü asla tek ona kalmasın istiyorum. İkna olacak mı annem yoksa çok mu zor olacak bilemiyorum :(

4 ay önce babamı kalp durmasindan kaybettim ben de hiç bir seyi yokken 58 yasındaydı daha . 4 kardeşiz 3ümuz evli en kucugumuz universitede erkek annem de evin alisverisiydi faturasiydi hic bilmeyen biriydi babam ne derse yapardi. Cok duskunlerdi birbirlerine. Bir de benim annem cok sosyal biri degil arkadasi yok ve kendi ailesiyle bile iliskileri cok zayif olan biri babam merkeziydi onun ve dağıldı biz de dağıldik. Ama toplanmaya güçlu durmaya calisiyoruz o da oyle simdi cok zorlansa da cabaliyor ev cevirmek hic yaptigi bir sey degildi simdi her sey onda o bile koyuyor ona.. bize bile koyuyor tabi. Annem de ara ara ufak planlar yapiyor bir kere erkek kardesime asiri duskun zaten duskundu iyice duskunlesti insallah hep boyle olmaz cunku hem kardesim hem annem icin zor bir durum. Bir gun kardesim hangi sehre giderse calismaya o da gidecegini soyluyor bir gun birakip gidemem evimi diyor yani degisiyor o da biz de alisamadik daha bosluktayiz hala su surecte bizi ayakta tutan sey birbirimize olan bagimiz destegimiz kardeslerim annem olmasaydi mahvolurdum onlar da oyle siz de birbirinize destek olursaniz su zorlu surecler atlatildiktan sonra bir sekilde her sey yoluna girer diye dusunuyorum. Yakin olmaniz iyi yani biriniz en azindan cok yakin olsa iyi olur annenize. Başınız sağolsun Allah sizlere güc sabir versin

4 ay önce babamı kalp durmasindan kaybettim ben de hiç bir seyi yokken 58 yasındaydı daha . 4 kardeşiz 3ümuz evli en kucugumuz universitede erkek annem de evin alisverisiydi faturasiydi hic bilmeyen biriydi babam ne derse yapardi. Cok duskunlerdi birbirlerine. Bir de benim annem cok sosyal biri degil arkadasi yok ve kendi ailesiyle bile iliskileri cok zayif olan biri babam merkeziydi onun ve dağıldı biz de dağıldik. Ama toplanmaya güçlu durmaya calisiyoruz o da oyle simdi cok zorlansa da cabaliyor ev cevirmek hic yaptigi bir sey degildi simdi her sey onda o bile koyuyor ona.. bize bile koyuyor tabi. Annem de ara ara ufak planlar yapiyor bir kere erkek kardesime asiri duskun zaten duskundu iyice duskunlesti insallah hep boyle olmaz cunku hem kardesim hem annem icin zor bir durum. Bir gun kardesim hangi sehre giderse calismaya o da gidecegini soyluyor bir gun birakip gidemem evimi diyor yani degisiyor o da biz de alisamadik daha bosluktayiz hala su surecte bizi ayakta tutan sey birbirimize olan bagimiz destegimiz kardeslerim annem olmasaydi mahvolurdum onlar da oyle siz de birbirinize destek olursaniz su zorlu surecler atlatildiktan sonra bir sekilde her sey yoluna girer diye dusunuyorum. Yakin olmaniz iyi yani biriniz en azindan cok yakin olsa iyi olur annenize. Başınız sağolsun Allah sizlere güc sabir versin
Başınız sağolsun sizin de... Geride kalanlara zormuş... Annem de ne yerde ne gökte.. aynı dediğiniz gibi hepimizin için de kocaman bir boşluk...
Herkes bıraktı gitti bizi.. halamlar, babaannem, dedem, dayilarim... Teyzem gitmedi bir haftadır sağolsun yanımızda.. iki kuzenim her gün geldiler..
Ama artık bu hafta her gün kimse gelmez haliyle... Kendimize kalacağız artık mecbur. Bizler yine iyi de... Annem? Bilemiyorum :(

Millet garip garip yorumlar yapıyor kendince. Bazen sinirlerimiz hopluyor ama ne diyeceksin...

