keşke anneni de kurtarsanCanım ben kendi babamdan biraz bahsedeyim de yüreğine su serpilsin.her gece içerdi gelirdi annemi döverdi biz de araya girersek bizi de döverdi evde az kan çıkmadı annemin göz Altını üç defa patlattı.ilkini ben on yaşındayken yaptı ve o geceden beri baba demiyorum ona.küfür,hakaret,alay hepsi vardı.ta ki her birimiz bir şekilde evden çıkıncaya kadar.kız kardeşlerim evden çıkmak için çabucak evlendi,ben ise evden temelli çıkmanın yolunu okumakta buldum.öğretmgn oldum kesin gideyim diye.sınavlara çalışırken kapıyı yumruklayıp aşağı yat seni..diye Başlayan küfürler ederdi.kpss çalışırken ds aynısını yapmıştı kafa 4-5 yıl da geçse aynıydı yani.okurken ki maddi zorluk yaşattıklarından bir kitap olur zaten, neyse.annem durdu çekti sırf bizler bi evlenelim okuyacak olab okusun diye darmadağın olmayalım diye.Sonuç mu ? Kızlardan hiçbirimiz evden gelinlikle çıkamadık düğünümüze gelmedi annemi de yollamadı erkek kardeşim tokat yiye yiye Büyüdü ama bir evi eşyaları oldu düğünü de gayet şatavatlı.bizlerin aksine .biraz olsun şükrettin mi? Allah sizin de yardımcınız olsun tabi
Ha şunu da eklemek istiyorum ben işe başlayınca kartımı ona vermemi bekledi ayrı Şehirde Yaşadığım halde ve benden krediler çekip kendisine vermemi istedi vermedin beddualar ediyormuş hala.bu arada snnemi hep aldattı hala daha aldatıyor anlat anlat bitmiyor ki anacım
Hepimiz yanımıza çağırıyoruz ama gelmiyor çünkü korkuyor,nereye gitsen bulurum seni tehditlerinden dolayı.son bir yılda 3 defa Felç geçirdi kendisi..zorlukla da olsa yürüyor ..anneme artık pek ses çıkaramıyor,Muhtaç ona çünkü.keşke anneni de kurtarsan
Firavunsa o baba, her şey müstehaktır. Eminim Kur an da bahsedilen babalar "Babadır".bence yine de babadır. Hz. Allah Of bile demeyin buyuruyor. kimse dört dörtlük degil tabi kırılırsınız haklısınızdır da ama ne yapalım işte
Ne güzel bir yorumdur yaşamayan bilmiyor. Helali hoş olsun. Bir arkadaşın dediği gibi alıntılayamadım ama "döllenmekle baba olunmuyor."Bunu bir anne olarak yaziyorum anne ve babanin cocuk ustunde hakki degil sorumlulugu olabilir ancak. Ailesi tarafindan ezilmis cocuklara bir de ama o senin annen baban diye ders verilmesine sinir oluyorum.
ikili konusmaya girmek istemem cokda guzel bi hadis paylastiniz Allah razi olsun..ayetle sabit "Ondan s.a.v bahsederken birbirinize seslendiginiz gibi seslenmeyin" belkide yazarken icinizden gecirdiniz salatu selami ama okurken kendimi tuhaf hissettim kusura bakmayin..
Yorum duzenlenmiyor sanırımikili konusmaya girmek istemem cokda guzel bi hadis paylastiniz Allah razi olsun..ayetle sabit "Ondan s.a.v bahsederken birbirinize seslendiginiz gibi seslenmeyin" belkide yazarken icinizden gecirdiniz salatu selami ama okurken kendimi tuhaf hissettim kusura bakmayin..
ordaki durum hayli farkli buraya iliskilendirilebilecek bi olay degildir.Firavunsa o baba, her şey müstehaktır. Eminim Kur an da bahsedilen babalar "Babadır".