Şunu ogrendim ki bir cenaze varsa çok çok çok ince düşünmek lazım konuşurken ve kimseye akıl vermemek gerek. Ha ihtiyaç olur zaten o kişi der ki şunu nasıl yapalım... Sorulmadan, başına gelmeyen insanlar konusmamaliymis. Çok yaralıyor :( eminim onlarda istemez ama malesef durum böyle...

Annecigimizin elimizden geldiğince yanındayız artık hep..

Başınız sağolsun sizin de... Geride kalanlara zormuş... Annem de ne yerde ne gökte.. aynı dediğiniz gibi hepimizin için de kocaman bir boşluk...
Herkes bıraktı gitti bizi.. halamlar, babaannem, dedem, dayilarim... Teyzem gitmedi bir haftadır sağolsun yanımızda.. iki kuzenim her gün geldiler..
Ama artık bu hafta her gün kimse gelmez haliyle... Kendimize kalacağız artık mecbur. Bizler yine iyi de... Annem? Bilemiyorum :KK43:

Millet garip garip yorumlar yapıyor kendince. Bazen sinirlerimiz hopluyor ama ne diyeceksin...

Şunu ogrendim ki bir cenaze varsa çok çok çok ince düşünmek lazım konuşurken ve kimseye akıl vermemek gerek. Ha ihtiyaç olur zaten o kişi der ki şunu nasıl yapalım... Sorulmadan, başına gelmeyen insanlar konusmamaliymis. Çok yaralıyor :KK43: eminim onlarda istemez ama malesef durum böyle...

Annecigimizin elimizden geldiğince yanındayız artık hep..

Insanin yaninda birileri olunca cok hissetmiyor aciyi kendimizden biliyorum ilk gunlerimiz cok kalabalikti eş dost herkes gidince ve gunler de geçince ozlem ve aci biraz artiyor ben su aralar daha cok ozleyip daha cok aci cekiyorum cunku 4 ay oldu ve sesi yok kendisi yok gelen yok elden de bir sey gelmiyor zor insan başına gelmeden asla anlayamaz. Bir de ani olüm bizimki ani olüm geri de kalanlar icin zor kabullenmesi alismasi sindirmesi. Onumuzdeki gunlerde daha da zorlanabilirsiniz bu da surecin parcasi malesef. Konusanlara gelince ben cenazede hangi hastaneye goturmusler a bu ozel hastanemi ay orasi cok kotu soyle kotu boyle kotu diye konusanlari biliyorum. Bazen en yakininizin sozleri bile batacak kendimden biliyorum kavga cikaracak konuma gelmistim halamin soyledikleri yuzunden. Hassas donemdeydim o da oyle gecti gitti. Kimsenin laflarini onemsemeyin dikkate almayin siz ne istiyorsaniz onu yapin oyle hareket edin aci sizin aciniz. Disaridan insanlar bu konularda cok vicdanli ve dusunceli olmuyor malesef. O yuzden dikkate almayin. Allah kolaylık versin hepinize.

Başınız sağ olsun. Bence kararı kendine bırakın belki evinden taşınmak bile ıstemiyor şu an zaten daha yeni olmuş. Siz biraz illa benim dediğim olsun istiyorsunuz gibi geldi hem yakına taşınsın hem istediği yer olmasın vs...Bırakın kendi biraz toparlaninca istediğini yapsın. Zaten oğluna bağımlı yaşayacağını düşünmüyorum gezerim, şehirler arası giderim diyen birinin

Allah dayanma gücü versin,başınız sağolsun.
Bende babamı yeni kaybettim. Annem baba evinden farklı bir yer istemiyor şimdilik çünkü babam o evi kapatmasını istemiyordu. Daha yeni olduğu için bizlere de gelmek istemedi. Dönüşümlü kaldık yanında,şimdi sağolsun abim ve eşi kalıyorlar geçici olarak iki üç ay. Zorlama yok,sağolsun abimin eşi kendi istedi,acımıza biraz da olsa alışınca annem de bir düzen kuracak.
Bu geçici bir süreç,keskin kararlar vermek için erken . Evlat olarak bizler için çok acı evet ama annelerimiz için daha ağır bir durum,Hayat arkadaşları aynı evi paylaştıkları insan yok artık. O yüzden annenize sorun bu süreçte isteği ne ise ona göre hareket edin.
İlerde daha farklı bir yol çizersiniz.