Yoksa Hz. İbrahim' e denir miydi:
Baban değildir senin, onun soyundan seni men ettik diye.
annem ne kadar fedakar ve iyiyse babam o kadar bencil ve sorumsuz annemi maddi manevi sömürdü yıllarca, annem hem dışarda hem evde köpek gibi çalıştı , her işini batırdı borçlarını anneme ödetti , insanlara hava atmak için annemi hizmetçi gibi kullandı perişan etti , evde huzur vermedi anneme bize sürekli hayatı dar etti , kendi doğru bildiğini yanlış da olsa bize zorla yaptırmaya çalıştı , şimdi hamileyim eşim uzakta annemlerle kalıyorum ama babam o kadar düşüncesiz ve piski çok rahatsız oluyorum , gereksiz misafir çağırıyor annem bir bana bir misafire koşuyor , temizliğe hijyene dikkat etmiyor , hamileyim dikkat et diyorum bozuluyor saçmaladığımı söylüyor bugün dayanamadım bağırdım hep biz saçmalıyoruz dimi sen hep doğrusun diye , sonra sinirlendi benimde asabımı bozdu hamileyim diye heralde devam etmedi, ama hamileliğimde en azından gözüm görmesin istiyorum onu annem babalık hakkı var öyle söyleme diyor ne yapıcağım bilmiyorum böylede kendim huzursuz oluyorum bebeğime zarar veririm diye korkuyorum
Annenize yada size karşı şiddet uygular mı mesela?
Yada annenizi aldattı mı?
Kumar oynar mıydı?
Saçma sapan adamları evinize getirir miydi?
hayır ise anneniz bile isteye bu adama bakmayı tercih etmiş...
Anneniz düşünmeliydi kendini kullandırtmamayı...
Madem o razı açıkçası size pek laf düşmüyor.
E bu durumda o evde misafirsiniz ve düzen bozmamak için görmezden gelmelisiniz.
Farklidir ama hayli farkli degildir. O baba kafirdi. Gunahsiz yavrulara sefkati olmayan, kiz cocuklarina calismadiklarinda evden s. git diyen babalar da ondan eksik kalmaz.ordaki durum hayli farkli buraya iliskilendirilebilecek bi olay degildir.
Farklidir ama hayli farkli degildir. O baba kafirdi. Gunahsiz yavrulara sefkati olmayan, kiz cocuklarina calismadiklarinda evden s. git diyen babalar da ondan eksik kalmaz.
Gunluk iliskilerimizi, islerimizi elimizdeki rehber kitaba gore yapiyoruz. Yeni vahiy inmesini beklemiyoruz.farklilik su ki onu babaliktan men eden Allah Azze ve Celle idi.Hz Ibrahimin a.s kendisi degil
Gunluk iliskilerimizi, islerimizi elimizdeki rehber kitaba gore yapiyoruz. Yeni vahiy inmesini beklemiyoruz.
Seninle ayni fikirde olmayinca konu baska yere mi tasinmis oluyor?konuyu olanaksiz baska yere tasiyorsun,buna sebeb ve dahil olmak istemiyorum..sizin gorusunuz hayirli gunler
Seninle ayni fikirde olmayinca konu baska yere mi tasinmis oluyor? Konuyu baska yere tasiyan sensin bunu da dini yorum yaparak baslattin Site kurallarina gore dini yorum yamak yasak.
Ayeti paylasan ben degilim ki:) Sen baskasini duzeltmeye gidince konu baska yere tasinmis olmuyor da baskasi gorus bildirince mi konu baska uzantiya girmis oluyor? Kitabi en iyi ben yorumlarim kompleksinden kurtulsan iyi olur canim. Arkadas da kendi yorumunu yazmis senin yorumunun bir ustunlugu yok.ayet paylasarak hiic alakasi olmayacak sekilde konunun icine atan sensin ben degilim..ben sadece konu ile ilgili fikrimi beyan ettim.seninde ayeti yanlis sekilde kullandigin icin yorumuna karsilik verdim..ayrica dini yorum nedir?benimle ayni dusunmedigin icin degil konuyu baska bi uzantiya sokmaya calistigin icin konusmayi uzatmak istemiyorum.selametle kal
diger arkadasin paylastigi sey farkliydi ve onunla konusmamiz bitti..oyle bi kompleks icerisinde degilim zaten en iyi yorumlayacak vasfimda yok.oyle bi ustunluk cabasindada degilim kendimce yorum yaptim..sen hayli yanlis anlamissin beni ya da yanlis anlamaana vesile olmusum...mutlu pazarlarAyeti paylasan ben degilim ki:) Sen baskasini duzeltmeye gidince konu baska yere tasinmis olmuyor da baskasi gorus bildirince mi konu baska uzantiya girmis oluyor? Kitabi en iyi ben yorumlarim kompleksinden kurtulsan iyi olur canim. Arkadas da kendi yorumunu yazmis senin yorumunun bir ustunlugu yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?