Son düzenleme:
Evi istemiyor. Ev çok büyük. İki katlı. Korkar burada. Kendi de diyor. Ama bir yer söylüyoruz oranın erkek kardeşine uzak olduğunu söylüyor. Ev ya bana ya kız kardesime yakinsa yok diyor. Oysa biz kardeşler hepimiz yürüme mesafesi içindeyiz.. korkuyorum erkek kardeşime çok bağımlı olmasindan. Çok düşkündü hep ona biliyorum ama şimdi hepimiz destek olacağız belki erkek kardeşim birazcık daha fazla destek olur ama çok da yüklensin istemiyorum. O bizim en kucugumuz. Hayatı boyunca babamın hastalığı ona çok yük yükledi. Artık biraz daha rahat olsun annemin yükü asla tek ona kalmasın istiyorum. İkna olacak mı annem yoksa çok mu zor olacak bilemiyorum :KK43:

Monoceto

Ama bak korkar burada diyorsun

Neden korksun aylardır yıllardır oturduğu evde

Gün boyu baban zaten yoktu annenin dışarı alışkanlığı da varmış neden korkar deyip bunu kabulleniyorsunuz

Biri ben korkarım dese aman korkma neden korkasın yıllardır oturduğun evde derim mesela

İlk yorumlarımda da var cesaret verin diye ama siz taşınmasına destek olma modunda daha kırkı dahi çıkmadan ev arıyorsunuz

Annenize biraz süre tanıyın

Gerekirse tabii taşınır da daha haftası dolmadan taşınmalı moduna girilmez

Genelde evde vefat olunca ilk zamanlar kalmak zor gelir de herkes anında taşınmıyor bir yere

Monoceto

Ama bak korkar burada diyorsun

Neden korksun aylardır yıllardır oturduğu evde

Gün boyu baban zaten yoktu annenin dışarı alışkanlığı da varmış neden korkar deyip bunu kabulleniyorsunuz

Biri ben korkarım dese aman korkma neden korkasın yıllardır oturduğun evde derim mesela

İlk yorumlarımda da var cesaret verin diye ama siz taşınmasına destek olma modunda daha kırkı dahi çıkmadan ev arıyorsunuz

Annenize biraz süre tanıyın

Gerekirse tabii taşınır da daha haftası dolmadan taşınmalı moduna girilmez

Genelde evde vefat olunca ilk zamanlar kalmak zor gelir de herkes anında taşınmıyor bir yere
Aslında en büyük sebebi babam daha sağken biz zaten ev bakıyorduk. Hatta babam hastanedeyken degistirsek mi diye düşündük sadece o evine gelsin görsün diye değiştirmedik.
Aslında annem bizden çok istiyor taşınmayı. Şu an daha da iyi anlıyorum. Çünkü dayımla teyzemle konuşmaları da hep o yönde.
Bizim israrimizdan çok gerçekten onun da istediği bu. Ben yapamam burada diyor. Aşağıda olsam yukaridan, yukarıda olsam aşağıdan korkarım diyor. Hiç yalnız gece geçirmedi burada. Hirsizda girdi komşulara. Birine terastan birine aşağı kapıdan...
Zaten biz onu hiç bırakmayız yalniz. Yani tasinmasa da bırakmayız şu an.
Babam çok düşkündü anneme çok... Aklı annemde kalmasın istiyorum. Annem iyi olsun istiyoruz. Zaten yetim kaldık yaş kaç olursa olsun işte...

Back
X